• Petr Piškula

    Zdravím,

    Chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně nového kola, protože ačkoliv jsem do trailového ježdění zapálený nemám na čem jezdit. Je mi 15 a s rozpočtem větším než 22k nepočítám. Jezdím výhradně v lokalitě Trail of Life, což je středisko, které se obejde bez celopéra, ale techničtější věci jsou zde také. Občasně bych zajel také do Mariánského údolí. Představoval bych si HT kolo s trailovou geometrií, kola 27,5, nejlépe plusky, aby to alespoň částečné kompenzovalo to zadní odpružení při techničtější jízdě.Plus mám ještě krosa, takže kolo chci opravdu výhradně na terén. Vzduchová vidlice, zdvih alespoň 120mm, hydraulické kotoučovky, na tech moc založené nemám, teď jezdím ty traily na V-brzdách a taky to jde. Ale s čím mívám často problém je přehazovačka, se kterou často mívám problémy, takže bych chtěl aspoň Deore, nejlépe XT nebo SLX. Klidně i Sram, tam moc přehled nemám. Jestli dvoj nebo jednoplacka, to je asi jedno. Nejblíže mým požadavkům je RockMachine, ale tam mají malé rámy, s mojí výškou 188cm je i 20' málo, a půjdu ještě výš. A i cena už je docela vysoko. Nevíte ještě o nečem? Nebo máte někdo zkušenost se stavbou kola? To by bylo asi nejlepší, ale co s rámem? Děkuji moc :)

    0 0
    • mattew1  

      https://www.kubasport.cz/…hyr-pro-2017

      https://www.kubasport.cz/…r-xpert-2018

      Tak zkusim dva typy, akorat jeden ma horsi brzdy m395 a taky budes mit problem sehnat tvoji velikost. Ceny bys jeste ukecal o neco nizsi. Neni to plusko…asi budes muset zvysit limit a nebo se kouknout po bazarovym…

      0 0
    • Petr Piškula  

      O tom poskládání kola by někdo nevěděl, kde brát rám a s čím počítat?

      0 0
    • theedge  

      Heh v 15ti máš 190 cm ? .. no ty woe :-D

      Oslovil bych nějakého stavitele. S tvými parametry a požadavky budeš těžko shánět neco standartního. S tvojí výškou bych šel spíš do 29" a dal tam širší ráfky + balóny. Vidlici určitě jak píseš 120mm. Na traily je zásadní teleskopická sedlovka a brzdy aby jsi mohl brzdit jedním prstem a u toho pevně držet řidítka.

      Co se týče trailů tak se toho neboj a nefixuj se jen na Trail of Life – Jedovnice a Mariánské údolí jsou na HT jak dělaný a s vhodnou vidlicí a širokáma pláštěma si užiješ klidně i Superflow v Rychlebech.

      0 0
      • novas752  

        Teleskop, lepší pláště, lepší brzdy (ok, na flowtrailech nejsou zase tak nutné), lepší vidlice, ideáolně i lepší kola, lepší přehazovačka… To se do 22k těžko vejde.

        0 0
        • theedge  

          Klid – neřekl jsem drahý pláště a drahý kola – psal jsem širší pláště. Dobrý brzdy ( alespon Deore ) jsou naopak zásadní – i na flow trailech musíš brzdit :-) Kola bych zase tak neřešil – jen aby to nemělo moc úzký ráfky – poukd tam chceš dát širší pláště tak ideálně 25mm vnitřní šířku a víc.

          Přehazku bych neřešil vůbec. Teleskopická sedlovka je daleko důležitější. Holt nemáš moc vysoký rozpočet tak budeš muset v určitých místech dělat kompromisy.

          0 0
          • theedge  

            sry myslel jsem že píšu zakladateli vlákna … ale myslím že to neva :-)

            0 0
          • Petr Piškula  

            Ahoj, měl jsem v plánu právě ještě příští rok dřít na teleskopku a nějaký servis kolem kola, že bych příští sezónu ještě chvíli jezdil s normální. Teoreticky by se dala použít právě sedlovka z crossa, kdyby měla stejný průměr jako sedlová trubka. A ano, nechci se toho bát a vyrazit kam to jen pujde, své sezením doma u PC chci zásadně omezit a užívat si, dokud je čas :) Díky za rady. Jo a myslím, že kdybych věděl, co vše je na kole potřeba, možná bych zvládl si kolo postavit i sám, mám kolem sebe několik dlouholetých cyklistů s látami praxe… jenom ten rám :D Myslíte, že by šlo třeba i obepsat nějaké výrobce, jestli bych nemohl koupit jen samotný rám?

            0 0
            • novas752  

              Velci vyrobci na tebe leda tak kaslou. Muzes si samotny ram sehnat od Cube z nemecka nebo od RB nebo nejaky ocelak, ale ty uz jsou drazsi.

              Stavba na zakazku je vyhodna v tom, ze stavitel ma dily za velkoobchodni ceny. Stavet si to sam je sice pekny projekt, ale stalo by to mnohem vic jednak za dily a jednak za naradi a chybejici zkusenosti.

              Docasne jezdit s pevnou sedlovkou, proc ne, ale mela by mit prumer 30,9 nebo 31,6 aby do toho sel strcit rozumnej teleskop. A idealne ram s dirkou pro teleskop – to by u RB slo zaridit.

              0 0
    • Petr Piškula  

      Děkuji všem, něco vymyslím. :)

      0 0
      • Pán z Dubu  

        Na stávajícím kole si změř vzdálenost BB–vrch sedla. Sedlovka se zastrkává min 10 cm (pokud výrobce rámu nestanoví jinak) – dopočti si nutnou délku sedlové trubky. I tak se budeš asi muset podívat po 450 mm dlouhé sedlovce. Podle toho si sám vyloučíš, kdo pro Tebe rám nemá.

        Větší rámy dělá Whyte https://www.whyte.cz/hardtail

        0 0
        • Petr Piškula  

          Ano, teoreticky i WHYTE bych mohl sehnat za výrobní cenu, znám týpka, který s nimi spolupracuje. Poptám se, děkuji. :)

          0 0
    • Petr Piškula  

      Ještě jedna věc: Cykloservisy mají k velkoobchodní ceny? Možná mám jednoho známého, který by mi byl ochotný komponenty přes tyto ceny sehnat. Myslím, že bych se do těch 20k vešel, řazení bych měl asi 1×11 od Shimana SLX, brzdy asi ty Deore… no ještě uvidím. Ale myslím, že když budu na brigádách dřít jak kůň, tak by to vyjít mělo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.