• žajlos

    Hodte sem nějaký krátký recence vašich teleskopů :) Po testu spec command post, jsem si řek, že bez teleskopu už nedám ani kilák. Na druhou stranu po přečtení nějakejch recenzí na pinkbike apod. týkajících se nesprávné funkčnosti, poruch a opotřebení materiálů mám sto chutí se na nějakej teleskop za ty šílený peníze uplně vykašlat. Příde mi, že se všichni výrobci snažej předhánět a chrlej na nás model za modelem, hlavně s důrazem na design, bez ohledu na perfektní funkčnost, kvalitu, odolnost a pořád ještě nevykoumali nějakej stabilní držák. Ze všech stran slyšim.. reverb nebrat, joplin vůbec, ks prej nedrží. Když už jsem jásal, že koupim ten novej kronolog, chvilku na to jsem na PB našel recenci, ve který stálo, že po měsíčnim testu se úplně vykurvily ty zasekávací drážky. Tak snad nakonec skončim u toho command postu od spešlu, navíc se mi i líbí ta trojpoloha.. ale ty peníze :O Děkuju za všechny rady a postřehy.

    0 0
    • Soreno  

      Tak já mám KS i900R 1,5 roku zatím drží ale malá vůle tam je, při jízdě nepociťována. Takže zatím spokojenost a doufám že bude držet. Dále máme ve skupině ještě dvě KS i900R v tom samým stavu a pak RS Reverb, který se pokazil hned na začátku = reklamace a teď je OK.

      0 0
    • BigKarel2  

      nej poměr cena/výkon… :D :) http://www.eurosecurity.cz/…em-provedeni

      0 0
      • Smazaný účet  

        ESP nebrat :-)

        0 0
        • RendyD  

          V poho. Ale jen kalený…

          0 0
        • BigKarel2  

          Není pravda…ESPčko je naproasto v pohodě…samo že se bavim o kalenejch verzích…

          0 0
          • Smazaný účet  

            při chůzi cinká a neumí udělat duralovou verzi, takže je těžký ;-)

            navíc ty jejich experimenty s víčkem = půlka dostupnýho příslušenství (jejich vlastního) tam nejde použít, protože v průběhu času mění závity, jak se jim zamane…

            0 0
            • RendyD  

              Cinkání neřeším a těžký obuch je spíše výhoda. Na rozbití skla ideální,nějak si neumím představit použití lehkého materiálu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                těžký obuch je výhoda při dlouhém švihu, kde máš čas i prostor, naopak nablízko, kde potřebuješ rychle měnit směr úderu, zasadit víc ran bleskurychle po sobě, nebo obuch použít jinak (páka), tak je těžký obuch nevýhoda

                0 0
            • BigKarel2  

              Váha mi nevadí…s cinkáním v pouzdře máš pravdu, ale není to nic hroznýho a stejně teď ho většinou v pouzdře nenosim takže je to ok…no a obuchů mam několik a příslušenství taky a vždy jsem to nějak našrouboval :D Ale prostě když vidim cenu ASP tak tohle všechno mile rád přehlédnu… :D

              0 0
      • RendyD  

        Souhlas. Čtyři roky aktivního používání bez poruchy…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Neporuchový asi jsou jenom Gravity Droppery. Zbytek je jedna velká bída.

      0 0
    • nox159  

      vozim KS s ovladanim s riditek, koupil jsem ho jety 2 roky a už mi taky 2 roky slouzi takze 4 roky bez zasahu a nemam s nim problem… nekdy se mu nechce uplne nahoru hlavne jak chcije… ale to neresim, jak ram vyschne je zase vsechno ok…

      0 0
    • Jenda  

      mel jsem jeden z prvnich KS bez dalky, tam byl ten problem z vydirajicima se drazkama, vyresil jsem to odstranenim valecku z toho jehovyho loziska v kterym to drzelo. Sedlovku ted jezdi otec. Vakl ma pomerne velkej (asi i diky absenci tech valecku) ale jinak funguje uz asi 4 rokem zcela bez problemu. Ja mam ted novejsi s dalkovym ovladanim, vakl ma po necelych dvou sezonach minimalni, nahore drzi bez problemu bohuzel se ji obcas nechce vracet, zejmena pokud je delsi dobu dole. Navic je tam ke kenci zdvihu jak smerem dolu tak smerem nahoru asi 2 cm pred koncem citit takova divna hranka na ktery se to ma tendenci zasekavat. Dolu to teda nevati, to clovek pridrepne, nahoru tomu obcas musim pomoct ze sedlo sevru mezi stehna a tahnu to nohama. Asi by to stacilo rozebrat a vycistit ale nejak lenost zatim prevazuje. Jo jeste se mi na ni povolil zamek takze asi po sezone ji nekam soupnu na servis a reknu jim at i loctitem zakapnou ten zavit na zamku.

      Timto bych zneuzil vlakno – mate nekdo nejakou dobrou zkusensot kde umi KS sedlovky dobre servisovat? Bikelive?

      0 0
      • žajlos  

        co je vakl? nějaká vůle nebo zavzdušnění?

        0 0
        • ZuzicK  

          vůle

          0 0
        • black.horse  

          Vakl = vůle, prostě se to vaklá… U teleskopických sedlovek to ale mnohdy není vada, ale vlastnost. Prostě výrobní vůle usnadňující její pohyb, ač je možné to vyrobit konstrukčně bez vůle jako vidlici, tak kvůli nákladům/rozmě­rům/váze je to pro výrobce vhodnější vyrobit s lehkou vůlí.

          Jinak taky mám teleskopa s lehkou vůlí, sedlo se pohybuje cca 2–4mm, cítit to je když za to vezmeš rukou, ale zvykl jsem si po prvních jízdách a za jízdy to už vůbec nevnímám, ten bonus zasouvání sedla mi tohle bohatě vynahradil:-)

          0 0
    • bleach  

      nevim co myslite vaklem, ale jestli to, ze kdyz sednete, tak sedlovka kus zajede, tak to jsem mel na uplne novy xfusion hilo. a to zajizdela klidne 2 cm, coz je strasny. TuningovaLI jsme to doplnenim oleje. To fungovalo, ale jen do ty doby nez se ochladilo. Pak byl vakl zpet a pri otepleni zase ne. Takze ted jsem se uz nasral a narval tam tolik oleje, ze nejde zasunout uplne (zustava tak 1 cm a doufam, ze uz to vaklit nebude. (Od tuningu jsem nejel a jeste se nemenila teplota :-D )

      0 0
      • ZuzicK  

        vakl je do boku, když vezmeš za sedlo, můžeš s ním hýbat do stran. Takový „vrtulový“ pohyb sedla, klidně o pár cm, když už se začne kývat, tak je to hodně špatný :-)

        Tohle zajíždění bylo na reklamaci.

        0 0
        • bleach  

          tak tenhle vakl jeste po 1000 km nemam :-D

          jinak s tou reklamaci. proti byly dve veci

          • nedokazu si uz predstavit jezdit mesic(nez se vyridi) bez teleskopu, to bych si musel snad koupit silnicku :-D
          • totalni amaterizmus ci zmrdstvi prodejce, kterej mi tvrdil, zetakhle je tospravne a tak to ma byt. rozhodl jsem se, ze s nim to uz resit nebudu, protoze bych ho musel napadnout.
          0 0
          • Senoy  

            Stranový vakl (otočení špičky sedla tak o 5mm) byl nereklamovatelný, mám dojem, že to bylo vypsáno i v přiloženém návodu, že se jedná o provozní vůli a nejedná se o závadu.

            0 0
            • bleach  

              ten nemam jak jsem psal. ja mel zajizdeci vakl

              0 0
              • Senoy  

                To je samozřejmě závada, obvykle začal propouštět olej po vniknutí nečistoty kolem kuličky, na kterou tlačila páčka ovládání. Řekl bych, že šlo o nejčastější závadu trojkové řady.

                0 0
          • ZuzicK  

            no to s tou reklamací jsem očekávala :-D Taky už bych nechtěla pevnou.

            0 0
      • mr.antik  

        vaklem je myšlena spíš vůle do stran nebo dopředu/dozadu, případně otáčení.

        To co popisuješ je spíš změtek

        0 0
    • Smazaný účet  

      vozil jsem Reverba a vakl byl malinkaty…asi 1mm na spicce sedla vsemi smery v rovine kolme na rotacni osu sedlovky(odhadovano od rovnovazneho stavu)…proste se nevrtel skoro vubec…

      0 0
    • Aspean  

      Kdo z vas jezdi s teleskopem od XLC? . Cena je pomerne lakava, jen aby fungovala spolehlive…

      0 0
      • Bysto  

        XLC je síce za peknú cenu, ale tá váha je strašná, bez Remote má cez 760g :-/, vôbec sa to neoplatí z pohľadu budúceho tuningu (znižovania váhy ) a hlavne keď teraz stojí dropzone 120€, tusím na bike-discount.

        0 0
      • kaktusjack  

        když už jsme u těch levných, co ExaForm/KS eTen Vario?

        Slyšel o tom někdo něco? Trochu mě mate, že KS to má zařazeno pod odpruženými sedlovkami.

        0 0
    • Senoy  

      Vozil jsem Joplina 3, tam byla dost velká vůle, ale fungovala bez problému. Kolegovi ale vytekla. Vloni jsem kupoval Joplina 4 R a nemám rovněž žádný problém, ani vakl (stranovou vůli). Pokud bys ji vozil na celopéru, kde by dostávala větší záběr, doporučil bych nanést na styčnou plochu kuželů u zámku sedlovky trochu středněpevnostního lepidla (třeba Loctite), aby se ti případně nenaklánělo sedlo. Taky by mohla být část zasouvaná do rámu zdrsněná. Jinak pro mě bezproblémová sedlovka. Pokazit se může vše a zvlášť sedlovky, takže moje rada je vybírat u velkých výrobců a kupovat věc novou se zárukou.

      0 0
      • ClAyD  

        Pokud se mýlím, opravte mě, ale na fullu by sedlovka měla dostávat menší záběr než na HT, ne?

        0 0
        • Senoy  

          Podle mě dostane na fullu více, protože na HT si při nerovnostech moc neposedíš, na fullu přeci jen více. Taky při maso sjezdu, pokud ti třeba sjede noha po pedálu, tak spadneš na sedlo z větší výšky (mně se to stalo sice 2×, ale byla to docela bomba).

          0 0
          • ClAyD  

            Tak na fullu pudeš ze sedla při stejný intenzitě kopání do zadku jako na HT a když při sjezdu dopadneš na sedlo na fullu, tak ti narozdíl od HTčka aspoň propruží…

            0 0
            • Senoy  

              Mne se na HTčku moc dlouho nepodařilo posedět, jakýkoliv kopanec mě vystřelil do vzduchu. Na fullu, hlavně při návratu, kdy už nemám šťávu na hraní si s kolem, si rád posedím, takže se pohupuji jak strejda. Stojím si za tím, že na fullu to dostane více zabrat, ostatně i otlačeniny ze sedla jsou z fullu intenzivnější.

              0 0
              • ClAyD  

                No vidíš, na HTčku tě to vystřeluje, zatímco na fullu se jenom pohupuješ…

                0 0
                • Senoy  

                  Myslel jsem to tak, že na HT tě to kopne do zadku a ty se zvedneš, ale na fullu tě to jednak zatlačí do sedla a hned nato zase vytlačí ven, takže to celkově bude působit delší dobu. Ty nejspíš nejezdíš fulla, co? Vem v potaz, že na fullu (těch nad 120mm) sedíš vzpřímeněji, takže tlak na prcinu bude větší. Tudíž i „kopanec“ na fullu více zatíží sedlo, protože na něm budu sedět vyšší vahou. Kolegové, kteří taky jezdili HT a přešli na fulla, rovněž potvrdili, že je zadek na pevňáku tolik nebolel. Výjimkou určitě budou FR HT rámy, kde bude hrozit naražení sedla, ale na nich si zase moc neposedíš.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    prdel bolí ale z toho, že na ní furt sedíš a nemáš důvod chodit ze sedla, nebo je to dokonce kontraproduktivní. Otázka je, zda víc vadí dlouhodobé sezení a pohupování se nebo pár intenzivní ran prdelí na HT

                    0 0
                  • Lišák  

                    Můžu potvrdit, že s přechodem na prvního fulla jsem hledal měkčí sedlo. Na HT jsem jezíval tvrdá sedla bez problémů. Po zvyknutí na pohodlí WTB Laser na FS ho vozím i na obou HT, která současně používám. Na pohodlí se zvyká rychle :-)

                    0 0
        • Smazaný účet  

          Na fullu byva sedlo casto vice polozena tkaze tam bude vetsi namahani pakou…ale co ja vim…

          0 0
    • Ajvou  

      Mám od vánoc KS Dropzone s ovládáním z řidítek.Vakl zatím nemá,ale už byl na reklamačce,zasekl se.A strašně mě iritovalo to ovládací lanko.Teď jsem to jinak chytil,takže už nevyskakuje.Kamoši vozí Reverb.Nemají problém.Hydraulika šlape lépe.

      0 0
      • obda  

        Měl bys, prosím, fotku toho „tak jsem to jinak chytil“?

        0 0
        • Ajvou  

          Musel jsem tam z pásek udělat očko (opět odkoukáno z reverbu).Předtím se mě stávalo,že při zasunuté sedlovce,jsem pod kopcem zjistil,že je lanko vyskočený z drážky (jak je šipka).Řešil jsem to tak,že jsem to zalepil izolačkou.Ale teď to musím zaklepat,od té doby,co je to při zasunutí takhle víc nakolmo,už nevyskočilo.

          0 0
          • Jenda  

            vzdyt proto je tam tem malej imbus abys tu koncovku dotahnul a samovolne ti nevyskakovala, pokud ti to nejde tak mas moc tenkou koncovku.

            Jinak je fakt ze sedlovky ktery to maj reseny tak ze bovden vede k objimce a teda se nikde nemrcasi jsou na tom principialne lip. Mam obavu ze pokud se osvedci KS LEV tak budu zase o par tis chudsi, chtel bych totiz zaroven 150 mm. Akorat ten nazev, dat si na Fritzzla jeste Paroubka me uprimne desi :-)

            0 0
    • Macik  

      Já už roky vozím starou Joplin R (7,5 cm). Po pravdě musím říct, že vůli má, ale tu neřeším, protože to je vlastnost. Spíš mi vadí, že ji každý rok musím dát na výměnu těsnění, protože se začne po nasednutí zasouvat. Nejdřív je to jen několik mm, ale časem klidně i 1,5 cm. Proč se to stane vždy po zimě nevím. Už s tím tak nějak počítám, že to zas v březnu pošlu na opravu, stejně jako posílám třeba vidlici na servis. Už jsem uvažoval kvůli většímu zdvihu o tom kronologu a dost mě mrzí, že i ten není bez chyby. Je to bída. Nicméně jezdit s normální sedlovkou je dle mého pocitu mnohem horší :)

      0 0
    • newbie  

      KS i950-r

      víc než 2.300 kiláků zatěžována víc než 100 kilama

      vůle do stran tak 2 mm, nahoru dolů žádná

      jedinej malinkej problém – při „zasednutí“ úplně dolů se jí musí nahoru na začátku zdvihu trošku pomoct stehnama

      celkově spokojenost… :-) a jak to tu sleduju, tak i trošku štěstí

      0 0
    • martinremenar  

      neskusal niekto tuto spanielsku vec http://www.bikestore.cc/…-173383.html ?

      0 0
    • obda  

      Dotaz mírně mimo: Je tu někdo, kdo má ovládání po sedlem a je spokojený? Hodně lidí na BF psalo, že jedině lock z řídítek. Ale přijde mi, že pokud člověk zrovna nechrtí/nezávodí, tak by snad ovládání pod sedlem neměl být zásadnější problém. Proč se ptám: uvažuju o Kind Shock Dropzone, a na bike-discount je varianta bez remote o dost levnější než s remote Navíc u dropzone jsou občas zmiňované problémy s lankem. Na druhou stranu rozdíl 60g není nijak zásadní. Jo, a u dropzone se mi narozdíl od konkurence líbí offset a cena.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ovladani pod sedlem se da..ale jak jednou okusis konfort s remote, nebudes chtit jinak. Remote ti umozni pouzivat teleskop daleko vice casto:)

        0 0
        • Bysto  

          najprv som chcel KS super natural, aby som si prípadne mohol doobjednať remote, ale nebola s ofsetom a vychádzala skoro o 30€ drahšie, tak som zobral Dropzone, prvé dva mesiace som ľutoval, že som nezobral remote, ale teraz už som si zvykol a vôbec mi to nevadí a hlavne teleskop sa používa na AM+ bajkoch a tam už sa viac menej počíta s nejakou technikou, ktorá ti dovolí pustiť tou jednou rukou riaditka na 2s. Stačí si zvyknúť a potom nie je problém :) a má to aj výhody, ako je cena, váha a hlavne žiadne otravné lanko, ktoré sa ti láme, búcha, môže niekde zachytiť a ešte k tomu máš aj ďaľšiu prkotinu na riaditkách.

          0 0
        • ZuzicK  

          Ale chtěla bych vyvrátit fámu, že „vlítneš do terénu, zmačkneš a sedlo je dole“, protože takhle to fakt nejde :-D Stejně se to musí sundat před sjezdem, ale páčka pod sedlem musí být strašný ojeb, já mám někdy co dělat i při mačkání remotu :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jak vletis do poradneho terenu, tak moc cas na sundavani sedla neni..uz prot ze mas kupu prace s krocenim kola pri zdvizenem sedlu…ale jak je chvilka casu, tka sedlo jde dolu o poznani lepe…pri najezdu do prudsiho stoupani kde se da jet v sedle je remote uplne super, bo jenom tuknes a porad dupes stejne bez pousteni riditek, zpomalovani a meho oblibeneho padani (zase je to dobre pro pozvednuti nalady prihlizejicich:)))

            0 0
            • ZuzicK  

              Jj, to dupání je bomba, zvláště na vlnitých trailech. Ale musela jsem si trochu zvyknout, zezačátku to bylo „divné“-pořád šlapu :-D

              0 0
            • Jenda  

              to je presne to ono, vetsinou ma clovek cas ji sundat pred sjezdem ale jakmile to konci do protisvahu kde je potreba normalne slapat tak se ten remote hodi. Presne jak pise Zuzick na vlnity traily kde je to furt nahoru a dolu a clovek by se na tech par metru pod sedo neobtezoval na to sahat. Jinak i bez remotu je porad lepsi nez zadna ale treba me bez remote vysla pekne draho protoze jsem si stejne za rok a pul kupoval s remote a tu puvodni venoval otci :-)

              0 0
          • Elwing  

            Jde to dost ztuha co? Mně taky :(

            0 0
            • Jenda  

              se musite holky najist :-)

              0 0
            • ZuzicK  

              Ztuha ani ne, ale musím trochu pootočit ruku a s absencí palce na řidítkách jsem to nedala ani v poměrně lehkém sjezdu :-)

              0 0
              • Elwing  

                Já mám páčku místo objímky gripu a ruku posouvám jen minimálně. Vadí mi ale, že musím hodně zatlačit na špičku sedla, nejenže je to nepříjemné, ale když už jsem v terénu, tak to rozhodí dost značně rovnováhu.

                0 0
                • mr.antik  

                  doufám že příští verze teleskopů bude schopná zajíždět sama bez nutnosti tlačení

                  0 0
                  • Bysto  

                    silou mysle :),ale keďže fox na 2013 pripravil elektrické vidle, tak je len otázka času, kedy sa to dostane aj na teleskopy

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Jako, že by elektronika rozhodovala, kdy poslat nečekaně sedlo jezdci do pr…e? :-)

                      0 0
                      • Bysto  

                        presne, vozilo by sa to bez sedla a tá elektronika by dávala tresty :), a ešte ako bonus by ti to mohlo dať aj elektrošok :)

                        0 0
                    • Elwing  

                      Jo, a pak bych chtěla kolo, na kterém bych silou mysli vyjela na kopec :)

                      0 0
                      • Bysto  

                        to si nechaj patentovať !! hneď by som si také kúpil :)

                        0 0
                      • Jenda  

                        no jo ale abys nahore z toho nebyla tak zblbla ze to vezmes dolu treba po asfaltu :-)

                        0 0
                      • K2  

                        To už existuje,

                        říká se tomu motorka :-)

                        0 0
    • antt  

      moje xlc za půl třetího šušně žádný vakl nemá, dokonce se dá kolo za sedlo zvedat, oproti joplince :)

      0 0
    • tonik666  

      Doma mi leží zatím nenamontovaný Reverb s kupkola, tak jsem na něj zvědav.

      0 0
    • volodaj  

      Mám spomínaný Command Post, už tú novšiu Blacklite verziu. Kúpil som ho zhodený z nového biku za 150E a za mňa veľká spokojnosť. Vakel do strán nemá, 3 polohy mi úplne stačia. Najvyššiu jazdím do kopca a po rovine, strednú na vlnité traily hore-dolu a spodnú dávam na ťažšie dlhé zjazdy. Zámok sedla je plynulo nastaviteľný na jednu skrutku. Sedlo drží bez problémov, nie je problém s pohybom z vodorovnej polohy ani pri mojich 87 kg a dosť nešetrnom jazdení (blbá kombinácia agresívnejšieho jazdenia + nie najlepšej techniky).

      Najazdených okolo 500 km vo Veľkej a Malej Fatre a zatiaľ úplne bez problémov. Kúpoval som ju kvôli tomu, že Reign má obmedzené zasunutie sedlovky do rámu, ale za chvíľu som si na to neskutočne zvykol. Táto novšia Blacklite verzia by mala mať vylepšené trvácnejšie materiály, tak uvidím koľko vydrží. Po sezóne rozoberiem a skontrolujem ako moc sa to opotrebováva.

      0 0
    • Flegmatik  

      Pche, teleskop je slepá větev… :) Za pár let po tom ani pes neštěkne.

      0 0
      • Smazaný účet  

        když to tady čtu tak nevím, co by mě přesvědčilo vozit na kole 0,5 kg za 6000,– navíc a ještě k tomu s tím pořád řešit, že to má vakl, teče to nebo nefnguje..

        0 0
        • Flegmatik  

          Já to taky nechápu, ale je to každého věc :o) Ale krutopřísný frýrajdr se bez toho asi neobejde.

          0 0
          • bleach  

            neznas, nevis :P

            0 0
          • jIrI___  

            Občas bych ho ocenil i já jakožto připosraný XCčkář :). Ale negativa zatím převažují nad pozitivy.

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak věřím, že místní borci redbull rampage bez teleskopu nesjedou, holt já jako hobík si to na cyklostezce užiju i s klasickou sedlovkou.

              0 0
            • Smazaný účet  

              je tady jedna cyklostezka z kopečka, to by se mi hodilo zatáhnout sedlo dolů :)

              0 0
          • pitos  

            Myslím že tomu krutopřísnému frýrajdrovi bude nějaký teleskop doslova u ******, protože sedlovku má pořád dole a na ten výjezd si to vytáhne ručně.

            Využití má hlavně u AM/EN ježdění.

            0 0
            • mr.antik  

              a největší přínos vidim někde na placce (která je v ČR skoro všude), typicky kokořínsko, český ráj, pražsko…

              0 0
        • obda  

          Kvuli vzdalenosti sedacich kosti potrebuju siroky sedlo (>150mm) a potrebuju ho hodne vzadu (hodne dlouhe stehenni kosti vuci lytkovym). Takze bohuzel pokud mam sedlo nahore pro optimalni slapani, tak nejsem schopny jit ve sjezdu uplne za sedlo. V prudkych sjezdech docela problem, alespon pro mne. Teleskopicka sedlovka tento problem resi.

          0 0
        • mr.antik  

          asi nejezdíš dost z kopce

          0 0
        • kyl  

          No s tím vymýšlením to dopadne asi tak že si na kole zajezdíš minimálně a většinou budeš řešit že ti teče vidle,tlumič nebo sedlovka,nebo že ti něco nedrží tlak,zavzdušňuje se,vrže,skřípe,pras­ká atd.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Na flegmatika mas vostry kecy. Aby ti nekdo neslap do usmevu!:)

        0 0
        • Flegmatik  

          I flegmatik může říkat věci na rovinu. Uvidíme, jak to bude s teleskopickými sedlovkami za 3 roky :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            myslim ze maji stejne slibny vyvoj jako 650b:)

            0 0
            • Flegmatik  

              650b asi jo, tam to nějaký vývoj mít bude, ale u sedlovek si tak jistý nejsem, pokud nevymyslí něco echt přelomového, lehkého a funkčního. Protože doteď ta pověst tel.sedlovek je spíše negativní.

              0 0
              • tonik666  

                Proč lehkého? Standardní skupina uživatelů teleskopů má kola nad 12 kg, s plášti nad 600g, koly nad 1800g, ti nějakou sedlovku co přidá 300g fakt neřeší, to se v tom všem ztratí.

                Spíš aby se furt nekazily.

                0 0
                • Flegmatik  

                  No kdyby to tak bylo, tak se váha nemusí řešit u každého komponentu, protože se to tak nějak ztratí :-) Ale trend snižování hmotnosti je všude, tak proč platit prachy navíc za výrazné gramy navíc.

                  0 0
                  • obda  

                    Kdyz mam 10 kg nadvahu, tak 300g na sedlovce fakt neresim.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Kdyz mne stve hmotnost soustavy, tak se jdu radne vy*rat…spousta gramu dole a nulova investice:)

                      0 0
                  • McBlacky  

                    možná proto, že s teleskopem je bikování daleko zábavnější. Ale musíš ho využít. Tj ne na sto metrů jednoho sjezdu za 100km švih. Pak je to jasně nevýhoda.

                    0 0
              • Jenda  

                tak vzhledem k tomu ze tahle ptakovinka je na trhu cca 6 let a za tech 6 let to zacalo vyrabet asi 10 vyrobcu a na trochu drazsich kolech se zdvihama 150+ to je uz dneska standard tak bych to videl jejich budoucnost pomerne optimisticky.

                Hmotnost – to mas jak s vidlici, pevna karbonova je taky vyrazne lehci nez odpruzena a presto ji v terenu prakticky nikdo nejezdi.

                Problem je samozrejme spolehlivost a cena. Jenze kdyz se nad tim zamyslis tak je to cca 1/3 vidlice takze cena je rekl bych adekvatni no a ta spolehlivost, nevim asi jsem mel kliku ale moje fungujou slusne a dva reverby co vidim v okoli taky zatim bez problemu.

                0 0
    • Smazaný účet  

      100 :D

      0 0
      • friblos  

        Jezdím 4 rokem Gravity Dropper a přes jisté problémy- 2× zlomený bovden, 1× ulomená páčka, 1× zlomená část sedlovky, touhle dobou docela vakl kolem 3mm, se k jejímu nasazení vždycky rád vrátím. Sice váha hraje pro pevnou, ale ta výhoda pro lidi co opravdu jezdí po lese je neuvěřitelná. Kdybych si kupoval nějaké lehké celopéro, tak odlehčím všechno, ale teleskopa bych 100% nasadil.

        0 0
        • mr.antik  

          přesně, já bych nasadil teleskopa klidně i na závodní xcéčko…

          0 0
          • McBlacky  

            na některý XC tratě zvlášť za mokra by to smysl i mělo…

            až se dostanou na 400gr ve 400mm i s remotem, budu ji vozit i na maratony, nejen v těžkým terénu se hodí snížení těžiště a s tím spojená možnost rychlejšího průjezdu zatáčkou

            0 0
            • friblos  

              Zásadní problém je v tom, že firmy to dělají stále složitější. Momentálně žádná firma nepřekonala v neporuchovosti 7 let starý systém od Gravity- prostě pružina ovládaná lankem- kde nic není nemá se co ******. A ani nechápu proč si nedají za cíl udělat co nejlehčí. Spíš je to takový závod o co nejtěžší krám co bude ucházet nebo poteče.

              0 0
              • mr.antik  

                mě spíš štve, proč to ani ten GD za ty léta nějak nevytunil – viz. větší průměry sedlovek – tim i menší náchylnost k vakům a zlomením, nebo aspoň hezčí gumu, určitě i hmotnost atd…

                0 0
                • friblos  

                  Pěkně na to taky kašlou, ale již mají 30,9 což je po letech velký úspěch:-D

                  0 0
                  • goofy  

                    Jediny teleskop, ktery ma prumer 30,0, a musi byt tak osklive udelany. Je to fakt k vsteku totok :o)

                    0 0
                    • friblos  

                      27,2 nebo 30,9– jinak redukce, ale zase jejich sklad náhradních dílů je úžasný a mají vše skladem- do 14dní to máš z ameru doma.

                      0 0
                      • goofy  

                        Aha.. Jsem to blbe precetl. Ted uz to vidim, ze to je s redukci. Tak zas nic :-)

                        0 0
                        • friblos  

                          30.0 už doufám dělá jenom Cove a nikdo jiný, tak debilní průmer je mazec. Měl jsem ho na RB a sehnat sedlovku v té době byla síla.

                          0 0
                          • goofy  

                            Njn. Moc se to nepouziva, ale ja ho chytil jak na Norcu, tak na IH :o)

                            0 0
                        • kassar007  

                          Proč ti vadí redukce? Mám ji na Norcu taky (dělali taky průměr 30) a něpozoruji žádný problém.

                          0 0
                          • goofy  

                            No aniz nevadi, ale malo kdo dela teleskopy 27,2, tak jsem se radoval, ze nekdo dela dokonce teleskop 30,0 a ono jsem si to jenom blbe precetl. Na Norcu jsem taky vozil redukci…

                            0 0
                      • mr.antik  

                        Doufám, že Crank Brothers už taky maj plnej sklad náhradních dilů… ťuk ťuk ťuk…

                        0 0
                    • kassar007  

                      Já nevim, nějak bych to s tou ošklivostí nehrotil :-) … mě v reálu nepřijde tak ošklivej a funkce je prostě super. Mráz horko, sračky … pořád funguje dobře!

                      0 0
            • Elwing  

              Na tu zatáčku to je fakt dobrý, ale dávat to dolů před každou? To bys opravdu dělal? Navíc v závodě máš asi dost jiných starostí ne?

              0 0
              • mr.antik  

                zas ti to spoustu starostí odstraní. Třeba teď by Nashová možná měla bednu, kdy měla teleskop :-)

                0 0
                • Jenda  

                  jo presne jsem si na tenhle svetak pri cteni debaty vzpomnel. Nerikam to vozit na kazdej zavod ale sem by se to aspon tem zenskejm fakt hodilo.

                  Porad nevim jak se vyporadat se soucasnym trendem v XC – maj byt trate koncipovany tak aby sly rozumne sjet na soucasnejch XC kolech a nebo by se mely biky prizpusobit tomu ze stavej narocnejsi trate – teleskopy, sirsi gumy a treba i vyssi zdvihy?

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    No, to je správná otázka k úvaze :-)

                    0 0
                  • McBlacky  

                    zatím se pořád rozhoduje hlavně do kopce. A je vidět že i na 26" HT se dá porazit 29" FS.

                    0 0
                    • Jenda  

                      no myslim ze az bude trat postavena tak jako v Africe kde chicken way znamenalo dost vterin navic a dospela lajna byla uz hodne tezka tak se konecne zacne rozhodovat i z kopce. Otazka je jestli to je smer kterym se ma XC ubirat, jestli tohle nepatri spis do gravity disciplin. Me treba prijde divny ze na tech okruzich neni videt nejakej technicky narocnej vyjezd nebo rovina kde by to nebylo jen o hruby sile ale i o tom jak kdo umi s kolem. Maximalne jsou tam utazeny tocky nahoru aby se do nich nevesel Kulhac :-). Teda mozna ze to tam je a jen to TV nezabira a nebo to hodne zkresluje a pak melu ptakoviny :-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        máš pravdu, delší techniky na rovině moc nebývá max, krátká překážka typu RNR v NMnM. Ono je taky těžký nějakou postavit, když oni do toho umí vletět 40km/h, to pak má smysl jen velká prasečina, jinak to proletí a nic z toho. Ve stoupáních jsou úseky náročný i technicky, ale v TV to nevypadá.

                        0 0
                        • Jenda  

                          no a kdyz to bude velka prasecina tak do toho vleti stejne zas tech 40 km/h a budou doufat ze to proleti, bude spoustu zranenejch a snese se kritika na hlavy poradatele ze je to moc tezky :-)

                          jeste ze jsem jenom netovy kecalista a v realu to resit nemusim :-)

                          0 0
                      • obda  

                        V NMnM technicky narocny vyjezd byl :)

                        0 0
                  • mr.antik  

                    sám nevim. Ale podívej kde jsou na tý trati diváci. Na hladkých rovinkách moc ne. Z pohledu cyklisty se mi zas nelíbí, že ty kopce (ve směru nahoru i dolu) jsou hrozně krátký a furt se to střídá, přeci k tomu „mountain“ odpovídá aspoň kilometrové stoupání a klesání.

                    Tenhle trend se mi nelíbil nikdy. Ale zas s pohledu diváka mám rád co nejvíc míst, kde se můžou vysekat nebo kde se ukáždou opravdu dobrý jezdci

                    0 0
                    • McBlacky  

                      obecně na většinu sportů který nedělám, tak mi nevadí dívat se na pády/bouračky.

                      Zajímavé je, že čím víc jezdím na kole, tím méně to přeji cyklistům ať už na silnici nebo v terénu. Asi proto, že už sám moc dobře vím co to znamená.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        na mtb to jsou spíš nějaký vtipný křížení řidítek, zaseknutí se, přeskakování kozy, klouzání…

                        Na silnici to moc sranda neni, ale nemaj holt jezdit tak rychle a tak blízko za sebou.

                        0 0
              • McBlacky  

                myslím při sjezdu se zatáčkama, kde je terén bez problémů (louky, šotky, asfič)

                0 0
        • kassar007  

          Jsme na tom stejně co se týká použití. Pokud nežiju na horách, kde jedu 10 km do kopce a pa 10 z kopce, tak je prostě teleskop výhodu. Pokud si hledám cesty, trochu skáču, jezdim hodně z kopce tak to bez toho skoro nejde. Pro mě byla tel. sedlovka jedním z nejpřínosnějších komponentů na kole. Mam mechanickýho GD a kromě malého vaklu, který ale při jízdě není cítit (nebo aspoň já ho nevnímám) jsem neměl jediný problém.

          0 0
          • PsychoSX  

            Naprostý souhlas, u mě jeden z nejlepších komponentů, co jsem kdy na kole vozil(KS i950). Za 3 roky nepociťuju žádnej vakl, žádnej servis nedostala, udržuju gufero v čistotě jako na vidli, mám přes něj takovou neoprenovou šprcku a pohoda. Jedinej problém jsem měl v –17ti stupních, kdy nechtěla spolupracovat, ale chápu, že čínskej inženýr nepočítal s tim, že jí bude nějakej magor vozit v takovym mrazu. Za mě jednoznačnej přínos v rámci dané kategorie kol (AM/EN), bez ohledu na hmotnost a v tomto vláknu popsané další nevýhody.

            Na čistokrevný chrtí XC to nikomu necpu.

            0 0
    • eredin  

      Mam zkušenosti s KS i950R a nic moc :( po trech reklamacich (zavzdusnena) penize zpet.

      Potom sem koupil Joplin 4R ta zatim funguje dobre, ale zase ma neuveritelne pitomej zamek.

      Obecne pokud bych kupoval sedlovku ted, tak ovladani by melo koncit u objimky a ne az pod sedlem.

      0 0
    • antt  

      hodím to třeba sem, narazil jsem na tento teleskop, nevím, jestli je to zaváděcí cena nebo se prodejce uklikl, ale na zkoušku jsem jí objednal. Třeba by to někoho mohlo zajímat, rád bych tady pak s někým probral případné neduhy a problémy. Mám to na zimáka, ať můžu sjíždět kopce s nohama na zemi :)

      0 0
      • antt  

        mighty

        0 0
        • ghostik  

          To jsem zvědavý, určitě pak poreferuj :)

          0 0
          • antt  

            jojo, objednávám vůli tomu i výstružník na rám, který má zničený průměr 30,9mm (Zarostla tam sedlovka).

            Aspoň to dám po těch letech do kupy, masa na soustružení tam je dost :)

            Taky jsem zvědavý na funkci a hlavně jestli půjde nějak rozebrat a oservisovat. Předchozí XLC mi vydržela přesně dva roky, rozebrat nešla, šla jen vytáhnout ta patrona a ta byla nerozebiratelná. Tohle bude asi podobné. Každopádně dva roky záruky to jistí :)

            Mám to na pevňáka, na celopéru mám teď reverba 2014 a zatím spokojenost

            0 0
        • nitraq  

          Taky se hlásím o reference:)

          0 0
      • jIrI___  

        A už potvrdili objednávku? Bych si tipl, že tam chybí nějaká jedna cifra :)

        0 0
        • antt  

          taky se toho bojím, ale už se mi podařilo takhle objednat i toho reverba, měli tak nějakou chybu, stál mě 5200 včetně pošty, takže o nějakých 500 míň, ale normálně to poslali. Každopádně jsem si vědom toho, že tímto zveřejněním jsem si zvýšil šanci na zrušení objednávky ze strany prodejce. (pokud jim tam příjde dejme tomu 10 objednávek) No uvidíme :)

          0 0
      • kocers  

        Teď sem se zkusil podívat na jejich stránky a sedlovka už u nich ani neexistuje :-) Za kolik ji tam měli?

        0 0
        • alinceb  

          Litr

          0 0
          • jIrI___  

            A u Švece je za 4350,–

            0 0
          • kocers  

            tak za litr bych asi taky hned objednával :D Ale myslim, že se omluví za chybu a max daj nějakou slevu na další nákup.

            0 0
            • antt  

              990,– Ano, omluvili se s tím, že skladem u dodavatele bylo jen pár kousků a že za tuhle cenu byla hned vyprodaná, ale kdo ví, jak to bylo… :) Já ji dřív objednal, než jsem to zveřejnil, takže chyba asi byla někde jinde.

              Nj, t-mars to jistí :) (mimochodem už ho taky prodávají i pod značkou Mighty a vychází cenově nejlíp tady v ČR)

              0 0
              • Gabbo  

                Cenove nejlip ne, ja ji kupoval asi za 2100 u Svece, od zida nebo rejzojeda se da za 1600 pokud to nechytnou celnnici. Zase od svece jsem to mel do druheho dne, osobni odber v Praze. A kdybych nedostal super moznost koupit reverba tak ji za ty prachy jezdim porad..

                0 0
                • antt  

                  u pingponga bude určitě levnější, já ale psal tady v čr. V jednom e-shopu ji nabízí za 1774,– ale není skladem, tak kdo ví, jak to zas bude… Skladem ji mají v jiném e-shopu za 1995 v tom průměru 31,6mm, což se dá, asi ji prubnu :)

                  0 0
                  • Fran-tic  

                    akorát to má jen ´100mm :(

                    0 0
                    • antt  

                      já měl ten XLC, který měl zdvih 95mm a mě to nějak stačilo. Na sjezdování dostačující, při skákání sedlo už trošku zavazelo, kopalo mě do zadku. 125mm na reverbu je o fous pohodlnější no :) Ale cena dvojnásobná

                      0 0
        • kocers  

          Tak už obnovili její prodej a je za krásných 3990,– http://www.123kolo.cz/…kopicke.html

          0 0
          • antt  

            :)

            0 0
            • wilda81  

              dodavatel je pruzny, ze uz je ma zase skladem :))

              0 0
              • antt  

                tak určitě :D Jen jestli to není klamání zákazníka, ještě že jsem si k tomu teleskopu nepřihodil nějaké další prkotinky za pár kaček, vůli kterým by jinak nemělo cenu platit poštovné. Většinou to tak dělám, ale tady jsem stál raději nohama na zemi :)

                Tak podaří se, holt se chybička vloudila :)

                Jedeme dál

                0 0
                • Fran-tic  

                  a tak přiznat to mohli a ne to házet na dodavatele :)

                  0 0
                  • antt  

                    vymluvit se na nedostupnost bylo asi nejrozumnější, kor když byl rozdíl v ceně 3000,– :)

                    Každopádně jsem zvědavý, kdo si takovou"novinku"za takové peníze koupí…

                    0 0
                    • mathosh  

                      Máte niekto skúsenosti s tou Mighty?

                      0 0
                      • antt  

                        podle mě to je přepracovaný teleskop XLC (stejný zámek sedla (nebo aspoň hodně podobný), stejná matka s guferem), jen má větší zdvih o 30mm a je celkově o 20mm delší.

                        I když jsem byl s XLC spokojený, vydržel přesně (pouze) dva roky, ale stál mě bez ovládání nějakých 2600,– s ovládáním byl o cca 500,– dražší.

                        Kdyby ta Mighty byla za cenu kolem 3000,– tak bych se jí nebál vyzkoušet, takhle mi ta cena přijde zbytečně vysoko za pár mm navíc, to už si raději připlatit za nějakou servisovatelnou

                        0 0
    • jecnak  

      Neporuchova asi nebude, ale za tu cenu… http://www.decathlon.cz/…8323994.html

      0 0
      • pepek  

        Hmotnost: 699 g. ?

        0 0
        • Pedro404  

          Za ty prachy… Já bych teleskop, co váží 700g, ale nesere se a stojí rozumný prachy bral hned. To že se prodávaj už i v Decathlonu mi dává naději, že konečně klesnou ceny / někdo vyrobí definitivně spolehlivej model.

          0 0
          • jecnak  

            Myslim, ze se jedna o totozny model jako XLS, jen bez barevneho eloxu.

            0 0
          • Gabbo  

            t-mars je konstrukcne tak banalne jednoduchy, ze si ho doma opravis na koleni a druhou rukou se budes vrtat v nose nebo skrabat v zadku.. navic ma remote, takze mych ocich jasna volba

            0 0
            • Pedro404  

              Ten mám… Je to lepší než pevná, ale rozhodně né ideál. Má takovej vakl, že ve výjezdech kontroluju, jestli sem nepíchnul, protože mi zadek plave sem a tam, a je celkem kumšt ho nastavit tak, aby držel v horní i spodní poloze.

              0 0
            • Pedro404  

              A eště je hnusnej jak noc. Ty odporně červený kusy sem dal naeloxovat na černo, tak je to mírně lepší, ale s tou gumou to pěkný nikdy nebude.

              0 0
              • wilda81  

                Bez ní provozovat nejde? Tahá pak bordel nebo jak?

                0 0
                • podvlada  

                  Taky jsem nad tim uvažoval, ale nemá nic, co by bránilo bordelu se dostat dovnitř (pod tou gumou) a vakl už má z výroby.

                  Zvažoval jsem i užíznutí gumy tak, aby byla jen dole jako stírák, ale… hnus jako hnus :) Hlavně že (zatim) funguje.

                  0 0
                  • alinceb  

                    Nesmysl. Sedlovka má aretaci čepem. Když uřízneš prachovku, tak si bude aretačníma dírama tahat bordel dovnitř a zrušíš ji za 1–2 bahnité vyjížďky…

                    0 0
            • honhav  

              Ten je asi ok pro lehci zachazeni a lehke lidi… Pode mnou zlomenej, az si ho zapichnes do ****** jako ja, nebudes uz tak nadseny… :D

              0 0
      • antt  

        další XLC Pravda, pojmenovat to můžou různě. Aspoň že je černý, cena parádní, za mě dobrý :)

        0 0
    • mathosh  

      Žiadny nový uživatelia sedlovky Mighty? :)

      0 0
      • ememem1  

        ja ti neviem, uz spekulujem nad teleskopom od lete, som rozhodnuty si to kupitzopar som uz aj vyskusal. ale zrovna hento ani zadarmo.

        1. ine ako dialkove ovladanie ani omylom, to je radovo ine vyuzivanie.
        2. 5cm zdvih je o nicom, za to sa nosit pol kila potencialne hodne poruchoveho

        komponenetu(bo­huzail) neoplati

        1. uz na pohlad to vypada jak keby to robil jano z budy, uz ta cena je

        podozriva, dal by som od toho ruky prec.

        1. ja viem, cena je cena. ked hladas lacnu skus porozmyslat nad http://www.mountainbike-magazin.de/…302812.2.htm

        mna skor sere ten vecnum, co z toho ze to vyzera byt super ked sa to uz tristvrte roka neda kupit.

        0 0
        • podvlada  

          Však ta v odkaze je zase jen předělaná T-Mars, bez ochranný harmoniky. Která se dá sehnat teda levněji než jejich 130€.

          Nejlevněji mam dojem 1600,– Kč z Číny, teď už docela i u nás za jen o něco málo větší cenu.

          0 0
        • ememem1  

          pre potencionalnych zaujemcov o vecnum – na maily uz od oktobra neodpovedaju, telefony nedvihaju, sedlovku nedodali ani do BM na testovanie……neviem co si o tom mysliet.

          0 0
          • mirabike  

            :(

            0 0
          • logoman  

            U nemcu na foru myslim pisou, ze zacnou dodavat v unoru a nekdy do leta by meli uspokojit ty predobjednavky, pak to mozna pujde zase objednat?

            Je to maly startup a bohuzel spis typkovo hobby, zivi se zakazkama pro jiny. Jinak by u zdavno krachl …

            http://www.mtb-news.de/…8758/page-42#…

            0 0
            • scret  

              takze proste jitrnicka jakou svet nevidel:)) Zrejme muzes byt rad, ze ji vubec mas… Celkem by me zajimalo, jak by resili promtne reklamaci, kdyz na dodani se ceka, ceka a ceka:))

              0 0
            • ememem1  

              lenze to pisu o unoru minuleho roku…a tie tohtorocne komentare moc povzbudive nie su… ty si mal asi dost stastie.

              0 0
              • logoman  

                O tom unoru to je z tohoto vlakna

                http://www.mtb-news.de/…2805/page-17

                Ja se taky dost nacekal, stesti jsem mel, ze jsem se dostal do predprodeje, i kdyz jsem to v nem objednal necelou hodinu po spusteni, stejne to par mesicu trvalo … :-D

                (Objednano 18.3, odeslano 16.5)

                0 0
              • podvlada  

                Jestli jde o peníze, nebo o pracovní sílu (takže zase o peníze), tak nechápu, proč ještě tohle neprošlo nějakym crowdfundingem.

                O to víc, že už víceméně mají kusy hotový – jinak by Logoman neměl co kupovat. Stačilo by říct, že to byly prototypy, že další testování chce prachy, …

                0 0
                • ememem1  

                  to neviem a co ide (jasne ze v konecnom dosledu po peniaze) ale podobnym pristupom su na najlepsej ceste to zabit. zacinam uz pomaly uvazovat podobne ako tento „Also ich bin ja kurz davor mir eine KS LEV zur Überbrückung zu bestellen.“ aj ked tec vecnum sa mi furt paci zo vsetkeho najviac riesenim, prevedim a moznostou samodomo servisu. lenze ked neni…

                  0 0
                  • Janouch  

                    nekteri na vecnum cekaji uz pres rok ja to budu muset resit na jare a pokud vecnum nebude asi jiny vychodisko nez LEV neni

                    0 0
                    • TJK  

                      ja sem rezignoval.. a nez jezdit na nicem tak mam 150 LEVa… a spoléhám na záruku.. v záloze pak pevna sedlovka… mam porad origo syntace rychoupinak s tesnici gumickou a je to paradne vymakane… takze to v pripade poruchy nejak budu muset vydrzet.

                      0 0
                      • Janouch  

                        asi dopadnu podobne i kdyz se tomu branim nejak mi nesedi poruchovost LEVa sice v zaruce ale je to vopruz mam zkusenosti s Reverbem ten byl na servisu taky casto :/

                        0 0
                        • wilda81  

                          U mě reverb dva roky (bez jediné údržby) absolutně bez problému. Klep-klep :)

                          Teď šel na servis prvně a jen preventivně.

                          0 0
                        • logoman  

                          Vypada to ze se jim to zase trochu rozbehlo, nekdo tam dostal mail s upozornenim o dodani. (ale objednal v cervnu …)

                          Jestli nejsi na seznamu, tak se asi driv nez v lete nedockas

                          0 0
                          • TJK  

                            nj.. ale pak na to srat… to se mi proste nevyplati cekat… to radsi testnu 3× LEVa a když umře vrátěj mi prachy a koupim něco novýho.. nebo vymakají patronu.. jinak ma novej Stealth tak na něm třeba zamakali

                            0 0
                            • logoman  

                              Jenze lev ma jen 150mm zdvihu, to neni plnohodnotna nahrada.

                              Za se na ni nema moc co pokazit je pro me jen prijemny bonus, ja ji volil hlavne kvuli zdvihu …

                              0 0
                              • Janouch  

                                naprosty souhlas max zdvih a jednoducha konstrukce

                                myslim ze kdyby to nejakej sikula vobslehnul a zacal delat sam tak bych nevahal ani minutu a ten jouda nemeckej co to zdrzuje by utrel nos :)

                                0 0
                              • TJK  

                                ja te chapu.. ale ja chci jezdit.. ne cekat na bajnyho jednorozce :-D

                                0 0
                              • mr.antik  

                                150 už mi přijde sakra hodně, 200 bych snad ani nechtěl

                                0 0
                                • Fran-tic  

                                  já ty zdvihy moc nechápu, teďka mám nově mighty se 110 a stačí to až až, nedovedu si představit mít 150 nebo 200. do parku mi 110 stačilo, v beskydech taky… zajímavé :)

                                  0 0
                                  • honhav  

                                    kolikatku vozite sedlovku… ja 450 na temer max. takze klidne 150–200 je v pohode…

                                    0 0
                                • mirabike  

                                  pro mě 140–150 ideál, těch 125 je mi málo..

                                  0 0
                                • logoman  

                                  Proc, v cem to je prilis?

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    to už máš jak dirťáka a mě vadí nemožnost ovládat kolo stehnama. je jasný že větší lidi to maj jinak… těch 150 chápu.

                                    0 0
                                    • deekay  

                                      Tak mas tam prave mezipolohy, takze v rychlym si to muzes nechat vejs a nemcouri si to na nakej ten jejich vertriding mrsknou uplne dolu.

                                      0 0
                                    • logoman  

                                      Hm no nevim, jsem se koukal na video a ve vodorovne pozici klik mam sedlo mezi kolenama, teda kdyz naklopim tak mi vnejsi noha klesne natocenim klik o 175mm, v tom mi fak prijde fuk par cm na teleskopu, to by musela byt tak 275–300mm sedlovka.

                                      0 0
                                      • mr.antik  

                                        jde asi právě o tu vodorovnou pozici a jízdu v bordelu. Víc teoretizování po mě nemůžeš chtít, už jsem to od vánoc zapomněl

                                        0 0
                                • Radek Broz  

                                  Blbost – že to nesedí tobě, neznamená, že to je hodně;) Mně 150 sedí akorát, 125 se přežít dá, ale je to kompromis. Stokládům i Králýkovi je těch 150 málo.

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    Však já píšu o sobě… Stokládové si musej připadat na kole jak já na bmxce, to je uplně jiné odvětví…

                                    0 0
                          • Janouch  

                            jsem na seznamu u Jardy Trpisovskzho co sem taha LV tak doufam ze to neodpiska kdyz uz na ne ceka pres rok

                            0 0
                          • ememem1  

                            hm, tak na to sa mozem…ta firma imho speje ku krachu skor nez sa rozbehla, skoda, technicky to vyzera velmi dobre.

                            0 0
    • TJK  

      nabizim:

      Lev Carbon ODI Lockon clamp, včetně trubičky a original lineru, úplně nová.. buďto se dá dát samostatně, nebo namísto lockon kroužku na ODI grip… chci dát jinou..

      cena nové 1290kč… prodám za 600kč

      0 0
    • Jery01  

      Zdravíčko, neví někdo o teleskopu průměr 34,9 a délka kolem 400mm? Našel jsem jen reverb, tak nad ním přemýšlím.. Ale kdyby bylo k dispozici i něco jiného, tak bych o tom rád věděl :)

      0 0
      • podvlada  

        Máš výhodu, že máš větší rozměr než 31,6. Můžeš si vybrat snad ze všech modelů, když ti nebude vadit použít redukci – nevim proč by mělo, nemusí to bejt na první pohled vůbec vidět :)

        Takže než se striktně držet rozměru, vybral bych spíš podle toho, která ti vyhovuje nejvíc (ať už servisovatelností, nebo tvarem páčky) a tu použil klidně s redukcí…

        0 0
        • mr.antik  

          Určitě i snažší případný prodej nebo reklamace nebo přechod na jiný rám…

          0 0
      • TJK  

        KS Lev… ale dost tezko sehnatelny.. ja mam na Liteville LEVa taky 31.6 s redukci na 34.9

        0 0
        • Jery01  

          No joo, když 9000 už je na mě (jako studenta) moc :D max těch 5000 (±, protože reverb stojí asi 5500), víc by se mi asi ani dávat nechtělo. Tak teda nevím. Každopádně za redukci velké díky, na to jsem si nevzpomněl.

          0 0
          • TJK  

            cyklosvec ma redukci dost a jsou hodne levne… mrkni k nemu.. ted jsem je tam bral.

            0 0
      • scret  

        urcite redukci… Prumer 34,9 pak budes tezko prodavat… tzn. radeji vzit 31,6… navic se bude i lip shanet a bude vetsi vyber…

        0 0
      • ganjabiker  

        Měl by snad existovat i teleskop 34,9 bez redukce a to DNM.

        http://www.dnmshock.com/products.php…

        0 0
    • TJK  

      takhle si nějak představuju po včech stránkách funkční páčku teleskopky… cena 250kč je pak jen třešnička na dortu :-)

      0 0
      • podvlada  

        Tyjo, to by mě nikdy nenapadlo, otočit jí na ukazovák :) Radši bych brzdil a měl možnost snížit, teda :) zvlášť když ani nemáš levý řazení…

        Jinak souhlasim s tim, že CB páčka je fajn, jak se dá nakombinovat asi na 8 způsobů :)

        BTW pěkný Houpy.

        0 0
        • TJK  

          ja to vyzkousim a uvidim… i s reverbem jsem snizoval a nebrzdil protoze jsem ho mel daleko aby mi nevadil u gripu… jak rikas vyhoda je ze to jde dat na 8 spusobu a jeste pootacet o par stupnu… takze se to da vzdycky predelat… me se libi ze to je takhle nejlepe schovane

          0 0
      • Pedro404  

        To mi příde hrozně nešikovný, proč ne prostě na palec zepředu?

        0 0
        • Pedro404  

          Myslim zepředu jako od jezdce, prostě stejně jako u řazení.

          0 0
          • TJK  

            protoze to neni tak hezky elegantni a schovany jako ted :-)

            0 0
            • podvlada  

              Ale tak pokud dáš páčku tak, že ten bod otáčení je směrem dopředu – jakoby před řídítkama, a páčka pak směrem k jezdci, tak je pořád na palec a posunutá dopředu, takže taky trochu schovaná… Když jsem jí nasazoval přítelkyni na kolo, tak jsem musel hodně přemejšlet, co vlastně chci dělat :D

              Edit: Vlastně tak jak máš teď objímku, jen páčku otočit k sobě? Mě by to přišlo přirozenější na palec no, uvidíš jak to bude vyhovovat :)

              Edit 2: Serža určitě podotkne, že spoušť je na ukazováček přirozenější… :))

              0 0
      • kaktusjack  

        Kdes ji sehnal za tu cenu? Premyslim nad nahradou packy k Tmarsu, tohle by bylo super.

        0 0
        • TJK  

          progress … posli jim mejl s postouvnym na dobirku PPLkem do dvou dnu za 360kc

          0 0
          • kaktusjack  

            Diky!

            0 0
            • TJK  

              neni zac… posilaji komplet cely set s lankem a Jagwite bowdenem uchytkama a sroubkama… za tu cenu maazec… kdyz vim ze KS stoji skoro 1400kc

              0 0
      • Radek Broz  

        Musim říct, že nemožnost při tom brzdit by mi asi vadila dost.

        0 0
    • Smazaný účet  

      mám už pár let ESP a nemůžu si stěžovat, funguje skvěle…

      0 0
      • podvlada  

        Ještě jsem ho (naštěstí) netestoval, ale zpracování a jednoduchá konstrukce na jedničku :))

        0 0
    • Janouch  

      rozhodl jsem se ze dam reverbu jeste sanci (spis z nouze)

      doporucte ofiko servis Rock Shox v Praze … v Bike Live jsem byl a sedlovka se podela do par mesicu vetsinou neudrzi vzduch .. mam podezreni ze to fusujou schvalne :(

      dik za info

      0 0
      • saintjv  

        zkus velo fiala. myslim ze jsou od ted autorizovani opravci RS a ze tam muzes resit i reklamace a navic ten technik co to dela tomu asi trosku rozumi:) Pochopis sam az ho uvidis:)

        0 0
        • Janouch  

          dik je mozny ze v Bike Live odvadeji maximum, ale chci to zkusit …

          0 0
        • mr.nikdo  

          To je ten servis, kam davas sveho Pikea?

          0 0
          • saintjv  

            Bohuzel pri reklamaci musis tam kde jsi koupil kolo. Takze sem ho sem davat nemohl. Ted uz nikam jinam nebudu chodit nez k majkimu.

            0 0
            • mr.nikdo  

              Ja jen, jestli to neni ten servis… Pro jistotu.

              No. Pokud je to na reklamaci. Pokud tam je treba jen spatne tesneni, pres reklamaci bych to neresil. Obcas nemusis ani presne tam, kde jsi to koupil. Takze treba k autorizovanemu servisu.

              0 0
        • Gabbo  

          Souhlas, Maiki je ochotny a sikovny, jen skoda ze z tlumeni dela jen rock shox.. Jinak ano – od ledna jsou officialni servisni stredisko..

          0 0
      • tonik666  

        Krabcycles.

        0 0
    • Jodi  

      Takze po precitani vsetkych prispevkov som dospel k vysledku ze srat sa budu asi vsetky, pripadne ze to zalezi kus od kusu. :/

      Najlepsie ale kvalitou vychadzaju Reverb a LEV, spravne?

      Tak ktoru z nich? Cenovo su +/- autobus na rovnako.

      Podla prispevkov sa mi zda byt spolahlivejsia LEV.

      0 0
      • Pedro404  

        Pokud seš tomu nakloněnej, tak si Reverb můžeš oservisovat sám, RockShox na to má na YouTube návod. Rozbitej LEV ti zase patrně obratem vyměněj.

        0 0
      • Jery01  

        A co dabomb cannon r nebo giant contact switch (nebo jak se jmenujou..) nebo třeba ks supernatural? Taky tak nějak přemýšlím a nejvíc mě asi láká RS s hydraulikou a těma návodama na youtube :)

        0 0
        • Rudyshy  

          ja teda mam contact switch a nemozem si stazovat. vakl je v predozadnom pohybe ale urco nie vcasi nez 2mm v zamku. v bocnom pohybe je bez zataze uplne jemny. ale pri jazde absolutne o tom nemam ani tusenie. Akurat treba kazdy rok rozobrat vycistit od bordelu striknut olejem a neni problem. Pravdaze tym ze to je mechanicke neni to take cool ako u hydra ale osobne v tom envidim ziadne minus. Vozim teda uplne prvu verziu (bez moznosti zmeny vedenia kablu) 3,5 roka a pohoda.

          ale ziaden iny teleskop som trvalo nevozil. takze objektivita ziadna :P

          0 0
      • Jery01  

        Pořídil jsem Reverb, radost mi zkazila vůle po nandání sedla. Špička se hýbe doprava a doleva tak o 3–4mm, celej zámek. Jinak to vypadá celkem dobře :) zítra nahodím zadní kolo a o víkendu testovat.. Tak se uvidí. A k tý vůli – je to ok nebo mám reklamovat?

        0 0
        • scret  

          3–4mm mi prijdou na novej teleskop sakra dost… njn, reverb…

          0 0
          • Muraj238  

            Radíš Reverba nekupovat? Zrovna ten vyhrál můj konkurz. :D

            0 0
            • scret  

              radim nekupovat teleskop:)) pokud hledas bezproblemovy vyrobek…

              Ja vybral dle svych preferenci LEVa 150ku… tak jako tak, je to smejd za ty penize, bohuzel asi jako kazdej teleskop..

              Proc LEVa: ma ovladani na lanko a chodi to fakt dobre, dle myho lip nez hydro Reverb…

              ma mensi vakl od vyroby…

              neni nachylnej na tahani za sedlo v zasunutym stavu jako reverb…

              je mi daleko prijemnejsi packa… navic u ni neresim, jestli pravou nebo levou – je obojetna…

              0 0
              • Muraj238  

                Ta poruchovost mě taky štve, ale furt si říkám, že mám 2 roky a Sram prodává dobře náhradní díly a má hezké návody na internetu. Sedlovka se taky dá dofoukat když by unikl tlak a hydraulika je podle mě snazší na instalaci. Ale máš pravdu, pokud by chtěl člověk bezporuchový teleskop, asi by musel koupit tohle: http://winor-xlc.elfriede.eikona-server.de/bild.php… :D Taky se mi za to vůbec nechtějí vyhazovat peníze, ale myslím si, že je to fakt super věc. :)

                0 0
                • scret  

                  jo a jeste na LEVu se mi libi, ze ho muzu „rozpojit“ klidne 20× a nemusim odvzdusnovat…

                  Jinak klidne fakt reverba… je o dost levnejsi a funguje stejne…

                  0 0
                  • Muraj238  

                    No, zase tak levný není… http://www.koloshop.cz/…-31,6mm.html Jinak Reverb jde taky dostkrát rozpojit bez nutnosti odvzdušnění s tou jejich spojkou. Ale pokud sedátko nedrží při tahu nahoru, je to dost špatné teda. Tak mě napadá, je v tom XLC pružina dole? Kdyby byla, možná bych se s tím řešením v rámci té ceny a jednoduchosti (nesmrtelnosti) smířil.

                    0 0
                    • scret  

                      zda se mi to nebo podrazili? porad jsem mel za to, ze stoji cca 6ku..

                      LEV ted snad uz 9ku:(

                      0 0
                      • Muraj238  

                        No, odpočti si takových 11–15%, které by mi na to na Koloshopu dali, ale stejně…

                        0 0
                      • Bafoon  

                        no…já jsem zamrz na 5,5K :-) leze to

                        0 0
                      • tonik666  

                        Posledního reverba jsem taky kupoval v německu, za 210E. Snad bike-discount nebo bike24, nepamatuju si to presne

                        0 0
                • AleZ80  

                  Jo tohle jsem si koupil já po přečtení zdejších komentářů ohledně spolehlivosti teleskopů. Holt si na kopci zastavím a otřu si pot z čela než to shodím :)

                  0 0
                  • honhav  

                    to je dobry, jenze kdyz hjedes enduro RZ tak to je proste nejaka ztrata, nebo to nechas tak nejak a jede se ti blbe z kopce i kdyz musis dupat… na jen tak jezdeni nutny neni…posledni dobou zdrzuju ale uz kluky bez nej sam :D :D

                    0 0
              • ememem1  

                tiez romyslam nad LEVom (kedze Vecnum je asi nieco ako Yeti – hovori sa o nom, mozno existuej ale videli ho len vyvoleni), aj v MB teste dopadol najlepsie. sere sa to tiez?

                0 0
                • ememem1  

                  mne ten vecnum neda spat, som si aj povedal ze to predsaj len skusim, par sotvak v lufte sice nepotesi ale ma ani nezabije tak som podla navodu omeral co bolo treba a zadal to do toho ich konfiguratora…lenze nech tam zadam hocico furt pise len ze „SCHADE! Für Deinen Rahmen passt leider keine moveLOC. Überprüfe die Messwerte A und B.“

                  tak som überprüfol a furt nic…vam to niekomu aj nieco rozumne vypisalo? podla tabulky by mi v pohode sedela 140 s 31.6 re­dukciou ale teraz neviem co je zle, tabulka alebo konfigurator. kua ak je cela sedlovka jak ten ich web a komunikacia tak uz na to asi fakt radsej serem. ci robim niekde chybu?

                  0 0
                  • psedma  

                    ono je problém, že sedlovka se nedá teď objednat, můžeš si ji jen rezervovat, s tím, že ti pak dají na mail vědět (předpokládaná doba 4 měsíce :-D )

                    0 0
                    • ememem1  

                      je, ved si ju chcem rezervovat len by som rad vybral konretny spravny typ :-)

                      0 0
                    • scret  

                      m.dat na vecnum!

                      0 0
                      • ememem1  

                        preco?

                        0 0
                        • scret  

                          tech duvodu je vic:)

                          0 0
                          • ememem1  

                            tak hovor, este som neobjednal.

                            0 0
                            • ememem1  

                              no tak screte, nenapinaj, co mas proti tej sedlovke?

                              (okrem tej uzasnej dodacej lehoty, to ma sere tiez nesmierne)

                              0 0
                              • scret  

                                dodaci doba? zadna neni?:) sedlovek je snad zatim jen par a zbytek jsou z myho pohledu proste jen „sliby“ neboli bajny jednorozec:))

                                Dal se mi nelibi to polohovani, u Leva si to nastavim klidne po pul cm, kdyz to trefim:)

                                Nelibi se mi ta jejich kravska objimka a nakonec jako tresnicka na dosrtu se mi nelibi cena… Na to ze je vlastne takovej vylepsenej TMars:))

                                Jeste pred rokem jako zaprisahlej odpurce teleskopu, mam uz sezonu Leva a jinou sedlovku bych si nekoupil. Ted uvazuju o novym. Tak jako tak teleskop porad povazuju za predrazenou, tezkou je.ku, ktera se muze kdykoliv vykazit… resp. nejde o to jestli, ale kdy…

                                Jinak princip je fajn a uz bych bez toho na LV asi jezdit nechtel:))

                                0 0
                                • ememem1  
                                  • tak o dodavani sa nebavme, ak to nekupim tak prave kvoli tomu. ako cakat8 mesiacov aj ked nezaplatene sa k tomu stale odhodlavam len velmi pomaly
                                  • cena: drahe to je ale to ma aktualne moc nezaujima
                                  • objimka: libi nelibi na to serem ale kedze mam trocha nohy do X tak sa tohomierne obavam hlavne ak ten cudlik budem musiet dat zboku
                                  • kdyz to trefim…: prave preto mi prijde polohovanie skor ako vyhoda asponpre mna
                                  • vylepseny T mars: co sa ****** nemoze sa neposere, konstrukcne je tojednoduche a v podstate nehrozi, ze mi to na tyzdnovom vylete odide tak, ze tonedam do jazdivej polohy a skoncim sice bez polohovania ale mozem ist dalej. toje pre mna nezanedbatelna vyhoda optori vsetkym inym.
                                  • inak ten LEV je ako varianta…

                                  keby bol vecnum online uz ho mam, takto furt vaham.

                                  0 0
                                  • scret  

                                    jj, chapu tvuj pohled a naopak svuj neberu jako dogma, ale jen muj nazor…

                                    nejvys by me ale stvala ta dodaci lhuta… to je proste vysmech… Pokud objednas a mas ho skoro za rok, to je proste vopruz…

                                    0 0
                                    • wilda81  

                                      Výměna patrony jednou až x-krát do roka je též opruz, ne? Jak tu tak čtu zkušenosti s KS …

                                      0 0
                                      • scret  

                                        tak nerikam, ze neni, ale menej to fakt rychle, coz je jejich jedina klika…

                                        Bohuzel ukaz mi dobrej teleskop, kterej nema mouchy…:)

                                        0 0
                                        • ememem1  

                                          tak zrovna ten vecnum aspon teoreticky taky byt vyzera, moc sa tam nema co ****** a podla nemeckych for pripadne problemy a reklamacie na rozdiel od dodania riesia perfektne.

                                          0 0
                                        • ememem1  

                                          no toje prave to, je velmi netusim kde by mi tu patronu vymenili…

                                          0 0
                                          • scret  

                                            tam kdes koupil:) je pravda, ze tam to muze trvat mesic..:)

                                            0 0
                                            • ememem1  

                                              urcite by som ho kupoval niekde na nete kedze u nas to aj tak v kamenakoch nikto nepredava. a bohvie jak by to bolo s posielanim volakde do nemcka alebo ameriky kvoli servisu, to by bolo asi viac jak na mesiac…

                                              0 0
                                              • honhav  

                                                u ks a reverba to chce zdroj co nejblize dovozci, nejlip kamenak nebo opravdu osvedceny eshop…

                                                0 0
                                                • ememem1  

                                                  hm, tak to nemam ani omylom, na RS je na slovensku 1 servis, KS absolutne nic. ja som vcera vyplnil objednavku na ten vecnum a k jeziskovi snad bude.

                                                  0 0
                                                  • scret  

                                                    tak to pak jo..

                                                    0 0
                                                  • wilda81  

                                                    ale jo, na Vánoce 2017 to stihnou :)

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    dufam ze skor, aktualne to podla roznych for vyzera tak na cca 8–10 mesiacov co je aj tak tragicke.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    takze pristi sezona a budes rad:(

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    sa s tym zmierujem pomalay…uz som bol takemr rozhodnuty ze novy LEV ale to servisovanie ma stve.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    no ja pokud budu brat zas Leva, tak kvuli cerny pistnici:) socasna mi neladi…

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    mimochodom kde ho kupujes?

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    asi koloshop…

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    no, tak neviem ci budem.

                                                    som sa ich dnes opytal a sice okamizte odpoveali ale nie moc pozitivne. tento rok uz urcite nie a dost neurcito ze „auf jeden Fall bis Ende nächstes Frühjahr dauern“ kedy zacnu znova expedovat. co znamana tak na jar buduceho roka, bohvie kolko je predo mnou takze ked dojde do letnych prazdnin budem rad.

                                                    no neviem…s jednou sezonou som bol zmiereny, dve sa mi uz zda trocha moc.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    proste teleskop jakej svet nevidel:)))

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    no vyzera to tak. dost na pikacu. cely probelm je, ze vyzera ze je zaroven jediny co nevyzaduje pravidelny servis autorizovaneho dealera.

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    akorát je za cenu dvou sedlovek od Giantu

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    daj nejaky konkretny link pls. moc som tie gianty nestudoval ale povacsine sa na ne nikto moc nestazuje a pokial nebude ten vecnum na jar dalsi rok cakat nebudem.

                                                    0 0
                  • logoman  

                    Mne to funguje.

                    Je ti jasny ze hodnota B musi byt minimalne 208mm?

                    http://vecnum.com/…/datenblatt/

                    0 0
                    • ememem1  

                      je, zadanych je 210.

                      ale uz viem co je problem, treba po vyplneni refreshnut stranku…vtipne :-)

                      0 0
                      • logoman  

                        Ja v chromu nic refreshovat nemusim …

                        0 0
                        • ememem1  

                          zrovna v chrome, ale skusal som prave aj IE a WF, to iste.

                          ale to je jedno, je to ta co som si aj myslel ze bude. sand to naozaj objednam.

                          0 0
                        • ememem1  

                          mimochodom ako po zime, vsetko funguje?

                          0 0
                          • logoman  

                            Jo furt to maka :-)

                            0 0
                            • ememem1  

                              tak ja to snad risknem…rad by som ju uz v lete mal ale zatial to vyzera ze tie ich 4 mesiace su realne tak mninimalne 8

                              0 0
                              • Janouch  

                                a porad nemas jistotu, ze se na tebe dostane, protoze nevis kolik lidi si ji objednalo pred tebou mluvil jsem s Jardou co chtel ty sedlovky tahat do CR v zastoupeni a vysral se na to… ten typ co to cely organizuje je udajne dost nevypocitatelnej proste ho presla trpelivost komunikovat s clovekm co jen slibuje a kde nic tu nic :((( ja si ted poridil LEVa jeste za puvodni cenu…

                                novy objednavky uz budou za jiny prachy kvuli kurzu dolaru je to vsechno v pici :))))

                                0 0
                                • ememem1  

                                  ved prave, o dovod viac risknut vecnum, sa pomaly zmierujem ze ho pojazdim az na rok, nemal som na jesen vahat. ale isty som si furt neni.

                                  0 0
                                  • Janouch  

                                    no pokud teleskop nutne nepotrebujes tak ok, ale na moje LV je to nustnost takze padla rychla volba na LEV

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      potrebujes nepotrebujes…na alpenX som ho uz mat chcel ale kedze som prezil roky bez neho snad to este raz dam…

                                      0 0
                                      • Janouch  

                                        co mas za kolo ?

                                        0 0
                                        • ememem1  

                                          chrti full cube ams

                                          odkedy som sa vlani zviezol na komosovom stumpe z teleskpom tak to chcem :-) doma v karpatoch bez toho v pohode prezijem (aj ked aj tam sa najde) ale v tazsom terene je to dobre.

                                          0 0
                                          • Janouch  

                                            no tak na crti full ji asi nepotrebujes ,ale je to lepsi svezeni tak to chapu ze jsi ochotnej cekat ,ale mam obavu aby jsi se vubec dockal … pak napis jak jsi uspel :)))

                                            0 0
                                            • ememem1  

                                              ak dojde tak poreferujem aj potom skusenost ak teda dovtedy nezabudnes :-)

                                              a preco by na chrti full nebola treba? jazdim s nim aj po alpach a bezne po terenoch kde sa bikeri vozia lanovkou hore. akurat odkedy som skusil teleskop uz ma nabavi zastavovat a furt to posuvat.

                                              0 0
                                              • Janouch  

                                                ja to myslel tak ze na chrti ful neni uplne nutny ale je dobre vyuzitelny na moje kolo se zdvihy 180/200 je to nutnost

                                                no je fakt ze jestli ti ta sedlovka prijde tak uz asi zapomenes i ty :)))))))

                                                0 0
                                                • goofy  

                                                  Zase s tou nutností bych tak nepřeháněl. je to fajn věc, ale nutnost?!? To jezdíš pořád v závodním módu?

                                                  0 0
                                                  • wilda81  

                                                    Právě. Na XC a FR/DH biku je ta „nutnost“ víceméně 50:50.

                                                    0 0
                                                  • logoman  

                                                    Jezdils na tom nekdy? Je to neuveritelen pohodlny.¨

                                                    Pro me obvzvlast i setri nohy, me hned zacnou bolet nohy kdyz mam slapat ze sedla, takto si pekne komfortne poslapu par metru a znovu snizim.

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Jo chvilku jezdil. Komfortní samozřejmě, ale nutné? Ve stoje taky nešlapu. To je pro chrty… :-)

                                                    Na nějakých menších vlnkách to bude určitě potřeba víc, ale ve větších kopcích se bez toho člověk obejde.

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    moc ti nerozumim ,ale teleskop je primarne urcen k tomu jit pohodlne za sedlo a posunout tak teziste ve sjezdu

                                                    0 0
                                                  • wilda81  

                                                    Předpokládám, že to goofy myslel tak, že jej využiješ tam kde se často střídá sklon (nahoru/dolů/ro­vinka). Když víš, že pojedeš X km z/do kopce, tak přínos proti zastavení a posunutí sedlovky není tak velký.

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    uz je to trocha neprehladne tak k tomuto Když víš, že pojedeš X km z/do kopce, tak přínos proti zastavení a posunutí sedlovky není tak velký. – by si sa cudoval, prave ze v alpach, na garde a pod je to asi najlpesie. jasne hore slapes, dole zasunies (myslim ako sedlovku) lenze je aj pri dlhom zjazde kopa usekov kde musis slapat co sa zo sedlom zasunutym na poriadny zjazd robi dost zle a to neustale prehadzovanie je otrava.

                                                    0 0
                                                  • logoman  

                                                    Ve stoje spis myslim kdyz jedes sjezd a pak je treba 50–100m hluchy misto, slapat ve stoje to je pro me vycerpavajici a v sede se spatne slape. Ale ja mam spatnou fyzicku a jsem rad za kazdou berlicku co mi posetri trochu sily.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Máš recht cecilko, když jedeš tři hodiny nahoru a hodinu dolu, tak stačí obyč sedlovka. Ale pro mě teleskop výrazně zvyšuje potenciál kola na blbnutí, jedeš víceméně rovinka vidíš balvan nebo skalku na přejetí, poskočení, normálně bys to minul, protože kvůli takové hovadině nebudeš dávat sedlo dolu.

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Jo říkám, nejvíc mi to chybí tady, když se objeví občas nějaký bonbónek…

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    na konci minule sezony jsem daval predchozi teleskop na servis (Reverb) po servisu se porouchal a uz jsem ho nenasazoval a snazil se dojezdit sezonu na pevny sedlovce a na narocny sjezdy jsem mohl rovnou zapomenout proste nektery kola maji geometrii kde je teleskop nutnost

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Tak to máš asi napiču kolo, když tam nejde zasunout sedlovka tak, abys na něm sjel kopeček… :-)

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    hele chapes psanej text?

                                                    0 0
                                                  • goofy  

                                                    Chápu, ale nechápu, proč na normální sedlovce nejde dojezdit sezónu? To je oč tu běží…

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    samo ze jde jen jsem se musel omezovat to je oc tu bezi

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    tak samozrejme muzes pred sjezdem zastavit a sedlo zasunout to ale necham tobe

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    Tak lepší než nejezdit vůbec nebo se sedlem v prdeli

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    sedlo v prdeli to je nejakej novej styl? :)))

                                                    0 0
                                                  • logoman  

                                                    Dle vseho tvuj, ne?

                                                    0 0
                                                  • Janouch  

                                                    co to meles??

                                                    0 0
                                • logoman  

                                  Hm, typek mel vybrat prachy na nejakym portalu jako kickstarter aby mohl objednat hromady sedlovek, jestli to tam honi po par kusech nekde z Taiwanu tak se nedivim, ze mu na to kaslou a uprednostnuji jiny zakazky …

                                  0 0
                                  • logoman  

                                    Tech soucastek tam moc neni …

                                    :-)

                                    0 0
                                    • honhav  

                                      kdyz na to koukam tak na tmars je to zbytecne slozity :D

                                      0 0
                                    • Janouch  

                                      a kde je ta pruzina ? ja pocital ze je to system jako gravity dropper

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        Od pohledu ta úzká „pumpička“ s ventilkem nahoře (úplně vlevo) je vzduchová patrona, která supluje kovovou pružinu. Nebo se pletu?

                                        0 0
                                        • logoman  

                                          Ne, vyvodil jsi to spravne :-)

                                          0 0
                                        • Janouch  

                                          ja myslel ze tam zadna vzduchova patrona neni a nahoru to tlaci pruzina

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Však jo, „vzduchová“ pružina…;) Tohle je taková jednoduchá „pumpička“. Díky tomu, že je uvnitř, se do ní nedostane bordel a odhaduju, že veškerý servis bude proveditelný pomocí standardních O-kroužků a nějakého maziva…

                                            0 0
                                            • Janouch  

                                              hmm skoda… gravity dropper ma klasickou pruzinu a tam je servis opravdu jednoduchy skoda jen ze je nedelaji s vetsi zdvihem a trochu designove hezci

                                              0 0
                                              • alinceb  

                                                Servis tohohle v porovnání s Dropperem bude trvat třeba o 10 minut déle…? O-kroužků koupíš pytlík za pár korun a olej doma asi máš. Žádná tragedie. Ale co na tom stojí 14k, to fakt netuším…

                                                0 0
                                            • mr.antik  

                                              pokud není ta vuzduchová pružina udělaná blbě, tak pochybuju, že je na ní potřeba šahat dřív než za 5 sezón…

                                              0 0
                                  • Janouch  

                                    vo tom to neni dlouho ten movelock ladil a lidi to navnadilo a pak se podelal z toho kolik lidi to chce

                                    0 0
        • tonik666  

          Neřešil bych to. Jediné, co při jízdě vadí, je když reverb nedrží výšku.

          Při první servise, tedy po roce až dvou, se dá vůle nechat vymezit.

          0 0
          • Jery01  

            A čím/jak ji vymezit? Chystám se to projet, tak mě zajímalo, jestli by to případně uznali jako reklamaci, kdyby mi to extra vadilo.. Snad to bude ok :)

            0 0
    • Fran-tic  

      přidám recenzi – kupoval jsem Mighty tuhle http://www.outdoor-cyklo-sport.cz/…opicka-76869

      na netu se dala sehnat i za nějakých 1650, což mi přijde úplně na pohodu za tuhle sedlovku, funkče parádní, vakl nějak výrazný jsem absolutně nezaznamenal. ta páčka na ovládání…chápu, že některým vadí, fakt je to takové divné, ale zvykl jsem si a zatím nemám potřebu měnit. má 3 polohy, takže i v tom supr, i když používám jen krajní primárně. zdvih 100–110 je pro mě naprosto dostačující, často jsem si sundával sedlo do parku úplně dolů, tak jsem z toho měl respekt, ale překvapivě mi to stačí až až i na nějaké větší poskákání.

      0 0
      • jeniiiik  

        No jo, ale je hnusnější než hnusná, ale na nějakou Meridu asi cajk. Furt lepší než to co si měl předtím:-D

        0 0
        • Fran-tic  

          hnusná je, vypadá divně, ale účel splní :) a to předtím jsem si měl nechat patentovat :D

          0 0
      • alinceb  

        Plho, to je ale přece stará známá T-mars…;)

        0 0
        • Concorde  

          Dela se Tmarska vubec v 30.9? Vsude jsem nasel jen 27.2 a redukci. A to se mi nelibi :(

          0 0
          • Pedro404  

            Nedělá, jenom 27.2 a 31.6.

            0 0
            • Concorde  

              Tak nic. Vypada to na dabombku…

              0 0
              • wilda81  

                27,2 + redukce. Funguje to bez problémů.

                0 0
                • honhav  

                  u me s forca (t mars s jinym logem) praskla po roce a ctvrt…

                  vozila ovsem cca 100–110 kg

                  0 0
              • Booker  

                Mám ji od Vánoc, ujeto asi 300–400km a zatím bez problémů – akorát je 30,9 a rám 31,6… nic, co by plechovka od piva nespravila:-) Přemýšlel jsem i o té T-mars, ale ten vzhled…:-D

                0 0
        • Fran-tic  

          vím, jen že za 1650 mi to přijde na pohodu a netřeba to tahat přes číňany :)

          0 0
          • alinceb  

            Když jsem kupoval já, tak se tady nic takového ještě neprodávalo. Odkud jsi bral za tuhle cenu?

            0 0
            • Fran-tic  

              hodil jsem si „mighty“ do vyhledávače a přes české eshopy a našlo mi to nejlevnější cenu za 1650, pak ten odkaz, co jsem dával atd. Bylo jich celkem dost pod 2 litry, což mě překvapilo.

              0 0
              • AleZ80  

                Nenarazil někdo z Vás při googlování na tu prachovku z Mighty, T-Mars apod. ?

                0 0
              • alinceb  

                Já ji právě nikde za tyhle peníze nenašel…

                0 0
                • Fran-tic  

                  koukám a taky už nevidím, ale třeba se zase někde objeví :)

                  0 0
    • logoman  

      Maji novejsi 200mm verzi. Nevim jestli je dostupna v EU …

      http://www.bikerumor.com/…00mm-travel/

      0 0
      • ememem1  

        otazka je ako je to z poruchovostou a servisovatelnostou.

        btw vidim ze som neni sam…:-)

        I’ve been waiting for the Vecnum 170 or 200 for a year now. I’m first in line…take my money 9.8!!!

        0 0
        • alinceb  

          Celkem slušnej provozní úvěr za 0%…:D

          0 0
          • ememem1  

            este som im nic nezaplatil, povedali ze to mozem potom ked oznamia ze je pripravena, predpokladam ze to ak robi 99% potencionalnych zaujemcov.

            ale btw z toho co mi povedal…no, bohvie ci to ustoja.

            0 0
            • logoman  

              Jj ja to taky platil az kdyz byla dostupna.

              No hlad je po ni velky, jsem hodil obrazek kola na mtb-news a hned jsem dostal 3 SZ zda jim sedlovku neodprodam …

              0 0
              • ememem1  

                to verim, ono totizto vyzera ze sa ako jedina naozaj nekazi a nepotrebuje prakticky ziadny servis.

                len to cakanie vyse roka to je dost zle.......a jak hovorim uz teraz mi priznali, ze skor ako ‚ku koncu pociatku buduceho roka‘ comu sa da rozumiet tak snad marec april 2016 dodavky neobnovia, cosi vraj zapricinili subdodavatelia ale som tak nejak vyrozumel, ze tam trocha aj maju interne chaos a problemy.

                0 0
                • ememem1  

                  tak pomaly som aj zabudol ze som ju chcel a dosiel mi email s linkom co plati 5 dni ze mozem objednavat. akurat ma to uz preslo kedze reverb za polovicu a v bazaroch aj za menej pritom uplne nove co to poniektori zhadzuju z novych bikov je dost silny argument. a navyse rozmyslam raz zas nad novym bikom takze vecnum cau.

                  0 0
                  • mirabike  

                    platí zjevně dýl, předal jsem štafetu a funguje to, uvidímě jestli a kdy dorazí ..:)

                    0 0
                    • ememem1  

                      tak to ma nenapadlo ze objednat a zaplatit este neznamena aj obdrzat, daj vediet pre zaujimavost :-)

                      0 0
    • snas89  

      Já mám command post a skopokojenost.

      http://www.specialized.com/…and-post-xcp

      Pravda je, že s epicem jsem moc na výběr asi neměl, hledal jsem jen chvilku.

      Opět cena dle spešlu, ale váha a funkčnost ok.

      Nevýhoda je dost malý zdvih, bral bych větší.

      0 0
      • Lišák  

        13 tisíc za 3,5 cm?

        0 0
      • goofy  

        Tak to je solidní úlet! Nestačím se poslední dobou divit… :-)))

        0 0
        • Bokec  

          Proc to nekdo vubec kupuje? Dyt to je uplne k prdu…

          Mam KS LEVa ta ma 100mm a to je asi min co bych si na kolo znovu koupil. A jeste byla o cca 3000Kč levnejsi ;-)

          0 0
          • jeniiiik  

            Je to teleskop na XC…

            0 0
            • Bokec  

              No nevěřím že někomu na „XC“ STAČÍ těch cca 30mm :-)

              0 0
          • snas89  

            Když mi seženeš teleskopa na epica s větším zdvihem, hoď prosím link:)

            0 0
            • Bokec  

              V čem je problém? Neznám tvé kolo…

              Nějaký atyp sedlové trubky nebo co ?

              0 0
              • snas89  

                jj, epic má menší průměr sedlovky, než se bežně prodává.

                0 0
                • honhav  

                  ale prosimte 27,2 je celkem bezny prumer. sedlovek na trhu je pro nej nekolik… koukni klidne napr. ke ks…

                  0 0
        • ememem1  

          tak vobec tie sedlovky maju pomer cena vykon kde do vykonu zahrnam aj vydrz bez servisneho zasahu dost zufaly.

          0 0
        • snas89  

          Nevím jak dlouho jezdíš ty.

          Já mám první sezónu a jsem rád i za tohle. Jasně, že víc cm bych bral, ale s mým průměrem sedlovky jsem nenašel a na druhou stranu se nehodlám rozbít na no-name krámu z číny, který mi rupne pod zadkem.

          Nic náročnýho technickýho nejezdím (z pohledu zkušených bikerů), ale i těch málo 3.5cm ocením ve sjezdech, do kterýh se odvážím a který ještě na xc dává smysl (z mýho úhlu pohledu) jet.

          Je možný, že až se naučím dobře balancovat kolo a hýbat zadkem za sedlo (a zpět) tak ji dám zase pryč.

          Bylo to drahý ale no a co, mám (asi až zbytečně) drahý kolo, který nepotřebuju.

          Ale nějak se chci ve volným čase realizovat a finance na to jsou. Nabídka, poptávka.

          Jestli je to tak jednoduchý a všichni jsme tak blbí, že u toho spešla kupujeme věci, tak udělej solidní teleskop co se nevykle a vydrží za polovinu peněz.

          Pak ho třeba od tebe i koupíme:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            nevím v čem je spešl tak spešl.. ale sedlovek 27,2 je celkem dost na výběr

            0 0
            • snas89  

              No vidíš, hledáš líp než já, trochu jsem si tady naběhl :)

              Ale na ty mighty dva mí známí nadávali, o těch jsem vědel a nechtel…

              0 0
              • Atilla  

                TVL 1min hledání : KS LEV 27,2mm a zdvih má 100mm cena 7,5tis. Bych si dal facku:)

                0 0
                • snas89  

                  však jsem se už u počítače políčkoval:D

                  • cena mi je vcelku jedno, jen ty cm docela mrzí, i za cenu váhy navíc bych to asi bral raději.
                  0 0
                • Smazaný účet  

                  s tou 1min si mě teď urazil :)))))

                  0 0
                • ememem1  

                  tak ta cena za spesl je dost zufala nicmenej kamos ju ma ale s vacsim zdvihom od kupy na stumpe a na rozdiel od brainu s tym po servisoch nebeha. u leva (aspon z for) to az take ruzove neni. to je aspon pre mna dovod preco som ho zatial nekupil a furt vyckavam na ten vecnum aj ked dalsiu sezonu uz cakat nebudem :-)

                  0 0
                  • snas89  

                    Vím, ale tak řekl jsem si, že když už tak už…

                    Jak jsem psal výš…nejezdím nic extra náročnýho, ale brain mi funguje dobře jak na zadní tak přední vidli v pohodě.

                    Nečekej, udělej si jezíška:)

                    0 0
                  • Atilla  

                    No mám taky specialized command post ir a od koupě nefungovala. pak reklamace výměna vnitřku. Zatím funguje, ale musím jí před každou jízdou prostříknout aby vůbec lezla nahoru. Po stříknutí brunoxem ti zase první půl hodiny málem ustřelí koule při každém zvednutí, ten kovový zvuk dorazu je taky perfektní a vakl to má od novoty větší než 3roky staré ks I950r

                    0 0
    • ememem1  

      len tak mimochodom jestli by niekto rozmyslal nad stealth sedlovkou do standartneho ramu tu je tip ako to urobit.

      http://syntace.my1.cc/…lle_engl.pdf

      0 0
      • TJK  

        tak ja bych jen doplnil ze se jedna o navid ciste a jen pro liteville ramy… zkouset to kdekoli jinde muze fungovat ale take nemusi… takze je uz na kazdem soudruhovi jestli to riskne… tipuju ze u jinych ramu to bude znamenat ztratu zaruky, u LV je tez ztrata zaruky ale pouze na tuto cast sedlove trubky… k tomu jete lehce jine podminky na crash replacement…

        0 0
        • Radek Broz  

          Provrtal jsem to v navářce na přesmyk – tam by to neměl být problém snad na žádnym rámu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.