• memorex31

    Zdravim, zacina byt zima vonku, tak rozmyslam, ako stravit zimu v sedle. Hladal som si na nete nieco o spinningu, ale nasiel som iba stranky fitiek a tak a nedozvedel som sa, aky je rozdiel medzi klasickym trenazerom v posilke a spinningom? Vyhody+nevyhody

    Diky

    0 0
    • chorvat  

      co treba www.spinning.cz

      0 0
    • Volf  

      Já nevím. Pro mne je kolo o svobodě a oblohou nad hlavou. Představa, že někomu čumím na jeho propocenej zadek v uzavřeným prostoru je pro mne dost odpudivá. Takže já se snažím být na kole co nejdýl a pak běžky nebo plavání, protože je taky potřeba si od kola malinko odpočnout. Já se na spinning prostě dívám trochu jako na lidi, který jsem teď viděl na dovči, kteří chodí po městě s trekovejma hůlkama.

      0 0
      • jihra  

        Souhlas s Volfem. Veškeré trenažéry jsou na prd a je to nuda. Já jezdím v zimě i v létě, no problem.

        0 0
        • MARIN  

          Nuda to rozhodne je ale na prd pro me teda ne. Jelikoz bydlim v kopcich tezko se da jezdit cely rok. Ono v 0,5m snehu uz se nejak neda jezdit. No a kdyz clovek dorazi za tmy z prace taky prijde trenazer vhod.

          0 0
    • Daf  

      No ja jsem ponerne pravidelne chodil na spinning ale uz na to kaslu. Jo hezky holky tam chodej to jo :) Ja si tam neslapal podle hudby ale podle sebe a tepaku a instruktor byl z toho na vetvi ze jim to tam kazim :) No ale kdyz jsem je podle nich tak jsem tepal 185 prumer! coz neni na zimni pripravu idealni :) Vyresil jsem to tak ze jsem na kolo namontoval svetla no a nocni vyjizdy maji take sve kouzlo…

      0 0
      • ihik  

        Dafe, musím naprosto souhlasit. Spinning je jenom pro ženský, který chtěj hubnout snadno a rychle. Takže se tam za tu hodinu pořádně spotí, spálí všechny cukry (co jinýho se při max tepovce taky pálí) a pak přijdou domu a vyžerou ledničku. Ale mají pocit, že pro sebe něco udělaly. S cyklistickým tréningem to nemá nic společného. Ale úplně nuda to není, takže se to nechá čas od času zařadit, ale postavit tréning na tom nejde. Pokud už tam jdu, tak dám 2–3 hodiny v kuse a jedu s nimi dupárnu tak 2 songy z celých 2 hodin.

        0 0
        • Beeda  

          dik, ze jste to napsali za me :-) je to obcas maso, kdyz daji 5× 30s sprinty a ihned dalsi skladbu jedou max zatez s kadenci 40ot/m a pritahujou a pritahujou, si pak pripadam ze se flakam:-)) to nehovorim o kratem rozjeti/vyjeti, radoby strecingu atd…

          no riginal je jen jeden:-))

          0 0
        • rtw  

          Ono spis zalezi v jakym centru a s jakym instruktorem. Jsou vylozene cyklisticky zamereny hodiny (prodlouzeny), ktery na sebe docela navazuji a mnohdy se clovek ze sedla ani nezvedne:-)

          0 0
          • Mamutt  

            Jezdí se v tomhle stylu i v Káčku (Praha)? Docela bych se tam šel mrknout, ráno bych stíhal a na nic moc jiného nemám čas :(

            0 0
      • gomolka  

        já se musím přiznat, že na spinning chodím poměrně pravidelně, ale jen mimo sezónu … je to super, protože když pak z jara na kolo vlezu, je to v pohodě … a taky potřebuji nějakej pohyb přez zimu … kdybych se nehýbal, to bych byl jako koule :o) Jde hodně o to, aby se Ti instruktor trefil do tvý muziky … pak to je cool !!! Ale je to na každým jedincovi … někomu to hold sedí, někomu ne a ne ?!

        0 0
      • BH  

        taktez souhlas, je to v metodice spiningu, pritom kdyby jezdili podle tepovek , tak by to i slo, ale asi by to nebylo tak coll. jinak pro cyklisticky trenink v zime je idealni:

        1. bezkovat
        2. plavat
        3. jezdit na valcich (nejlepe s festkou)
        4. jezdit na trenazeru podle tepomeru
        0 0
        • zirafon  

          prekvapuje, ze tu ma tolko ludi problem s bajkovanim v zime. teda na cestaku to v snehu asi za vela nestoji, ale s xc imho nie je problem. za uplynule jesen/zima/jar som jazdil za cele obdobie aspon raz tyzdenne, aj v snehu a ked mrzlo a nemal som pocit, ze robim nieco extremne. ja osobne zase takmer vobec nejazdim v lete – jednak je velmi teplo, lieta vela hmyzu, a najma sa vsade mota hrozne vela cyklistov.

          0 0
    • Jenda  

      pokud to chces pojmout jako cyklistickej trenink tak je to asi dost k nicemu jak pise daf jedes celou dobu dost kasi takze na zimni pripravu nic moc. Pokud to beres jako dalsi pohybovou aktivitu a nemas snahu to srovnavat s kolem tak je to podle me super. V posilovne jsem nikdy nebyl tak nemuzu srovnavat ale myslim si ze se nikdy sam nevyhecujes do toho tempa co se obcas na spinnigu jezdi. Ja jsem posledni zimu chodil 2× tydne a na jare mi to subjektivne usetrilo asi mesic rozjizdeni (ale taky jsem dost behal na bezkach a chodil plavat tak tezko rict co z toho to bylo:-) Jo a baby jsou tam obcas fakt celkem solidni:-)

      0 0
    • pos3k  

      zatim jsem to naostro nezkousel, jen jsem si sedl nachvilu na „novinku“ v Novem Smichove.Je tam pry spinning a tak lanarili.Jo ta novinka se tyka toho ze se Ti houpe predek: „simulace jizdy terenem“ (citace) :-)) Me to spis prislo na simulaci houpani.

      0 0
      • memorex31  

        zdravim, tak dik za nazory, toto som chcel vediet, viem ze je vela linkov je na spinning, ale vsetky su: Spinnig je skvely, moderny, uzasny… tak to vidim na plavanie a klas. trenazer v posilke… tam su tiez dievcata :)

        0 0
        • rock  

          Částečně souhlasím, na spinning nechodím vůbec a ani na rotoped v posilovně moc nelezu (max. 10 minut na vypocení). Loni mi docela sedlo procvičování jednotlivých svalových skupin nohou na přístrojích a celou zimu alespoň 1× za týden na biku ven. S přiměřeným oblečením se nejedná o žádný extrém, akorát v hlubokém sněhu jsou to galeje, zato v 10cm čerstvého prašanu je to dokonalost sama … a ty holky jsou ve fitku také …

          0 0
      • Fido Mrlasek  

        já sem to tam taky zkoušel a toho panáčka sem si dal, že to je k ničemu. Akorát se mi líbilo, že regulace zátěže byla na gripu a ne dole. To má smysl, ale to houpání je k hovnu. Na kole se naklání celý kolo a ne jen řidítka.

        0 0
    • Star69  

      Pro ty, kteří spinning lekce jezdí: ignorujete (obvykle vysokou) intenzitu jízdy cvičitelů, a jezdíte si spíš hladinu svého aerob. pásma – s pouze občasnými výlety nahoru? Zjistil jsem veliký rozdíl na spinn mašině, když jdu ze sedla – najednou držím většinu své hmotnosti v pažích/ramenou, a nikoli v nohou… je to jenom má zlá technika nebo vás to tak má víc? Stojí mě potom dost hlídání klopit těžiště zpět dozadu, aby makaly nohy… jak to máte vy ostatní?

      0 0
      • Beeda  

        jo to je chyba, rukam by jsi se mel jen minimalne opira, i ti radoby draze vyskoleni instruktori na to upozornujou…B.

        0 0
    • Fido Mrlasek  

      No já myslim, že je spinning a spinning. Jak už tady zaznělo jsou hodiny hozený vyloženěně do cyklisticky roviny, jsou obvykle 2hodinové. To má pro mě dost význam – docela si ladim rytmiku špání a roztočim nohy. Obojí neni k zahození, i když uznávám, že je to spíš pro silničáře. Co se týče toho názoru, že tam choděj dívenky co chtějí zhubnout, tak spousta těch co chodej pravidelně a šlapou dobře má ******, kterejch se nezbaví a přitom slušnou fyzičku. Pro mě je to jedna z alternativ, ale nemá za úkol nahradit mi ježdění. To nejde takhle brát......

      0 0
    • Jogador  

      Výhodu má spinning s trenérem, když zavelí jízda do kopce. Jak se jezdí na kole do kopce, sleze se a tlačí, a to je vhodné i na spinningu je výhodné slézt a zažít tlačit, občas tim některé trenéry dostanete do rozpaků, ale všechny chytřejší to pochopí:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.