• versusio

    Myslel jsem ,že mi přes zimu bude stačit jen běhat ale než vytáhnu na konci zimu zase silnici chtěl bych něco odkroutit na spinnu, přece jen absťák se ukazuje jako velký nepřítel . Nemám se Spinningem vůbec žádnou zkušenost tak vás prosím o vaše postřehy , dojmy, náměty kam třebas jít , kde je to dobré a kde to naopak nestojí za nic .  Sorry jestli už tu někde něco je ale vyhledavač mi nic nenašel , tak mi klidně stačí link na jiné vlákno , díkec všem přispěvovatelům .

    0 0
    • Skalamander  

      ROZHODNĚ nedoporučuju Sportcentrum na Evropské. Hodně špatní instruktoři.

      0 0
      • Dubys  

        Mas taky na mysli i toho kluka, nepamatuju si jeho jmeno, ale muze mu bejt kolo ctyriceti, pousti remixovanyho mrazika a vetsinou nosi ksiltovku a kratasy velo – lepsiho instruktora neznam!

        0 0
        • Skater  

          Já mám srovnání jenom Evropská a Nové Butovice, ale Evropská rozhodně mnohem, mnohem lepší, bohužel Evropská je teď pro mě trochu z ruky. A ten týpek (jak se jmenuje už nevím) co jezdí v kšiltovce, běhá laufy, je mu asi 40:-) je fakt nejlepší a to zcela bez debat. Určitě nejvšestranější hodiny, posiluje i ruce (v Butovicích jsem to nezažil za 1,5 roku ani jednou), líbilo se mi to nejvíc.

          0 0
    • Zaskar  

      Ahoj můžu doporučit Spinbike club Káji Polívkové http://www.spinbikeclub.cz/index2.php 

      0 0
    • daymaker  

      Mno, taky chodím 1× týdně na spin, ale ve smyslu, že si sednu na kraj a točím si nohama podle sportestru. =) Jinak spin je dle mě takový aerobik na kole, což dle mě nemá s cyklistikou moc společného. Alespoň loni na začátku sezóny jsem necítil kdoví jakou fazónu po sednutí na bajk. =) Ale o tom je spousty článků apod. a jistě to bude velmi individuální. Jinak přes zimu určitě nezbývá než doporučit, moc jiných možností stejně není. =)

      0 0
      • bagr  

        Souhlasim,spinning je pro cyklistu dost na hov.....Je to takovej aerobik na vyblbnuti pro kravataky a pripaleny barbiny.Porid si silnicniho zimaka s blatnikama,to je jediny reseni pokud se chces zlepsovat.Spinning je totalne mimo realitu.Jinak preju pekny Vanoce.

        0 0
        • jIrI___  

          Spinnig je urcite uzitecnejsi nez hrat fotbal na PC :-). Ale co si budem namlouvat, spousta chlapu tam chodi prave kvuli tem pripalenym barbinam :-D. Clovek aspon spoji prijemne s uzitecnym.

          0 0
        • Skalamander  

          Žádná vedlejší pohybová aktivita není pro cyklistu nahovno. S přihlédnutím i k tomu, že někteří cyklisté jsou zároveň i kravaťáky a nemají čas celý den brázdit na silničce zasněžené cesty…

          0 0
          • bagr  

            Nemel sem na mysli vedlejsi pohybovy aktivity,jako beh,posilovna,pla­vani apod.,ktery sou hlavne ze zacatku pripravy hodne dulezity aby byl trenink rozmanity,ale spinning.

            0 0
        • Skater  

          Já na spinning chodím,protože když v zimě jenom běhám, tak mě bolí kolena, na což je spinning ideální léčba (kolo+teplo), přijde mi to lepší než se půl hodiny oblíkat, na hodinu vyrazit na kolo do mrazu nebo bláta a pak půl hodiny mýt sebe a kolo. A taky je to při mém přístupu ke kultuře jedna z mála příležitostí jak se dostat mezi lidi:-). Jinak tréninkově si iluze nedělám, já to beru jako psychickou terapii po práci. Kolikrát jsem uvažoval, že pojedu na pohodu dvě hodiny, ale nějak se mi to ještě nepodařilo se pošetřit natolik, abych se nebál křečí, protože ze mě pot stříká na všechny strany.

          0 0
      • Dubys  

        Souhlas. Taky sem citil loni na jare strasnou formu nez sem se jel poprvy projet. Do 20 km super a pak mi najednou totalne doslo a byl sem rad, ze sem se dohrabal domu …

        0 0
    • krauzii  

      Je možný ,že spinning s instruktorem je na prd. Já chodím do posilovny ,kde je v jedný místnosti fitness a v druhý spinnery a jezdím si sám podle sebe. Podle mě je to mnohem lepší, na kole ti taky někdo nekecá do toho jak máš šlapat. Nikdy jsem na hodině s instruktorem nebyl a taky bych si do toho nenechal kecat a okřikovat se jak jezdit. Zkuste to někdy, je to super :-)

      0 0
    • Karlos009  

      Možná není spinning ideální cyklo-trening, jak tady tvrdí mnoho odborníků, ale je to rozhodně lepší, než kysnout doma. Já se z práce dostanu až po páté hodině a to už v této době na kolo nemůžu. A tak si 2* týdně chodím zablbnout na spinning, jednak mě to baví (jsem asi blbej kravaťák), ta hodina s dobrým instruktorem a dobrou hudbou uběhne jako nic, druhak se musím psát (kvůli velkému zájmu) dost dopředu a tak i když se mi po poráci už nechce, jsem napsaný a tak prostě musím. :-) Víkendy samozřejmě jezdím na kole a na jaře se rozjíždím podstatně líp (v porovnání s mými kolegy, kteří nechodí). Navíc instruktor ke kterému chodím po hodině posiluje břišní svaly a klade důraz na důkladný strečing a to jsou věci, které přes léto dost zanedbávám. Určitě to není nic pro ortodoxní polykače kilometrů a profiky, ale mě to rozhodně dost pomáhá.

      0 0
    • De.Fly  

      a tedy nejake cetrum k doporuceni? neco kolem strasnic,zeli­varny,flora??

      0 0
    • 100kg  

      Z důvodu nemoci nesmím tuto zimu na mráz a po měsíci již pociťuji úpadek organizmu. Tak jsem chtěl vyzkoušet točit kliky na sucho. Obvolal jsem několik provozovatelů v jihovýchodní části Prahy. Všude je povinné zůčastnit se organizovaného výcviku na který se musím předem zarezervovat, přitom rezervovat se může jen člen s „lítačkou“ předplacenou na několik desítek hodin. Samotného mimo rozvrh mě tam nepustí, přitom lekce jsou jen pár hodin v týdnu a zbytek to zeje prázdnotou. Asi se netopí nebo maj strach abych se tam sám nebál.

      0 0
      • Smazaný účet  

        si najdi normální fitlo se spinnerama, který spinning neprovozuje…a můžeš si tam jezdit jak chceš…

        0 0
        • krauzii  

          O takovym fitku jsem mluvil já. Malá místnost se 6 spinnerama na který nikdo moc nechodí, spíš tam lidi chodí na běžící pás atd. a můžeš si tam nerušeně kdykoliv zajezdit jak dlouho chceš v ceně vstupného do fitka. Výhoda toho je že můžeš jezdit jak chceš, kdy chceš, je to levnější a ještě ti do toho nikdo nekecá co máš dělat. Jo a to fitko na Jižňáku tkaže v poho ne ;-)

          0 0
          • Skalamander  

            Má cenu tohle komentovat? Právě o tom instruktorovi celý spinning je. Ty už by sis třeba dávno povoli zátěž nebo sednul, ale prostě musíš jet. V přírodě se tě snad někdo ptá, jak si přeješ, aby ten kopec před tebou byl vysoký?......­.............

            0 0
            • jIrI___  

              jo jo, s tímhle souhlasím. Taky mi nějak uniká smysl spinningu bez instruktora.

              0 0
            • Smazaný účet  

              v přírodě je to stejný jako na tom trenažéru – je to jen o hlavě, když už nebudeš chtít jet do kopce, můžeš slézt, otočit to…Na trenažéru si to prostě utáhnu a řeknu si,že teď jedu 10 minut na utaženym…a prostě jedu deset minut, i když po šesti už toho mám plný zuby…

              0 0
            • Darkson  

              spinning s instruktorem nemá ve valný většině se zimní cyklistikou moc společnýho. vhodnej je až na začátku sezony, ale to už se dá jezdit venku:-)

              0 0
            • krauzii  

              Přesně tak ,vůle tam hraje roli. Když si venku a je před tebou kopec  můžes slíst a nemusíš ,stejně tak na spinningu si dáš zátěž řekneš si jak dlouho to pojedeš bez toho jestli to nějak čtyřicátník před tebou dal nebo ne (tim myslim instruktora). Já se umim sám motivovat mnohem víc než ,aby mě někdo nutil. A to jestli se mě někdo v přírodě ptá ,jak bude kopec vysoký je uplná kravina :-D

              0 0
    • Pijer  

      Nepravidelně chodím do DOMYNA na Lhotce(Novodvor­ské), nejradši na Martina. Jede se skoro celou hodinu do kopce, akorát se mění zátěž a rychlost. Jinak žádný aerobik a blbiny, střídá vlastně jenom jízdu v sedě s „trojkou“ :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.