Superior XP 979 vs Rock Machine Explosion 70

37 nepřečtených
  • Denis

    Dobrý den,

    Předem se omlouvám, že zákládám nové téma, které tu už je ale bohužel uzamčené.

    Vybírám si nové horské kolo, které bude určené na závody. Nakonec se rozhoduji mezi těmito 2 koly.

    1. Superior XP 979
    2. Rock Machine Explosion 70

    Zdají se mi býti téměř totožné. Vyplatí se připlatit 3000kč za Superio nebo ušetřit 3000 a vzít Rock Machine ?

    Taky nevím, jakou zvolit velikost. Mám 185cm a myslím si, že bych už mohl vzít velikost XL (21¨)

    Předem děkuji za jakékoliv názory.

    0 0
    • jarouš2  

      Velikost určitě L

      0 0
    • Denis  

      Taky bych si to rád vyzkoušel ale v Ostravě a okolí jsem nic nenašel. Mám teprve 16. takže ještě porostu.

      0 0
    • plysovykozisek  

      I když jsou ty kola lepší než ty moje, já bych si nekoupil ani jedno z nich. Ale pokud trváš na těch dvou kolech výbavou jsou víceméně stejná, takže je to celkem jedno, které si vybereš. Být tebou, tu velikost bych si vyzkoušel.

      0 0
    • Denis  

      Přímo na nich netrvám ale lepší kolo do 45 000kč jsem nenašel.

      0 0
      • Charles2k  

        Kde nabízejí XP979 r.2016 do 45tis?

        Měl jsem ho půjčený začátkem léta, nebylo špatné, ale tehdy jsem měl nejlevnější nabídku za cca 55tis., což jsem neakceptoval.

        0 0
    • michomin  

      Na RM se mi líbí, že má šroubovací ložiska HT2, Sup má lisovaná.

      0 0
    • Denis  

      Rock Machine Explosion 70 Sram

      A myslíte, že na sramu 1×11 by byl lepší ?

      0 0
    • Denis  

      Na Canyony jsem se už koukal ale GRAND CANYON CF 5.9, který se mi líbil je už vyprodaný.

      0 0
      • Kocila  

        Aha to je škoda možná bych se poohlídnul po nečem co bude mít dobrý kvalitní a pevný rám i třeba na úkor nějakých komponentů, který se dají vždy dokoupit. U toho RM bych se bál o tuhost rámu aby to nebyla žvejkačka. A co jsem pročítal články jak tady tak i na webu tak supům rádi praskaj rámy a bouchaj vevnitř rámu lanka je to prej dost otravný.

        0 0
    • okam_z_brna  

      Kola jsou to víceméně stejný, takže ve finále bych šel asi po vzhledu. Nevím na čem si jezdil teď a jakej počet kol máš za sebou, ale řešit nějak extra geometrii je dle mýho soudu blbost. Potřebuješ vyzkoušet hodně kol, abys už věděl, že takováhle geometrie ti sedí a tahle ne. Ve finále je jedno co vybereš, jak jsem řekl, jsou plus mínus stejný.

      K velikosti určitě zkusit!. Já mám 188 a zkoušel jsem konkrétně 979 Supa jak v L tak i v XL a hodně dlouho jsem s tím laboroval a obcházel starý kolo s metrem a pořád přeměřoval. Nakonec jsem šel do verze XL a myslím, že určitě jsem neudělal chybu. Přijdu si na tom mnohem komfortněji než na L. Ale to je taky individuální, protože každej má jiný proporce. Po všech měřeních a online kalkulačkách jsem byl prostě na mezi L a XL a šlo o to, co mi víc sedne

      A k tomu že praskají rámy jak píše Kocila. Uvedl bych to na pravou míru, protože mě tyhle fámy docela sraly. Nikdo nebyl schopnej říct konkrétní rámy a roky, ale furt jen že praskají. Nakonec jsem to z nich vytáhl a zatím jsou zkušenosti s prasklýma rámama na starých TOP modelech, cca 3,4 roky zpět. Jednak jsou to teď jiný rámy a taky topmodely mají jinej karbon. Pak taky praská zadní stavba na hliníkových fullech. Tkže ve finále je to bezpředmětný. Klepání lanek v rámu je maličkost. Já osobně s tím nemám problém a nic mi neklepe. Pokud začne, tak tam strčím molitan a je vyřešeno. Práce na 10 minut, náklady nulový a gramovej nárust taky. Určitě bych kvulí tomu nešel do jinýho kola.

      0 0
      • ove  

        Pokud já vím,nejvíc praskala přetažená sedlová trubka u lidí,kteří tam měli volnější sedlovku – chce to vyvložkovat plechovkou od piva a není co řešit.

        0 0
    • michomin  

      Přečti si tohle, třeba ti to pomůže v rozhodování. http://www.bike-forum.cz/…xp969-carbon

      0 0
    • Denis  

      Děkuju moc

      0 0
    • plzakj  

      Oni jsou ty SUPy delany hodne dobre marketingove, aby se libily. Ale vzdycky tam neco pokulhava. Ja jsem takhle v 2009 koupil XP920 kterej za tu cenu byl super osazenej (az na vidli) a strasne se mi libil vzhledove. Ale dodnes lituju ty „rarity“ stredu BB30 v podani Superioru. Dneska uz bych sel do kvalitnejsiho ramu, i kdyz hur osazenyho. Ale v tyhle cenovy relaci. … Co trba Cube v XT s Foxkou? http://www.cube-bikes.cz/?…

      0 0
      • plzakj  

        Ted jsem se vsiml, ze ma ten SUP stred PF30, od toho bych dal ruce pryc.

        0 0
      • Chlebovnik  

        Tak jasně. S BB30/PF30 mají problémy jenom majitelé SUPů. U všech ostatních značek tyhle vydařené standardy fungují na jedničku. To ví přeci každé malé dítě. =)

        0 0
        • BB  

          No nevím, například IBIS se pokorně vrátil k BSA.

          0 0
        • plzakj  

          Nevim, jestli je to ironie, nebo ne, ale na zahranicnich forech si na to stezujou i majitele jinych znacek. MTB/road bez rozdilu. To ma smysl snad jen pro top zavodni modely, ktery jsou vyrobeny naprosto presne a kazdou chvili je servismani rozebiraj a preskladaj. Ale do budoucna je to pro „civila“ podle me problem. Uz jen kvuli kompatibilite a moznosti pouziti dilu na ramu s beznejsim typem stredovyho slozeni.

          No a co se tyka lowend karbonu vs lepsimu hliniku, tak na toto tema uz toho bylo napsano dost. Koukam treba, ze Cube ma na hlinikovy ramy zaruku 5 let. Na karbon jen standard 2.

          0 0
    • abc  

      Ahoj,

      řešil jsem úplně stejné dilema RM, SUP a nebo Cube. Nakonec jsem šel do SUPa XP Ltd vel. XL a jsem spokojený. Také jsem stále laboroval mezi XL a L a při mých 188cm jsem šel do XL-ka, ale je to opravdu idividuální. Prodavač mi u autorizovaného prodejce jednoznačně doporučil XL-ko. To L-ko je pro XC závody obratnější, ale zase XL-ko mi přišlo lepší na delší vyjížďky, maratony, atd. Je stabilnější a lépe „drží stopu“. Chce to opravdu zkusit (také záleží na délce nohou, rukou, atd.)

      Ohledně srovnání mezi SUPem a RM, je to v podstatě stejné kolo, můžu srovnat protože RM má brácha. Ovšem rám u RM mi přijde krapet měkčí než u SUPa. U Cube mě celkem odrazovala vyšší hmotnost. Nějaké vadné kusy se mohou najít u každé značky, ale má zkušenost se SUPem je pozitivní, takže na diskuze typu slyšel jsem, že někdo atd. bych moc nedal.

      0 0
    • Denis  

      Takže jediný problém toho Supa je středové složení FSA PF30/24 ?

      0 0
      • okam_z_brna  

        hele je to kus od kusu. Já jsem zatím v pohodě, u otcove 969 jsem při čištění středu vytáhl s klikou i misku. Šlo to na reklamaci a za týden byl rám zpátky. Nevím co s tím udělali, ale mám pocit, že to tam vlepili. Takže až se vykurví středový misky, tak bude vyloženě chuťovka tu misku dostávat z rámu

        0 0
        • MatS  

          Pokud to nejsou idioti, tak se to lepí speciálním Loctite lepidlem. Když to budeš chtít dostat ven, stačí to zahřát a půjde to lépe.

          0 0
      • rjavko  

        Ten střed,mě začal lupat ani ne po 200kilometrech dnes jsem to dal na reklamaci,jinak kolo nejelo špatně,uvidím co s tím provedu inženýři v kopřivnici

        0 0
      • abc  

        U mě taky zatím střed v poho a v případě výměny/opravy to, alespoň dle tohoto videa nevypadá na neřešitelný problém.

        Jde podle mě o to, že na fórech se dočteš jen o tom kdo měl problémy a 95% lidí kteří nic neřešili ani nic nenapíšou.

        https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
      • straky  

        Mam SUPa 929 2015 a stred pf vydrzel cca 3000 km. Dalsich 2000 km jsem menil loziska co 800 km. Po destivem svihu rozborka zborka kvuli netesnosti. S mechanikem jsme laborovali, ale nakonec mu bylo dopruceno od FSA jina varianta pf a s jinou redukci, to zatim funguje, ale mam najeto zatim 200 km. K tomu se mi vyzvejkal karbon kolem vlisovanych krouzku…pujde po sezone na reklamaci. Superior reklamaci predbezne uznal…tak uvidime. Na testfestu jsem jel na obou a RM mi prisel kratsi a takovy tvrdsi, ale tozdil je fakt minimalni. Osobne bych sel do SUPa 1×11. Ta jednoduchost razeni je super. Usetris za pripadny upgrade. A myslim ze sup ma lehci kola a sirsi rafky.

        0 0
    • Denis  

      Supa mám možnost zakoupit pouze 2×11 a Rock Machine 1×11

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.