Teleskopická sedlovka - XLC PRO SP-T03

18 nepřečtených
  • Hrubiduk

    Ahoj,

    zvažuji nákup teleskopické sedlovky. Vzhledem k ceně a plánovanému způsobu použití nechci nic drahého. Hodlám jej na kolo dávat jen v tom případě, že pojedu někam opravdu do terénu, kde si nebudu věřit na to, že jej projedu bez problémů s mým nastavením kola. Odhaduju, že na ní najedu max 1000km ročně.

    Z nabídky na netu jsem v rozmezí 2,5 – 3,5tis našel pouze sedlovky ze seznamu dole. Z nich mi nejlépe vychází XLC PRO SP-T03.

    Chtěl bych se zeptat, zda jsem si vybral dobře, nebo by jste mi na základě osobních zkušeností doporučili jinou sedlovku?

    XLC PRO SP-T03

    X-FUSION Sedlovka HILO

    XLC All MTN SP-T05 (u ní jsem našel omezení dle váhy jezdce, takže bych musel trošinku zhubnout :) )

    Víc podobných pákových teleskopů jsem na netu nenašel.

    Díky

    Jirka

    0 0
    • georgio  

      S vyberem Ti asi moc neporadim, ale po sezone s teleskopickou sedlovkou (KS Dropzone) za sebe rikam ze se Ti ji nebude chtit sundavat…samozrejme pokud pojedes na cykloturicticky vylet po asfalte na nekolik tydnu tak ano, ale jinak ji vyuzijes vic nez si ted myslis :)

      0 0
    • ghostik  

      Hilo – moc se nesere a dá se snadno opravit. Takže buď tu a nebo T-Mars.

      0 0
      • Hrubiduk  

        Na webu jsem nic k T-mars nenašel, neposlal bys mi prosím odkaz? Díky

        0 0
        • tigermoth  

          Hledej m-wave, třeba tu .

          0 0
          • gibby  

            A jak funguje to ovládání z řidítek, ten tvar toho čudla nějak nechámu. to je zamačkávací systém?

            0 0
            • tigermoth  

              Je to takový prasopes. Prostě páška o zmáčknutí do boku povytáhne lanko.

              0 0
    • podvlada  

      Zkušenost mám jen se zmiňovanou T-Mars, až na tu děsnou páčku ovládání je za tu cenu parádní. A vlastně se na ní nemá co podělat.

      Trochu mi nevyhovuje ta pružina co je uvnitř, v nejvyšší pozici už skoro nemá sílu a v nejnižší klade až moc velkej odpor. Poštelovat se to ale dá a po tom, co jsem vyndal gumovej rukáv obalující pružinu (uvnitř, nemyslím harmoniku zvenku) se to zlepšilo.

      Jinak pokud dobře chápu, píšeš „…pákových teleskopů…“, jestli tím myslíš teleskopky, který mají ovládání na sobě a né dálkově – tak asi budu mluvit za většinu lidí tady – ber rovnou s dálkovym. Na dálkový ovládání vidlice nebo tlumiče bych se dneska vykašlal, takovej závodník nejsem. Ale u teleskopky se to prostě hodí.

      Často někam vlítneš a uvědomíš si, že chceš sedlo dolů a neni čas ani dávat ruku z řídítek, nebo zastavovat. Taky to nemůžeš srovnávat s tim, že na vyjížďce průměrně 3× zastavíš, abys posunul sedlo dolů a jinak to zvládáš. Když máš tuhle možnost, tak jde za vyjížďku s přehledem dvacetkrát ani nemrkneš :) Dost často se to hodí i třeba na rovnou kořenitou pasáž nebo „rockgarden“, kdy snížíš sedlo jen do půlky, abys moh pořád ještě šlapat, ale měl rezervu na práci kola pod sebou.

      Sám jsem si řikal, že to nebude tak žhavý a pak zjistil, že jo :)

      0 0
      • honhav  

        je dobra, jen pode mnou se po roce zlomila… chtelo by to silnejsi trubky nebo lepsi matros…

        0 0
      • Hrubiduk  

        Ahoj,

        zvazoval jsem dlouho a dosel k tomu, ze zatim chci pouze ovladani pod sedlem. Myslim si, ze pro moje ucely by to melo byt OK.

        Duvod? vyssi cena (predevsim) a take fakt, ze u remotu bych pak mel problem s oddelavanim, pokud bych ji chtel vymenit za klasickou, ne?

        Jen pro me a moji lepsi orientaci v nabidce, T-mars = m-wave?

        0 0
        • antt  

          ano, T-mars se u nás prodává jako m-wave.

          Jinak já s tou XLC neměl problémy, dokud zničeho nic neklekla (cca týden před koncem záruky). Přestala držet zdvih, asi se do ní během umývání dostala voda a uhnil cuplik co je v té pístnici uvnitř pod pákou ovládání.

          Reklamaci jsem neřešil a koupil rovnou Reverba.

          Jinak bych do ní šel klidně znovu, i kdyby měla vydržet zas jen dva roky.. Za ty peníze.. Bohužel je nerozebiratelná, takže s ní nejde krom promáznutí pístnice (nebo jak to u sedlovky nazvat..) nic udělat.

          Jinak ji prý prodávají už i v decatlonu

          0 0
          • Hrubiduk  

            Diky moc za tip i za ten Dectahlon, mrknu tam.

            Jak rikas, za ty prachy to klidne vyzkousim a nasledne, kdyz bude dobra zkusenost a tahle starim klekne, klidne vrazim vic penez do lepsi :)

            0 0
          • Svart  

            Stejná zkušenost, ale odešla už po roce taky zřejmě vlivem vody co se do ní nějak dostala. Na reklamaci ji hodím až na jaře, tak nevím jestli ji uznají. Jinak funkčně v pohodě, používá ji manželka (i tu původní měla ona). Je to docela těžítko, ale za ty prachy spokojenost. V Brně ji mají v pepe bike.

            0 0
      • ghostik  

        Měl sem ten samý problém, řešení je jednoduché- rozebrat, vytřít tu srajdu co tam je, a namazat normální vazelínou ( já dávám LV 2–3 za pár kaček). A jde krásně nahoru i dolů. Adoporučuju kupovat verzi s krabičkou, nežere lanka a má větší zdvih.

        0 0
        • podvlada  

          Jo, pravda. Možná by jí nevadilo protřít něčim jinačim. Mam doma cosi zeleného, možná že to je LV, ale která netušim. Jen má barvu, že bych jí ochutnal :D

          Až bude nálada, zkusim. Dík za tip ;)

          0 0
    • lazza  

      Před měsícem jsem objednal tuhle, když měli 11prcentní slevu, takže vyšla něco přes tři litry:

      http://www.koloshop.cz/…edlovka.html

      Je pravda, že páka pod sedlem může být nebezpečnější než dálkové ovládání. Ale prostě si ji naučíš sundavat ještě před tím, než vletíš do bordelu. Navíc sem nechtěl vyhodit dvojnásobek za něco, co tu většina uživatelů popisuje jako „značně poruchové“.

      0 0
    • lazza  

      Před měsícem jsem objednal tuhle, když měli 11prcentní slevu, takže vyšla něco přes tři litry:

      http://www.koloshop.cz/…edlovka.html

      Je pravda, že páka pod sedlem může být nebezpečnější než dálkové ovládání. Ale prostě si ji naučíš sundavat ještě před tím, než vletíš do bordelu. Navíc sem nechtěl vyhodit dvojnásobek za něco, co tu většina uživatelů popisuje jako „značně poruchové“.

      0 0
    • ladakus  

      Ahoj, tu XLC mám už asi tři roky, byla na kole při koupi a z mého pohledu je na to co píšeš zcela dostačující. Má trochu nižší zdvih než většina konkurence ale u mně dobrý.

      Ohledně páčky pod sedlem, je pravda že se stane že člověk někam vlítne a dálka by se v tu chvíli hodila protože už prostě ruku z řidítka dolu nedáš, ale je to minimum případů a navíc si to budeš pro příště pamatovat. :-D

      Já kdybych kupoval novou, klidně sáhnu po této znovu.

      Za celou dobu jen jednou jsem myslel že je po ní a on to byl bordel pod (nebo nad) páčkou ovládání a furt „padala“. Po umytí a promazání vše ok.

      P.S. Prý je také na max 90kg, už přes rok jí tedy jedu pák kilo přes limit a stále drží. ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.