• Joe_Black

    Nevím, zda se to tady už probíralo, ale docela by mě zajímalo, jak jsou pro vás NE/přijatelné ceny startovného? Mě připadá, že se z marotonů stává docela výdělečný bussines, který těží z šílenců na kolech, který jim za to ty prachy daj. Jo a ještě jaká je pro vás adekvátní cena za startovné???

    0 0
    • mastihuba  

      http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      tady maš komplet odpověď

      0 0
      • Joe_Black  

        To je sice všechno moc hezký, ale nechápu že někdo dokáže udělat maraton kde je startovný 200–300,– a máš v ceně tričko, gel atd. a někdo si za startovný řekne 300–400 a dostaneš jen pár letáku a přiblblou reklamní věcičku, buh ví na co. Tak to mi někdo vysvětlete?

        0 0
        • kovar  

          To neřeš. Mi je viceméně cena startovného fuk. Pokud je nepřijatelná (což v hodně případech masovek je), neúčastním se.

          0 0
          • mastihuba  

            Bych to bral jako podporu dané organizaci, která akci pořádá na její činost. Chovatelé, zahrádkáři, fotbalisti, hokejisti atd. pořádají různé akce, aby si přivydělali na svoji činost. Buď je svou účastí podpořím nebo nepodpořím.

            0 0
        • MartinXC  

          O věci co mi dají do igelitky na maratonu mi vůbec nejde. Ale ocením třeba autentické fotografie na kterých se najdu – ty si sám nepořídím. Vzhledem k tomu, že mě/a většinu z nás/ nic nenutí si trasu projet v době konání maratonu, vybírám si. Dokonce si trasu raději projedu samostatně, než v chumlu. Nepotřebuju „měřit síly s ostatními“. Nejvíc mi vyhovují akce typu Drtič, zvláš? pokud mi umožní přihlásit se na poslední chvíli.

          0 0
    • peetrys  

      Ahoj, dělat maraton není prdel, já osobně bych se do toho nepouštěl. Ale když se to dělá srdcem, tak je to bezva. Byl jsem teď na Moravském bikemaratonu v Leštině.Za 250 kč startovného taška, ve které kromě čísla byla krabička s bonbóny Ferrero,super šátek na kebuli s logem závodu,památeční triko a dvě bezva taštičky na mobil a drobnosti. Když se k tomu přičtou super zásobené občerstvovačky, gulášek,skvěle značená tra?a super organizace, vychází z toho organizátoři, kteří to nedělají pro prachy( i když bych jim je přál), ale pro bikery.Tímto jim děkuji a slibuju, že se příští rok vrátím a věhlas jejich akce budu šířit dál.

      0 0
      • preacher  

        Souhlasím, taky jsem hleděl, co všecno za ten peníz obsahovala taška. Jinde za 400 nedostaneš kromě čísla a reklamních letáků nic. Příště jedu znovu.........

        0 0
        • Swoby  

          A vida… Koukám, že je tu aspoň nějakej biker z širokýho okolí :D :))

          0 0
      • Joe_Black  

        A to je druhá věc, která je se startovným spojená. Letos jsem jel docela dost maratonů, ale jen na pár si vzpomenu a řeknu si „jo, tam to bylo fakt super“. Byli jsem na Houšteckým maratonu, startovný asi 200–250,– už si nepamatuju, ale v tašce perfektní tričko, nějaký ty tyčinky. Po závodě super jídlo, sprchy, doprovodný programy, prostě paráda. No a hlavně teď v sobotu jsem byli v Kutné Hoře, což je možná důvod proč jsem tuhle diskuzi rozpoutal a za startovné 350,– jsme dostali nádkernou taštičku na ruku od ČS za cca 20,–kč (dodnes jsem nepochopil na co se dá použít) a na konci studenej řízek s chlebem + organizace na hov… Což mi příjde že asi v Houšce to dělali srdcem a v KH potřebovali udělat nejakou rekladmu a vydělat chechtáčky :o(

        0 0
        • Air  

          blby je, ze hodne stoji reklama. Kdyby se netisklo tolik letaku, nedavaly se reklamy do radii ap. tak by to urcite vyslo levneji.

          0 0
          • Air  

            ale i tak jsem se o maratonech dozvedel jen ze stareho BF a noveho B-F a od kamaradu. Jinak bych o nicem takovem vubec nevedel… takze z tohoto pohledu je i tak te reklamy malo. Ale lidi je vice nez dost, takze ono se to rozkrikne a myslim taky, ze aby startovalo treba 10 000 zavodniku (prezenu) neni moc zadouci.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Nepřijatelná je taková cena, kde za prd dám moc. Za pražskou padesátku jsem dal 400 nebo kolik, dostal jsem tričko na kterým po druhym vypráním zůstalo akorát logo sponzora, jedna občerstvovačka a v cíli párek. Na koštovskym pedálu jsem za 150 dostal sice na památku akorát startovní číslo, ale zajištění stejný, občerstvení lepší a tra? hezčí. Pochybuju že pořadetelé dali za triko těch 250 korun rozdílu a že Volný je horší sponzor jak Měď Povrly. Z toho důvodu na PP už nepáchnu a na pedál se těšim zas… Ovšem pokud by mi pořadatel třeba i za 500 nabíd odpovídající organizaci, servis, jídlo, tra? a něco na památku tak je klidně dám… Chce to vybírat si.

      0 0
    • Tomcat  

      Bez ohledu na velikost stratovného by to mělo odpovídat tomu jakou zábavu za to dostanu. Pokud to bude bezva extra kultovní akce na který se budu bezva bavit, tak proč za to nedat víc.

      0 0
      • Otto  

        Ano…Drásal. 500 není málo, ale již třetí rok vše – dle mě- perfektní.

        0 0
        • RomanH  

          No az tak perfektni asi ne – ja letos nemel sebemensi technicky problem (zato fyzicka…), ale treb Kovar tu psal, jak spolehal na Tesak a jejich avizovany technicky servis a ten tam nebyl. Jinak musim uznat, super obcerstvovacky, krasna trat, vecer koncert Mysika. Me se Drasal taky libi, jen bych jej uz jednou chtel jet za sucha.

          0 0
    • Volf  

      Fakt je to jediná věc, která tě trápí? No to jsi teda š?astnej člověk. Jen jsem zvědavej co se bude dít, až si uvědomíš, co máš od státu ze svejch daní, který platíš. Věř mi, že to mne trápí asi 1000 x víc než startovný na maratonech.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vidiš, můj příjem je takový že daně neplatím a proto chápu že to někoho trápí…

        0 0
        • Smazaný účet  

          A propo, ten příjem je od státu… :o)

          0 0
        • Volf  

          To máš teda blbý a možná jsi jeden z těch, krerým jsem nechtěnným sponzorem.

          0 0
          • cabbage  

            měl by nosit tvoje logo, když ho sponzoruješ :-)))

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ty jo, dybych měl nosit logo těch x milionů lidí kerý mě sponzorujou… Ufff… No ale dyž se přepočte kolik mě každej z nich sponzoruje, tak by na jednoho vycházela plocha loga řádově zřejmě v ňákejch mikronech čtverečních… :o)

              0 0
    • Meesha  

      Super zavod byl v Kamenici nad Lipou. Za 150Kc temer srovnatelny s masovkama. Bylo to dotovany starostou. Nejvic sem dal v prepoctu cca 2500 za maraton ve Svedsku.

      0 0
      • McBlacky  

        a jaký to bylo ve Švédsku, když to srovnáš s ČR akcema?

        0 0
        • Meesha  

          No, tohle bylo Mistrovstvi Skandinavie v maratonu. Myslim, ze najekej velkej rozdil oproti ceskejm zavodum (alespon tem co sem jel) neni. Muzes si vybrat z kategorii (zavodnici/hobby) – rozdil je asi ve 100SVK. Zavodnici startujou jakoby v prvni vlne. Samozrejme jina priroda (nadherna). Svetelny tabule na trati, kde ti ukazou aktualni umisteni. Nekdo tady zminoval fotky – prisel mi malej nahled a za fotku (malou) chteli 20USD. :-))

          0 0
      • m-k-1  

        Nemůžu sehnat žádný info o tomto závodu. Nevíš, kde bych se dopídil výsledků atd??

        0 0
    • Máca  

      Jde dost o to, jestli na tom chce pořadatel vydělat nebo to udělat pro lidi. Většina závodů má nějaký sponzory. U těch větší akcí podle mě pokryjou většinu nákladů, startovný to doplní a zbytek je zisk – jde o to jak se k tomu pořadatel postaví jestli to strčí do kapsy nebo to investuje do zkvalitnění akce nebo sníží startovný( to ale pochybuju – raději si nechaj rezervu, kdyby bylo lidí míň, aby se to i tak zaplatilo) neznám žádnej maratón, co by zlevňoval. Je fakt, že když si spočítám, kolik mě stojí startovný (doprava příp. ubytování) za celou sezónu, tak je to dost dobrá pálka a aspoň na startovný bych potřeboval nějakýho sponzora nebo budu muset počet akcí omezit. Za pár takovejhle „závodních“ sezón člověk projezdí prachů, že by za to byla třeba hodně dobrá vidla nebo novej rám nebo tak něco. Je celkem jasný, že jde o ty zážitky na těch akcích, ale asi budu muset vybírat.

      0 0
      • Volf  

        Každá zábava něco stojí a jezdit po závodech je rozhodně lepší jak to prochlastat, ale vůbec nejlepší je pořídit si třeba ten rám a jezdit sám. Jedeš si podle svýho, vyčistíš si hlavu, můžeš mít dobrej pocit z toho, že se na tobě pořadatel nenapakoval / s tím pořadatelem je to vtip /.

        0 0
    • Ceslo  

      Vyse startovnyho muze byt i dobra selekce ucastniku u masovek, kde ti ochranari povoli jen urcity pocet ucastniku.

      Nez by poradatel nastval spoustu lidi tim, ze je odmitne, tak radeji zvedne startovny, cimz se mu prihlasi mene lidi ale on na tom stejne vydela vice.

      Domnivam se ze neco takovyho bylo letos na Sele a nerad bych byl spatnym prorokem ale bude to v budoucnu jeste horsi.

      0 0
    • terkad  

      Teď jsem hleděla, že za 30ti kilometrový závod o necelých padesáti účastnících chtějí 300,– startovného :-o

      0 0
      • Flegmatik  

        Podívej na KPŽ a jejich fitness jízdy… 350,– za nějakých 20–25 km… Ale lidi to asi chtějí, když jim tak jezdí.

        0 0
        • terkad  

          Nojo, co už. Závod za barákem, tak jsem si říkala, že to bude fajn. Ale takový prachy jim cpát nebudu, to se raději projedu někde sama.

          0 0
      • kubad  

        a?

        tak tam nejezdi. není to žádné finanční terno pořádat závody

        0 0
      • jIrI___  

        Běžná cena. Vím o 30 km za 450,– :)

        0 0
    • enzo  

      24 hodinovky mají startovné cca 900Kč. Nicméně po celou dobu závodu máš jídlo a pití v pit stopu zdarma, k tomu většinou 2 a více teplých jídel (porce oběda) a točené pití (pivo/limo) + něco památečního na sebe (šátek, ponožky).

      Nicméně, jezdím tam kvůli zážitkům, než kvůli ceně, a je mi úplně jedno, že se ani vzdáleně nepřiblížím umístění na stupínkách, aby se mi náklady nějak vrátili.

      0 0
      • McBlacky  

        24H jsou ale ve většině případů na nule ale spíš prodelečné. to pořádají jenom srdcaři

        0 0
    • M_ishak  

      Nedržkuj! Jestli máš pocit, že je to skvělý biznis a někdo na tom vytříská majlant a ty mu to závidíš, rád bych ti připomenul, že NIKDO ti nebrání zorganizovat pro lidi nějakou akci a kasírovat stejně.

      Pokud se ti nelíbí kasírovat, tak zorganizuj závod se startovným 100 Kč a předvěď se.

      0 0
      • felix.org  

        Tos mu to po 8 letech nandal :-D

        0 0
        • M_ishak  

          :O)) kruci, co za archeologa to tu doluje :O)))

          Ale ať si to uvědomí i ostatní, co vidí jen to, kolik kdo inkasuje a už jim nedochází to, co je za tím vším v pozadí.

          Nejvíc mají rozumu lidi, co nezorganizovali ani zahradní grilovačku pro 20 lidí, natožpak něco většího.

          0 0
      • chuckier  

        1)To co psal felix

        2)To je jako bys řekl; když se ti nelíbí, že někdo krade, tak kraď taky.

        0 0
        • M_ishak  

          Kradení je nelegální činnost, kde někoho proti jeho vůli obereš o plody jeho práce, anž bys vynaložil nějaké úsilí.

          Označit někoho, kdo organizuje nějakou akci, na kterou dobrovolně může (a nemusí) někdo po zaplacení vstupného/star­tovného zajít, za zloděje mi přijde dost mimo. A neřeším, jestli je cena adekvátní dodanému požitku. Nebo příjde ti adekvátní dát v McD 90 Kč za bůlku (4 Kč), plátek mletého masného odpadu (8 Kč), pár hranolek (3 Kč)? Prostě otázka nabídky a poptávky.

          0 0
    • prvniodkonce  

      taky už to nejezdim :)

      Co je přes 150, beru jako drahý závod.

      0 0
    • skorpion  

      do 300Kc bez suveniru, do 500Kc zo suvenirom :) Ale v podstate do tych 500Kc moc nehladim na startovne, pokial je zavod na urovni (zazemie, dobre obcerstvovacky, rychle vyhodnocovanie a hlavne zaujimava trat a ucast kamaratov). Kolko z toho „vyryzuju“ organizatori mi je uplne jedno.

      0 0
    • Pavel  

      Ať žije archeologie… :-DD

      0 0
    • Smazaný účet  

      tak na DTT je běžné startovné kolem 2000,–

      a to nemluvím o závodech serie Ironman…

      0 0
      • kámen úrazu1  

        A co teprve některé městské běžecké půlmaratony a maratony.

        Třeba PIM a další závody pořádané těmi samými. 1700 Kč za 42km běhu městem, občerstvovačky chudé. Nebo 10km a 400,– základní startovné, při zaplacení čtyři měsíce předem… Z toho je rejžování cítit.

        0 0
        • zdenek  

          Přesto se najde dost lidí (nebo spíš firem), který to zaplatěj, aby se pak mohli pochlubit, že byli na tom slavném maratonu a doběhli v několikáté tisícovce.

          Říkám si, jestli by neudělali líp, kdyby se šli s partou podobných proběhnuot po lese…

          0 0
          • skorpion  

            nepochopil si podstatu zavodenia. Potom je naozaj lepsie vybehnut s partiou do lesa.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Vtip je, že na těhle předraženjech masovkách ani o nějaké závodění pro většinu nemůže jít. Protože dost lidí čeká po odstartování i 0,75 hodiny, než se vůbec dostanou pod startovní bránu. A přitom se – konkrétně na PIMu – berou výsledky podle času od startu, ne reálná doba běhu. Jako bonus dalších X km nemůžou běžet podle svého, jak je přecpáno. Desítka marná. To je fakt jen o „byl jsem tam“ a o pocitu sounáležitosti s masou dalších. Kdo si chce zazávodit, jde jinam. Chápu, že právě kvůli té mase tam mnozí startují. Ale cena vůbec neodpovídá nabízeným službám.

              To v MTB to máme nesrovnatelně lepší. I drahé závody jako KPŽ vycházejí mnohem lépe – v přepočtu na km i na nabízené služby.

              0 0
              • Smazaný účet  

                a jak bys to chtěla zařídit…real time? to jako když někdo vystartuje první a první doběhne (protne tu slavnou pásku) a někdo vystartuje 5 vteřin po něm a doběhne dvě vteřiny po něm, tak bude vítěz? to by museli s vyhlášením vítěze čekat na doběh posledního závodníka…je to nesmysl, prostě platí čas od výstřelu a real time je jen pro osobní orientaci. ti dobří jsou stejně v elite sektoru…a můžeš tam bejt taky, když si vyběháš „silver pim king“

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Však já se nepřu. Na extra velkých masovkách umístění mnohých odpovídá spíše pozici na startu, a jak jsem psala, kdo nemá na start zepředu a chce závodit, respektivě běžet na umístění, poohlídne se jinde (nebo kdo nechce první kilometry jet/běžet stylem stojím, chvíli popojedu/popo­běhnu).

                  Ale pomohly by minimálně dvě vlny – eliťákům pak počítat čas od startu, pauza mezi vlnami, pak start hobíků na reálný čas. Případně celkově více vln, pak by se zkrátilo čekání po odstartování té své skupiny a měřený čas by odpovídal více reálnému. Je to organizačně náročnější, ale za startovné přes tisícovku…

                  Suma sumárum, zmiňovala jsem to kvůli ceně, která je podle mě speciálně na PIM akcích přemrštěná. Přitom jsou závody, za které bych tu tisícovku klidně dala.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    kolik myslíš, že stojí hodinovej pronájen STaromáku a přilehlých ulic? Policie? odstávka dopravy? to všechno si město nechá zaplatit ;-)

                    0 0
                    • Flegmatik  

                      Tak zase vzhledem k těm všem hlavním, oficiálním a dalším sponzorům, nakonec i partnerům, což jsou všechny dotčené městské části a samotný magistrát, si myslím, že o takové podpoře se kdejakému mtb závodu může jen zdát. To je myslím nesrovnatelné. To že se platí pronájem Staromáku víš jistě? Mě by to překvapilo, že by si to město nechalo zaplatit, když je to pro něj samotné promo.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        někde jsem to četl, myslím že na běhej.com…ale už je to pár let, tak třeba už město nechce vydělávat :-)

                        0 0
                    • kámen úrazu1  

                      I v Praze se pořádají (pořádaly) závody, které nestojí majlant. Jak píše Flegmatik – za pronájem se asi něco platí, ale sponzoři velcí. Navíc je lehčí značení trasy, zabezpečení křižovatek – oboje kvůli menší kilometráži, částečné odklonění dopravy se týká také některých cyklistických závodů (i když v Praze to vyřizovat je určitě těžší, a to si pořadatelé nechávají zaplatit), o občerstvovačkách jsem se už zmiňovala…

                      Pořadatelé hřeší na to, že lidi startovný zaplatěj, protože chtějí běžet ve stádu, vnímat sounáležitost s tou neskutečnou masou – proti tomu nic…

                      0 0
          • kámen úrazu1  

            Zdeňku, a ještě:

            Kdy: Neděle 15. července 2012 v 9:00 hodin

            Kde: Cykloobchod I-BIKE Chrudim, Žižkovo nám. 105, Chrudim 2

            Popis trasy:

            Chrudim I-BIKE – Škrovád – Vížky – Žumberk – Bošov – Mířetice – Ležáky – Babákov – Srní – Trhová Kamenice – Zubří – Polom – Horní Bradlo – Vlaštovka – Přemilov – Proseč – Horní Bezděkov – Bojanov – Křižanovice – Šiškovice – Škrovád – Chrudim

            Délka trasy: cca 75 km

            Náročnost: 3,5*

            Určeno pro: MTB kola

            Jak to vidíš? :-)

            Snad se nebude rušit kvůli počasí, ostatně, předpověď na neděli zatím vypadá slušně.

            Jela jsem od I-biku zatím jen jednou, fajná akce.

            http://www.mtbcchrudim.cz/…otoalbum.php?…

            0 0
            • zdenek  

              Vždyť víš, že nejsem místní. :-)

              Tak ať se vám počasí v neděli umoudří.

              Čekal jsem, že o víkendu pojedeš 3 vrchy…

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Prvně jsem v sobotu v práci, a pak hlavně jsem ztratila veškerou chuť závodit, nelákají mě už ani delší trasy. Letos asi jen Sudety, pokud bude počasí a pokud začnu jezdit…

                0 0
    • bagr  

      Taky nechapu za co chtej na bajkovejch zavodech cca 500–600kc startovny.Na silnici stoji amaterska liga 150kc a treba Zeleznej dedek kterej je max. a super zabezpecenej zavod stoji 250kc.Podle me je nejdrazsi ten zbytecnej cirkus okolo a zisk poradatelu.Bez toho cirkusu by to bylo max za polovinu.Jenze je problem ze tam jezdi vetsinou lidi-turisti co to berou jako spolecenskou akci a vejlet a daj jeden zavod za mesic nebo za dva a sou radi ze to objedou.Ale kdyz se clovek snazi systemove zavodit ucastni se zavodu kazdej vikend tak aby mel jeste druhou praci.Je to hnus velebnosti!

      0 0
      • kubad  

        nejlepší je kulové vědět a blbě kecat

        0 0
        • Lada,s  

          Ale popravdě – taky by mě zajímal rozpočet nějakého závodu kde je startovné třeba 450 kč…jen tak pro zajmavost

          0 0
          • kubad  

            u menších a středních závodů jsou rádi že to pokryje náklady,

            0 0
            • Lada,s  

              To nepochybuju, ale mohlo by to být zajímavé. Myslím si že se tam určitě najdou náklady, které by člověka ani nenapadli

              0 0
              • jIrI___  

                Tohle ti nikdo nepředvede, protože by se ukázalo, kolik a do čí kapsy jde :)

                0 0
      • jIrI___  

        +1

        0 0
      • McBlacky  

        byl jsem na podobným podniku a neměli tam v prostory ani záchody. Radši si zaplatím 500kč a budu mít kde parkovat, jít na záchod, umít sebe i kolo, dát si jídlo jiné než sojový párek a levnou klobásy ze stánku od Lojzy…

        0 0
      • Smazaný účet  

        tak nevím co jezdíš za závody, ale delší akce rozhodně nemáš šanci dávat kvalitně každej víkend (pokud nejsi Vabroušek)…a když to mám cca jeden závod za měsíc, tak si rád připlatím a mám k tomu kvalitní zázemí (jak píše Blacky)

        0 0
        • Carlos.f  

          Já jsem se v podstatě přestal účastnit závodů.

          Pro mě je nejdůležitější samotná trať.

          A abych se motal na šotolině v chumlu lidí, kteří někdy na kole neumí ani sedět a připadám si jako v autě na českých silnicích. Navíc vylepit za to 500Kč+, tak to nemám za potřebí.

          0 0
          • Lada,s  

            Musíš mít výkonnost abys byl vpředu a nemotal se v chumlu lidí, kteří někdy na kole neumí ani sedět :))

            0 0
            • McBlacky  

              jj vepředu je sranda a pohoda

              0 0
            • Carlos.f  

              Tu výkonnost zase takovou nemám, jen jsem si jezdil zazávodit, ale postupně ta úroveň těch závodů nějak upadla.

              Navíc jsem přešel více na AM/EN ježdění a zpět mě to už nějak netáhne.

              0 0
      • Zdeno Micio  

        Neblázni, to by pak byl každý závod masovka typu Nova Author cup. Já klidně oželím nenositelné pyžamoidní tričko a tyčinku, ale za ty prachy většinou mám zážitky a příjemně strávenou sobotu. Problém dnešní doby je vše přepočítávat na materiálno.

        0 0
    • kralovek  

      Dneska jsem platil 103€ + zaloha 10€ na cip.

      A zas je sucho v kapse :o/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.