• Pepe393

    Dobrý den, dostal jsem k vánocům trekové kolo a po pár set kilometrech, kdy jsem okusil jízdu v lese chci „horáka“. Proto se ptám jaké máte zkušenosti s kolem od Superiora XP 920. A hlavní dotaz je: měřím 190cm délka nohou 89cm mám si určitě koupit-21 palcový rám? Nebude to obluda která se bude hůře ovládat v terénu? Děkuji

    0 0
    • Azmir  

      Nevím za jakou ho můžeš mít cenu ale myslím že by se možná dalo najít i lepší kolo, jenom musíš stanovit rozpočet.

      0 0
    • Fran-tic  

      Přesně toho supa mám, jen jsem měnil vidlici, která tam sériově není žádná šleha, ale jinak to kolo (tedy pro mne je nad všemi v této cenové relaci -do 30 000). Je lehké, kvalitně osazené – až na vidlici, ale to je si myslím jedinná investice. Kdybych se měl rozhodovat znova, jdu do něj opět. Navíc středy bb30 se v této ceně nevidí jen tak. Mám 194 cenťáků, jezdím 19" rám a stačí mi to akorát. Je živé, dobře se ovládá a hbité. Váha taky nízká.

      0 0
      • Pepe393  

        Takže není žádny problém? Všude mi říkají že musím mít větší… že budu mít pokržený novy a když si vytahnu sedlovku že muže rupnout rám.

        0 0
        • Fran-tic  

          Sedlovku mám celkem vytaženou, ale nikdy jsem neviděl problém ani u ostatních a já taky nemám a to jezdím závody a beskydy. už pár lidí řešili tu velikost…dlouhé výlety rekreačně, pomaloučku asi ta 21, ale terén, sjezdy a výjezdy, hory…neváhal bych. Jinač tady je za 25 http://bagbike.cz/… a vybíral bych ho taky kolem té ceny.

          0 0
          • Pepe393  

            To je pěkná cena, ale nevím jak pak budu řešit servis a je to model 2010. Takže model 2011 za 28 není tak špatná cena ne? Jínak díky moc za pomoc.

            0 0
            • Fran-tic  

              jo to jde, ale osobně bych šel raději do 2010, je tam velký rozdíl v těch středech. nechali si v modelech 2011 bb30 až od mnohem vyšších modelů (museli platit velké pálky za užití těch os a u kol do 30 to jen tak kdekdo neocenil)

              0 0
              • Pepe393  

                Teď to možná bude znít špatně, ale úplně přesně nevím jáký je v tom rozdíl. Ještě nejsem tolik zdatnej:-)

                0 0
              • AleZ80  

                BB30 osa je jen pro Fsa – neni Hollowtech kompatibilní, že ?

                0 0
    • hubajz  

      Čus,

      taky jsem majitelem tohohle kousku, ale modelu z roku 2009 (SRAM X9, vidle Marzocchi Bomber 33, kola fulcrum RM5). Mám 21,5 rám, cca 192 cm a řekl bych že je to tak akorát. Pravda je, že mám sedlo posazený docela dopředu, ale kratší představec by to taky vyřešil. 19 bude asi taky v pohodě. Asi to bude spíš pocitově – zajdi do kšeftu a zkus oba rámy a máš to vyřešený razdva ;)

      0 0
      • Pepe393  

        Díky jedu někam… Jinak tvůj model je super kousek a hlavně v SRAMU X9 kam se hrabe shimano… údajně:-)

        0 0
        • Fran-tic  

          To záleží, já osobně to mám taky na X9, protože jezdím v bordelu, bahně a všem možném a tam je tužší a přesnější chod sramu…a taky řadí déle, ale na cestě a šotolince XT (jako protimodel X9) řadí citlivěji a lehčeji. je to o tom, zvolit si, na co to chceš

          0 0
    • zarkow  

      Ahoj, taky jsem jezdil 920 09 než jsem přešel na 29er. Na 190 cm bych z vlastní zkušenosti určitě šel do 21,5", sám jsem ji měl a mám 187cm. Jinak středům BB30 bych se raději vyhl, rády se zanáší bordelem a pak v nich křupe.

      0 0
      • Fran-tic  

        to ale nesnižuje funkčnost…a pokud jsi jen trošku zručný, tak to jde doma vyčistit

        0 0
        • AleZ80  

          Do rámu s tímhle středem asi nacpu SLX kliky jen s nějakou redukcí, že ?

          0 0
      • hubajz  

        Jezdil jsi ho? To bude asi tím, že teď ten tvůj bike jezdím já ;) dobrá náhodička :D

        0 0
        • zarkow  

          Zdravím Martine, jak se daří, kolo slouží dobře? Samozřejmě že jsem ji spokojeně jezdil, navíc model 2009 byl i vzhledem dle mě daleko povedenější než následně 20102011. Ale protože nejsem úplně nejlepší technik, na 29er se prostě cítím lépe, proto jsem udělal změnu.

          O problémech s BB30 se tu vedly hrozné diskuze, já osobně jsem nechal čistit jen jednou a od té doby to bylo OK. Na posouzení, zda je BB30 opravdu tužší než klasika, se necítím, tolik zkušeností zdaleka nemám.

          0 0
    • Sgt.Marek  

      Zdravím já mam taky 920 starší model viz profil, určitě ber tu 21,5 já měřím 180 a mám 19tku a všichni mi stejně říkají že mám malej rám, mě to vcelku vyhovuje ale mít o pár cm víš tak je to jasný , já bych potřeboval 20tku ale tu bohužel nedělají. Jinak ten tvůj model má lepší vidli než jsem tam měl tenkrát já a kola vypadaj taky slušně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.