• Petulak90

    Ahoj!

    Vybiram na léto nějaký solidní vozík za kolo. Má tu někdo zkušenost s modely od Thule nebo Leggera? Nejake prime porovnani? Konkretne modely sport. Chci aby to melo kvalitni brzdy a odpruzeni. Obrazky na eshopu jsou jedna vec a zkusenosti druha vec. Diky :-)

    0 0
    • Šaffy  

      Ahoj, my máme thule sport 2, zatím jedno dítě, ale chceme druhé a bylo nám doporučeno koupit rovnou na 2 děti. Za kolem super, nastavíš si odpružení zadních kol a paráda, drží suprově i v terénu a naše malá si to užívá. Když jdem na tůru, tak tam hodíme to přední kolečko a jede to krásně, nato že je to docela velký a těžký, tak to vůbec není znát a jede to parádně i v terénu bez velké dřiny. Dá se jednoduše složit a všechno se vejde dovnitř vozíku, takže zabere minimum místa.

      Jestli chceš vědět něco ještě jiného, tak se ptej.

      Všechno je na zámeček, takže se to nedá odpojit bez klíčku.

      My jsme spokojený.

      0 0
      • Petulak90  

        Udávaná hmotnost od výrobce je 16 kg, to sedí? Jak je to se skládáním? Zvládne to hravě i ženská? Od kolika let jste na tom začínali jezdit?

        0 0
        • Šaffy  

          Popravdě jsem ho nikdy nevážil, ale když se složí, tak je to docela těžký, ale složený do auta ho dá i má manželka.

          Složení jednoduchý, z boku se posune krytka, zmáčkne se čudlík a hravě se zlomil a složí, vyndaj se kola a dají se dovnitř a je to, záležitost 20–30 sekund. Tyč na kolo je stále zacvaknutá na boku rámu a malá otočná kolečka jsou pořád zepředu na vozíku. Odpojím z kola, dám kolečka a jedu pěšky kamkoliv, hrozně variabilní a fakt dobře zpracovaný. My máme od thůle všechno, batohy, krosnu na dítě, kočárky… a jsme se vším opravdu spokojení.

          Dokupovali jsme miminkovník a asi cca od půl roka na procházky, na kole jsme byli poprve kolem roka.

          Sedačky se dají polohovat, takže se tam i vyspí.

          0 0
        • Kaska  

          My měli pujceny vozík thule sport 2 a měla jsem ho za kolem já a skoro jsem o něm nevěděla. Taky máme od thule všechno, sportovní kočár, nosič na kola a můžu jen doporučit.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pokud vezes jedno dítě převážně po rovině a peknem asfaltu tak o nem opravdu nevíš.

            2 děti a protivítr je úplně o něčem jiném :)

            0 0
    • Reacher  

      Ahoj, máme Leggero Enso. V hledáčku jsme měli Thule Cross, protože ho mají kamarádi a věděli jsme, co od něj čekat. Nakonec jsme šli do Ensa, bylo za zajímavou cenu. Některé věci jsou na Ensu vychytanější (pružení, přední síťka, brzda, nárazové testy, výborná sedačka, komplet omyvatelné), ale pár věcí má zase lépe řešeno Thule (polohovací záda, protidešťová clona). Obecně jsme s Ensem spokojeni.

      0 0
      • Šaffy  

        Nemám zkušenosti s tímto vozíkem, ale thule sport a cross se nedá srovnávat, sport má kotoučové brzdy a odpružení je 100× lepší. Jsou tam dvě listové pružiny a na nich se posouvá nastavení jak moc chcete aby to pružilo. Ale nemohu posoudit s vozíkem Elsou:D

        0 0
        • Reacher  

          Mám za to, že i Cross má pružení listovými pery, ale kotoučovka na Sportu je výhoda, to je jasný ;)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Rozhodne koupit model s odpruzenim.

            Měli jsme chariot pro 1 dítě bez pruzin a to byla chyba…

            Teď Máme Thule pro 2 s odpruzenim a je to úplně o něčem jiném. Dá se i polní cesta nebo louka napohodu…

            0 0
          • Šaffy  

            My ho máme teda 4 roky a v té době byl sport myslím jediný s lisťákama, ale je možný, že už to dávaj i na jiné modely. Ale to si musí každý vyzkoušet, ptž každý má jiné požadavky, jeden je lepší v tomhle a druhý zase v tomto.

            My jsme šli rovnou do thule, ptž tu značku máme rádi a nikdy jsme neměli s ničím problém, takže vozík Enso jsem ani neznal.

            0 0
      • ansatra  

        Můžu se zeptat na to polohování a protidešťovou clonu, v čem je horší? Uvažujeme o koupi Ensa, ale vůbec nemáme nikoho, kdo ho má, tak budeme rádi za osobní zkušenost 

        0 0
        • Šaffy  

          U Ensa nelze polohovat sedačka, je na pevno, thůle má polohovatelný. Thule má celopláštěnku…

          0 0
        • Reacher  

          Ahoj, sedačka polohovatelná není. Tvarově je ale řešená výborně. Protidešťovou clonu vozík má, u Ensa se připíná dvěma cvočky u předních malých koleček. V zimě jsme využívali miminkovník a malej měl nohy mírně opřené o přední síťku, resp. clonu. V zimě je ta igelitová clona méně poddajná, resp. více napnutá a když si do ní trošku kopnul, clonu ze cvočků vykopnul. V létě nebo při sezení v klasické sedačce se ti to ale nestane. U jiných modelů Leggero se clona třeba zapíná zipem, tak jako u Thule.

          0 0
    • xetron  

      Zdravím. Můžu se zeptat, jak to rozhodnutí nakonec dopadlo? Bohužel nikoho s Leggero osobně neznám a nemůžu sehnat přesvědčivé reálné uživatelské hodnocení/srovnání ani u nás ani v zahraničí.

      0 0
    • Petulak90  

      Tak pomalu pada rozhodnuti. Mel jsem ty dva voziky vedle sebe a nejvic se mi libi leggero. Ta zadni pruzina je paradni a asi i lepsi. A ta sedacka je bezkonkurencni. Bohuzel se ale musim priklonit k Thule. Sedacka ktera jde sklopit, bocni kryty co se daji sundat a taky slunecni clona, ktera se posouva primo po ramu voziku. Na toto leggero proste nema. Thule to ma vyresene paradne. Takze nejspis pasne rozhodnuti pro thule.

      0 0
    • Tapil  

      Jen par postrehu. Taky jsme vybiraly mezi thule chariot sport s leggero enso. Vyhoda a to velka u ensa je lepsi sedacka. Ohodne. Dite nesedi na podlaze jako v thule a i tvarove lepsi. Pruzina. Oproti lustum velky rozdil. Posouvatelna slunecni clona je u ensa take. Kdyz se budu bavit o voziku nejen na kolo,ale i na inline tak o enso se muzete i tak nejal oprit. Ma teziste na stredu. Thule ma teziste vzadu. Tak ze se oprete o madlo a hned se to stavi na zadni. Dalsi vyhoda ensa je ohodne hustejsi predni sitka oproti thule. Vyhoda u ensa. Kolecka predni se jen sklopi s nemusi se odepinat. Neni to zas tak velka vyhoda,ale mala to je.

      Thule vyhoda. Prijde mi prostornejsi oproti ensu. Ale muue to byt jen pocit. Sit na zip. Bocni okenka jsou sitkovane oproti ensu a muze se na to zipem ihned dat slida. Ale to je tak nejak vse. Tak ze za mne muzu doporucit enso.

      A to nej na zaver. Ano. Thule ma polohovaci zada. Otom zadna. Ale neni to tak velke polohovani,abych ozelel lepsi tlumeni a lepsi sedacku. Take jsem myslel ze to jde vic polozit ale neni to tak. Tak ze vyhoda u thule jsou jen odepinaci bocnice. Tot asi tak nejak vse. Nehanim ten vozik. To uricte ne. Bude super jako kazdek.jen nejakej musi byt lepsi a nejaky horsi.

      0 1
      • Mirec.K  

        Ahoj, vo výbere mám presne tie dva kúsky. Vieš mi pozrieť, zmerať, najmenší rozmer, na ktorý sa dá to Enso zložiť? Oficiálne sa všade píše tuším na dĺžku 106 cm, niekde som videl, že ide vybrať madlo/ručka. Lebo je pre mňa limitujúce, aby som to dostal do kufra, ak to chcem aj aktívne využívať. Je síce pekné, že všade píšu, ako sa to zmestí do kufrov bežných áut, ale rozmerovo mi to nejak nesedí :) Ďakujem.

        0 0
    • Tapil  

      Doma ho budu mit pristi tyden. Pujcil jsem ho kamaradovi. Ale rucka se da sundat. Mame seat leon 1.4 cng kombi a do kufru se nam vesel podelne. Souplej k zadnim sedackam.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.