• Advid

    Ahoj, přemýšlím o lehkém stanu na cestování. Nemáte někdo vyzkoušený tenhle: https://www.decathlon.cz/…8545744.html Přijde mi to jako výborný poměr cena/váha/vnitřní prostor a navíc předsíňky a rozumná barva. Jediné, co asi nejde, je postavit první tropiko a pod ním pak vnitřní stan. Ale zase nemůžu chtít všechno. :-) Rady, že stačí plachta mezi dva stromy si nechte. :-D Za reference předem díky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      co tenhle? mám už pár let a spokojenost…

      https://www.huskycz.cz/…tra-2-zelena

      je teda „dvoumístnej“ což v reálu znamená 2 lidi tulící se k sobě bez bagáže, nebo 1 + batoh

      snad jedině…chce to dávat bacha, kde to stavíš (tenká podlážka)

      0 0
      • Advid  

        Koukal jsem na podobnou diskuzi z loňska, kde jsi o něm psal, ale ten z Decathlonu v tom poměru cena/výkon vyhrává. Jinak se divím, že Husky drží, jak jsi psal.

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Jaké máš na něj nároky – hmotnost, odolnost … ? Poneseš nebo povezeš na kole? Na týden nebo na měsíc? Kam?

      Dcera má tarp a k tomu na drsnější cesty a zimu i stan, obojí Jurek.

      Syn vloni v létě v Norsku cestoval s nějakým tarpostanem (na poslední fotce) a k tomu měl moskytiéru (naprosto nezbytná) a podložku z Tyveku, osvědčilo se, pár dní mu pršelo. Podstatná je dobrá karimatka a spacák. Základní podmínkou byla nízká hmotnost, aby se s tím dalo běžet, samozřejmě, při zachování funkčnosti. Ale můžeš to mít jinak a víc preferovat robustnost.

      0 0
      • Advid  

        Povezu na koloběžce – vícedenní akce – Evropa. Odolnost netřeba, jsem zvyklý se o stan starat a nedávat ho na jakýkoliv povrch.Teď mám SMD Gatewood, což je hmotnostně super. Ten si nechám na pěší akce. Ale má i nevýhody, jako je právě absence podlážky, zdlouhavé vypínání a nutnost vypnout přídavné šňůry, pokud se ráno nechci dotýkat nohama stěny. Když je postaveno, jsem uvnitř a začne pršet, tak pohoda. Ale když prší a mám stavět, tak radši jedu dál a hledám kryté místo nebo čekám, až přestane. U klasického stanu s podlážkou bych to tak neřešil. A o komárech a slimácích nemluvím. :-)

        A pak mám levný jednoplášťák z Ali, který má kolem kila, ale musel jsem ho už jednou znovu impregnovat a tak mu nevěřím. A jelikož jsem od podzima pár kilo shodil, chci si dopřát pohodlnější spaní. :-)

        0 0
        • Manzak  

          Kdyz ho povezes a nepotahnes na zadech v batohu tak vem dvoumistnou verzi, ten prostor ocenis na kramareni uvnitr, kazdy to nakonec oceni :)

          Ale pokud jsi rozhodnutej vzit tento, tak ho proste vem, co se tyka kvality tak nemas problem.

          0 0
      • Advid  

        Tak koukám, že syn má to samé, co já. Na pěší výpravy super, je to zároveň i pončo, takže se dá stavět a ještě ho mít na sobě a pak jen svléknout a je postaveno v suchu.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Je magor, ale zbytky pudu sebezáchovy by snad mít mohl. Stany dlouhodobě studoval, až se rozhodl takto.

          Takže Ti zbývá ještě ten Jurek (TOP 2.5 LITE) :-) .

          0 0
          • Advid  

            Taky jsem dlouhodobě studoval, ale hlavně hmostnost a cenu a neřešil jsem tolik podlážku a vnitřní prostor. Ale naposledy, když jsem se probudil po dešti se slimákem pod polštářem, jsem si řekl: „Dost!“. :-D

            0 0
    • pocestny  

      Tenhle dekáč rozhodně není samonosný. Když to neukotvíš zboku, tak spadne na bok. A když neukotvíš v rozích, tak ten půdorys bude držet jen karimatka. Třeba na betonu a na sněhu, v interiéru všelijakých boud je samonosný stan fajn, ale tenhle stan tam podle mě nespadá. Jinak kvalita/cena je okay.

      Kromě toho – ten vnitřní prostor si běž radši osobně zkusit. Vlez si do něj v dekáči.

      0 0
      • Advid  

        Jasný, samonosnost ani nepotřebuju, doteď jsem ji taky neměl. Chci si tam nejen vlézt, ale jestli mě nechají, tak i postavit a složit.

        0 0
        • Jakobo  

          Pokud jedes do zahranici je samonosny vyhodou. Nikdy nevis, kde budes spat. Muze chcat nebo fucet fakt fest a jeste rad postavis stan nekde pod strechou. Dalsi vec je, ze pokud bys jel nekam na jih dost pravdepodobne tam budou svabi, treba na Korzice jsem je mel vzdycky rano nalezle pod stanem. Sundal jsem tropiko, vnitrni stan zvedl, zatrepal, prenesl o kus dal a pak teprve balil.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Advid  

      Takže pro případ, že by o něm do budoucna někdo uvažoval – dnes jsem vyzvedl a hmotnost sedí – 1296 g.

      V detailech produktu píšou, že je částečně samonosný. Doma jsem postavil tropiko a jsem spokojený. V bezvětří bude držet samotné a nebo do něj hned dám karimatku a spacák, popř. nějaké jídlo a když nebude extra foukat, nespadne. Navíc samotné tropiko budu stavět stejně asi jen pod nějakými přístřešky, popř na sušení. Kolíky jsou taky docela lehké – 10 ks – 124 g. Šly by dát lehčí (64 g), ale to teď hrotit nebudu. Jsem rád, že samonosné tropiko je a že je postavené úzké, nemusím tedy brát moskytiéru pro případy, že bylo v přístřešku málo místa.

      Dávám dvě fotky po ilustraci – omluvte bordel. Odjíždím v sobotu, ale baví mě balení dlouho předem. :-D

      Pokud si vzpomenu, hodím info po akci.

      0 0
      • Advid  

        Doplnění – oproti jiným stanům pro jednoho, do tohohle by se dva narvali, jen kdyby to byli milenci. A poslední věc – přestože jsem se s balením moc nemazal, v pohodě se vešel zpátky do obalu.

        0 0
      • Vilém  

        Hrajes na harfu?

        0 0
      • Jakobo  

        Ja jsem mel roky tentyz stan od Hannahu, tusim Troll S koupeny v roce 2008 za 1500 Kc. Pouzival jsem jej dost a nikdy nebyl problem se zatekanim nebo kondenzaci, prestal i pekelne vetrnou noc na Lofotech. Hlavne tato konstrukce je super rychla na stavbu, stan stal do minuty vc. tropika, to se mi u zadneho dalsiho stanu nikdy nepodarilo. Problem byl jediny a podstatny – mam 195 cm a tech 210 je malo. Musel jsem krcit nohy pokud jsem ve stanu spal s nekym nebo trochu napric pokud sam. Jinak ale skutecne nejvyssi spokojenost. Pro nekoho mensiho vzrustem do 185 cm a kdo prekousne trochu vyssi vahu techto levnych stanu, u toho Hannahu 3 kg plne dostatecny. Velice rad na nej vzpominam. Prodal jsem jej, koupil stan od Pinguinu skoro za 7 tisic ve stylu MSR hubba a prvotni nadseni rychle vystridalo nasrani ze zdlouhave stavby, debilni konstrukce prutu ve tvaru anteny, se kterou je nemozne se nejak vytocit mezi stromy, tropiko je nesymetricke ad. Tak po jedne akci vozim jen tarp a na stan pada prach.

        0 0
    • Advid  

      Tak ještě poslední info po akci. Spokojený jsem s ním moc. Nejdřív jsem v něm spal tak, že jsem měl hlavu v širším místě, jako je to na obrázcích u produktu. Ale lepší je mít hlavu na druhé straně, kde je i vchod a síťka. Jediné, co bych změnil, je aby ta síťka u vchodu byla níž a bylo vidět ven i vleže.Jinak kapsy má celkem tři – jedna velká dole a dvě na stropě a poutka tam jsou asi 4, takže by se dalo i něco sušit nebo pověsit čelovka. Převlékání uvnitř úplně v pohodě a ta šířka je akorát na karimatku, která se díky tomu nikam neposouvá (jsem na to expert :-) ). Jo a na normální postavení stačí 6 kolíků a jen v případě silného větru se doplní zbývajícími 4. K tomu je potřeba ještě kousek repky, ta v balení není. A podlážka v apsidě je taky fajn.

      0 0
      • Advid  

        Oprava, ty repky do silného větru tam jsou spolu s náhradní trubičkou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.