Thule 591 a 3.3 cm vysoky pricnik

11 nepřečtených
  • Vezirek

    Ahoj,

    prosim ty, co maji zkusenost s nosici kol Thule 591 a pricniky ala hranol tyce (mam znacku Neumann) vysoke 3.3 cm. Jde na to nosic Thule v pohode dat, nebo je to moc vysoky tech 3,3 cm? Prodejci se ve svych nazorech jaksi lisi :(. A v navodu pdf na netu o maximalni vysce nic nepisou.

    Diky!

    Sarka

    0 0
    • DADMTB  

      Mám za to, že pomocí těch univerzálních úchytů to půjde, jen na jedné straně je ten úchyt v plechu a na druhé se bude muset víc vyšroubovat ta kotva, bude to víc „nahnuté“ než na obrázku. Mám za to, že ty kotvy jsou taky zvlášť a jsou delší než ty T-kusy do drážky…někde v garáži je mám a jednou je použili kolegové na příčníky co mají na dodávce a tam byl určitě ten příčník silnější než na osobním autě… https://www.sportobchod.cz/…89/89305.jpg

      0 0
    • goofy  

      Dost záleží i na délce a ne jenom výšce, ale těch 3,3 cm není nic hrozného. Mám sice Freeridera, ale toho upnu i přes hliníkové příčníky, které jsou určitě větší…

      0 0
      • MlokCZ  

        U 591 je to úplně stejné (mám 2× 591 a 2× Freeride). Tedy všechny upínám přes hliníkové příčníky, které jsou dost velké. Mohl bych tedy dávat všechno přes Tčka, ale chtěl jsem se vyhnout neustálému sundavání a nandavání krycí gumy v drážce, takže to přes Tčka nepoužívám.

        Je ale pravda, že už je to tak tak a rezerva už tam není téměř žádná (maximálně tak 2–3 otočky závitu k povolení).

        A je to přesně jak píšeš, není to jen o výšce, ale i o šířce. Ty hliníkové příčníky jsou hodně široké a tím se to výrazně zhoršuje.

        0 0
        • goofy  

          Tak tak. Ten hliníkový je v mém případě taková boule opačně tvarovaná než je ten držák… Teď už to sice vozím na T-drážkách, protože jsem zjistil, že to stejně vůbec nesundávám, ale předtím jsem to vozil i na klasické úchyty.

          0 0
    • Vezirek  

      Diky vsem za reakce. Mam pricnik defacto jako je na obrazku, kde sirka je 2.3 cm a vyska tech 3.3 cm. S tou sirkou vim, ze by problem byt nemel. Tak se jen obavam te vysky pricniku. Zrovna vcera mi z nejakeho obchodu stresnich nosicu napsali:

      „Objímky se dají použít max. na výšku 2,6 cm.“.

      Ale na jinem shopu se zas tvari, ze to bude OK. Tak mam schizu. Pricemz jine nosice s jinym systemem uchyceni kola jsou pro me out – nejsem nejvyssi a mam jen dve ruce a chtela bych byt pri nakladce kol byt sobestacna (stolicku s sebou fakt vozit nechci). Tak jestli mate nekdo uspechy s uchycenim na tyhle tyce, potesite me :).

      0 0
      • Smazaný účet  

        pokud jsou to ty „obyčejné“ příčníky, co se pod různyma nazvama běžné prodávají (což dle obrázku je) tak s tím neni problem. Dřív jsem na nich 591 vozil. Thule narozdíl od jiných výrobců (dnes uz to možná i jiní vychytali) má uchyty dost univerzální a tak jdou na poměrně dost profilů.

        0 0
      • Dejv0  

        Mám stejné, bez problému.

        0 0
    • Vezirek  

      Nosice uz mam na aute namontovane a naprosto bez problemu. Tak diky za rady!

      Sarka

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.