Tlumiče DT Swiss - XM 180 nebo SSD210

26 nepřečtených
  • cubas

    V týhle  všeobecný euforii z tlumičů Fox Float bych se chtěl na zkušenosti  s výše uvedenýma. Mělo by to jít na CUBE AMS  , délka tlumiče 165 mm. Zajímá mě citlivost, progresivita a možná i výdrž (váha tý 180 je údajně pod 200 g).  V současný době vozím tlumič RS Sid – a teda laborování s nastavení dvou komor mě už nebaví (a to nemluvím o tom, že negativka po čase ztrácí tlak).

    0 0
    • makak  

      Se zeptám po čase … nevozí to už někdo ? Otázky viz výše.

      http://www.bottico.cz/…yrobkysk.php?…

       
      0 0
    • krokus  

      Zkusím oživit tohle vlákno. Nemá někdo zkušenosti s tlumičem DT Swiss XM 180? Nikde o něm nemůžu najít žádné informace.

      0 0
      • krokus  

        Trochu ten dotaz zobecním, abych nezakládal nové vlákno. Co si myslíte o tomhle kole? http://poison-bikes.de/…00090-93.htm Dost komponentů si může člověk sám navolit, např. právě tlumič. V základu je Manitou Radium, což prý není žádná velká žehlička.

        0 0
        • Marccoo  

          Za ty peníze dobrý stroj

          0 0
          • krokus  

            Taky si to myslím. Co ale ty brzdy? V základu jsou jsou Shimano BR 486. Nenašel jsem o nich skoro žádné informace, je to nějaký starší model nebo co?

            0 0
      • makak  

        Nakonec jsem ho koupil.

        Do větších rozborů se ale jako laik pouštět nebudu, takže najeto 3000 km – bez problémů, je lehkej a hlavně funguje k mé spokojenosti :-)

         

        Přemýšlím o dálkovém ovládání locku, ale někdo mi říkal, že to je strašný „mastodont“.

        0 0
        • krokus  

          Kdyžtak se o tom ještě zkus trochu rozepsat, jsi asi jeden z mála, kdo ten tlumič jezdí. Žádné jeho hodnocení jsem nikde nenašel, ani na mtbr.com, kde je většinou recenzí dost. Jak myslíš, že by obstál v porovnání s Foxem RP23? Jaký má průběh, citlivost atd.?

          0 0
          • makak  

            Můžu porovnávat pouze s Fox Float AVA air, který jsem měl na minulém kole. Jediné co můžu s určitostí říct, že je citlivější. Jakou roli v tom hraje rozdílná zadní stavba nedokážu odlišit, ale kola jsou zaměřením stejná i když NRS tu někteří nepovažovali za fulla.Foukám daleko nižší tlak a jak jsem psal i ma mojich 9 cm zdvihu je tlumič citlivý. Na doraz jsem ho snad ještě nedostal. Jestli si nepletu pojmy, tak průběh bude spíše progresivní (doufám, že se na mě nevrhne místní pružící buňka ;-)

            Při výběru tlumiče jsem se rozhodoval právě mezi Fox Float Rp23 a XM 180. Nezastírám že jeden z důvodů bylo, že se mi nechtělo za Foxe platit o 5 tis. víc. O propedal jsem nestál, stačí mi lock. Po poradě s mojim servisem jsem s klidným srdcem šel do DT.

            0 0
            • krokus  

              Díky za informace! No bude to ještě dilema. To kolo by mělo být laděné spíš do pohody, tomu odpovídá i málo progresivní vidle (Epicon). Je pak otázka, jestli by bylo dobře, že tlumič by byl progresivní. A taky nevim, jestli by mě mělo mrzet, že tam chybí propedal. Lock to má, třeba by stačil.

              DT- Swiss vyrábí také tlumič EX 200 HRV, který by měl fungovat trochu jako propedal (nemá jen dvě polohy zavřeno/otevřeno, regulace je plynulá). jenže ten už zase stojí o něco víc.

              0 0
              • Pedro RB  

                Jestli vybíráš tlumič na kolo do pohody, tak mi připadá lock zbytečnej. A víc bys asi ocenil menší zaboření tlumiče ve stoupání při zapnutém ProPedálu. Navíc to bude furt slušně kopírovat terén.. Je ale fakt, že RP 23 se prodává v tý zmršený verzi s Compresion tune na max a to si žádá úpravu nejlíp rovnou u TF tuned za cca 100 liber..

                0 0
                • krokus  

                  Fulla už vybírám opravdu dlouho, přečetl jsem si toho o tom dost, ale pořád nevím. Chtěl bych něco ne moc drahého, relativně lehkého, pohodlného. V užším výběru jsou asi Canyon XC 5.0 a Poison Arsen AM. Každý ale má nějakou mouchu, tak nevím. Nejlepší by bylo si to kolo sám postavit, jenže to bych se nedoplatil:-(

                  0 0
                  • Pedro RB  

                    No teď jsme přítelkyni kupovali fula a nakonec to je Canyon Nerve XC5 SE (přechodnej model 08/09) až na kola (Crossride) je to letošní XC5. Tlumič se proletí do Anglie, vidlice do Tuning-testu a bude to v ekonomické třídě super žehlička, ale ne houba.

                    0 0
                    • krokus  

                      S tlumičem v originálním stavu to tedy není ono, jo?

                      0 0
                      • Pedro RB  

                        Já mám ten samej tlumič od jara na Stevensu (taky aktivní čtyřčep, trochu méně progresivní než Canyon) a ve spojení s upravenou Rebou je to vzadu málo citlivé, tupé. Ale ta funkce ProPedál je skvělá. Ty tlumiče poletěj do Anglie spolu. Přemejšlel jsem u toho svého nechat jen vrámci servisu tady nechat snížit Compresion tune na minimum, ale jednak u toho druhýho chci stejně nechávat měnit vzduchovou komoru za větší (právě pro potlačení progresivity u Canyona – ona na tom fakt ani neposkočí) a taky ta platforma od TF tuned je prý ještě další posun ProPedálu, tak to pošlu oboje najednou tam.

                        0 0
                        • krokus  

                          A nebude na tom třeba Fox RP23 09 s citlivostí líp? Tedy pokud vznikla pro příští rok nová verze tohoto modelu – nevím to.

                          Právě kvůli těmto výhradám vůči RP23 uvažuju o tom DT-Swiss. Tam výhrady tolik nejsou, možná proto, že se o tom vůbec dost málo píše:-) Ale jak psal výše makak, ten DT-Swiss je taky asi docela progresivní.

                          0 0
                          • Pedro RB  

                            Co jsem si zvětšil fotky Canyonů 09 tak mi ty tlumiče připadají úplně stejný jako 08 a značení Comp. Tune maj na Max určitě. Jestli se nějako změnilo interní nastavení nevím a na PR prohlášení bych se taky nespoléhal. To bys musel počkat na reference někoho kdo se na 09 pořádně sveze a bude moci porovnat s předchozíma verzema. Ale to už pro objednání může být dost pozdě..

                            0 0
                            • krokus  

                              Ještě to nekupuju, nejdřív tak v únoru. Přijde mi trochu zvláštní, že člověk dá tolik peněz do kola, a ono pak nefunguje optimálně. Jasně, třeba s Rebou je to stejné, to ale u nás jde rozumně vyřešit (Milan). Ale posílat tlumič někam do Anglie, to už je dost starostí a komplikací. Jestli není lepší koupit si kolo s jiným tlumičem. Jenže jaké v té cenové kategorii? Anebo musím doufat, že se Milan vrhne i na tlumiče:-)

                              0 0
          • coffield  

            Nechce se mi to příliš hledat, ale někdo se tu rozepisoval v jakémsi vlákně, že ty tlumiče jsou sice citlivé, ale naopak dost progresivní oproti tomu, jak je popisují texty prodejce. Taky jsem o něm přemýšlel, ale nakonec jsem koupil Fox RP23. ProPedal je fajn.

            0 0
            • krokus  

              Aha, zajímavá informace. Jde taky o to, že člověk musí vybírat z dostupných kombinací tlumičů a vidlic. U Canyonu je to Reba + RP23, u Poisonu Epicon/Manitou Minute Super/RS Revelation (cenově vzestupně) + DT-Swiss, u Radonu Revelation + RP23. Je pak otázka, co zvolit, tj. jestli by např. 120 mm Reby nebylo na pohodové ježdění v terénu málo. Co ta Manitou Minute? Našel jsem o ní jen minimum informací, moc lidí ji asi nejezdí.

              Kola s Talasem už jsou moc drahá, fulla s nižšími zdvihy (100/100 apod.) bych nechtěl. Líbil by se mi třeba Scott Genius, jenže ten je cenově úplně jinde.

              0 0
              • coffield  

                Genius je cenově jinde, ale alespoň modely 2008 ve slevě s FSR stavbou jsou parádní kola. Vzhledem, funkcí, uživatelským komfortem a kupodivu i váhou – na to jaké jsou to traktory. Jednoho máme doma, mohu osobně potvrdit.

                O Rebě tady Mlok napsal hodně jednoznačných soudů a o Canyonech s Foxem RP23 taky, takže doporučuji použít hledání v historii, dostaneš přesné odpovědi na své otázky.

                A jestli to dobře chápu, tak Manitou Minute má skoro každý rok jiná střeva… upřímně řečeno Manitou v tom dělá takový bordel, že jsem to úplně přestalsledovat a asi bych do jejich vidlic nešel.

                0 0
                • krokus  

                  Jednu Rebu mám, takže o tom něco (málo) vím. V historii jsem o RP23 četl dost (zejména příspěvky od Mloka), jen nějak nejsem nadšený z nutnosti úpravy v zahraničí. Ale pokud je to skutečně nejlepší varianta, tj. lepší tlumič na kolech v této cenové relaci nesežene, nedá se nic dělat.

                  Pár těch Geniusů 2008 ještě je (v Anglii např. za pěkné peníze), ale obávám se, že v únoru či březnu, kdy chci kolo pořídit, už budou pryč.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.