Suntour Epixon olejové mazání - chvilková záležitost?

9 nepřečtených
  • Karel.R

    ahoj,

    nedávno jsem si předělal vidlici Suntour Epixon na olejové mazání (podle návodů na BF 35 ml do každé nohy, motorák 10W-40). Zezačátku vidlice byla luxusně citlivá, ale po čase se mi zdá, že všechen olej stekl dolů do noh a zase zatuhla, jako když byla na vazelíně. Řeším to tak, že občas kolo otočím vzhůru nohama a nechám olej stéct zase nahoru, ale výsledek už není takový jako na začátku. Nejvíc to asi drhne přes stíráky. Máte někdo s tím zkušenosti, případně jak to řešíte?

    0 0
    • Ic1k  

      Ahoj,

      35ml do každé nohy je strašně moc. Předpokládám, že máš olej „nacuclý“ do patrony a budeš ji muset rozdělat a naplnit tlumičovým olejem ve správném množství.

      0 0
    • Tomas_82  

      35ml je opravdu hodně, prvně bych to rozdělal a nechal vytéct, pak to vyčisti. Nalej 5ml oleje do každé nohy mezi futra, ale dej tam i trošičku vazelíny a hlavně pak dej olej nad vzduchový pístek tak, aby byl celý ponořený – tam bez vazelíny a min. 1× za měsíc, nebo 500km to zkontroluj, případně dolej. Nad tím pístkem je to nejdůležitější a když to jen otočíš tak to tam nenateče!!

      0 0
      • Karel.R  

        Takže spíš jen natlačit směs oleje a vazeliny do kluznych části, aby se tím neplnily nohy. Ono taky co jsem četl, tak každej má jiné názor kolik lít. Vazelínu jakou (podle názorů prý nějakou bez lithia)? Na vnitřní nohy pak zvenku stříkat silikonem?

        0 0
        • novas752  

          Silikon zvenku slouží jen pro čištění, našplíchat, propružit a setřít.

          0 0
    • kyl  

      Předělal jsem si na olej dva epicony.Prvního jsem upravil i na dualair,ten chodí pořád luxusně.U druhého jsem nechal negativní pružinu ocelovou a ten už tak dobrý není.Je ale novější.V obou mám po 25ml oleje.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.