• BlackRaven1

    Zdravim! Na jare mam v planu koupit kolo, HT 29. Je tu nejaky stavitel,ktery by postavil neco slusneho na ramu Cannondale,ci Specialized?

    0 0
    • maajkee  

      S Cannonem to bude hroší, tam se samotný rámy nesháněj dobře. Pak taky majlant dáš za Lefty, pokud bys nechtěl Lefty, tak Cannon rám nemá smysl.

      U spešla se něco sehnat dá. Stavitelů tady je celkem dsot, záleží jestli dáš přednost někomu z tvého okolí nebo ti to je jedno. Namátkou Scalar, Hnoj, já, Luk02 nebo jakej to má vlastně nick :)

      0 0
    • Fidži_CZ  

      Nedá mi to, ale co je tak na těchto rámech za přidanou hodnotu krom značky?

      0 0
      • qwertasd  

        Také bych si chtěl nechat postavit kolo,ale celoodpružené­..raději mám koupit vyhlédnuté z obchodu,nebo ho nechat postavit? bude nižší cena,nebo za stejnou dostanu lepší osazení? díky moc za reakce a rady

        0 0
        • lazza  

          Připadá mi, že vyplázneš minimálně 40tisíc za celopéro a komponentama je to odrbaný na úplněj základ.

          Před létem jsem koupil rám Ghost AMR7500 za 11.000,–, tlumič Fox za 8.000,– a zbytek kola (kromě středu a nestandardní sedlovky) osadil ze zánovního, dva roky starýho Lapierra. I tak to vylezlo skoro na sedmadvacet tisíc. Teď velmi pomalu – podle prachů – nahrazuju stávající komponenty za lepší (brzdy, pláště, vidle…). Když bych to sčítal – což raději nedělám – na těch čtyřicet litrů už sem se nejspíš dostal taky. Ale s úplně jinou výbavou než se nabízí u hotovýho kola…

          0 0
        • qwertasd  

          je v JM kraji stavař co dělá i celopéro? díky

          0 0
      • Mr.Duck  

        Treba se mu proste libi, nebo mu sedi. Papirove treba srovnani Glory 2015 a Statusem bych rek, ze Glory bude super stroj a Status ma akorat napis Specialized, pritom po ozkouseni bych Glory jezdit nechtel snad ani zadarmo.

        Znamena to ze mam v hlave ze Giant je naka plisen a clovek musi mit Specialized a ja sem fanboj? Ne, znamena to ze kdyz budu stavet novy kolo, bude to Specialized protoze se me na nich dobre jezdi :) A pro nej je to treba Spec a Canondale.

        Pak to teda taky muze bejt zalozeny na reklame, a to smrdi. Cili je to vlastne validni otazka, ale tezko na ni objektivne odpovedet. Ale na kole nejezdime objektivne, takze kdyz se povede vyloucit, ze je to vybrany ciste na zaklade letaku z cyklo nevimkdo, tak o tom nema moc cenu diskutovat :)

        0 0
        • scret  

          myslim, ze u cloveka, ktery vi co chce, tak by jeho dotazy vypadaly uplne jinak.. :)

          0 0
          • qwertasd  

            To mám dát odkazy na kolo,které jsem projel a mám o podobné zájem z několika obchodů,aby nebylo podezření na reklamu? jestli na tom rámu bude nálepka Giant,Kellys,Au­thor,Speciali­zed a pod.. je mi u zadele..jen jsem chtěl vědět,jestli něco podobného jde složit za méně ,či s lepším osazením..mé zdravotní problémy nedovolují extra sportovní zážitky na kole..díky

            0 0
        • Mr.Dan  

          Tak, já chtěl třeba taky Spešla, protože jsem tu četl, že ty jejich pevný rámy dobře valej a maj suprovou geometrii, která tu hodně lidem sedí nebo sedla na první dobrou. Kdyby to platilo pro rám s nápisem Xiungfuj, tak jezdim na Xiungfuj.

          0 0
    • BlackRaven1  

      Presne tak,ram speslu mi proste sedi…u cannonu taky

      0 0
    • Joe_Pike  

      Ahoj, přidám se do tohohle vlákna…

      Přemýšlím o pořízení celoodpruženého kola a protože jsem si i HT stavěl sám, tak jedna z možností je i stavba toho full-sus. Nicméně, když se podívám na ceny rámových sad, tak začínám pochybovat o ekonomicnosti takového řešení…

      Máte někdo podobnou zkušenost? Vyplatí se vůbec to kolo stavět, nebo je lepší koupit poskládané a komponenty pak povyměňovat?

      0 0
      • Vilém  

        Toro se vyplati pouze pokud sezenes ram z nejakeho vyprodeje ap, jinak to nema smysl a lip vyjde koupit cely kolo a pripadne preskladat.

        0 0
      • LRRTM1  

        Když jsem tohle řešil vloni s endurem, tak mi stavba moc nevycházela. Geometrie procházejí docela rychlejma změnama, takže starší enduro 29" rám moc sehnat nešlo a aktuální stály 2/3 kola. Tak jsem koupil hotový a nelituju. Radši budu časem upgradovat. Tím uspokojím toho kutila ve mě :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.