• mfilip

    Ahoj, pokud jsem správně pochopil, tak Strava výrazně omezí funkcionalitu pro free users a řadu dnes výborných funkcí bude k dispozici pouze pro platící zákazníky, při zaplacení ročního poplatku to vychází cca na 5$/měsíčně. Co mi chybět opravdu bude je porovnání časů na segmentech s ostatními, k dispozici bude pouze TOP10. Nepůjde srovnat ani vlastní časy, ani s Following.

    Existuje v tuto chvíli nějaká free alternativa ke Strava, která umí definovat segmenty a srovnávat alespoň vlastní časy?

    Pokud bych byl opravdu aktívní sportovec, tak bych asi 5$/měs neřešil, ale párkrát do měsíce se projedu.

    Chápu taky, že zpoplatnění služeb je běžné, že když si koupím TV, tak musím počítat s tím, že budu každý měsíc platit koncesionářský poplatek+případně satelit/kabel/O2, ale u té Stravy to v mém případě není vyloženě na každodenní používání.

    0 0
    • rasto  

      Potvrzuji Tvá slova (zdroj např. zde: https://www.cyclingnews.com/…for-feature/).

      Bohužel, mám obavu, že Strava nemá konkurenci.

      Běžci jsou hodně v Endomondu či Runtasticu (Adidas Run), to jsou ale paběrky i co se týče funčkností.

      0 0
    • MiKED  

      Sportovních trackerů je spousta, ale pokud je pro tebe Strava tak zajímavá, proč si ji prostě nezaplatit? Pět dolarů měsíčně je fakt zanedbatelná částka.

      0 0
      • mfilip  

        Jak jsem psal, nejsem až tak aktívní a ne každodenně a po celý rok. Vyjedu si jen párkrát do měsice na trasy, kde jsou nějaké segmenty, které mně zajímají a ještě jsem aktívní jen březen-říjen. A tak prostě váhám, jestli mi to za 60$/ročně nebo 8$/měsíčně stojí. Nemyslím, že jsem sám s podobnou úvahou. Klidně ať si do app dají reklamy, kolik chtějí, ale tu hlavní feature mohli nechat. A teď si vem, že máš rodinu, 2 děti, které mají Stravu taky, to už máš celkem 3×60$ ročně třeba.

        0 0
      • xtonda  

        Já se u takovýchto věcí radši dívám na roční náklady. Pět měsíčně je 60 ročně a to je patnáct stovek a to už nejsou drobné, za to už může být třeba na vánoce zajímavý dárek.

        0 0
      • DragON  

        Ano, 5 dolarů měsíčně je zanedbatelná částka, ale najednou zistíš, že to je pár EUR za hudební službu, pár EUR třeba za Netflix, (u mě) „pár EUR“ za photoshop, pár dolarů za sportovní tracker a časem je ti měsíčně (ročně) mizí z účtu nezanedbatelná částka. Chápu, že vývojáři musí být taky z něčeho živi, dřív, když se daly programy/aplikace jednorázově zakoupit bez dalších poplatků jsem s tím neměl problém, ale to, jak všichni hromadně přechází na měsíční/roční předplatné mě dost se*e.

        0 0
        • Alojs01  

          Kdyz mas stravu, nemuzes mit preci cas cumet na filmy a poslouchat muziku ne…:-)))

          Musis honit segmenty…

          0 0
    • Espen  

      To jsou pěkný kurvy teda!!!

      0 0
      • ferlikster  

        Trošku silná slova…

        Strava je postavená na tom, že jejich zákazníky jsou přímo uživatelé a jejich produktem je sociální síť a analýza + porovnání sportovných výkonů a dat.

        Zákazníky facebooku, instagramu atd… jsou firmy které jim platí za reklamu, produktem těchto sítí jsou jejich uživatelé.

        Osobně se mi model Stravy líbí víc…

        0 0
        • johny.h  

          Ono to taky je o tom, že jim tam ty trasy a segmenty vytváříme my všichni a bez našich dat by se mohli jít klouzat. Kdyby byl Garmin Connect tak oblíbený v segmentech, Strava by měla pořádnou konkurenci a toto by udělat asi nemohli. Ale to jen část mého názoru. Částečně se to dá i pochopit. I když v této době pandemie to nevidím jeko správnou věc.

          0 0
          • ferlikster  

            Garmin je značka fitness elektroniky, od čistě IT firmy jako je Strava se jejich business model dost liší…

            Jasně, bez našich dat (která ale nikomu neprodávají) by se mohli jít klouzat – ale vytvořili bezkonkurenční platformu na které zatím prodělávají.

            Buď si teď za to nechají zaplatit, nebo to prodají Facebooku který tam namontuje cílené reklamy (jsi tlustý – tady máš „slevu“ na fitko v tvém okolí, zjistili jsme že máš vysokou tepovku – tady máš doporučení na pilulky z lokální lékárny, postni selfie z naší zahrádky až příště pojedeš kolem a dostaneš nálepku zdarma)

            0 0
            • karliner  

              Reklamy je tam dost už teď. Ale proč by nemohli zkusit si za to nechat zaplatit. Používám Stravu spoustu let, budu tam posílat data i nadále a holt teď neuvidím, že na nějakém segmentu jsem x vteřin nebo minut za lidma, kteří jsou buď o vesmíry lepší atleti, za lidma kteří to cíleně fejkují, za lidma, kteří nasedli do auta a zapomněli si vypnout záznam, za lidma, kterým zrovna v době jízdy foukal do zad uragán apod. Vlastně jediné, co mne zajímá je porovnání s kamarády a to se eště rozmyslím, jestli mi za 2000 ročně stojí.

              0 0
          • lrotrekl79  

            No a zrovna tak my jsme bez stravy, tam kde strava bez nás…

            A teď troškou kousavě:

            Někdo to založil, nasypal do toho peníze a čeká, že se mu začnou vracet. Asi se to neděje tak jak by si představoval, někde jsem četl, že je aktuálně i ztrátová a náklady na provoz převyšují příjem z reklam a placených uživatelů.

            Pokud máš pocit, že je to tak výbornej byznys, že by to spravila konkurence, není nic jednoduššího než založit konkurenci a vydělat na tom. MImochodem strava má datum prvního vydání někde rok 2009. Odhadl bych, že dostat se na úroveň stravy (tj. počet uživatelů, bez nichž je to na nic, pokrytí segmenty,.....) bude stát tak 5–10mega (samozřejmě dolarů). Asi to doma pod polštářem nemáš, tak udělat byznys plán a přesvědčit nějakýho investora

            0 0
            • Kacko  

              Přesně. Strava má za sebou 6 kol investic převyšující částku $40M. K tomu za ta léta něco vydělali. Takže nejspíš to bude chtít víc jak $10M..

              0 0
            • AussigBiker  

              A stema segmentama zacali prvni? Jestli jo, tak je tezko nekdo porazi. V tomhle svete prvni vetsinou bere dost podstatnou cast trhu, ostatni pak jenom paberkujou. To uz vetsinou musi betj, aby ne :)

              0 0
      • MiKED  

        Ano, neskutečný, že chtějí zaplatit za službu, kterou poskytují.

        0 0
        • mfilip  

          On je vždy problém, když někdo zpoplatné najednou něco, co bylo dlouhé roky zdarma a navíc se jedná o zpoplatnění poměrně vyskoké. Přiznám se, že s tím mám velký problém například u Skylinku a podobně.

          0 0
          • JachymP  

            Jo, jenže aspoň Strava narozdíl od Skylinku nikdy netvrdila, že to je „doživotně zdarma“ a měsíční paušál není měsíční paušál ale „servisní poplatek“. Rozhodně je mi bližší, když řeknou na férovku že jim to ekonomicky nevychází než když vymýšlí trapný výmluvy.

            Ale drahý to je ta Strava, to souhlasím, mohli to dát levněji a vydělali by asi víc.

            0 0
            • jonti  

              Mně se to taky nelíbí. Tím, že to bylo zadarmo tam byl prakticky každý a tím mělo srovnání větší smysl. Taky tak získali obrovské množství segmentů a tras, kudy se jezdí. Když teď polovina lidí přestane Stravu používat, bude to srovnání o ničem.

              0 0
              • jiriga  

                panove, drahy? zase neblaznete, mesicni poplatek jsou tak 2–3 pivka, o jidle ani nemluvim. Clovek ruzne poutraci daleko vice za veci daleko nesmyslnejsi…

                0 0
                • Karlos14  

                  mě to teda píše měsíčně 8dolarů (200kč). To máte u vás asi dost drahý pivo :) … Když si k tomu připočtu zwift, skylink, youtube premium, spotify, netflix, atd. tak strava mi z toho přijde nejdražší za to co nabízí. Pro profíka jsou to asi drobné. Pro mě zbytečně vyhozené dvě stovky.

                  0 0
                • Emulgator  

                  Tak pouzivat to nejspis budes x let. A pri cene (zbyhodnene za rocni predplatne) 1500 rocne, to mas za 5 let pouzivani skoro 8000 – to je za mobilni appku solidni palka, v porovnani treba s windows ktere stoji necelou pulku (a vydrzi urco vice jak 5 let)

                  0 0
          • MiKED  

            Ano, je to možná problém, ale je na každém, zda mu to za ta – v přepočtu – tři piva měsíčně stojí, nebo ne.

            0 0
            • wilda81  

              Souhlas. Osobně stravu nepoužívám z jiných důvodů a nedokážu tak zhodnotit jestli je cena zpoplatněných služeb adekvátní nebo ne. Z principu ale nemám rád tyhle měsíční paušály bez stanovených pravidel. Proto jsem podobné služby omezil na to co je pro mě nezbytné jen kvůli práci (telefon/internet).

              0 0
            • xtonda  

              To seš z nějakýho drahýho kraje, tady za to mám půl basy.

              0 0
              • MiKED  

                Šedesát dolarů ročně je pět měsíčně. A dolar je teď za 24,7 Kč. Pivo stojí kolik? 40 za Plzeň? Tipuju, že nějaké speciály budou ještě dražší.

                0 0
                • deekay  

                  No, zcela uprimne si radsi za tech 5 dolaru dam 2–3 kafe a bude to mit vetsi pridanou hodnotu nez to, co je ve Strave pro predplatitele. Ale jak bylo receno, kazdy si to musi urcit sam.

                  0 0
                  • MiKED  

                    Ale přesně o tom to je. Trackerů je bambilion. Platils, přišlo ti to zbytečný, už neplatíš. Easy…

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    V Rakousku nebo v Německu, když si dáš jedno kafe, no možná jedno a půl (abych jim nekřivdil), tak zjistíš, že je lepší podpořit Stravu i bez přidaný hodnoty :-D

                    0 0
                • Karlos14  

                  a když to nechci na celý rok tak je to 8 měsíčně. Točený u nás stojí 30kč nebo i míň.

                  0 0
                  • MiKED  

                    A co jako?

                    0 0
                    • Karlos14  

                      že je ta cena nepřiměřená

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Pokud by byla cena nepřiměřená, tak ji lidi nebudou akceptovat. A i dle tohoto vlákna a počtu předplatitelů jde vidět, že cena přiměřená je. Nicméně je pravda, že jak to skutečně je, se ukáže třeba až za rok.

                        0 0
                • xtonda  

                  Asi by sis měl poupravit představu o ceně piva

                  https://www.kupi.cz/hledej?…

                  0 0
                  • MiKED  

                    No vidíš, já se bavil o točeném. Jelikož takřka nepiju, zapomněl jsem, že kdo v Česku nemá plnou lednici lahváčů, jako by nebyl.

                    0 0
                    • krabica  

                      Jo, to máš jak s filmy, někdo radši zajde na premiéru do kina, někdo radši kouká doma na seriálový brak. :-) Za mně čepované z tanku, zbytek je vždy kompromis…

                      0 0
                      • sparrow_cz  

                        Čerstvý lahváč je stejný jako pivo z tanku. Problém je v tom „čerstvý“. Když bydlíš v Plzni a jdeš si pro něj do podnikové prodejny, tak je to fajn. Jinak je to horší, že jo.

                        0 0
                      • hatchet  

                        No to jsi mě pobavil… Jistě, popcornová multikina jsou dozajista plná umění. To jako kdybych se pasoval na znalce piva usrkávaje Staropramen z PETky…

                        0 0
      • bop  

        tak ne každý si může dovolit jen výdaje a příjmy žádný, že…

        0 0
        • wilda81  

          Oni nemají reklamy v aplikaci? Navíc jim komunita tvoří obsah, což je pro podobnou službu nejdůležitější…

          0 0
          • bop  

            uznávám, že žádné příjmy bylo trochu nadnesené. Z pohledu vlastníka služby je nejdůležitější udržitelnost a v určitém horizontu zisk.

            0 0
      • milan.v  

        Tak ve vlákně ke Stravě se to už několikátý den řeší…

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Mr.Duck  

      Trailforks.com

      Nebo mi někdo pomozte dokončit apku co dělám, tracking už to umí 0:)

      0 0
      • ufoncz  

        Segmenty (a leaderboards) jsou na Trailforks ponekud nemocne.

        To uz jsou vyrazne lip udelany v Ride with GPS (RWGPS), coz je celkove silnej souper Stravy funkcema. Nema ale sanci, protoze Strava ma tu obri zakladnu, od zacatku duraz na socialni aspekt a predplatny je tam teda jeste drazsi.

        0 0
        • jannk  

          jo jo – pomalu jsem se zacal RWGPS ucit pouzivat, ale potom ho zarizli, ze route planner ma course points jako placenou funkci, takze jsem se vratil ke Garmin Connectu ..

          0 0
    • Dawem  

      Kup si garmin a v jejich tréninkovém deníku Garmin Connect jsou taky segmenty, pro porovnání vlastních výkonů postačující.

      0 0
    • Karlos009  

      Mohli udělat alespoň 2 tarify, 20 dolarů za to co bylo zdarma a pak tu plnou verzi. Jestli tomu ale dobře rozumím tak teď budu mít 2 měsíce zdarma to je červen červenec, pak možná zaplatím srpen, ať to mám na celé prázdniny a podzim zima jim na to kašlu. Do příštího roku snad dostanou rozum :-)

      0 0
      • tomxxx  

        Je pravda, ze placená verze většině lidí stačí max na půl roku.

        0 0
        • hrota  

          Možná proto jim to vychází při měsíční platbě na 48$ :D Každopádně kdyby udělali nějaké dva levely, tak jim klidně těch 20$ ročně dám za to, že budu mít to co sem měl ve staré verzi appky zdarma, takhle je tam spousta funkcí pro mne zbytečných..

          Nejsem nějaký ultraatlet, pokud bych chtěl porovnávat svoje výkony, tak mi stačí udělat segmenty na connectu, stejně mám těď vše zaznamenáno ve dvou appkách.

          Uvidíme kam se Strava bude směřovat. Jsem na tom jako deekay, pokud zanikne, nebude to pro mne žádný rozdíl.

          0 0
      • xtonda  

        Přesně tohle mě taky napadlo, rozsah původního free za nějakých 10–20. Nedávno zrušili Summit a už si nejde zaplatit jen část funkcí za míň peněz a teď krátce na to druhá změna, kdy free varianta bude hodně osekána. To může znamenat, že spousta uživatelů odejde čímž se to satane méně zajímavé i pro ty platící.

        No uvidíme, jak přesně to bude vypadat.

        0 0
        • Kacko  

          Neodejde, není kam :) Chvíli si pár lidí bude stěžovat a za měsíc si ani nevzpomeneme.

          0 0
          • Lubka6  

            No třeba já mám Garmin Connect a Stravu. Teď, co free Stravu osekali, nemám už moc důvod jí dál provozovat.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ja mam pouze GC a nevim, co by mi Strava prinesla navic? Spis vaham nad Training Peaks, kde by prinos mohl byt znatelny.

              0 0
          • xtonda  

            Tak nebudou přibývat noví, bez segmentů to bude jen jeden z mnoha webů pro zaznamenávání sportovních aktivit

            0 0
          • Melvin  

            Třeba neodejdou, ale nevěřím, že by si nějak moc lidí přilpatilo za to, že budou mít například zobrazené pořadí na segmentech. Kdo bere ten trénink trochu vážněji tak si to platí dávno. Znám poustu lidí co používají stravu defakto jen kvůli záznamu jízd a měřených úseků na segmentech. Pro ně je kolikrát hodně dát 20k za kolo, tak pochybuji že vysypou 1500 ročně za premium účet.

            0 0
            • tomxxx  

              Asi tak, pro mě je zajímavé porovnat se s profikama na nějakým kopci, mám pár oblíbených segmentů a jezdím to místo drcení jednoho kopce jako ***** na intervaly. K ničemu jinému mi strava není.

              0 0
            • Potkan007  

              To jsem přesně já, jen pro záznam jízd a měřených úseků. Akorát těch kol mám víc a za víc. Závody nejezdím, systematicky trénovat nepotřebuju i když jezdím 5 až 7 vyjížděk týdně + denně do práce. Stačí mi záznam trasy na mapu, celková délka, vidět, kolik má které kolo najeto a všechno navíc je jen příjemný bonus.

              Segmenty nějak nehrotím, jezdím, kde se mi to líbí a když přijedu domů, podívám se, co všechno jsem náhodou trefil. Bylo motivující vidět, jak si vedu v porovnání se zbytkem lidí, co tam projíždí, ale z toho už mám vysledované, že bývám někde kolem desetiny žebříčku, výjimečně někde mezi 10 nej. Bez přesného čísla se objedu.

              Porovnávání sám se sebou zní zajímavě, ale neviděl jsem v něm zásadní přínos. Mám segmenty projeté v desítkách jízd a čas kolísá nahoru a dolů, proměnných je strašně moc. Jak se zrovna cítím, kolik jsem toho ujel včera, jestli je ráno nebo večer, jaká je venku teplota, kolik vody vezu na zádech, kterým směrem fouká vítr, jestli zrovna na cestu spadla větev, kterou musím objet, jestli potkám rodinku roztaženou přes celou cestu, která mě 10 vteřin zdrží.

              Stát předplatné euro měsíčně, šlo by o tom uvažovat jako o podpoře vývojářů. Za 1500 korun na rok radši na začátku sezóny vyměním sjetý zadní plášť, po zimě řetěz a doplním tmel do plášťů.

              0 0
            • xtonda  

              Teď sem kouknul na svůj testovací free účet a nejen že nejsou vidět leaderboardy, to by mě až tak nevadilo, stačil by mi údaj kolikátý z kolika jsem, ty lidi stejně neznám, ale oni tam nejsou vidět ani vlastní výsledky, to už je dost naprd.

              0 0
            • Kacko  

              I kdyby jim nepřibyl celosvětově ani jeden platící, tak se jim sníží náklady na provoz. Pořád zůstává komunita, likes atp což je i pro neplatící docela slušná motivace neodejít.

              0 0
              • deekay  

                „Pořád zůstává komunita, likes atp což je i pro neplatící docela slušná motivace neodejít.“

                To jako vazne?

                0 0
            • Karlos14  

              přesně tak to vidím i já

              0 0
          • tom xtr  

            není úplně pravda že „není kam“, pro uživatele Garminu je Garmin Connect. Já ho teď používám hlavně pro auto-propojení na Stravu, no tak teď je motivace se na Connect znovu kouknout, jestli Garmin třeba posunul po letech jejich segmenty. Díky placené Stravě se třeba vylepší počet uživatelů a obsah.

            Já bych ale Stravě nakonec i něco platil (jakože jsem už v minulosti platil), ale jak tu někdo píše – mám obavu, že se ztratí podstatná část obsahu pro segmenty a pak už to nebude mít smysl. Strava analýzy nevyužívám, ty jsou v Connectu pro mě OK, na Stravě jsou pro mě zajímavý právě jen segmenty.

            0 0
            • Kacko  

              No „není kam“ ve smyslu, že jinde ty segmenty nejsou. Jinde nejsou ani ti profíci na porovnání atp. Takže by nebylo s kým se porovnávat, alespoň zatím.

              Takže kdo segmenty řeší, tak si zaplatí, kdo ne tak odejde nebo bude na free verzi. Platících už je řekl bych dost, aby se segmenty(minimálně ty zajímavé) udržely.

              Navíc každá firma bude muset vydělávat a tak kdyby dal např Garmin do kupy segmenty a lidi jim to začali používat, tak to taky budou muset nějak zaplatit. Nehledě na to, že nejsou SW firma a tak nebudou umět SW tvořit – jinak už by to měli.

              0 0
              • BB  

                to asi ne, Garmin žije z prodeje různých zařízení a ne z provozu Garmin Connect. Takže silně pochybuji, že by byl někdy Garmin Connect placenou službou, toho se bát nemusíme.

                0 0
                • Kacko  

                  No nějak by to zaplatit musel. Jestli zpoplatněním služby, nebo zdražením produktů, to těžko říct :)

                  0 0
                  • BB  

                    a vo tom to je, zdražení produktů mi vůbec nevadí, je to dáno předem a buď to koupím od Garmina nebo od Wahoo, který to třeba nezdraží.

                    0 0
    • AussigBiker  

      60 dolaru rocne je pro zapadni svet naprosto zanedbatelna castka. Par lidi to nastve, zbytek zaplati, cas ukaze.

      0 0
      • Karlos14  

        Bohužel my mezi západ nepatříme (vzhledem ke mzdám) a 60 dolarů je pro ,,východoevropana,, poměrně dost.

        0 0
        • MiKED  

          Znám spoustu lidí, co si dají dvě, tři piva denně (nebo osm na švihu, jak se píše ve vedlejším vláknu), ale pak jim přijde strašný, že by měli platit za službu.

          0 0
        • AussigBiker  

          Jak pro koho uz i na vychode. Tech par vychodnich statecku nehraje v globalnim trhu roli, roli hraje Americkej, Britskej, Necky mluvici trh a dejme tomu Italie a Spanelsko. Netflix ma u nas nula nula prd predplatitelu. (Nejen) Temhle firmam je Ceskej trh u zadku, ekonomicky casto opravnene.

          Akorat je blby, jak uz tu taky nekdo napsal, ze kdyz pak platis Spotify (nebo drazsi Tidal), Netflix nebo HBO, nejaky cesky online noviny, dejme tomu Microsoft 365, a pokud si hrajes s viedem nebo fotkama, tak nejakej soft na upravu, tak se to nascitava. Jeste kdyz bys to mel platit detem. Stravu nepouzivam, tak nevim jestli treba nenabizej nejakej rodinnej balicek. Microsoft, Netlifx, Spotify aspol. nabizi.

          Ja mam Garmina, tak frcim na Graminovi, segmenty me nechavaji s moji fyzickou chladnym. Na OH netrenuju, pri vyjizdce se nechci stresovat jeste tim, ze to na me zacne blikat a pipat, abych pridal :) Ale chapu to, znam nekolik lidi co jsou z tech segmentu nadseny a pomohlo mi to prodat kolo kamosovi. Pujcil jsem mu ho na vikend (mel 26, ja prodaval 29er), ze mu to na segmentech ukazalo, ze jel rychlejc aniz by nejak extra busil :)

          0 0
          • Karlos14  

            presne jak pises.. Kdyz si poscitas vsechny ty sluzby, tak to da mesicne i pres litr a strava je z toho ted nejdrazsi dle toho co za to nabizi. Ja zacal stravu pouzivat hlavne kvuli segmentum a musim priznat, ze jsem na nich docela zavislej :D. Obcas se mi podari nejake umisteni v TOP10 tak je to i motivace se zlepsovat. Podle meho nazoru by meli prizpusobit cenu kazdemu trhu zvlast. Zatimco pro Nemce jsou to ,,drobne,, pro nas vychodoevropany uz je to vcelku vysoka castka, vzhledem k tomu co za to dostanu. Navic to pouzivam zhruba jen pul roku, protoze kdyz je hnusne tak skoro nejezdim, tak se mi nevyplati ani to rocni predplatne a 8$ za mesic je hodne pres caru. Je to skoda kdyby to bylo treba za 70kc/mesic tak to klidne dam.

            0 0
      • BB  

        o částku nejde, jestli je to málo, nebo moc, je naprosto jedno, částka se bude postupně stejně navyšovat, minimálně s inflací v zemích převažující klientely, což může být pro nás výhodné, nebo naopak. Jde spíše o mentální problém, stačili mi free funkce a víc nepotřebuji. Nepřipadal jsem si jako příživník, neboť jsem stravě poskytoval zadarmo svoje osobní údaje a navíc spoustu kladných referencí. Připadalo mi, že si vzájemně nic nedlužíme, já to měl zdarma a oni využívali mé data pro zkvalitňování tvorby tras. Teď se cítím docela podvedený a musím říct, že nejsem sám ve svém okolí jsem zatím nenarazil na nikoho, kdo by přešel na placenou verzi. Spíš je taková nálada kašlem na ně, ať si ty své segmenty strčí do zadku. Svoje segmenty si uděláme v Garmin Connect a na tvorbu tras si vystačíme s mapy.cz a nazdar stravo.

        P.S. Jde v podstatě o jedeno z rizik využívání IT v cloudu. Podle GDPR by mě měla strava poskytnout export všech mých tras a ostatních dat v počítačově zpracovatelném formátu a možná někdy někdo nabídne konkurenční službu a klidně za peníze. Tam bych zaplatil, protože by to bylo nastaveno od počátku.

        0 0
        • Kacko  

          Posílám ti tímto příspěvkem nějaká má data, váha 83kg, jel jsem včera 77km, 1200 výškových s průměrem 27,5. Dobře za to nakup, přeju dobrou chuť a snad ti zbude i na nájem..

          0 0
          • Smazaný účet  

            :-D

            0 0
          • orm  

            Z ceho podle tebe zije takovy FB, Youtube, Google nebo jim neco platis :-)?

            0 0
            • Smazaný účet  

              FB, Google nemám a když nebude Youtube, tak se taky neposeru :-D

              Stravu platím, protože narozdíl od těhle tří je mi sympatická ;-)

              0 0
              • orm  

                To si jen myslis, ze nemas :-). Jinak co pouzivas na vyhledavani?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Seznam :-D

                  0 0
                  • plzakj  

                    Seznam.it :-D

                    0 0
                  • orm  

                    Ok beru, pokud hledas jen v ceskych webech. Pokud hledas celosvetove, tak to pouzitelne neni. Da se pouzit duckduckgo, ktery sice sam pouziva google, ale dotazy anonymizuje.

                    Kazdopadne, pokud nepouzias blokaci vsech tech like tlacitek na webu, tak o tobe stejne vsechno vedej :-).

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Nedělám to kvůli utajení ;-) Jsem skromnej kluk, kterej nemusí mít všechno :-D

                      0 0
                    • Yatza  

                      DuckDuckGo se „da pouzit“ Jednu dobu sem mel snahu, ale asi hledam divny veci. Proti Googlu mi Duck vracel tak 10% pouzitelnych vysledku.

                      0 0
            • xtonda  

              Platím si G Suite, email na vlastní doméně a všechny ty služby okolo, 6 USD měsíčně, množství funkcí nesrovnatelně vět­ší.

              0 0
            • Kacko  

              Narážím na to, že vydělat na reklamě není tak jednoduché, jak se zdá.

              0 0
          • BB  

            tak to se pleteš, projel jsem tady u nás dvě stezky, které se potom objevili na jejich heat mapě a zkvalitnilo to tvorbu tras podle oblíbenosti.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No, tos to vytrhnul :-D

              0 0
              • BB  

                Já sám určitě ne, To jsem snad netvrdil, ale v množství je síla. Já ti tu stravu přece neberu, pouze vysvětluji, proč s ní končím

                0 0
        • orm  

          Vsak si data muzes normalne stahnout, klidne i exportovat do jinych sluzeb. Sam si porad udrzuji stav s Endomondem. Mrkni na https://tapiriik.com/.

          0 0
          • BB  

            a tahle služba není pro neplatící uživatele strava odříznutá ?

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • orm  

              Ne. Tohle ti jen stahne tvoje gpx a posle je jinam. Muzes takhle lehce prejit jinam. Ja tak v roce 2016 presel z Endomonda na Stravu s jen malou limitaci (neslo to dal nez 4 roky zpet).

              0 0
        • bop  

          Cloud pro Tebe jako uživatele naopak přináší jedinou výhodu, a tím je deployment resp. dostupnost v regionu. Veškerá rizika (plus další výhody) této architektury leží na straně provozovatele.

          Můžeš to brát třeba tak, že kdyby službu provozovali na vlastní výkonnostně ekvivalentní infrastruktuře, možný by monetizaci služby řešili dříve. Jen třeba takový data lake, chceš se jako startup vyždímat za licenci SAS/Teradata/O­racle/…? Nebo raději zvolíš Redshift/Snowflake…

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Na ty moje 2–3 jízdy měsíčně, kdy se hlavně měřím sám se sebou, si to platit nebudu. Stejně mě akorát sralo, že jsem letos na dvou dh segmentech vypadl o vteřinku z top ten a zaboha to nemůžu stáhnout. To už pak je o držku.

      0 0
    • nozaki  

      Po včerejší vyjížďce na to koukám a nějak mně to chybějící srovnání na segmentech s kámošema neva. Vidím teď top 10 a můj čas.To mně jako motivace stačí :-) Stravu mám v telefonu hlavně kvůli záznamu ,abych věděl kolik mám najeto a na kterém kole.Takže mně ta free verze stačí.Segmenty dále zůstanou jako příjemné zpestření.

      0 0
    • duk  

      Analyzu segmentu jsem mel rad, ale tech 6 piv za mesic ma pro me vetsi pridanou hodnotu.

      0 0
    • novcze  

      jediná funkce co mě na stravě a segmentech fakt zajímala, je porovnání sám se sebou … otázka je jestli mi to stojí za $5 měsíčně, zatím nevím.

      0 0
    • babkanakole  

      Otázka je, co vlastně od Stravy očekáváš. Jestli segmenty v tom smyslu, že lovíš KOMy nebo se pošťuchuješ s kamarády, tak to budeš mít složitější. Strava Heatmap je taky specialita, kterou jen tak nenahradíš. Takové hromady dat zkrátka chybět budou, ale tam by to snad mělo zůstat i bez placení.

      Jestli jde jen o evidenci odjetých km, tak na to stačí jakékoli záznamy v mobilu, umí to jak mapy.cz, tak i Locus nebo OsmAnd (vše Android, minimálně Locus umí i souhrny za období) nebo na Garminu.

      Animace projeté trasy se dá udělat z GPX taky mimo Relive relativně snadno, i když relive vypadá líp.

      Pokud tě segmenty zajímají jen vlastní a chceš to využívat pro vlastní trénink, ať už máš ve skutečnosti výkonnost jakoukoli, tak Golden Cheetah

      Šlo to synchronizovat se Stravou, takže jsem jeden čas užívala obojí.

      Časem jsem přešla jen na GCh, protože mi šlo v podstatě jen o porovnání se sebou samotnou, na Stravě mám 95% věcí jako soukromé a i ty segmenty, které mě hlavně zajímaly byly jen moje vlastní, označené jako soukromé.

      Navíc moje ambice je trochu jinde, začínala jsem na tom, něco sama najet a neumřít při tom na delších a prudších kopcích. Původní motivace pro trochu systematičtější ježdění byli domácí důchodci na elektrokolech, co momentálně jezdí vše stejnou rychlostí – po rovině za své, a do kopce s přípomocí. Fakt se s nimi v grupě jezdí dost blbě – buď se flákám, nebo vypouštím duši ;)

      0 0
    • Espen  

      Takže to osekání a placení naskočí až po současné aktualizaci?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mně naskočilo všechno včera. I bez aktualizace. Chtěl jsem upravit plánovanou trasu a už to nešlo. Po editu naskočil novej builder.

        0 0
    • Pikaču  

      Tvl. Tady vetsina brečí že je teď strava drahá a že nic nenabízí za ty nehorázné peníze.

      Tak když ji nevyužijete tak ji neplaťte. Klidně i odejdete. Prej strava chce 60 % za segmenty. Ona toho nabízí daleko víc. To že to nevyužijete a brečite tu , Vám pomůže. Běžte si zaplatit Netflix nebo Icloud a ja si budu užívat segmenty a další nastroje pro zlepšován (í ktere stejnak neocenite).

      Třeba zase vrátí Summit balíčky ale jak tu bylo zmíněno 60$ pro svět není moc. A my jsme tak malý že jsme stravě u zadele.

      Ale ani se nedivím tomu plakání tady když se tu v canyon fóru z 90% píše pouze o dopravě zdarma.

      Hele, třeba bude nějaká česká akce na stravu jako v kauflandu

      Hahahhaha

      0 0
      • Smazaný účet  

        Konečně pořádnej příspěvek ;-) Otevřu víno :-D

        0 0
      • orm  

        Kdyby to tak bylo od zacatku tak ok, clovek mel moznost se rozhodnout nez do nejake komunitni sluzby vlozil svuj cas a sva data. Ty segmenty, ktere vyuzivas nevytvorila Strava, ale nejaky ten uzivatel, ktery tam byl vetsinou bez predplatneho. Ted tam nebude, ale Strava uz to vyzdimala a ted ty uzivatele poslala do ******. Mne to neprijde fer.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak já nevím jestli až tak: „ktery tam byl vetsinou bez predplatneho“, ale když se podívám na Jižní Tyrolsko, tak z prvních šedesáti je 18 bez předplatnýho ;-)

          0 0
          • orm  

            Co hledas, prvnich 60 v segmentu nebo prvnich 60 segmentu? Ja mluvim o lidech, kteri segment vytvorili.

            0 0
        • lrotrekl79  

          Ale strava k tomu vytvoření segmentů dala nástroj, takže bez toho by ty segmenty zrovna tak nebyly…

          0 0
          • orm  

            Slepice vs. vejce, ale to je presne to o cem mluvim. Strava dala nastroj pro vytvareni segmentu, lidi to zacali pouzivat a vytvaret obsah, diky tomu mohla strava prodavat predplatne a vydelavat na reklame. Ted ty lidi poslala do haje.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Máš teda nějakej relevantní celosvětovej údaj kolik lidí z těch co vytvářeli segmenty je v dnešní době bez předplatnýho? Píšeš, že většina ;-) Tak by mě zajímalo, jak jsi k tý většině došel.

              0 0
            • ememem1  

              ste nieco popili na strannickej schodzi sudruh?

              0 0
            • lrotrekl79  

              Vydělávat je asi dost silný slovo, pokud jsou neustále ve ztrátě, pokud jsem pochopil tak i provozní, tedy že roční příjmy jsou nižší než roční náklady, a kde je umořování cca 40M$ investic?

              0 0
              • milan.v  

                Živí to mraky lidí, IT jsou dnes hodně drahá pracovní síla, byť je ta přidaná hodnota jejich práce kolikrát hodně diskutabilní…

                0 0
        • Pikaču  

          Mne taky nepřijde 60$ fér ale zaplatím to jelikož ji fandím a dost toho užívám.

          Nicméně mám pocit že i kdyby strava byla za 5 korun tak by se tu vzbouřily emoce.

          A ty casy na segmentech Vám zůstanou. Jen si holt neporovnate jako dřív.

          Když byl summit balíčky tak proč jste tehdy stravě nezaplatili? Jezdili jste to naslepo bo co? Jak jsem si pořídil garmina tak jsem zaplatil stravu abych měl segmenty. A ještě napíšu ze strava není jen o segmentech.

          To že free uzivatele vytvorili zaklad stravě je pravda. Ale copak nechapete že jsou v černých cislech a potrebuji penize. Jestli to vyjde je otázka a uvidi se za čas. Uvítal bych zase 3 balíčky. Třeba se to změní v dohledné době.

          0 0
          • orm  

            Kdyby slo alespon videt svoje casy, ale ani to uz nevidis :-(.

            0 0
            • Krov  

              V desktopovy verzi muzes (aspon zatim) videt 10 svych nejlepsich casu, kdyz si v profilu zadas jako defaultni zobrazeni my efforts.

              0 0
              • novcze  

                dík za připomenutí, že to takhle jde nastavit … vidět prvních deset svých časů mi bude stačit :))

                0 0
          • deekay  

            Hele, dle me Strava je HLAVNE o segmentech, Protoze vsechny ostatni funkce jsou na urovni nejake alfa, nebo betaverze. A to rikam jako clovek, co si to platil komplet.

            Pravda, vicemene uplne u ni ignoruju (a nepouzivam) aspekt spcialni site, takze kdo je chlubilek, tak si muze pridat palec nahoru jeste za tuhle funkci.

            Me by spis zajimalo, kam miri? Na trenink a zlepsovani se jsou mohem lepsi nastroje. Mozna tak ta Heatmap, pokud nekdo planuje, diky velkemu mnozstvi dat je relevantni. Ale zase ten planner…

            Pokud to ma byt fakt jen dalsi chlubici se socialni sit s par daslima ficurkama, ktere lepe dela nekdo jiny, tak proste moje penize uz nedostanou no :)

            0 0
            • ememem1  

              je a neni, zas sledovat seriozne x parametrov neni uplne easy a treba o tom cosi vediet. imho je raltiv effort celkom reprezentativne cislo a v kombinacii s power curvou(ak teda mas powermeter) 90% ludi nemoze potrebovat nic viac.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Těch 60USD je v podstatě prd. Už raději nepočítám náklady na ujetý kilometr. Když vezmu náklady na pořízení kol, treter, oblečení, nákladů na obměnu plášťů, řetězů, kazet, brzdových desek, servis vidlice atd… tak by mi možná vyšlo levněji nechat se po těch trasách vozit taxíkem. Ale o tom to není.

            Pro mě je třeba důležitý sociální rozměr Stravy. Sledovat profíky, kterým fandím, kámoše se kterými jezdím, porovnávat se sám se sebou na oblíbených segmentech atd. Další funkce, která se mi líbí a nevím, jestli ji má nějaká konkurence, je seznam vlastních bicyklů a jednotlivých komponent a automatické záznamenávání, kolik mám na čem najeto.

            0 0
            • DragON  

              No jo, ty jsi sportovec. :-) Mě hobíkovi, kterej si jednou za měsíc chce změřit víkendovej výlet a párkrát kolik udělá nově vymyšlená objížďka cestou z práce se to nevyplatí ani za dolar. :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jaký sportovec? Jezdím sice tak často jak to jde, ale jen čistě pro radost. Pokud se občas přihlásím na nějaký závod, tak jen kvůli atmosféře a tomu, abych podpořil pořadatelé, případně kvůli prostředí, ve kterém se jede. Dávno jsem smířený s tím, že mi v cíli občas naloží i „staré báby“.

                0 0
                • JachymP  

                  :) máš pravdu, já ty náklady na kilometr fakt nechci počítat, ale dražší než taxík je to každopádně. Radím vám, nepočítejte to!

                  0 0
            • AussigBiker  

              Garmin Connect to kolik km na kterým kole, pláštích atd. najdeš má. Jak ostatní netušim.

              0 0
              • lrotrekl79  

                A funguje i s jiným HW než s Garminem?

                0 0
              • Smazaný účet  

                Ke své smůle používám Sigmu.

                0 0
                • AussigBiker  

                  Sigma ma taky nejakej soft, Sigmu jsem mel, dostal jsem k ni nejakou slevu na ten jejich soft, ale nikdy jsem ho nepouzil, tak vubec netusim co to je zac.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jo Sigma Link v mobilu a Sigma Cloud v PC. Ty ale zdaleka nejsou tak přehledné jako Strava a rozdělení podle jednotlivých bicyklů tam nefunguje. Pouze základní road a MTB. Pokud mám ale v čase víc strojů, nijak to nevyfiltruju.

                    0 0
        • bop  

          Je úplně jedno co považuješ za fér, když uživatelé přistupují na tyto Terms of service:

          You own the information, data, text, software, sound, photographs, graphics, video, messages, posts, tags, or other materials you make available in connection with the Services (“Content”), whether publicly posted, privately transmitted, or submitted through a third party API (e.g. a photograph submitted via Instagram). Public segments and routes created by using the Services are not considered Content. You grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use, reproduce, modify, adapt, publish, translate, create derivative works from, distribute, publicly perform and display any Content and any name, username or likeness that you post on or in connection with the Services in all media formats and channels now known or later developed without compensation to you. This license ends when you delete your Content or your account.

          0 0
          • orm  

            Otazka je, nakolik je to platne v CR pravnim systemu :-).

            0 0
            • lrotrekl79  

              Myslím, že FB to má hodně podobné, když si to konečně někdo v CZ přečetl, byly k tomu velké diskuze, rozbory, ale nemyslím, že by došlo někde k nějaké úpravě nebo žalobám. A to si myslím, že tam dokonce ani není ta část o konci platnosti licence na obsah jeho smazáním nebo smazáním účtu, prostě jak dáš jednou na FB, patří FB.

              0 0
            • bop  

              A kdyby to nebylo, tak očekáváš co? Novou Stravu CZ? a nejlépe zdarma?

              0 0
              • orm  

                Nechapu tvuj komentar. Dal jsi sem prispevek, kde se cituje jak strava naklada s daty. Ja ti napsal, ze to nemusi byt v souladu s ceskym pravem. Ty na to kontrujes neco o nove strave a ze by to melo byt zdarma. Vubec nechapu, jak jsi k tomu preskoku dosel a jaka je relevance.

                0 0
                • bop  

                  Já se jen ptám, co kdyby skutečně nakládání s daty nebylo v souladu s českým právem? Co očekáváš, že by se stalo? Že upraví globální produkt?

                  0 0
                  • DragON  

                    V právu se nevyznám, ale Google, FB, Spotify, Adobe produkty, Windows…, opravdu je vše 100% přizpůsobeno českému právu?

                    Navíc na „CO KDYBY“ se nehraje, už jsem na to alergickej.

                    0 0
                    • bop  

                      úplně si nejsem jistý proč je to zařazený pod můj příspěvek, já jsem nevyvolal otázku souladu s českým právem. Navíc jsem asi ten poslední kdo touží po dalších specifických podmínkách a možných omezeních pro český trh. Ale když už se ptáš, netuším a je mi to tak nějak putna :-)

                      0 0
        • Barak  

          To snad bylo kazdymu od začátku jasný, že to jednou nebude gratis…

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • AussigBiker  

      Sem vlstne vzpomnel na jednu alternativu, mistr doporocuje Knihu jizd. Jestli ma placenou / neplacenou verzi a segmenty nevim :)

      0 0
      • JachymP  

        A dá se tam sledovat i spotřeba myslím piva – řešilo se v sousedním vlákně :) jen ty malý točny už jsou na mě moc

        0 0
    • Smazaný účet  

      Neni tu nejaky vysoce postaveny manazer Seznamu, ktery by protlacil podobne funkce do Mapy.cz? :-D

      0 0
      • Kacko  

        Mapy za chvíli budou nejspíš řešit čínský trh, kde je cyklistika víc rozšířená, takže třeba i něco takového bude :)

        0 0
      • checkdrummer  

        Mapy.cz mohou těžit z toho, že mají dobře zvládnutou výšku terénu a tak mohou dobřě trackovat převýšení.

        0 0
        • micu  

          Včera 25km v okoli Prahy mapy 2100 . Strava 400 up…

          0 0
        • pepek  

          Ano, výškový záznam od mapy.cz je často velmi uspokojivý :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Osobně mi to nevadí – Premium jsem zkusil, ale bylo to už v době, kdy mě omrzely segmenty. A protože jezdím pro radost (byť často, protože potřebuji hodně radosti), tedy ani neřeším systematický trénink a ani nepotřeuji předem plánovat trasu, omezení se mě prakticky nedotklo. Těch 5 dolarů měsíčně by mě nezabilo, ale Strava mi za ně nenabízí nic, co by pro mě bylo zajímavé. Každopádně jim držím palce a klidně bych jako neplatící uživatel strpěl navýšení reklamy.

      0 0
    • checkdrummer  

      Alespoň mohli nechat porovnávání vlastních časů na segmentech a vlastních opakovaně běhaných trasách. Srovnání s ostatními mohli klidně zpoplatnit. To bych bral jako rozumný kompromis.

      0 0
      • Barak  

        To by asi stačilo hodně potenciálním předplatitelům, to by z jejich strany nebyl příliš chytrý kompromis.:)

        0 0
      • novcze  

        za tuhle funkcionalitu bych jim klidně zaplatil, ale ne $8 za měsíc, tak $2 za měsíc by šlo … jinak prvních svých 10 časů pořád můžeš vidět, alespoň teda přes web browser.

        0 0
      • Czupqa  

        Vždyť to tam stále je. Sice řazeno dle data, ne dle času…ale je to tam. Teda aspoň v appce, na pc nevim.

        0 0
        • zdenek  

          Počkej po aktualizaci. Na webu už to není.

          0 0
        • Polka  

          Já tam mám teda tohle. To samý u Analyze effort. A serou mě všude ty odkazy Subsribe, to je jak spousta cedulí s žádostí o příspěvek kdysi na Singlkrasu :-) Asi jim do těch bot teče hodně.

          0 0
          • Barak  

            Spoustu lidi vubec nema poneti, ze Strava zmenila pristup. Zapnou aplikaci a najednou je neco jinak. Pro ně musis mit hned po ruce okamzite řešení.

            0 0
            • Polka  

              Ok. Se teď dívám/divím, že změnili a osekali i Training log :-( o tom jsem nikde nečetl. Ten zbývající kalendář je dost naprd.

              0 0
          • madcat  

            To jsou vymyšlený čísla a grafy. Analyze effort mám úplně stejný :-)

            0 0
    • stepan27  

      Mám Garmin conect a strava je jako doplňek….segmen­ty?…bavili ,jsme se jestli vůbec měří dobře…tohle je informativní v určité toleranci…

      To samé výškové metry…se rozcházejí v Garminu na řídítkách a v telefonu v kapse na zádech…

      Jak říká kamarád…ser na city, lepší jsou pocity…

      Stravu,chápu…z hle­diska mne to platit nebudu…

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Klidně to můžou i vypnout :-) Jsem rád, že jsem do toho nikdy nešel.

      ps: Zdarma je obvykle jen sýr v pasti na myši ;-)

      0 0
    • rakcipmup  

      Vidím ty změny jako naprosto bezproblémové pro free uživatele.

      To nejzajímavější okolo segmentů tam přece zůstává a tím jsou uložené achievementy u aktivit, zakládání a vyhledávání segmentů.

      Na segmentech bude vidět TOP10 + vlastní nejlepší čas (stačí uložený čas u právě odjeté jízdy srovnat s tím nejlepším, porovnání se svými dalšími časy na segmentu už tak zajímavé není).

      Lehce nepříjemná je ztráta srovnání s followery, ale pokud mě zajímají časy kamarádu a nezachytím je z jejich uložené aktivity, tak je prostě při zastávce na pivko poprosím ať mi svoje nejlepší časy na segmentech ukáží, ono se tím možná hecování ještě posune.

      0 0
      • Barak  

        Zrovna me az tak nezajima, kdo konkretne je v Top 10 jako spis to, jak si vuci nim vedu svym vykonem ja sam. A nejen, jak si vedu vuci nim, ale i to, na jakem jsem celkove miste, tedy v prvnich 10, 20, 30 procentech celkoveho poradi napriklad.

        Take povazuji za dulezitou imformaci, jak si na danem segmentu vedu historicky. Jestli se zlepsuju nebo zhorsuju. Kolikrat realita neodpovida pocitu pri aktivite samotne a je pak zajimave zjistit realitu.

        Tim se dostavam k tomu, ze mi bez techto veci nepripada jako zadna vyhoda, kdyz zustala moznost vytbaret pod free uctem segmenty. K cemu by mi to bylo dobre bez vyse uvedeneho.

        Srovnani s followery souhlas.

        0 0
        • plzakj  

          Tak nejlepsi cas a svuj cas vidim. Pokud nejsem v top 10, tak mi vic zajima historie mych casu. Jestli jsem 100., 200. nebo 1548. celkove je mi fuk. Chapu dobre ze svych nejlepsich 10 casu vidis i ve free verzi? Trochu mi akorat mrzi, ze neuvidim svy “followings”.

          0 0
          • plzakj  

            Jo, tak svy casy na segmentu neuvidis. To je bida, no.

            0 0
          • Barak  

            Kdyz nekde jedes poprve, tak ti historie tvych casu nic nerekne, i kdyby ve free verzi byla. A pokud nejsi v top 10, tak je prece rozdil byt 15/20 nebo 15/1120.

            0 0
            • doubleingram  

              Presne tak, tohle je hodne zajimavy udaj.

              0 0
            • plzakj  

              Chapu. Priznavam, ze tohle moc nesleduju. Spis sleduju segmenty, kde jezdim casto a sleduju vyvoj. Kdyz nekde brouzdam krajinou a projedu segmenty prvne, tak pravdepodobne v ZDV rezimu a umisteni v zebricku mi nezajima.

              0 0
    • waters  

      Nečekal jsem to, ale na druhou stranu moje naivita… Nechali si tam nasypat miliony dat-segmentů od free uživatelů a teď je za to chtěj kasírovat. Přijdou o spousty uživatelů…, když už se rozhodli zpoplatnit vše, tak má být částka menší než 1 600,–! 490,– ročně a získali by tolik uživatelů, že by se z toho pos…

      Prozatím mažu z telefonu a pokud se z jejich strany něco nezmění… například neumožní vidět aspoň vlastní časy (zase jsem naivní), tak než se odporoučím ze stravy, smažu kompletní balík všech segmentů, které jsem tam za pět let pro ně vytvořil – málo jich není.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kolikrát si dáš kafe měsíčně? ;-)

        0 0
        • waters  

          Asi 15×. V práci je kávovar na zrnkový kafe, ale chápu kam tim míříš…

          Téměř každy den si dam jedno nealko Bakalaře. To je asi 400,– měsíčně.

          K předplatnému

          1. vadí mi systém zpoplatnění
          2. benefit z (teď už placených) funkcí pro mě nemá hodnotu stanoveného předplatného.

          Jak psal někdo výše.. pro někoho je to dobrá cena a bude se službou spokojen. Jen to podle mě bude minorita. V CZ určitě.

          0 0
        • kubasek  

          Mám se vzdát kafe kvůli Stravě? To raději kávu.

          0 0
          • Barak  

            Stačí, když se vzdáš 4 piv měsíčně.:-)

            0 0
            • kubasek  

              To je taky velmi těžký rozhodnutí. Souhlasím, že je to zdánlivě směšná částka. Ale je to zkrátka paušál a to jsem se ještě nenaučil mentálně přijmout. Kupuji jednorázově programy/aplikace a užívám je dokud nechci novou verzi.

              Předtím se mi neodeslal zbytek textu.

              Třeba vycítí šanci Facebook, Google apod., kteří by třeba financování zvládly lépe. Zvláště jestli free users místo změny na premium vezmou do zaječí a přestanou posílat data. Nakonec to může znechutit užívání i některým premium.

              Čas ukáže.

              0 0
              • embi  

                Tady si nekupujes aplikaci ale sluzbu. To ze je k tomu appka do mobilu je uz to nejmensi… To je jako by ses vztekal, ze za cloudovy uloziste nemuzes zaplatit jednorazove…

                0 0
            • lrotrekl79  

              A sakra, tak to budu muset ze dvě každej měsíc vyrobit… :-D

              0 0
            • kucka7  

              A jak si to mám zdůvodnit já, když nepiju pivo ani kafe :))

              0 0
          • Smazaný účet  

            Právě, že ta tu navrženou cenu si to kafe ani nedáš :-D

            0 0
            • Barak  

              Lepší si trochu připlatit a předplatit si Netlix a HBO GO. Neopotřebuješ gumy, řetěz, nemusíš se ***** s umýváním kola, řešit servis. Jenom se prostě kydneš do křesla a necháš si vymýt mozek, pohoda a samá pozitiva.:-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nemám tv ;-) tak že gumy, řetěz atd. :-D

                0 0
                • Barak  

                  To muze bezet i na mobilu.:)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    V podsedlový brašně je na něj blbě vidět :-D

                    0 0
                  • Kacko  

                    Na co Netflix, když máš bike-forum. To je zdarma, dostupné i na lepší TV a často to jsou zápletky, že nestíhám dodělávat popcorn.

                    Z toho by si měli všichni ti buržoazní imperialisticky zloději vzít příklad!

                    0 0
                    • Barak  

                      Nevim, ja na to necumim. To jen, ze nekteri to tu zminovali a jsou ochotni si ten vyplach mozku platit, ale Strava je zlodejna.

                      0 0
      • Barak  

        Tot otazka, o kolik uzivatelu v globalu prijdou. Bylo by naivni si myslet, ze nevychazeji z podrobnych analyz a delaji nejake kroky bez toho aniz by vedeli, jaky budou mit zrejme dopad. Ta castka je v nasich ocich vyssi nez v ocich nekoho s vetsi kupni silou.

        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Dejv0  

        Tpč hlavně to všechno smaž, ať z toho nikdo nic nemá.

        0 0
        • waters  

          Hele, já tohle jen plácnul, samozřejmě nic mazat nebudu. Jen ten přístup Stavy mě nasral – hlavně, že nevidím ty svoje časy a ještě na svých segmentech:) To že nevidím kámoše a mraky dalších lidí a věcí bych ve free pochopil.

          0 0
      • bop  

        tak až se ti podaří smazat public segmenty, které jsi vytvořil, dej vědět :-D

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • jIrI___  

          Teď jsem mnou vytvořené segmenty mazal a normálně to šlo. Samozřejmě nemám placenou verzi Stravy.

          0 0
          • bop  

            a kontroloval jsi, co to udělá na jiných účtech?

            0 0
            • jIrI___  

              Jiné účty nemám, takže nekontroloval :). Nicméně když si dám mapu segmentů, tak smazaný segment na ní vidět nejde.

              0 0
              • bop  

                :) To je docela hustý. Jestli to znamená, že ostatním uživatelům můžou mizet segmenty.. tak jsem rád že mě segmenty nikdy netrápily.

                0 0
                • Polka  

                  Tak jasné že zmizí, editovat a smazat segment může jen jeho zakladatel nebo sama Strava. Mám to taky vyzkoušeno.

                  0 0
                  • bop  

                    zajímavé. Beru zpět moje domněnky a omlouvám se všem na které jsem reagoval.

                    0 0
                    • JachymP  

                      Zas tak hustý to není. Pokud někomu vadí, že mu zmizel KOM, tak si tam ten segment může vytvořit kdykoliv a má ho zpátky. Navíc jiný uživatel nevidí, žes ten segment udělal ty, takže tě ani nikdo nebude prudit. Podle mě to mají chytře vymyšlený.

                      0 0
                • Smazaný účet  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
    • Smazaný účet  

      nepoznam ziadne ich cisla ale mne to prijde ako premysleny tah zarobit na sucasne „paralizovanom“ svete co sa tyka sutazi.

      Prijde mi, ze strava len vyuzila situaciu okolo COVID na este lepsiu optimalizaciu zisku. Rada sutazi sa realizuje virtualne a spocitali si, ze toto je proste trefa do cierneho.

      Nic viac a nic menej. Spoplatnit doteraz free funkcie ma celkom rozculilo. Rovnako aj metody, ktore pouzivaju.

      Ak si tam rocne nahram 70 jazd tak ma vyjde jedna jazda na nejakych 20 korun. Ale vo finale nejde ani tak o tie prostriedky ako o princip.

      0 0
      • ememem1  

        tak si ty princip najdi podobnu apku zadarmo a je.

        0 0
        • Smazaný účet  

          +1 :-D

          0 0
        • Smazaný účet  

          ved jasne.

          na prehlad jazd mi v ramci historie bohato staci Garmin Connect.

          Stravu som pouzival len par tyzdnov. Za ten kratky ma ta Strava nepohltila uplne. Niektore funkcie su fajn …ale da sa bez nich vo finale obejit.

          0 0
      • MiKED  

        Pokud tě to rozčílilo, nejsi platící zákazník. A tím pádem to Stravě – tak nějak z principu – může být jedno…

        Pro ně bude tak nějak lepší jeden platící zákazník namísto deseti neplatících uživatelů b-f, kteří mají pocit, že bez jejich vyjížděk (samozřejmě na výkonnostní úrovni Schurteta, Sagana či vyšší) Strava skončí.

        0 0
        • waters  

          Řízli do toho moc radikálně – za věrnost stravě a doplňováním dat do jejich portfolia, chtějí najednou platit za vše a top 10 ukazují jen, aby lidi nasrali. Mě osobně vadí, že nevidím své časy a to jsem si je porovnával jen pro zajímavost a z nostalgie. Nejsem žádnej honič:)

          Strava použila mafiánské praktiky, ať se smaží v pekle!

          0 0
          • Barak  

            Mafiamske praktiky, smesne.:)

            Nejakou dobu zkouseli dalsi placene funkce, o ktere zrejme nebyl takovy zajem, protoze uzivatelum stacilo to, co zistalo free. Proto je toto zpoplatneni logicke a pochopitelne.

            0 0
          • MiKED  

            Mafiáni ze Stravy.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Urcite na tom strava zarobi. Kludne. Ale ja ju nebudem podporovat. Necham to na toho jedneho platiaceho z deseti.

          0 0
    • plzakj  

      Me by zajimalo, kolik zavodicich sportovcu stravu pouziva jako skutecnej treninkovej nastroj. Ja jsem to povazoval spis jako dennik pro hobiky. Ale podle rozhovoru s jednim ze zakladatelu na GCN to opravdu mysli jako treninkovou platformu. Podle me zalezi na tom zpusobu uziti. 5e mesicne za treninkovej online nastroj se da pochopit. Ale 5e mesicne za online denik s mapickama, zebrickama a grafickama, ktery jsou pro vetsinu lidi “nice to have” mi neprijde jako adekvatni cena. I z tohoto pohledu by mi daval smysl nejakej nizssi placenej tarif pro ty miliony hobiku nekde kolem 2e za mesic.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tobě asi jo ;-) otázkou je jestli Stravě :-)

        0 0
      • waters  

        asi tak.. prostě ti hobíci jim za segmenty stejně nic nedaj, aspoň v to doufám. za čechy jsem v klidu:)

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Smazaný účet  

          Vždycky mě fascinovali lidi, kteří si myslí, že celej svět funguje podle nich :-D

          0 0
          • waters  

            Mě zase fascinuje, že spousta firem si myslí, že vše bude fungovat podle nich… U stravy se to jen umocnilo přístupem, jak nalákali své klienty. Dál to už všichni známe:)

            0 0
            • Barak  

              Hlaska dne.:)

              0 0
            • Pikaču  

              Pane-Bóže, další. Tak buď si zaplatíš netflix nebo stravu. Jde o tvoje priority.

              0 0
              • Fran-tic  

                A když neplatim Netflix, YouTube ani další blbosti? Co mám sakrys škrtnout? :) asi si odepru stravu

                0 0
                • kubasek  

                  umřeš hlady, to není dobrý nápad.

                  0 0
                  • Kacko  

                    tak vždycky se dá žít z prány :)

                    0 0
                    • kubasek  

                      :) raději bych na to nespoléhal.

                      Znal jsem jednu slečnu, co žila z mrkve a vesmírné energie, chválila si to do doby, než zkolabovala. Pak se začala naštěstí stravovat normálně.

                      0 0
              • waters  

                HBO mam rozkoukanou Gomoru:) Strava jde pro mě do věčných lovišť…

                0 0
      • robb  

        Já jí mám hlavně kvůli tomu Fitness and Freshness softwaru a těm součtům relativních hodnot (v Garminu je to vedeno asi jako stav tréninku?) a jako tréninkový deník. Mám jí akorát od Ledna, takže platit budu až příští rok. Na Garminu nemám ten „Stav tréninku“ , tak používám tohle. Nevím jestli se třeba nevyplatí víc Trainingpeaks. Na segmenty, KOMy a tak docela dlabu, přece si nebudu kazit švih nějakou palbou…

        0 0
        • deekay  

          Tak zrovna Fitness and Freshness pro me bylo docela zklamani. Asi ten jejich vypocet na me vubec nefugnuje.

          0 0
          • robb  

            Na mě docela jo. Uvidím jak zbytek roku, ale líbí se mi že ten training log je přehledný, ale pokud člověk potřebuje kouknout na detaily té vyjížďky, tak je určitě lepší Garmin. A třeba na záznam plavání je Garmin určitě lepší než Strava.

            0 0
    • ceo  

      Ještě tu nezaznělo, že skoro každá aplikace se synchronizuje se stravou. Já ji používám v podstatě jen kvůli tomu.

      Trochu je to otázka zkušeností. Byla doba, a ne dávno, kdy si člověk i v IT kupoval program s obsahem za který tvůrce ručil. Teď se to posouvá (kde je to možné) do roviny, kdy se platí jen za nástroj a obsah si člověk vytváří sám, přičemž cena je vyšší než tomu bylo u programu s obsahem. Takže jestli byl člověk zvyklý koupit židli za 4000 a dnes mu prodávají 8000 prkýnka se šroubovákem,lze pochopit, že mu to vadí.

      Další věcí je, že zrovna strava dává jen ten šroubovák a prkýnka v podobě dat si člověk dodává sám a pro mě velkou otázkou je, co všechno strava s těmi daty dělá. Jestli je používá jen pro mě a uživatele, ok, ale jestli moje data ještě nějak monetarizuje, což dělá většina podobných služeb, být pod záminkou datového výzkumu, výzkumu nových funkcí apod., tak to už loser není

      0 0
      • lrotrekl79  

        Nesouhlasím. Strava nedodává výrobek, strava dodává nástroje, spíše bedničku s nářadím. Ten produkt si tvoří uživatelé. Zadarmo se dá půjčit omezené množství nářadí, za peníze neomezené. Podle toho pro kterou variantu se člověk rozhodne má přístup následně v celému nebo jen části produktu, Ono to jako analogie samozřejmě kulhá.

        0 0
    • Fran-tic  

      Jenom k tomu placeni stravy, netflixu, YouTube a dalších kravin…zrovna jsem četl zajímavý článek

      https://www.horolidi.cz/…t-nezakazes/?…

      0 0
      • jIrI___  

        Popravdě na tom článku nevidím nic moc zajímavého či přínosného. Základní domácí účto si v dnešní době dělá snad každý, stejně tak každý kdo v dětství četl časopisy nebo sledoval seriály se Skrblíkem ví, že halíře děla talíře a počet pracovních dní záleží spíše na zaměstnavateli než na člověku samotném (případně zasáhne vyšší jako teď v případě covidu, díky kterému mám dlouhé víkendy). Nebo může člověk začít dělat sám na sebe a tam zas neznám moc lidí, kteří by pracovali 7 dní v týdnu. Nejlepší varianta samozřejmě je se dobře narodit, případně se v současném životě chovat tak, ať se v dalším životě narodíš lépe :). Ale jinak jo, článek působí uvědomělým dojmem, byť takovým výrazně tendenčně zaměřeným (autor vůbec nebere v úvahu, že pro jiného můžou být ty placené „kraviny“ typu Netflix stejně dobrou zábavou jako pro něj odírání rukou na skále, vyšší smysl nemá ani jedna z nich).

        0 0
        • ememem1  

          kokso, viest si domace uctovnictvo..... :-DDDDD

          0 0
        • Fran-tic  

          Na nezajímavý článek celkem dlouhá reakce :)

          Nepřišel na nic prevratneho, ale občas je fajn si zopakovat základy a zamyslet se (což si vlastně taky udelal :) )

          0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • smizo  

      Ahoj, protoze je to vlakno o alternativach na stravu, tak se chci zeptat, zda je nejaka alternativa, kde si muzu nasekat aspon vlastni segmenty a porovnavat si svuj vlastni cas na nich. Mam hodinky suunto, menit za garmin nechci, tak hledam, ale zatim sem nic nenasel.

      0 0
      • jirkous3  

        Zkus Ridewithgps. Umožňuje vytvořit segment tažením na grafu převýšení. V neplacené verzi ho ale můžeš uložit pouze jako veřejný. Pokud bys chtěl privátní, tak ty ty jsou taky jen zpoplatněné.

        0 0
        • smizo  

          Mi nevadi neco malo zaplatit, ale jen kvuli segmentum, bez vyuziti tolika dalsich funkci, mi prijde zbytecny davat strave 1600,– za rok..byt to min, tak si to klidne platim.

          Diky za tip, mrknu na to.

          0 0
          • lrotrekl79  

            Koukl jsem na to s tím, že se Suunto HW disponuju rovněž. Takže záznam a přenos do Suunto nebo Sporttrackeru přes Suunto App v mobilu, od tam export do stravy a dál do ride with GPS… To je trošku kostrbatý. Nemyslím, že se něco se ST udá, ten je stejný od toho co jsem začal s nějkaými GPS experimentovat přex x lety, jestli umí něco navíc Suunto rozhraní nevím, databáze záznamů je jedna sdílená.

            0 0
            • smizo  

              Prisel jsem na jednodussi zpusob..v aplikaci suunto si zaznam ulozit v souboru fit do telefonu a pak v prohlizeci na strance ride with gps si to importovat..

              0 0
              • jirkous3  

                A nešlo by ty záznamy nějak synchronizovat přes Tapiriik?

                0 0
              • lrotrekl79  

                Jednodušší? Jednodušší bude, když to proběhne automaticky.

                Dost na tom, že teď udržuju aktivity na stravě a ST a obě si „musím“ sólo pojmenovat a přihodit k nim fotky … Když je občas něco zajímavýho, že má smysl vyrobit relive video, tak to je 3. :)

                0 0
      • ememem1  

        spravna otazka v duchu nazvu threadu, 98% prispevkov je o tom jak je strava nahovno odkedy neni zadarmo :-)

        0 0
        • jirkous3  

          V poslední době je to na BF až na výjimky docela klasika. K tématu se nevyjádří skoro nikdo, ale jinak keců milion.

          0 0
    • doubleingram  

      Ja na tom, delam, ja na tom makam… Uz 5 let, asi moc slozite.

      https://support.strava.com/…-on-Profiles

      0 0
    • Barak  

      Myslím, že by téhle situace mohl ve svůj prospěch využít Garmin a v Connectu víc propracovat segmenty.

      0 0
      • Fran-tic  

        Souhlas, já s fenix 6 využívám stravu jako deník spíše, protože mi víc sedí prostředí. Takhle mám jasno :)

        0 0
      • milan.v  

        Také jsem nad tím uvažoval, jedinečná příležitost pro Garmin…

        0 0
        • ememem1  

          a naco by to robili ? ved cely connect maju len z povinnosti aby daco bolo, oni vedia ze je to zufale, skusali to este predtym nez ich strava prevalcovala a nic. tak naco by to robili teraz, connect ich nezivi.

          0 0
          • milan.v  

            To neříkej dvakrát, ať nemám příští rok placené balíčky i v Garminu… :o)

            0 0
          • kubasek  

            Ale věřím, že rozumná aplikace by přiměla nějaké zákazníky pro koupi HW Garmin, kteří dosud fungovali na free účtu Strava a měsíční nájem platit nechtějí.

            0 0
            • ememem1  

              to je mozne

              0 0
            • Barak  

              Presne tak, mohli by si tak zvysit trzni podil v prodeji hodinek a cyklonavigaci. Zatim mam ale pocit, ze vyvoj webovych aplikaci jednotlive vyrobce dost obtezuje, soude podle jejich kvality. Takhe mi to moc realne nepripada.

              Spis bych si ale vsadil, ze drive nebo pozdeji udelaji free a placenou verzi do svych webovych aplikaci Ceka se, kdo prvni to udela, aby ostatni udelali totez.A zase, Garmin by tohle mohl pouzit jako zaminku a nasadit priznibou cenu vuci Strave.:) Konec koncu, jak se zde muzeme docist, dolar dva mesicne by tady dali skoro vsichni.:)

              0 0
              • Kacko  

                Spíš bych stravu na jejich místě koupil.

                0 0
                • Barak  

                  Otazka je, zda chce byt Strava nekym koupena. A druha, co by z toho Garmin vlastne mel.

                  0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • spider111  

      Nemáte prosím obdobnou alternativu k tvorbě trasy jako byla u Stravy? Myšleno s možností upřednostit trasu např. dle převýšení atd… Díky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Trasy plánuju v mapy.cz a pak přes garmin express pošlu do zařízení. Ale volbu podle převýšení tam nemají, to pak ladím podle profilu, co vyjde na první návrh.

        0 0
      • babkanakole  

        BRouter

        a vše, co ho používá pro cyklonavigaci (třeba i ten Locus, OsmAnd).

        Vybrat vhodný profil podle kterého se má trasa vybírat, případně posunout průjezdnými body tak, jak si to přesně představuji. Vyexportovat gpx pokud to dělám přes web.

        Fakt je, že z 90% na přípravu už kašlu a používám to rovnou z mobilu. Občas se mi ještě nechce zpátky podle plánu a tak cvaknu nový cíl :) Z projížďky na 2 hodiny se pak vracím za tmy, a najeto mám minimálně dvojnásobek.

        0 0
        • spider111  

          Bezva, díky oběma za reakci. Je teda pravdou to, že jsem na tom v poslední době s přípravou obdobně – ze 2hodinové naplánované projížďky jsou nakonec 4hodiny :o)

          0 0
      • bodlak2  

        Podle převýšení umí plánovat Kompot

        0 0
    • miťo  

      Ono jde tak trochu o princip. Strava si zvolila negativní motivaci. Stejně jako vimeo, které jsem měl raději než youtube. Segmenty na strave jsou přitom jen legrační poměřování pindíků. Jak si vysvětlit rozdíl v měření segmentů v řádu desítek sekund? Vezl jsem dvě zařízení a data se v tomto dost lišila. Mám vozit dva Garminy a tři mobily když jedu segment na KOM? Nene, když to takhle lítá v přesnosti, proč za to platit? Navíc proč platit za službu, která není v našem jazyce? Volba je na každém z nás. Segmenty, kde nejsem do 10.místa mě stejně nezajímají. Plus lidi v autech, nebo jedoucí za autem, e-kola atd… Takže amíkům ohýbám loket a nazdar. Stačí mi ujetá trasa a nastoupané metry.

      0 0
      • vt  

        K ty cestine – ja teda nejsem zadny anglicky machr, ale IMHO kdyby se to nekdo pokousel prekladat, tak to tema ceskejma pseudo prekladama jen zneprehledni :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Přesně tak. Tohle zvěrstvo udělali v appce pro tachometry Lezyne a to byly takový kraviny, že člověk u některých funkcí ani nevěděl co tím jako vůbec autor myslí. K tomu byl jazyk v appce automaticky podle telefonu, takže ani nešlo přepnout zpět na angličtinu.

          0 0
      • Barak  

        Kdyz to stavis takhle, tak je spis ve tvem pripade otazka, jestli si vubec jizdy necim merit a za nejaka zarizeni platit. Protoze rozdily v mereni a jednotlivych pristrojich nejdou na vrub Stravy.

        Odlisna jazykova mutace je snad ten posledni duvod pro neplaceni,nktery by me napadl. Jak je ale videt, kazdy uzivatel to vnima naproato jinak, coz je asi dobre.

        0 0
      • vt  

        BTW k tomu rozdilu s vice GPS – jak k tomu muze dochazet?

        Je jasne, ze nejakou sekundu muze zpusobit cil/ start otrimovani, ale jinak jak Strava detekuje segment, tak uz by mel roli hrat jen casovy interval, ktery musi byt ± stejny ne?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak proč tu Stravu máš? Na to, co požaduješ, ti stačí connect, který sis s Garmin zařízením koupil.

        0 0
      • jIrI___  

        Ten výrazně odlišný čas na segmentech je celkově zajímavý. Už kdysi dávno jsem si toho všiml při turistice s partnerkou – oba máme stejné zařízení pro záznam (Garmin FR230), nehnuli jsme se od sebe na větší vzdálenost než dva metry a na některých segmentech jsme měli čas vůči sobě odlišný až v desítkách (!) sekund. A nebyl to ojedinělý případ, ale spíše obvyklý… Tehdy jsem začal brát segmenty na kole hodně s rezervou, tam se dobré a špatné umístění láme v jednotkách sekund.

        0 0
        • JachymP  

          Problém bych hledal v zařízení, ne ve stravě ;)

          0 0
          • jIrI___  

            Já bych ho hledal někde při převodu dat mezi „domovskou aplikací“ (v mém případě Connect) a Stravou, protože stejný problém mi oznamoval i kamarád a ti doma mají zase Suunta. Ale nebyla to pro mě tak důležitá věc, abych se tím nějak podrobněji zaobíral.

            0 0
        • Krov  

          S tímhle jsem se setkal jen na segmentech, které začínaly příliš blízko za křižovatkou, kde jsme zastavili – jeden už kvůli přesnosti signálu zastavil v segmentu, druhý ještě před ním. Jinak při pohybu ve dvojici (běh, kolo, běžky) rozdíl do dvou vteřin, výjimečně 3–4, ale to už tam byla třeba výměna na čele + pomalejší dokopec atd.

          0 0
      • team_daddy  

        Mám dotaz, mám Garmin Connect, mám Stravu. Kde v GC najdu roční sumu nastoupaných metrů? V Aktivitách lze zvolit 1r přehled, kde ovšem parametr nastoupáno není. Až je mi to divné. Mluvím tedy výhradně o aplikaci.

        0 0
    • MiKED  

      Něco vám vezmeme (běžící Summit), ale zaonačíme to tak, abyste měl pocit, že vám vlastně něco dáváme – tříměsíční plné předplatné.

      https://support.strava.com/…360043425692

      Komunikace Stravy je přinejmenším nešťastná.

      0 0
      • Pikaču  

        Nejak jsem ten mail nepobral. Zatim tam stale sviti tech cca 24$ next billing.

        0 0
        • MiKED  

          Jo, to já taky, ale ono se to změní, neboj.

          Chápu, že přešli na placenou službu, ale jak jsem psal – to, jak vše komunikují a určité věci prostě změní bez toho, aniž by to dali vědět, je smutné.

          0 0
        • plzakj  

          I am currently subscribed to just one or two packs, what will happen to my subscription?

          You will be able to renew at your current price until August 19th. Your first renewal after August 19th will be at the all-access subscription price.

          Parada. Asi byl pravni problem menit cenu.

          0 0
    • Kacko  

      Takže když to tu pro nově příchozí shrnu:

      • plnohodnotná alternativa není
      • komunikace směrem od Stravy je něšťastná
      • chtít za službu zaplatit je nehorázná prasárna a skoro až okrádání
      • nejde o logiku, jde o princip
      • mělo by to být za $2 měsíčně, aby jí to někteří odpustili
      • mělo by to být za 490,– ročně, aby jí to odpustili někteří jiní
      • KOM by měl mít na profilu i ten kdo tu korunku předchozímu reálně nesebral
      • v některých krajích se dá měsíční předplatné směnit za basu piv
      • stále nevíme zda používají soft-delete, nebo používají TTL na shardy
      0 0
      • orm  

        Bod tri mas spatne. Spravne je to: chtit za sluzbu, ktera dosud byla zdarma, zaplatit je nehorazna prasarna a skoro az okradani. Jinak ok :-).

        0 0
      • Tom-T45  

        Skoro až lituji, že Stravu, i když jsem ji párkrát zkoušel, nepoužívám :-)

        0 0
      • robb  

        By mě zajímalo, kolik lidí co má kolo za 50+ tisíc, chytrý mobil za 10+ tis. nebo chytré hodinky za 15+ tis, odmítne dát několik stovek ročně za Stravu.

        0 0
        • Barak  

          Jestli te to fakt zajima, tak si spocitej, kolik nicku prispelo do tohoto vlakna.;-)

          0 0
        • Fran-tic  

          Já :) kolo mám abych jezdil a pak někdy prodal, telefon mám firemní a fenixy 6 abych se neztratil na ledovci nebo skialpech. Jako bonus mi změří trasy :)

          0 0
        • jopny  

          To je klasika ;) Na služby si Češi musí ještě stále zvykat… Zajímavá by byla statistika, kolik lidí si tady ve vlákně platí třeba Netflix, HBO, televizní balíčky, Spotify, Apple Music a jiné služby. To by mě fakt zajímalo :D

          Navíc, když si nějakou takovou službu člověk platí, má větší motivaci ji používat a využít na maximum, takže se to pak brzy vrátí.

          0 0
          • plzakj  

            No, nekdo penize vyhazi za blbosti, nekdo za kola :-D

            0 0
          • Fran-tic  

            Jak to prosimtebe funguje s tím “brzy vrátí” :)

            0 0
            • jopny  

              V hodnotě, užitku nebo radosti, kterou to přinese do sportu/života.

              0 0
          • deekay  

            Ja bych to nevidel takhle cernobile. Ono je to o tom, jak ma kazdy nastaveny nejaky mentalni limit, co mu musi dana sluzba nabidnout, aby za ni byl ochoten dat danou castku.

            Pokud muzu mluvit za sebe, tak pro me jednoznacne Spotify stoji za kazdou korunu, kterou do toho dam.

            Oproti tomu treba Netflix jsem mel 30 denni trial a uz ke konci jsem nevedel, na co bych tam koukal. Takze to by pro me byly vyhozene penize.

            Stravu jsem platil, ale prestoze to tu ma dost fanatickych zastancu me proste prislo, ze trochu vice smrdi amaterismem. A castku, kterou chteji, jsem nebyl ochoten akceptovat a tak jsem predplatne zrusil.

            Kdyz si dam v restauraci jidlo, ktere je sice perfektne naservirovane, ale presolene a pripalene, tak priste taky pujdu jinam. Specialne, kdyz to bude obed treba za 3 kila.

            0 0
            • Kacko  

              Do Spotify dáváš evidentně těch korun málo :) Tam free verzi taky docela sekají a budou osekávat čímdál víc. K tomu určitě zdraží.

              0 0
              • deekay  

                Davam tolik, kolik pozaduji. I kdyz zdrazi, stale to pro me bude mit cenu. Ale citim v tom prispevku od tebe „takove to pico“…

                Takze jen na ujasnenou, co se Stravy tyka: Nebrecim, ze free verzi osekali, jako nekteri tady. Sere me, ze plna verze za ty penize imho neni rozhodne kvalitni produkt (A ja bych ji rs klidem pouzival, protoze je na to navazana spousta dalsich zajimavych aplikaci).

                Trochu mi to pripomina Microsofti Windows Phone.

                Bylo to jine, melo to nektere svoje napady a ficurky co nemela konkurence, ideal nebyla spatna, ale provedeni a totalni ingorance ze strany dodavatele vuci feedbacku zakazniku to zabila.

                Ja bych byl rad, kdyby Stravu koupil nekdo, kdo treba ten management vezme za lepsi konec.

                0 0
                • Kacko  

                  Nemyslel jsem to nijak urážlivě, Spotify taky využívám víc jak Stravu. Jen zrovna to Spotify je v podobné situaci jako Strava před tím krokem.

                  Do Stravy navíc zainvestovali lidi co mají další investice v oborech, které jdou kvůli koroně dolů, takže tam bude tlak na zisk teď brutální.

                  Jinak souhlas, seznam navrhovaných feature připomíná hřbitov atp. Rozhodně by to za ty prachy měli umět mnohem víc.

                  0 0
                  • hrota  

                    Spotify je podle mne trochu o něčem jiném, klidně bych jim platil 2× tolik. Pokud by strava pro mne měla stejnou užitnou hodnotu, klidně jim ty peníze rád dám…

                    Nicméně nevím, nic z toho co bylo už v té free verzi pro mne není životně důležité a od doby, co mám Garmin, tak mám Stravu spíš jen ze setrvačnosti.

                    0 0
            • Radek Broz  

              Mně si na Netflixu držej tím, že většinou ve chvíli, kdy bych to klidně zrušil (ale já jsem na to línej – jsem ideální hejl, kterej tyhle věci platí, i když je nepoužívá, nechává si starý nevýhodný tarify atd.), tam přidej něco, co mě zajímá.

              Most Spotify mám Apple Music.

              0 0
        • gersa  

          Já… Ale nemám hodinky za 15+, tak nevím jestli se to počítá

          0 0
        • jIrI___  

          Já ne. A samozřejmě ani Stravu nehodlám platit, to raději ten Netflix :)

          0 0
        • miťo  

          Nejde o peníze, jde o to, že si Strava zvolila negativní motivaci.

          0 0
        • orm  

          Tak mozna proto maji ta kola za 50+, protoze neutraci za kazdou blbost (sluzbu).

          0 0
          • karliner  

            Přesně! Vydržíš 30 let bez Stravy a máš kolo jako víno. A kdyby sis odepřel Pornhub, Netflix, Spotify a jako každej normální Čech si porno,, hudbu a filmy pirátil, tak i o dost dřív…

            0 0
            • orm  

              Za porno se nekde plati :-)? Stahovat hudbu a filmy je legalni, proto nechapu tu negativni konotaci o pirateni.

              0 0
              • MiKED  

                Jo, nechápeš.

                0 0
              • AussigBiker  

                No tak to uz nemas kde usetrit, kdyz piratis, to jsi s kolem za pade v riti :)

                0 0
                • orm  

                  Jeste jednou, co myslis tim piratenim, kdyz to stahovani hudby a filmu neni?

                  0 0
                  • AussigBiker  

                    Dobra, tak jinak…kdyz nakupujes zdarma a neplatis si sluzby.

                    Do toho jestli je to legalni nebo ne se nehodlam poustet, rozhodne tady v tom vlakne a vlastne na internetu vubec.

                    0 0
                    • orm  

                      Ok, tak to pak nekomentuj, kdyz nechces diskutovat ;-). Ja kdyz se podivam na libovolnou uctenku za jakekoliv medium, treba svuj nekolika TiB disk, tak bych si netroufl tvrdit, ze nakupuju zdarma.

                      0 0
                      • Barak  

                        Jasne, za tech par korun na uctence muzes stahovat do smrti zdarma.:)

                        0 0
                        • orm  

                          Par korun? Jen za muj pevny disk je to 800Kc. Platis i za disk, kam si vyhradne budes ukladat jen svoje data. Platis tedy celkem velke vypalne v kazdem mediu. Kazdopadne zakon rika, ze je to povolene, tak uprimne nevim co tu resite.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Do smrti? :-D

                            0 0
                            • orm  

                              Tak do smrti disku, coz take neni v soucasne dobe dlouha doba :-).

                              0 0
                          • Barak  

                            Jakou kapacitu má ten disk?

                            Neřešíme nic. Jen, že většina lidí stahuje stejně přes torrenty a ten zbytek ze serverů, které ten obsah nabízejí nelegálně. Ale ano, tihle jsou před zákonem z obliga.

                            0 0
                            • orm  

                              ~8TB. V okamziku kdy jsem nucel platit vypalne za kazde ulozne medium, tak moje svedomi je kristalove ciste. Az zrusi vypalne a presumpci viny, tak se muzeme bavit o neeticnosti stahovani medialniho obsahu :-).

                              0 0
                              • Barak  

                                Co bylo dřív, vejce nebo slepice? Myslím, že další debata by jen zaplevelila tohle vlákno.

                                0 0
                                • orm  

                                  To dela vypalne moralnejsi? Proste tak to ted je, ja jsem nucen platit za media a tim jsem si predplatil stahovani. Tecka. Mas pravdu, ze dal to nema cenu resit. Jestli chces byt jakoze moralni autorita a platit autorskym organizacim za sva media a jeste jednou jim platit za obsah, tak ja ti v tom branit nebudu :-).

                                  0 0
                                  • AussigBiker  

                                    Podle me uz dneska nema moc smysl platit tohle vypalny, to melo smysl v divokych devadesatych letech, kdy zabavni prumysl uplne ignoroval nastup technologii.

                                    Druha vec je, ze to nekomu prinasi slusny prachy a lobby je silna (za ty prachy co jim to prinasi :) ), takze se to asi jen tak nezrusi.

                                    0 0
                                    • xtonda  

                                      Někde sem čet, že při implementaci EU směrnice si státy mohly vybrat povolení kopií pro osobní potřebu kompenzovanou náhradními odměnami z médií nebo kopie pro osobní zakázat.

                                      0 0
                                  • Barak  

                                    Ja nechci byt moralni autorita. Taky jsem kradl muziku a filmy, protoze to bylo kurebsky drahy a nebyla alternativa streamovani jako dneska. Ale rozhodne jsem se u toho netvaril, ze je zo cajk.:) Me spis vadi prave ta vec, driv to spoustu lidi vysvetlovalo prave tim, ze kdyby se dala koupit napr. jedna pisnicka nebo urcity pocet prehrani alba a bylo by to za rozumne penize, tak by nemeli pronlem to zaplatit. Dneska ta miznost je a ty lidi to kradou furt.

                                    0 0
                                    • orm  

                                      Jako sorry, ale co lidi kradou, kdyz je to legalni? To, ze ty jsi to definoval jako kradez, z toho kradez nedela. Pokud to tak citis a snazi se to podsunovat ostatnim, tak se prave snazis byt ta moralni autorita o ktere pisu a kterou popiras, ze jsi ;-).

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Hele já teda nevím, jak do v ČR máte, ale docela mě to zajímá. Hodíš mi sem odkaz na zákon, který legalizuje stahování filmů a hudby zadarmo?

                                        0 0
                                        • orm  

                                          Je to podle autorskeho zakona. Kdyz pouzijes vyhledavac, tak najdes hodne odkazu k teto problematice v cestine :-).

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Ještě by mě zajímalo, jak jsi tím nákupem disku vyřešil tu druhou část autorské odměny? :-)

                                            0 0
                                            • orm  

                                              Nevim ted co myslis.

                                              0 0
                                            • AussigBiker  

                                              Jaký pak autorský odměny. V devadesátejch létech některý stahovači argunentovali, že když stáhneš film, software…, že přeci žádná škoda nevzniká, že to neni jako když ukradneš něco na krámě :-D

                                              0 0
                                              • orm  

                                                Pletes pate pres devate. Bavime se tu o medialni tvorbe. Zalezitost sw je slozitejsi.

                                                0 0
                                      • Barak  

                                        Jak jsem psal, vetsina lidi jede pres torrenty. Jak to delas ty nevim. Zbytek toho, cos napsal, mi nedava smysl.

                                        0 0
                                        • orm  

                                          Hej, na zaklade ceho si myslis, ze vetsina lidi jede pres torrenty? Co ti nedava smysl, ze legalni cinnost nazyvas kradezi? To podle tebe neni podsouvani negativni konotace, ktera je ciste tvuj nazor?

                                          0 0
                                          • Barak  

                                            Nechapu co porad mas, napsal uz na zacatku, ze kdyz nekdo stahuje treba z ulozto.cz, tak je pravne z obliga. Tak proc se v tom porad patlas?

                                            Ackoliv i tak je to pravne slozitejsi a neda se na to koukat jen pohledem „nesirim dal, tak je to legalni“.

                                            0 0
                                            • orm  

                                              „Patlam“ se v tom, protoze me vadi, kdyz neco nazyvas kradezi, tj. o nekom rikas, ze je zlodej, ikdyz to tak neni.

                                              0 0
                                              • Barak  

                                                Nebud tak sebestrednej a oprosti se od toho, ze se bavime o tobe. Bavili jsme se (alespon ja) obecne.

                                                0 0
                                                • orm  

                                                  Hej, nemyslim si, ze jsem sebestrednej, jen jsem se ohradil proti tomu, ze jsi lidi, kteri stahuji audiovizualni material oznacil za zlodeje. Nic vic, nic mene.

                                                  0 0
                                                  • Barak  

                                                    Tak v tom pripade jsi to pochopil v obecne rovine dobre. Opravdu si myslim, ze je to ve vetsine pripadu kradez a pak je oznaceni zlodej na miste.

                                                    0 0
                                                  • xtonda  

                                                    Krádež

                                                    (1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní

                                                    Tak to fakt ne.

                                                    0 0
                                                  • Pikaču  

                                                    Proc se s tim stresujete. Jeden at tvrdí ze je to krádež a druhý at si vesele stahuje. Ty umělci za pisnicky jsou si toho vědomí, popularitu maji u obou skupin a penize si vydelavaji konzertama, reklamama, instagramama a vy se tu hadate zda je to kradez.

                                                    Me uz neni 18 a nedelam to jako tehdy. Ted pouze bez torrentu. Muj nazor je ze nekradu ale propujcuju si to od nekoho kdo to uploaduje a propujcuje zase me. Jako knihu a pod.

                                                    Jinak dalsi muj nazor kdo me vrati penize za tenkrát v Hollywoodu jelikoz jsem to po 30 min vypnul. A legalne zaplacené? Nikdo.

                                                    A teď zase zpet k STRAVE :))

                                                    0 0
                                    • MiKED  

                                      Asi tak. Proč podpořit někoho, kdo nahrál album, natočil film etc…

                                      0 0
                                      • orm  

                                        Vsak ho podporujes tim, ze si koupis nejake zaznamove medium a to i nedobrovolne umelce, kteri te nezajimaji. To je proste fer :-).

                                        0 0
                                        • MiKED  

                                          Kdyby ti bylo 18, možná bych tvůj pohled na věc i chápal.

                                          0 0
                                          • orm  

                                            Muzes to rozvest? Jako v 18 se mohu vymezovat proti tomu platit za veci 2×, ale ve 40 uz ne a mam to brat jako spravne? Nebo co jsi tim chtel napsat?

                                            0 0
                                          • 01carbon  

                                            no nechci do toho zabrusovat abych potom nemusel nejak slozite vybrusovat. ale to ze se plati vypalne za kazdou jednotku kapacity at uz je to pevny disk, disketa nebo pamerova karta a to same u kopirek je fakt. Neidealizoval bych si to jako orm, ale tak trochu se nabitzi otazka proc, komu a za co

                                            0 0
                                            • MiKED  

                                              Ano, výpalné štve zřejmě každého, mě nevyjímaje.

                                              Už to tu zaznělo od někoho jiného – že před lety spousta lidí stahování zdůvodňovala tím, že si nemůžou koupit jeden song. A byla to pravda. Teď, když tu možnost mají, jich velká část tvrdí, že nemají důvod si cokoliv kupovat, protože se platí výpalné za média.

                                              0 0
                                          • ememem1  

                                            sice tricha tara ale konkretne tento 2% prispevok na veskere digitalne media sere aj mna.

                                            0 0
    • Tom-T45  

      Hoši, jsem fosil a už léta používám Sporstracker. Nicméně teprve včera jsem si na cestě do práce pustil „virtuáílního soupeře“ z jednoho z mých předchozích průjezdů a musím říct, že sledování předchozího času, kdy jsem byl na prvních 10 km ± 5 vteřin a pak jsem najednou o minutu odskočil, protože průjezd cca 1,5 km polní cestou byl za ideálních podmínek, bylo nad očekávání vzrušující.

      0 0
    • Barak  

      Můžete v Garmin Connect vytvářet segmenty? Chtěl jsem si vytvořit jeden zkušební a vůbec jsem tu možnost nenašel…

      Přijde mi, jako kdyby tu možnost odebrali.

      0 0
    • novcze  

      hele už zrušily segmenty pro neplatící? … dneska jsem uploadnul a prý no segments on this activity což je nesmysl, dokonce segmenty zmizly i ze starších jízd

      0 0
      • warchild  

        Hmm, taky teď na to koukám, že to tam nikde už nemám…

        0 0
      • jIrI___  

        Jsem na tom stejně. Je na čase učit se zacházet s Connectem :D

        0 0
      • Polka  

        Jakto kua? Mělo být jen „You can't see all of your previous segment times/attempts“.

        0 0
        • orm  

          Vypada to na chybu, ani premium ucty nevidi segmenty ted.

          0 0
      • embi  

        Momentalne je to bugnuty. Klid. I ja jako premium nevidim segmenty.

        0 0
        • miťo  

          Zrovna si říkám proč platit za něco co nefunguje. Není to útok hackerů co maj free účet?

          0 0
          • Melvin  

            Mě to dělá už delší dobu, že se segmenty někdy načtou až po delší době.

            0 0
        • Youda  

          už to šlape

          0 0
          • zdenek  

            Ale nějak pomaleji než obvykle. Nejdřív jsem neměl žádné segmenty a po nějakých cca 15 minutách se objevily, ale všechny 2×.

            0 0
            • zdenek  

              Tak žádná změna. I dnes jsou všechny segmenty ve včerejší jízdě 2×. Dokonce jsou 2× i v seznamu My results.

              0 0
              • Polka  

                Od včerejšího podvečera už je to ok, žádný zdvojení apod. my results taky ok, takže asi něco jen u tebe.

                0 0
                • miťo  

                  OK to rozhodně není. Viz obrázek, nechce mi to připsat KOM :-/

                  0 0
                  • Pikaču  

                    Dej jizdu jako canoe ulozit a pak za 5 min zase jako jizdu na kole. Pak se to aktualizuje. Nekdy bohuzel opozdene naběhnou KOMy nebo poharky.

                    0 0
                  • doubleingram  

                    :), jeste ze jsem jim nedal ani korunu, sluzby tomu proste neodpovidaj.

                    0 0
                  • Polka  

                    To někdy trvá nebo dej ten refresh activity achievements.

                    0 0
    • kovar  

      Je možno platit stravenkama?

      0 0
    • ufoncz  

      Kolega začal používat docela dobře vypadající open-source záznamník aktivit:

      https://apps.nextcloud.com/apps/gpxpod

      Třeba tam někdo doprogramuje ještě ty segmenty :-)

      0 0
      • orm  

        To, ale postrada ten socialni rozmer stravy, ne? Jestli jsem to spravne pochopil, tak je to jen plugin do own/nextcloud.

        0 0
        • ufoncz  

          No, to samozřejmě ano. Ale kdyby tam ta funkcionalita segmentů byla, tak pak si to může třeba okruh známejch dát na nějakej server a hecovat se tam na svých segmentech.

          0 0
          • orm  

            Jsem k tomu skeptickej, protoze u socialnich siti je dulezita ta masa lidi a ze tam najdu vsechny. Ze stejneho duvodu neuspely decentralizovane socialni site pod taktovkou GNU. Myslim, ze tebe jako KOM huntera nezajima jen, ze jsi nejlepsi mezi kamaradama, ale ze jsi nejlepsi :-).

            0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Pikaču  

      Tak se schválně kouknete na profil kamarádů kolik jich už ma placenou stravu.

      Jak na to koukám tak 70–80%. Ten co stravu využívá a segmenty tak si stravu zaplatil.

      0 0
      • deekay  

        U me zadny rozdil :)) Kdo mel zaplaceno ma zaplaceno, kdo nemel, nema. A hadam , ze jeste tech platitelu ubude, az jim dojede summit (kdy meli treba zaplacen jen jeden balicek). Holt nemam ve svem okoli takove segmentohonice.

        0 0
      • nzg  

        Hodně bude využívat dvou měsíční free trial, co Strava nabízela.

        0 0
      • kycis  

        Pockej az dobehne to free obdobi, pak tepr uvidis realitu. Nicmene u nas vo skupine ani ted zadny velky narust premium neni.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.