• C.A.C

    Pokud zaplatíte startovné a vyrazíte na závody, co čekáte od pořadatelů za svoje peníze ? Preferujete pamětní tričko, či kvalitní značení tratě ? A co trať samotná ? Co čekáte v igelitce kromě startovního čísla ? Jak by měly podle vás vypadat občerstvovačky a jaké jídlo si dáte nejraději po dojezdu ? Tombola ano, či ne ?

    0 0
    • Tosa  

      Místo pamětního trička, dárku a tomboly preferuju kvalitní zabezpečení vlas­tního závodu, tj. rychlá prezentace, kvalitně značená pěkná trať, občerstvovačky při dlouhým maratonu v bahně i s výbavou k opláchnoutí převodů, v cíli mytí kola a sebe bez velký fronty. V igelitce mi stačí číslo a stahovací pásky, jídlo v cíli si klidně koupím. 

      0 0
    • Honza z H  

      Jeden z důvodů proč nejezdím skoro žádné závody: 1. nemám na to kondici, čekání na startu – opruz, špunty na trati, fronty všeho druhu. Co ocením hodně je dobře zajištěná úschova kola v cíli. Obžerstvovačky bych klidně zrušil, úplně by stačila možnost doplnění bidonu. Těch pár traťovek v kapse uvezu.

      Jediné, proč občas vyrazím je legrace na trati, technické úseky a pěkné bikerky, teda jen ty co mi neujedou v kopcích :-))

      Šelu jsem letos objel jako náhradník :-)) Tímto děkuji Šutříkovi za přenechání startovného, a kdyby ste zase někdo onemocněl a nebylo to pro mne z ruky, rád to za Vás objedu :-))

       
      0 0
      • raceman  

        hmmm dobrý nápad zrušit občerstvovačky… třeba na takovým dlouhým drasalovi… chcu vidět jak, by si ho objel na pár traťovek… takhle jezdí elita, a ne těch 500 lidí, co to jedou jen pro radost

        0 0
        • Honza z H  

          Vzal bych si Bágl s řízkama :-))

          0 0
          • Honza z H  

            Na Drásala možná i spacák a karimatku, ale uznej, že 9× za den nejíš ani na svatbách :-))

            0 0
            • Luža  

              Neuznám. Jídlo nebylo na všech devíti bufetech, ale na čtyřech. Bez toho bych tam byl ještě teď :-).

              0 0
            • kolda  

              tak kazdej ji a zastavuje nekde jinde.

              0 0
            • Biker jak Pes  

              ale houby, na některých je jenom pití…

              EDIT: kdo sakra vytahuje staré vlákna :-P

              0 0
    • Darkson  

      pro mne je nejdůležitější značení trati, nejhorší je několik hodin makat a pak zabloudit. také zabezpečení pořadateli při přejíždění silnic.

      důležité je i zázemí odpovídající počtu účastníků, aby se netvořily stometrové fronty při prezentaci, mytí kol atd. jo a velmi důležitý je dostatečný počet záchodů!

      tričko, ponožky nebo katalogy už jsou jen příjemné věci navíc

      0 0
    • menzic  

      Očekávám dobře značenou trasu, zajištění přejezdů silnic. občerstvovačky mají smysl na marathonech. na půlmarathonu by stačilo jenom pití. zajištění zdravotní péče a v cíli mít možnost umytí sebe. kolo většinou myju doma. Guláš nic nezkazí. Ale trochu jiná věc je cena. KPŽ letos, řekl bych, přehání.

      0 0
      • C.A.C  

        No vidíš, na cenu startovného jsem zapomněl. Od 400 Kč nahoru mi to přijde už docela masakr. A nevím jak ostatním, ale závod, kde na mě čeká víc jak tisícovka dalších vlčáků mi moc radosti nepřináší. A to se nebavím o umístění, protože nejsem bůhví jakej rychlík !

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Na druhou stranu – pokud odstartuje 1000 lidí, můžu na dotaz, jak jsem dopadla, odpovědět, že za mnou dojelo ještě 250 bikerů. To zní líp, než že jsem patnáctá od konce, když odstartujou dvě stovky. I když – to zas můžu říkat, že  jsem skončila na krásném 185. místě. :-)))

          0 0
        • L9  

          jasně-tak ale zase záleží co za těch řekněme 400kč dostaneš: když vezmu letos třeba úpici-tak tam se platilo tuším 450kč a myslím, že to za krásně zajištěnej závod+každej večer koncert nebylo nijak přehnaný…

          0 0
          • jIrI___  

            Jenže ne každý zůstavá na koncerty a doprovodný program. Ale to už je chyba toho člověka :-).

            0 0
            • jonti  

              Tak to nemozes brat. Vacsina ludi v mojom okoli chodi na zavody kvoli zavodom. Takze na zavod samotny kladiem 99% dorazu. To ze je potom pekny koncert je pekne, niekedy ak je to blizko Prahy tam aj ostanem, ale ak je blbe znacenie alebo problem s vysledkami ci registraciou, tak mi to dojem nezlepsi.

              0 0
              • jIrI___  

                S tím souhlasím. Když občas jdu na nějaký závod na doprovodný program taky nezůstávám, protože bych se pak neměl jak dostat domů :-). Ideální by bylo rozdělit závodníky na 2 tábory – ti co zůstavají na dopr. program a ti co ne. A stanovit rozdílnou výši startovného. Jenže to je technicky nemožné provést :-).

                0 0
            • L9  

              to máš pravdu-ne každej to využije… někdo nemůže, někoho to nebaví, ale třeba mě to udělalo radost!

              0 0
          • C.A.C  

            Tak tohle je úplně jinej případ. Dát za festival s doprovodným programem 450 Kč mi taky nepřijde moc. Bude tam i krapet jiná atmosféra. A i ta halda lidí k takové akci jaksi patří a dotváří atmosféru.

            0 0
      • flamenco  

        I když je tema stary, tak s krizkem po funuse to neni. Strasne malo lidi vi, ze kdyz ma O2, muze mit na stratovnem v KPŽ slevu 30 %, což už je slušný. Tisk slevoveho kuponu O2 Extra tady.

        0 0
    • Alix  

      Ne, že bych vymetala jeden závod za druhým, ale když už se rozhodnu jet, je pro mě tričko takovou satisfakcí za to utrpení na trati:) Asi bych se hooodně rozmýšlela, zda jet závod, na který nebudu mít „hmotnou“ vzpomínku:) A občerstvení se taky hodí! Jinak samozřejmě dobré značení trati, bezpečnost při přejíždění silnic a dostupnou zdravotní službu, kdyby něco…

      0 0
      • jonti  

        Ono je to s tymi trickami take divne, ked idem 15–20 zavodov za sezonu a vacsina triciek je hnusna. Taky malevil alebo Sela este maju pekne tricka, ale mat ich 15…

        Radsej nech to tricko je mozne si dokupit, pripadne moznost lacnejsieho startovneho.

        0 0
    • stihac  

      Dobre umiestnenie! :D

      0 0
    • Pavel  

      Při startovném nad 500,– Kč ještě náhradní plíce a nohy… :-)

      0 0
      • Honza z H  

        Nebo alespoň osobního maséra(ku).

        0 0
        • stihac  

          ked je po trase moc zjazdov, ako pozornost podniku urobi radost aj drobny darcek vo forme nejakych spotrebnych nahradnych dielov – brzdove spaliky/oblozenia, plaste… :) Pred stupanim zas nevadi ked osoba od organizatora prehodi ucastnikovi gratis nieco odlahcene – kluky, kolesa, prvky kokpitu, to kratke zdrzanie za to stoji. Je take mile ze na teba niekto pomysli v tvojom utrpeni. :D

          0 0
    • Smazaný účet  

      mě přijde dost závodů předražených, takže si myslím že by to chtělo trochu slevit, klidně bych oželel triko a další blbiny.

      0 0
    • kolda  

      taky bych se priklanel spis zlepsit kvalitu na trase,znaceni,po­radatele + zazemi. tricka jsou mi celkem sumak, lepsi jsou fusekle,celenka atd. ale mit to nemusim.jidlo ozelim, vetsinou byva hnusny.

      jinak na dlouhy zavody typu drasal mi prijde primereny startovny tak 500, na kratky 50ky max. 300. v soucasne dobe mi pripada, ze na tom KPZ dost vydelava.

      sympaticky jsou lokalni maly akce,napr. Jesenicky snek. startovny 50 Kc, zadny blbiny navic, v cili dostanes klobasku a pivo :)

      0 0
      • C.A.C  

        Pokud jenom vytrasíruješ trať a nějak zmastíš startovní čísla, tak to za pajdu jde zmáknout. Bavím se o regionálních závodech, ne o masovkách !! Ale pokud už musíš natisknout propozice, plakáty, koupit a potisknout cca 300 triček, pronajmout areál, sprchy, wapku, atd… Prostě aby to mělo úroveň velkých závodů, tak tam je to hodně sázka do loterie. Stačí horší počasí, tím pádem dojede míň lidí a už jsi v krásným mínusu.

        0 0
        • kolda  

          ale jo, o tom zadna. jen jsem rikal,ze jsou mi takovy akce sympaticky. zajimavy je, ze hodne vetsich maratonu dela „par nadsencu“ – napr. Silesii a jsou schnopni zajistit lepsi sluzby za nizsi startovne nez KPZ se silnym sponzorem v zadech…

          ve finale mi nejde o kilo navic,ale jestli za sve penize dostanu odpovidajici hodnotu..

          0 0
          • arcco  

            Jo Sileska, asi to dotují ze svýho :-)), už si přesně nevzpomínám kolik se platilo, ale snad do 4OOKč Teplá sprcha, triko, jídlo, občerstvovačky, pěkná trať, co dodat.

            Takovou Mlýnici jsem jel loni po prvé a příjde mi, že pětikilo za okruh, který vede z 1/3  či více po šotolině, triko či ponožky, co dostaneš v igelitce které jsou  nasekané v několika tisícové serii, sprchy, které jsem nenašel…

            0 0
      • grafik  

        neches prijet na http://www.ytongbiketour.cz/ ? jídlo bomba viz diskuze a fotky http://www.bicy.cz/…e-detail.php?… ; )

        0 0
        • kolda  

          tak podle fotek nic moc teren. ale zato nektere fota byly docela inspirativni :)

          mozna pristi rok.

          0 0
    • pajan  

      Když jsem jel letos v květnu Dětskou Pražskou Padesátku tak bylo startovny sice jen kilo ale byla to hrůza. Loni to bylo dobrý ale letos? Kancelář byla úpe jinde než měla být,označení trati taky nic moc… Když jsem se ptal pana Landy (pořadatel) kolik se pojede kol řekl mi, že jen jedno, že by to ostatni nezvládli. Nakonec jsem dojel 3. v křeči. Jako 3. jsem stál alespoň na bedně ale důkaz, že jsem byl 3. nemám. Nemám ani medajli ani pohárek. Jen jsem dostal 2. igelitku s dalšíma sponzorskýma sračkama. Obsah této igelitky byl: 2× odrazka ve tvaru medvěda od VZP polofunkční bidon milion letáčků bonbony a to nejlepší na konec magnetky DOBA LEDOVÁ 2. Jako za 3. místo… ty jo nemohl jsem…

      0 0
    • Vrci  

      regulovčíky na křižovatkách, očerstvovačky s pumpou a základním velkým nářadím. V tašce číslo, špendlíky, trasu, profil a případné objížďky pro doprovod. Po dojetí teplou sprchu.

      0 0
    • MITY  

      Dobře značená trasa a zabezpečený přejezdy jsou naprostej základ. Startovní číslo a dnes jsou už i na místních závodech čipy, což oceňuju. Mít kde zaparkovat. Na XC závodech občerstvovačka být nemusí a na padesátce určitě pití + banán + tatranka + zákl. nářadí, občerstvovačka stačí jedna . Triček mám hafo a proto víc ocením ponožky/ručník/bi­don. Mapka s profilem se taky šikne. Kolo myju až doma, ale sám se chci umýt pokaždý. Když se čeká ve frontách do 10min. tak to překousnu. Nějaká béčková kapela v cíli, nějakej stánek v zázemí závodu… a nejvíc ocením člověka s organizátorskou vestičkou, kterej prostě pomůže, poradí, řekce kde co je …

      0 0
    • Twister  

      Příklad jak to má vypadat, je podlě mě Král Šumavy, alespoň ten loňskej. Starovný docela vysoký, ale za něj skvělej servis – značení trati, servisní a občerstvovací stanice – hodně bodly i osamělé posty s vodou a banánem, dobré zázemí v cíli, atmosféra. Výborný jsou i Trans Brdy, tah s pohožkama se jim dle mého názoru vloni povedl.

      Co mě vytočilo bylo KPŽ Praha-Karlštejn. Stále si nedají říct s hromadným startem, kdy pak vzniká spousta nebezpečných situací, na trati se tvoří špunty, pořadatelé nejsou tam, kde by měli být, v cíli strašná fronta na mytí kola a sprchu a ještě k tomu bylo hnusně.   To mi připomíná, že dobrý počasí by mělo být v ceně. :)

      0 0
      • pajan  

        Tam jsem loni byl… (kpž) teda jel jsem jen juniorskou variantu… je to něco jonýho ale to se jim myslim povedlo. Velkou nevim – nikdo koho jsem do tý doby znal to nejel.

        0 0
    • mastihuba  

      ja teda jezdim jen na jednu akci za rok, která vyjde na litr, ale je v tom cestovný, ubytování, konzumace i strava na víkend. Obžerstvovačky na trati už beru jako příjemnej bonus. :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.