• Daum

    V pátek se jede maratón 24h na koloběžkách. kolobezky.wz.cz/ Měl bych dotaz, co při tom jíst. Jezdí se kolečko 2,5km, cca 5–7minut, jednou za půl až tři čtvrtě hodiny. Docela na krev, dlouhej sprint. Dřív jsme jedli co se dalo sníst, taky glukopur (čistej cukr (asi ten rostlinej, teď si nevzpomenu, jak se to jmenuje) v prášku). Spíš jako málo, protože člověk nemá moc chuť na nic moc velkýho. Letos nás jede málo, tak chceme co nejvíc optimalizovat výkon an celou dobu. Otázka je tedy asi taková – má se člověk přemoct a jíst spíš víc, nebo spíš míň. Spíš cukr nebo se může i něco jako chleba. A vlastně ještě jak s pitim, no – asi neni dobrý vypít litr a pak tu vodu nechat ležet v žaludku ale pít pravidelnějš míň. Všechno jsou jen dohady, za každou informaci budu vděčný.

    0 0
    • McBlacky  

      no vzhledem k tomu že opakuješ výkon u max hranice tak bych si dal pozor na pitný režim a prevenci proti křečím. Protože se nejedná o vytrvalost tak jíst spíš rychle stravitelný věci cukry, sacharidy. Ale otázka jestli to vydržíš celých 24H už po 12H je to bléé. já bych to viděl na nějaký Hypoionty, anticramps tabletky, gely, čokoládu, sušenky. Pokud to chcete hodně hrotit tak nějaký nakopávačky jako speed, sleha – ale to zas u tak krátkýho výkonu nebude moc poznat.

      pokud v průběhu dne něco pořádnýho tak těstoviny, rizoto.

      0 0
      • JSt  

        pokud v průběhu dne něco pořádnýho tak těstoviny, rizoto. pry neco poradnyho :DD

        0 0
    • nooski  

      Teda hodně štěstí přeju. Loni jsme jeli 24 na pětimístné koloběžce a 12-ti hodinách jsme ji zlomili napůl:) I tak to byl masakr. Hlavně pít a pít to je fakt nejdůležitější.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Ty přestávky jsou dost velké, tělo by se z toho mělo vzpamatovat, takže s energií by neměl být problém. Nejlepší by to asi bylo nalačno, ale je to zase 24 hodin. Tak bych to viděl jíst jen tolik, aby žaludek nebyl úplně prázdný, ale aby tělo nemuselo nic moc zpracovávat, asi suchý chleba a sladký čaj. Nebo sušenky. Vždycky zobnout hned po dojetí a to samé pití. Prostě co nejmíň, ať je kyslík k dispozici pro svaly.

      0 0
      • McBlacky  

        zase ono je to hodně cyklů řekněme 30–40 cyklů intenzivní zátěže. Tělo se sice vzpamatuje v přestávce ale vezme si na to energii, ale právě z fondu „pomalé energie“ takže bych to moc nalačno a pak jíst jen sušenky neviděl. taky dost záleží kolik jim je, čím mladší tím to co píšu bude platit víc

        0 0
        • Rychlej turista  

          Taky jde o to, jak jsou na tohle trénovaní. Předpokládám, že na tohle nikdo nějak speciálně netrénoval, takže ta intenzita po nějaké době už taková nebude a jídlo to moc nevylepší

          0 0
    • Daum  

      Díky všem za odpovědi. Věk účastníků je – 19,23,25,25,26 a snad prijdou jeste nejaky, asi 29, mozna nekdo mladsi.

      Jinak spravna poznamka – nikdo na to specialne netrenoval, to je prave ten masakr. Je to proste nahla dlouhodoba intenzivni zatez pro nezvyknute telo.

      Tak to teda vidim na ty susenky, cukr, sladky caj + asi rano testoviny. Piti trochu, potom, co clovek prijede, aby se to stihlo „vstrebat“. Jeste me napadlo, jestli se vyplati nechat jednoho cloveka treba trikrat nejet, aby mel hodinku a pul na regeneraci. Vono pak zatuhnou svaly, ale treba se to vyplati z dlouhodobeho hlediska.

      A mimochodem, obhajujeme vitezstvi z minuleho roku :) X let jsme byli druhy, treti, ale az loni to vyslo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.