• neo22

    Zdravím, chystám se na delší cyklovejlet a proto potřebuji doporučit z vašich vlastních zkušeností (i z doslechu) jaký vhodný stan (2 os. + kolo) pokoupit, případně s jakýma brašnama jste po delším cestování nadmíru spokojení… Díky

    0 0
    • Lowrider  

      Postranní a spacáková Sport Arsenal.

      0 0
      • neo22  

        Díky…

        tak na brašnách bychom se shodli… taky jsem po nich pokukoval…

        teď jenom pořešit kam ulehnout ;)

        0 0
        • kcvalin  

          Ja jsem objel botnickej zaliv se stanem Pinguin – spal jsem tam sam a kolo jsem stejne nechaval zamcene venku. Brasny jsem mel vepredu sport arsenal a vzadu nejake neznackove – dulezite je aby se nepletly do dratu, coz se da ovlivnit bud nosicem, kterej tomu brani, nebo tuhejma brasnama – coz myslim, ze sport arsenal jsou. Sice pak vypadas jak cestovatel, ale myslim, ze je lepsi vahu rozlozit na obe kola. Jinak s Pinguinem jsem spokojenej uz urcite pres 7let.

          0 0
          • neo22  

            Díky za tip…

            Kola bych rději schoval do stanu…

            uvažoval jsem o tomhle stanu kam bych kola snad schoval http://www.coleman-cz.cz/…--x2-489.htm

            ale nějak mě zaraila jeho váha

            0 0
            • Smazaný účet  

              To mas tezky, stan, ktery pojme i kola bude vzdy tezky (http://www.jurek.cz/view.php?…). Podle me se moc nevyplati sebou tahat tu vahu (vetsinou narust o 2kg). Pokud prsi non-stop, tak kola stejne zmoknou pres den, pokud prsi jen pres noc, tak to neni takova traga – v nejhorsim „plastenka“ na kolo vyjde vahove vyrazne lepe.

              Samozrejme chapu, jestli je chces mit ve stanu kvuli bezpecnosti – taky bych se bal mit kolo mimo dohled – resi se vetsinou (krome zamku a tak) silonem od kola na stan, ruku, ci podobne) – to spolehlive vzbudi. Ja to resim jezdenim do teplych kraju, kde stan nepotrebuji :)

              0 0
      • Smazaný účet  

        Jak jsi spokojeny s tim „clenenim“ prostoru u postrannich? Ja si koupil nakonec ty turisticke, jelikoz mi prislo, ze bych se z monolitickeho prostoru zblaznil. Tak by me zajimal dojem realneho uzivatele :)

        0 0
        • Lowrider  

          No když chci něco vyndat zespod, tak většinou musím vyndat všechno, co je nad tím :-). Ale to mi nevadí. Mě jde spíš o to, aby nepromokly. Zkoušel sem je ponořit i do rybníka a nepustily dovnitř ani kapičku :-). A to zapínání je nepraktický, že se to musí rolovat, ale zase kdyby tam byl zip, tak by tam šla voda snadno. Tuto je takovej menší lodní vak.

          0 0
          • kcvalin  

            S tou vodotesnosti ja spokojenej nejsem – system rolovani je sice dobrej, ale matrial mi vodu propustil – ono je rozdil to na minutu strcit pod vodu a nebo s tim 2 hodiny jet v desti – stejne si tedy vsechno davam do igelitu

            0 0
            • Smazaný účet  

              To mas mozna smejda na reklamaci, nebo se ti to povedlo nekde odrit.

              Ja tu spacakovou pouzivam (krome cykloturistiky) pri sjizdeni rek jako lodak na doklady a musim rict, ze za dva roky, co ji mam uz nekolikrat plavala v rece, v lodi je ve vode taky temer nonstop a v pohode.

              Nechci pochybovat o tom, ze ti proprsela, spis by me zajimalo (ciste z technickeho duvodu – rad se ve vecech stouram) cim to bylo zpusobeno.

              0 0
              • kcvalin  

                Pricinu nevim. Dusledek ale je, ze po celodennim slapani v desti to otevru, a dole je tak deci vody – ktera samozrejme nevytece.

                Hadam bud spatny svy, nebo material, zavirani mam jako na lodaku – tomu verim

                Ono taky lodak bude udelanej – co se vodotesnosti tyce, lip nez brasny na kolo

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Pokud ti protece v normalnich podminkach, tak bych skutecne uvazoval o reklamaci.

                  Praveze ja pouzivam toto (arsenal) jako lodak – tedy arsenalakama vyrobenou brasnu.

                  Statistiky o procentu zmetku od arsenalu jsem nikdy nevidel, ale nejake zmetky maji – ja napr. schytal tenhle evidentne vada materialu – rupnul mi pod 10kg (polovina doporucene zateze) ve spanelsku – no radost :( .

                  0 0
                  • kcvalin  

                    Mluvime kazdej o necem jinem – podle obrazku – ten muj vypada vic jako brasna na kolo – to tve vic jako lodak. Jsem linej hledat nekde obrazek toho co mam.

                    Reklamovat to uz stejne davno nestihnu.

                    Nicmene, rikam, ze i pres to, ze to neni 100% vodotesne, je to docela dobry a nemyslim, ze se da v cechach koupit neco radove lepsiho.

                     
                    0 0
                    • Twister  

                      Jo, tak to budeš asi mít ten levnější model. Taky jsem jednou spoléhal na jeho voděodolnost a byl jsem nemile překvapen. Nemá lepené švy, tak to tam teče asi tudy.

                      Jinak nověji jsem pořídil i ty expediční vodotěsný, ale furt nemůžu bejt spokojenej. Sport Arsenal sice asi dělá to nejlepší, co se tu dá koupit, ale štvou mě některý nedomyšlený věci. Háky brašen výrazně odíraj hliníkovej nosič, spacáková brašna koliduje se stehnama při šlapání, bez dodatečnýho zajištění gumicukama se brašny vyháknou na každym hrbu… a nakonec se ještě rozlepil šev. :-/

                      0 0
          • Smazaný účet  

            jj. ja mam z tehle serie tu spacakovou. skutecne malej lodak :)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, pokud pojedete dva, tak dve kola dovnitr nedostanete (do normalne velikeho stanu) – reseni je kola venku bud prikryvat cele, pripadne jenom sedla nebo vubec (dle pocasi).

      Typ stanu hodne zalezi na destinaci.

      • Do destivych (ci vlhkych) oblasti to chce urcite kvalitni dvouplastovy stan. Asi nejlepsi pomer cena / vykon ma dnes jurek (skoda stanapu, ze zkrachoval, ach ach :(
      • Do normalnich (ala ceskych) podminek staci i extra lehky jednoplastovy, ovsem je treba pocitat s tim, ze pri hodne blbem pocasi budete par noci za sebou spat ve vlhkem – jednoplastove proste uvnitr hodne srazeji vlhkost.
      • Do suchych oblasti klidne bez stanu – ja jezdil mesic po spanelsku s bivakem – tech par noci s destem bylo v pohode (dulezite veci do bivaku, pres brasny plastenka, pres sedlo igelitak…), 90% casu krasne pocasi a sucho.

      Jo, nekteri jezdi se specialnimi plachtami (celtami) ktere napinaji mezi kola – zkusenost s tim nemam, muze byt  v normalnich podminkach super, ale asi netrivialni na pouzivani.

      0 0
    • Cobol  

      Mohu využít tohoto vlákna.? Chtěl bych se zeptat jakej stan na kolo pro jednoho by jste mi doporučily? (rozumějte stan pro jednoho – dve max.)

      0 0
      • Nainen  

        Jsem spokojený uživatel stanu Pinguin Orion, jinak jsem slyšel hodně chvály na stany Jurek.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Zalezi, co od toho cekas – viz muj prispevek o kus vys. Cyklisti jsou vetsinou gramari, takze se jim nechce tahat s dvouplastem (vetsinou vaha kolem 2kg) – do cech ani neni potreba. Na druhou stranu pokud chce clovek komfort ci jede do horsich podminek, je dvouplast nutnost.

        Nejlehci jednoplastove „stany“ zacinaji nekde kolem 1kg, nejlehci dvouplastove kolem 2kg. Normalni stany pak kolem 2.5 – 3kg. Typove doporucuji spise predsin, nez apsidu – pri vylejzani v desti pres apsidu obcas naprsi.

        Na www.svetoutdooru.cz jsou hezke prehledove tabulky. Vetsina znacek je dnes uz o.k., jurek ma nejlepsi peci o zakazniky (neni problem si poslat stan zalepit, zasit, …) – fakt velmi otevreny pristup.

        0 0
        • kcvalin  

          Pokud je to na dlouhou cestu (dyl jak 3 dny) tak te kilo na stanu navic nerozhazi – vsechno mas na nosici a naklad veze kolo – ne ty. Takze ja bych sel do standartniho dvoupastoveho stanu – Pinguin, nebo Jurek

          A pak taky muzes jet stylem trans Alp, kde mas vsechno na zadech, protoze po trailech se s brasnama na kole dost dobre jet neda… Ale pak si na ty zada nedas ani ten 1kg stan… a rad prespis na nake horske chate

          0 0
          • Cobol  

            Co je: „styl trans Alp“??? A proč se tam nedá jet s brašnama? (to je ta cesta tak těžká?) pak ale i s baťohem to bude supr pakárna – baťoh tě taky vysílí jak hovado – podle mě určitě víc než brašny a ještě ve vedru.???

            0 0
            • biker007  

              transalp styl je prejezd kde spis a jis na horskych chatach, sebou nemas ani stan ani spacak. vetsinou vezes jen spacakovou vlozku, ktera ma par gramu, obleceni na kolo, lekarnicku, zakladni naradi, par mus­li tycinek a jedno triko a kratasy na pohyb v chate. k tomu staci batoh o objemu 25l. nosice by podle me neustaly narazy a drncani po trialovych cestach. tyhle prejezdy nejsou ve sve puvodni podobe zadna cykloturistika, ale cca 7 dni trvdeho all mounatain jezdeni v dost narocnem terenu. info o tom co a jak zabalit je (v nemcine) na http://www.schymik.de/…p/index.html

              0 0
      • Vašur  

        Jurek Velo, do přístřešku spolehlivě jedno velký a jedno dětský kolo a ještě se tam dá vařit a taky prolézat do stanu a ven. Používat druhý východ v dešti není moc praktické, protože i vnější stan jde skoro nad polovinu spací části a než vylezeš a zapneš vnější, tak je vevnitř mokro. Myslím že do přístřešku by se i dvě velká kola vešla.

        0 0
    • neo22  

      Díky moc všem… podle všech parametrů, pro i proti … jsem vybral stan Pinguin Orion.

      Kola budou muset zůstat venku :( protože do stanu Jurek se dvě kola opravdu nevejdou, takže by byl zbytečnou přítěží.

      Jinak, ještě toho využiju na jeden skromný dotaz… Co byste doporučili vzít si s sebou a na sebe (oblečení a pod…) do Švýcarských Alp na přelomu srpna a září???

      Díky

      0 0
      • PjSky  

        mrkni na klimaticke podminky ve vybranych bodech v danem obdobi. Hadam ze konec srpna bude jako obvykle lejt a kosa ve vetsi vysce… zkus nejake horolozecke stranky ;) oblikaj se taky radi nalehko…

        0 0
      • majky123  

        Já mám stan Vaude, tam se dvě kola vejdou v pohodě – vyzkoušeno, je to na to dělané,  je zajímavé, že kola tu mají všichni světových značek, ale na stany už se tak nehledí, Vaude je super, ale není levný.....prostor na kola je bez podlahy, ale dá se dokoupit pod celý stan speciální podložka, která zasahuje i pod prostor pro kola. Tu doporučuji, protože spodek je choulostivý na ostré kameny, pže je ultralehký. Stan je extra lehký, silikonizovaný, dá se postavit za pár minut…je to opravdu potěšení s ním cestovat

        http://www.vaude.de/…s/outdoor/en

        0 0
        • kcvalin  

          No… stan asi budes pouzivat nejen k vyletum na kola… tak je potreba si ujasnit, co chces… Jestli chces stan s prostorem i na kola, tak bych sel do toho, co radi kolega nade mnou – ponevac to vesmes chvali a navic lidi s podobnym stanem a zkusenostma asi moc nenajdes. Ja osobne nevidim nic spatneho na tom, ze na kola pres noc prsi, to spis mam strach z nenechavcu co by ti behem tveho spanku kola ukradli…

          S oblecenim, bych si tam vzal vsechno – vcetne teplejch elastaku a jestli mas nakou goretexku na kolo a taky rukavice a cepici. Samozrejme i letni obleceni… Muj nazor je ten, ze rozdil jestli do kopce tahnes 30kg nebo 35kg ani moc nepoznas… dycky je to peklo a stoji mi za to byt v pohode (mit veci, ktere k tomu potrebuju)

          0 0
          • majky123  

            :) přesně tak, nejen k výletům na kolo,  na to, že má tři kila tak je velice prostorný a dá se využít i na turistiku.  Mě vždycky vadilo, že stany, kde se šetří hmotnost nemají moc prostoru na uchování věcí a člověk z něho leze hned ven, to je neštěstí když prší, tady je perfektní, že se dá v tom prostoru pro kola klidně i posedět když je venku nečas. Kola se bohužel kradou všude, takže je tady máte schované pěkně v bezpečí, o to jde především. Jo a stan je fakt vymakanej. Stačí jen nacvaknout ocelový pruty do háčků, což trvá opravdu tak dvě minuty a stan se sám natáhne a perfektně vypne. To jsem ocenil, když jsme vždycky přijeli utahaný do kempu a byla třeba tma. Ten silikonovej povrch a lepený švy jsou dobrý proti vniknutí vody, já ho takle zkoušel když doma lilo a měl ho měsíc postavenej na zahradě a v pohodě suchej. Když se člověk podívá kolik stojí třeba gore bunda a další vybavení a na kolik let stan bude potřebovat, tak ta cena se dá akceptovat.  ( jinak v poho ho můžu ukázat v realu postavenej na zahradě, ten tvar je totiž fantastickej :)).

            0 0
    • RomanH  

      Ja bych moc neresil stan pro kolo – to muzes prikryt celtou ci pogumovanou plachtou. Stan budes pouzivat i bez kola, tak bych to bral jako zbytecnou vahu navic.

      Sam mam dva stany – jednoplastove ultralehke acko SALEWA (850g)  – je skoro na nic – radeji si najdu nejaky pristresek, pac jsem v nem rano slitej jak…

      Pak dvouplastovou Gemmu 3 LL: na tu nedam dopustit – vzhledem k velikosti je lehka, prodysna, stabilni. Libi se mi, ze stavis vnejsi stan zaroven z vnitrnim (pripadne vnitrni az do postaveneho vnejsiho) – je to vyhoda pri stavbe v desti, nepropsi Ti pri stavbe dovnitr. Nekomu mozna vadi slozitejsi stavba (puzzle z cca 32 tycek), ale pri castejsim pouzivani se to clovek nauci docela rychle. Jedine minus vidim s nizkym vchodem, do ktereho se leze po ctyrech a jeste horsi je ranni vylezani po destive noci. 

      0 0
    • neo22  

      Ještě jednou díky všem… Jak jsem zjistil, největší oříšeck nebylo sehnat stan ani brašny, ale nosič spolu s redukcí na kolo GT avalanche… V tomto roce, naprosto nedaostatkový zboží… :-( ale po odeslání 20 mailů na různé bike shopy jsem to dal dohromady…

      Teď jenom aby na to šly ty brašny :-D

      0 0
    • kralovek  

      Ja koupil tento … 120€ vaha 1.8.

      http://www.montaz.com/…2,44256.html

      potrebujes pro 2 lidi + kolo, nebo 2 lidi + 2 kola … ? Ze bys vezl kocku na nosici? :o)))

      Podle me je blbost spat i s kolem ve vnitr. pokud jsem sam tak jeste mozna, ale vedvou uz by to bylo dost tezky.

      Taky bych se priklanel k tomu spojeni treba s nohou, ale asi necim silnejsim nez jen silonem.

      0 0
      • neo22  

        Kočka se už na nosič nevejde… :)

        Hold musí osedlat svý kolečko a šlapat se mnou ;)

        A kola budou odpočívat venku… vymyslím nějaký důmyslný udělátko na zabezpečení před nenechavci. nebo že by už bylo něco vymyšleno??? Máte někdo nějakej dobrej nápad?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vetsinou se kombinuji zamky, propletani kol gumicuky, silon travou do stanu (drsnaci na ruku).

          Obcas nekdo i zvonecky, pripadne houkaci detektory pohybu

          0 0
    • Cobol  

      http://www.maxsport.cz/…ce-1214.html    – nemáte někdo tenhle stan?, nebo co si o tomhle myslíte???

      0 0
    • bajkr  

      až na tu váhu :o)

      http://www.karavan.cz/…osoby-3.html

      0 0
    • jipík  

      2+2

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.