• poltom

    Ahoj, mohli byste prosim nekdo zmerit standover (rozmer od zeme po vrchni cast horni ramove trubky) vysku u Cube AMS Pro 100, nejlepe ve velikosti 18"? Idealne treba v miste 20 cm od sedlove trubky. Nikde jsem tento udaj nenasel. Diky.

    0 0
    • MlokCZ  

      Jeslti nezapomenu, tak večer. A ještě také záleží pro jaký zdvih vidlice (na tomhle AMS Pro je u-turnová Reba), i když to už neudělá žádný velký rozdíl (v úvahu stejně připadá jen 100–115mm, což na standover neudělá rozdíl ani 1cm).

      0 0
      • poltom  

        Diky. Idealne by to bylo s vidlici na 100mm, ale jestli tam mas 115mm tak to nevadi. I tak to bude mit dostatecnou vypovidaci hodnotu.

        0 0
        • MlokCZ  

          No jako já ten u-turn na to změření klidně zašroubuju, zase taková práce to není :-)

          Ale jinak tomu kolu těch 115mm sedí lépe kvůli geometrii (i když tohle je samozřejmě individuální).

          0 0
          • poltom  

            Ahoj, nechci na tebe tlacit, ale pokud bys to zvladl, potreboval bych znat ten standover co nejdriv :-) Skladove zasoby ubyvaji… Diky moc.

            0 0
            • MlokCZ  

              No vidíš a stačilo mi to připomentou :-)

              Jsem na to samozřejmě včera zapomněl. Takže to je 80cm (20cm od sedlové trubky s vidlicí na 100mm a rám je 18tka).

              0 0
              • poltom  

                Super, diky. Az dorazim domu, premerim Canyona XC Nerve vel. M, jestli je v tom nejaky rozdil. Minuly tyden prisel z DDR, na delku padne jako ulity, ale standover je na hrane (viz jine thready). Pokud by to na Cubovi 18" bylo lepsi uvazoval byh o vymene. Mensi progresivita by mi nevadila, protoze skoro vubec neskacu, naopak si rad obcas zachrtim. Moc se mi do toho ale nechce, s Canyonem jsem spokojen (az na ten standover)…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Myslim, že to u Cubu lepší nebude. Na webu píšou u Mka Canyonu XC 775mm. Měří to asi blíže k sedlu, takže to bude o malinko více, ale možná klidně Canyon o chlup lepší nebo to bude ± stejný.

                  Ten systém u Cubu neumožňuje standover moc snížit.

                  Můžeš přejít na Canyona AMko, ten je na tom o malinko lépe díky konstrukci rámu (a to i přes vyšší zdvih).

                  0 0
                  • poltom  

                    Tak potvrzuju Tvou teorii, ze na standover AMS pro 18" a Nerve Xc 18,5" je v podstate stejny (+/- 1cm). Standover tedy asi prestavam resit, jedinou moznosti by asi byla vymena ramu za Treka ci Spesla…:-(

                    0 0
                    • poltom  

                      Jinak AMko je na me ted jeste predcasny, je to muj prvni full a k AMku asi jeste budu muset dojit. Ted jsem chtel rychle a lehke kolo … Nerve XC 7.0 je dost rychly a v Mku jsem se dostal na  rovnych 12 kg, vcetne cyklocomputeru. Když dam na riditka sporttester tak uz je to vic…

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      A kolik máš délku nohou do rozkroku? Jestli to máš opravdu tak kritické nebo je to spíš jen nezvyk po přechodu z HT (kde to pravděpodobně bylo výrazně lepší díky níže položenému středu na nezatíženém kole).

                      Na Stereu i AMS 125ce je to o cca 2cm horší než na AMS Pro (teď nevím přesně, v jiném threadu jsem sice měřil Stereo, ale bylo to 15cm od sedlové trubky a při 20cm to bude samozřejmě o něco horší) a mám k tomu 84,5cm délku nohou a žádný problém nemám.

                      0 0
                      • poltom  

                        Nohy mam podle toho jak se to zmeri 77–79 :-) Ve skutecnosti je to tak, ze kdyz se postavim nad kolo tak mam tak 2 cm rezervu, coz je vskutku malo…no ale pri jizde ani sesedani mi to potize nezpusobuje :-)

                        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.