• RttB

Ahoj. Prosím o radu ohledně výběru teleskopky na mého hardtaila.

Strop řekněme 5000,– Kč, vnější vedení, ⌀30,9mm, má hmotnost je cca 75 kg.

Má pevná současná sedlovka má 400 mm a mám jí vytaženou nad rám kola 21–23 cm (podle toho kam měřím).

Díky za UŽITEČNÉ rady.

0 0
    • MirosPikos  

Crankbrothers Highline, OneUp Dropper Post? Někdo napíše jistě další.

0 0
      • PENE  

TranzX, BrandX. Obe jsou jedna a ta stejna, celkem kvalitni, levna sedlovka :).

0 0
      • RttB  

Tak ty jsou cenově trošku mimo limit :-/

0 0
        • tonik666  

oneup ma soucasnou sedlovku za 170 usd ve vyprodeji a packa v2 stoji 50 usd. to je do 5tis. kc nejlepsi volba.

jsi primo na oneupcomponents stranku a vyber si region “eu” (ceny jsou i tak v usd)

0 0
          • AleZ80  

Pak se asi ještě platí clo, ne? Není lepší koupit ji tady za 4500,– Kč a mít to jednodušší s případnou reklamací?

Páčku může koupit od Giantu za 500 Kč.

0 0
            • jezo  

OneUp ma i evropsky sklad, abys prave nemusel platit clo. Ceny na jejich strankach jsou konecne. Kdyz si tedy vyberes tu spravnou variantu. ;)

0 0
            • tonik666  

Když o OneUp nic nevíš, tak radši nepiš.

Dovolím si tvrdit, že OneUp bude mít lepší reklamace než místní prodejce Protocycles. Doporučuju pročíst místní vlánko o OneUp.

Páču může vzít od Giantu, nebo může vzít od OneUp lepší páčku. A nebo může předelat přesmyk pokud chce ušetřit.

0 0
              • RttB  

Hoď mi prosím přímo link na to, co myslíš ;) díky moc …

0 0
                • tonik666  

Nevšiml jsem si, že potřebuješ vnější vedení. Já doporučuju vyvrtat díru do rámu, všechny dobré sedlovky dnes už mají vnitřní vedení. Já taky nedávno vrtal pevňáka. Mnoho lidí to udělalo, je to snadné a problémy s tím nejsou.

Sedlovka

https://int.oneupcomponents.com/…dropper-post

Vyber bez páčky. Páčku kup extra z odkazu níže, aby sis byl jistý, že máš kovovou V2 a ne plastovou V1 (která snadno praská – sice ji bez keců mění, ale posílají zatím zase plastovou).

Páčka V2:

https://int.oneupcomponents.com/…-post-remote

Celkem 220 USD.

0 0
      • vojtechposmourny  

Ty jsou obe s vnějším vedením, že?

:-P

0 0
        • tonik666  

To jsem přehlédl…tak může vrtat. Já taky nedávno vrtal hardtaila, abych mohl uplatnit volný oneup

0 0
          • RttB  

čéče do toho se mi ani za mák nechce :-/ :(

0 0
            • palo7  

Klidně vrtej, určitě lepší než vedení venkem

0 0
              • RttB  

A teoreticky kam bych měl vrtat, abych nějak negativně neovlivnil pevnost rámu ???

0 0
                • palo7  

Třeba vpa007 si vrtal RB IQ, koukni k němu. Mám to stejně, ale nemám nafoceno

0 0
                • tonik666  

Tady máš odkaz na místní vrtací vlákno – jak jsem vrtal já

Taky se mi dlouho nechtělo. Normálně jsem to vyvrtal ručně akuvrtačkou. Páskou přelepit aby to neklouzalo. Naťuknout lehce hřebíkem (možná ani není nutné).

Vrtej tak, aby ti dobře vycházelo vedení z rámu a jeho přichycení na spodní trubku, a abys měl v sedlové trubce dost místa na sedlovku a bowden. Viz návod níže. Jednoduše hodně nízko aby ti vyšel ze sedlové trubky pěkný oblouček ke spodní rámomvé.

Tady je podrobný návod s fotkami, ze kterého jsem se inspiroval návod

0 0
                  • RttB  

Super. DÍKY moc. Doma pročtu a pořádně promyslím.

0 0
    • jezo  

TS 180

0 0
    • Suke001  

Brand x, levná a dobrá

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.