• krokus

    Včera jsem šel poprvé v životě na spinning (45 min). Cítím se v docela dobré kondici, něco jsem už letos najel, tak jsem si říkal, že trocha šlapání ve vyšších tepech nezaškodí. Asi jsem se přepočítal. Před samotným spinningem jsem se sice asi 15 min zahříval na rotopedu, pak jsem ale stejně ošklivě trpěl. Tepy byly hrozně vysoko, zvlášť když se šlapalo „do kopce“ ze sedla – frekvenčně. Bylo skoro jedno, jakou jsem tam měl zátěž, tepy vyletěly na 195 (AnP mám 185). Potom šly dolů jen velmi neochotně – třebaže jsem se snažil zařazovat kompenzační prvky. Po 45 min jsem byl pěkně uvařený, pod sebou jsem měl kaluž vody. Moc to nechápu, venku se mi teď jezdí slušně i při vyšších intenzitách. Příčiny toho jsou asi jednak ve mně, jednak ve spinningu samotném. Ty ve mně:

    • nejezdil jsem letos moc intervaly, proto asi ty tepy chodily tak neochotně dolů
    • nejezdím moc kadenčně ze sedla, proto asi ty tepy chodily tak ochotně nahoru:)

    Ty ve spinningu:

    • špatný vzduch
    • příliš rychlý přechod do intenzit
    • některé možná „necyklistické“ prvky – kadenční šlapání ze sedla

    Jaká byla vaše první hodina spinningu? A odradila vás? Trochu nevím, co si o tom mám myslet:-)

    0 0
    • Luka  

      uz se do toho premlouvam desne dlouho… ale jak tak to tu ctu, nesli by me odcamcaď nohama napred. takze kdyz uz bych sla na spinning, pak jet jen podle sebe. ale jak se znam, necham se strhnout davem a pojdu :)

      0 0
      • Lin  

        No ono to ,,jezdeni podle sebe,, instuktori nemaj radi, tak verim ze by ses nechala radsi strhnout.. taky pokud maj vymakanou hudbu, nuti te to slapat do rytmu, tedy tak, jak bys nikdy sama na kole nejela. ja vyrazim v nedeli na spin, po ctvrt roce, tak jsem na sebe zvedava:)

        0 0
        • Luka  

          no.. vidis. :) asi se na nej nikda nevypravim, porad si rikam (i kdyz ho mam kousinek od baraku), ze udelam lip, kdyz si pujdu zabehat, zaplavat nebo zase oprasim trenazer :)

          0 0
          • Lin  

            No chce to dobry spin, ja jezdim az na Prahu 4, jednou jsem byla blizko bydliste a fakt jsem malem po 10 ti minutach odesla, to byla hruza

            0 0
        • Stereo  

          Přeci není důležité, jestli to mají instruktoři rádi nebo ne. Přes zimu na spinning chodím a k instruktorovi se přidám je velice zřídka. Důležité je, schovat se v místnosti někam dozadu, abych ostatním „svoji nedisciplinova­ností“ nerušil dojem z hodiny.

          0 0
      • Lin  

        Tak jsme po pul roce vyrazili na spin vcera… no bylo to husty, takhle jsem se dlouho neodpravila.. Navic tam byl blbej naslap, tak me to nakopalo do nohy, takze sem sama modrina.. ale doporucuju:)

        0 0
    • mr.antik  

      Při šlapání ze sedla do kopce (na skutečném kole) mi taky tepovka vyletí klidně na maximum, to pocení a vaření je vzduchem.

      0 0
    • Karlos009  

      Dost podobná, příšel jsem tam jako velký machr, jsem přece zkušený kolař, řekl jsem lektorce že o mě se starat nemusí a za chvíli jsem visel na řidítkách jak uzené v komíně. Navíc jsem při pití chtěl přestat šlapat a setrvačník mě málem přehodil přes řidítka.:-) Je potřeba nenechat se odradit a ty techniky se naučit, pak je to úplně něco jiného. Nezamněoval bych to ale s cyklistickým tréningem, je to dost o něčem jiném.

      0 0
    • fairy  

      já šla poprvé jen na 30 minut – pro jistotu. ale dojmy stejný… o tepech ani nemluvě. Ale první hodinu jsem se dost nudila – není na co koukat – a byla jsem z toho dosti v rozpacích. Ale chce to nenechat se odradit a jít na další. Další hodina už mě bavila. Taky je to dost o intstruktorovi – pozdějc jsem našla super instruktorku, která brala v úvahu, že jsou tam lidi,který jezděj podle tepů a dost tomu tu hodinu přizpůsobovala a i lidi obcházela a kontrolovala tep – popř. radila, uber/přidej zátěž, nechoď ze sedla atd… fakt dobrá. Ale jako jakejkoliv jinej sport je to o tréninku. Hlavně se nenechat odradit první ufuněnou hodinou :) a louže potu je pod každym (kdo se neulejvá) :))) jinak spinoš super trénink přes zimu

      0 0
    • Beeda  

      a proc jsi nepodradil na prostredni tac, kdyz jsi uz nemohl?

      0 0
      • krokus  

        Podřadil jsem možná i na nejmenší tác:-) Tep ale pořád zůstal hodně vysoko (třeba 178), vůbec nechtěl spadnout. Nemohl jsem tomu uvěřit, tohle se mi venku nestává (ani když jednou za čas jedu nějaký ten interval).

        0 0
    • jakub  

      ahoj, moje žena je instruktorka spinningu a řeknu ti jejimy slovy k tomu asi toliko:

      PRVNÍ HODINA JE VŽDYCKY NEJHORŠÍ PS: ať si cyklisti kery na spinnostu nikdy nebyli rikaj co chtej, je to zahul co??? (-:

      0 0
    • Lin  

      No spin a kolo je obrovsky rozdil, ja chodila cca 4 mesice na 4–6 h spinu tydne a za chvili mi hodina nestacila, jela jsem i 2–3 za sebou… nicmene jako trenink na kolo se mi to moc neosvedcilo, na spinu se jezdi hlavne runningy atd, vyssi frekvence slapani a fixy, coz nejsou zrovna cyklisticky prvky.. kdyz jsem pak sedla na kolo, nic moc:-(

      0 0
      • Řechty  

        tak, tak, jako zabáva nebo doplněk tréninku jednou týdně dobrý, tříhodinovou vyjížďku na kole to ale nenahradí :-))

        0 0
      • mr.antik  

        sakra to je věda. vůbec nevim o čem mluvíš – runningy, fixy

        0 0
        • error  

          např running je výraz pro jízdu ze sedla, vzpřímené tělo ruce se jen lehce přidržují řídítek a šlape se dost frekvenčně

          0 0
        • Lin  

          No running je co nejrychlejsi slapani ve stoje, docela narocny… a fix je ze zafixujes pri jizde ramena (ne v sedle) a pritom stale slapes dle instruktora.., takze vse tahnes spodni polovinou tela

          0 0
      • sway  

        Kolo je o necem jinym. Na spin si clovek po case zvykne a uz ho to tolik nezabije, musi pridavat na delce. Myslel jsem si, ze po zime, kdy jsem jel vic na spinu nez na bajku to na jare bude super. Nebylo, bolelo to porad stejne, jenom jsem se mozna rychleji rozjel a dostal do tempa.

        0 0
      • Hombre  

        Fix je zakazanou technikou a neni soucasti spinning programu, takze pokud ho instruktor zaradi, ja to ignoruju.

        0 0
    • Ladap  

      Já měl to samý, šel jsem tam s přesvědčením že se budu šetřit a skoro celou hodinu jsem jel na maximálku. Vůbec mi nešlo šlapat, občas jsem vytrhl kufr z pedálu, k tomu ta hudba, prostě děs a hrůza. Na druhou hodinu jsem se odhodlal až po roce a docela mně to začlo bavit. Jenže jako zimní příprava mi to přijde špatný. Jezdí se v moc velkých intenzitách a moc krátkou dobu. A když si jedu podle sebe, tak na mě koukaj jak na vraha a taky mně to pak nebaví. Letos budu radši chodit běhat.

      0 0
      • Darkson  

        ono záleží i na instruktorovi, každej má hodiny jiný. hopsání ve stojce mne taky nebere. chce to najít cyklistický hodiny(tj. instruktor cyklista, ne šampón), nikoli aerobic. nicméně taky jdu radši běhat do lesa, než se potit v tělocvičně:-)

        0 0
    • Coudy  

      Po prvom spinningu som mal prieberny tep 181, Anaerobny prah cca 180, maximalka 203. Makal som ako blazon podla instruktora. Na dalsich lekciach som to ukludnil. Absolvoval som ich cca 10. Kedze mi ale cely spinning s dopravou, sprchou atd zabral cca 2 hodiny, tak som sa nan vybodol (kvoli rodine) a radsej v zime beham, co mi zabere tak o polovice casu menej. Ale inac je to super, az raz budem mat kopec casu, tak tam zase pojdem.

      0 0
    • petryk  

      Dělám istruktora Schwinn cyclingu, věci jako running, fixy nejezdím a snažím se své lekce přizpůsobit cyklistickým potřebám, i když ne vždy to jde. Záleží na typu klientů, kteří příjdou. A jinak jak už psal Kuba – první lekce je většinou nejhorší, nejen kvůli novému, nezvyklému pohybu, ale i kvůli hlavě a psychice. Na své první lekci před asi 8 lety jsem skončil po 20 minutách v křeči na zemi, ale to byly ještě hodně dřevní doby:)

      0 0
      • mosquito  

        aaa tak prima :) na druhou lekci se stavim … prvni mi moc prizpusobena cyklistickym potrebam neprisla – zadny zastavky v hospodach se nekonaly :-P

        0 0
    • Miira  

      Jako zimni „trenink“ je to dobry. Chce to instruktora, kterej ti vyhovuje. Bohuzel dneska dela spin kdekdo a ne vzdycky zrovna podle myho gusta. A ma to velkou vyhodu – neprsi a nesnezi tam a nemusim pak drhnout kolo vod sra*ek. A nerek bych, ze je to k nicemu, na jare sem mel lepsi kondicku nez ted :))

      0 0
    • mosquito  

      no tak si mi osvezil zazitek z prvniho spinu cca pred rokem, presne jak popisujes, malem me jeblo – na konci sem byl zaslablej az sem se modlil abych po svych dosel aspon do sprch :-D

      vicemene mi to predplatila firma se zdravotni pojistovnou (v nabidce bylo fitko, aerobic, babske cviceni a spin) tak sem vybral spin jako nejmensi zlo a od te doby radeji jedu ven .. ale stejne tam ty prachy musim utratit tak dam nekdy repete, ale rozhodne si priste vemu nejakou „easy“ lekci :)))

      0 0
    • Meesha  

      Me to po prvni hodine docela chytlo. Taky sem se divil, jak se clovek rychle a snadno dostane na vysoky tepy a ze se i dost zapoti (treba kdyz pak vedle vas sedi tri hodiny Beeda a pravidelne po vterine z nej kapou kapky potu, tak tam bylo pak dobry jezero – baby cumely! :-D ). Jedinej problem sem mel s tim furtoslapem. Prvne me to namotalo kolem riditek a dost me to prekvapilo :-) Holky sem ale evidentne pobavil…

      0 0
    • krokus  

      Jo, ještě musim doplnit, že jsem na té první hodině byl sám s instruktorkou – pěknou slečnou. Když při runningu šlapala na pohodu kadenčně ve stoje, já šlapal asi poloviční frekvencí, tepy 190 a pot ze mě jenom stříkal, připadal jsem si jako debil:-) Je pravda, že ta slečna byla docela namáklá, říkala, že dělá atletiku. Zajímalo by mě, jak by na tom byla venku na opravdovém kole…

      0 0
      • Blackbiker  

        Spinning je o něčem jiném než např. real MTB. Na spinninigu nemusíš řešit jakou trasu vybrat-myslím povrch,průjezdnost apod., neřešíš stabilitu, nedropuješ, nejumpuješ, jízda na trailu je pro mně daleko zábavnější než šlapat na stacionárním kole někde v místnosti:-)Ale tohle je můj specifický názor na věc.Jen že je to jiné něž venku:-)

        0 0
        • simon111  

          Já se taky poprvé hrozně bál.. všichni o tom mluvili s respektem.. Ale měl jsem to štěstí, že nás na to poprvé vzala naše učitelka v tělocviku, která si bokem přivydělává jako instruktorka spinnngu, takže nám všechno objasnila a i ta první hodina byla v klidu :) Nikdo mi to neznechutil a dneska si občas zajdu :)

          0 0
    • wert_1  

      No byl jsem z hecu jednou, a myslím že na dlouhou dobu naposledy :-))) to že jsem už nemoh jsem neustále maskoval tím, že musím pít a furt se otírat ručníkem :-)))

      0 0
    • pitos  

      Byl jsem dvakrát.Už nepudu.Poprvé na dvě hodiny a podle mě průměrně trénovaný člověk na kole to v pohodě musí zvládnout.

      0 0
      • wert_1  

        2 hodiny myslíš, že průměrnej cyklista zvládne??? Dovolím si nesouhlasit, myslím že průměrně trénovaný cyklista po 45 minutách má dost a o dalších 75minutách nechce ani slyšet..

        0 0
        • pitos  

          Tak to potom jsem já a vlastně i moje přítelkyně nadprůměrně trénovaní cyklisti:)))

          0 0
        • pitos  

          V první hodině jsem se mírně trápil,potom se to nějak rozjelo a najednou byl konec. Čekal jsem že to bude horší,spotil jsem se pořádně,to jo,ale nic co by se nedalo zvládnout.

          0 0
    • PjSky  

      jak byc to rekl ;) v lete sem si vyrazil na malou vyjizdku. pres alpy na balaton. v pulce [Linz – Wien] jsem potkal dvojci instruktoru spinningu na vylete. rehtal sem se jeste tyden. skvele vybaveni, oba tretry a ikdyz byly fyzicky namakani, na kole jezdit neumeli. Pozdeji jsem si zkousel spinningove prvky v jednom hotelu v nemecku jen tak pro prdel a ke kolu to neni. spis bych doporucil nejakou domaci cyklomasinku s elmag brzdou.. nebo kdyby to nejke fitko nakoupilo.. no nic. kdyby to nejake fitko nakoupilo, byla by tam celkou zimu fronta jak blazen :D

      mala citace ze stranek FP

      Spinning Interval Aerobní a vytrvalostí cvičení na stacionárních spinningových kolech. Každý účastník se pevně řídí pokyny lektora, který vytváří pomocí motivující hudby profil tratě, zátěž si volí každý podle svých individuálních schopností.

      Při intervalovém tréninku střídáme intervaly velké zátěže (až 90%TFmax) s regenerací mezi náročnými úseky. Spinning interval klade důraz na rychlost, tempo, načasování a rytmus.

      Spinning Race Day Aerobní a vytrvalostí cvičení na stacionárních spinningových kolech. Každý účastník se pevně řídí pokyny lektora, který vytváří pomocí motivující hudby profil tratě, zátěž si volí každý podle svých individuálních schopností.

      Při Race Day se udržuje stálá tepová frekvence, která odpovídá anaerobnímu prahu. Race day vyžaduje dobrý základ tělesné kondice a není určen začínajícím klientům.

      0 0
      • Volf  

        Ber to tak, že spinning má k cyklistice stejně blízko jako rodeo k dostihům:-) Prostě spinning je aerobic na stacionárním kole a s cyklistikou má společnýho jen tolik, že šlapeš. No a potom je to trend naší dnešní pohodlný doby. Proč se někde trmácet cestou necestou, ve vzduchu lítá spousta hmyzu, fouká vítr, může zapršet. Takhle dojedeš do tělocvičny autem, prohlídneš si zadky hezkejch holek a máš pocit, že jsi in protože jsi byl na spinningu. A po odskákaný hodině si něčeho mlsneš na baru a pohoda. Asi teď někoho naštvu ale spinning je pro mě stejně odpuzující jako třeba aerobic ve chvíli kdy ho dělají chlapi. No a závodní aerobic, kde kluci poskakujou v podprsenkách, tak to už vůbec nekomentuji. Je to sejný jako kdyby chlapi soutěžili v gymnastice ve stejnejch disciplínách jako ženský. Prostě když nemůžu na kolo, nebo si jít zaplavat nebo zaběhat, tak si prostě uvařím nějakej krásnej čaj nebo jdeme se ženou na procházku a hotovo. Pokud nejsem profwesionální sportovec, tak to neřeším.

        0 0
        • Martin  

          jenže spin je in kravky od nás z práce na spin jeden čas chodily a pak se na mě jakožto zapáleného cyklistu dívaly skrz prsty, že ony to maj podstatně lepší :-)

          0 0
          • Luka  

            a tys prisel o svuj image velkyho cyklisty a tak ses na ne dival skrz prsty, ze ty to mas podstatne lepsi..... :)

            0 0
            • Martin  

              prokoukla jsi mě :-D nicméně lepčí to mám, protože se dostanu na vzduch, pokoukám se po krajině a nesedím dvě hodiny na tom samym místě :-)

              0 0
              • Luka  

                ale indoor to aj lepsi, bo jdou ve skupine vetsinou (protoze to je „stadni“ alias „hejnovy“ pud), takze je to spolecensko-kulturne-sportovni udalost, ktera je spojena jeste navic tim spolecnym prozitkem, moznosti krafani a probirani kazde lekce bezprostredne, ale i behem pracovni doby. Takovy rozebirani oblecku, nemozneho vypadani, obdivu ku instruktorovi, tlachani ve sprchach, nakupovani potrebneho odeni… to venku neni… samota nikoho nezajima, musis BYT VIDET! ;)

                0 0
                • Martin  

                  je vidět že nejsem žena :-D thx za vysvětlení

                  0 0
                • Lin  

                  o tom to presne JE :)

                  0 0
                • rock  

                  Takovy rozebirani oblecku, nemozneho vypadani, obdivu ku instruktorovi, tlachani ve sprchach, nakupovani potrebneho odeni

                  S vyjímkou skupinové sprchy by totéž měly, i kdyby vyjely ven. Akorát instruktora by musely nahradit kolemjedoucím bikerem-obětí, ale to by určitě nebyl problém; věřím, že zástupné téma by se jistě našlo. Ale nebyly by in …

                  0 0
                  • Luka  

                    to neni stejne… indoor je indoor. je to in-door, je to in. A hlavne, v klidku a teple telocvicny je dycky lip… lip se pozoruje, porovnava. v terenu to drnca a navic, technika je zradna vec. vetsina beznych konzumentek fitness disciplin se potrebuje spokojit s obleckem a zadny vybaveni moc navic… nedejboze spinave.

                    0 0
                    • rock  

                      Ustupuji podobně jako DoomHammer nade mnou … tyhle nuance jsou už pod moji rozlišovací schopnost :-), ještě tak to zašpinění dokážu pochopit …

                      0 0
                    • Lin  

                      No ja bych to zas tak neodsuzovala… je to neco jineho, ja rada jezdim venku a i naky to bahno atd snesu, ale taky je pro me na druhou stranu fajn jit s par znamyma na spin, treba k veceru.. Jsou i mala prijemna fitka kde se obleceni atd neresi a nesoudi se ostatni.. To je spis v takovych tech megafitkach, kde kdyz nejsi znackova a vysolarkovana blondyna, tak se citis nepatricne…

                      0 0
                      • Volf  

                        Prostě to mají holky nastavený trochu jinak jako kluci.

                        0 0
                        • Lin  

                          Jj, to mas pravdu..taky z 20 ti lidi na spinu je pomer 5 kluku a 15 holek.. Kluci chtej jet kopce, holky spis runningy aby nemely stehna atd.. Ale je to fitko od fitka, taky jsem byla nekde 1× a dost.

                          0 0
                      • Luka  

                        neodsuzuji spinnink… ani indoor. dlouuuho jsem posilovala. ja proti telocvicne nic nemam, nene. ale proti 80% osazenstva kvok-center… a debata se rozvinula okolo doomhammerovo kolegyn, ktere po 3 lekcich se tvarily jak mistryne zemekoule :)

                        jinac, kdyby nekdo vedel, kde se v praze da chodit na kickbox ci jine podobne sviciste jakozto holka, tak sem s tim. uz hledam delsi dobu, ale nikda jsem nenarazila na ochotu vzit i holku :) Potrebuju si vybit energii, a klidne budu nekde busit do pytle… :)

                        0 0
                        • Volf  

                          Neomlouvej se a buď ráda, že nejsi stádní typ:-))

                          0 0
                        • rock  

                          Zkus tu samou otázku položit ve fóru na fightnews.cz …

                          0 0
                        • Martin  

                          kdyby po třech lekcích. PO PRVNÍ :-D

                          kvok-centrum, to je dobrý název. já pro tyhle spolky používám výraz drbotechna :-D

                          0 0
                        • Lin  

                          Neberou holky? ja chodila normalne do oddilu na kick…

                          0 0
                        • elfik  

                          třeba sem www.kosagym.com

                          0 0
                          • Luka  

                            diky za tip. uz jsem nasla… a mam ho od baraku cca 500m :)) ve ctvrtek se tam jdu juknout na trenink, poskytuji prvni zdarma a nezavazne, a pujdu do toho. ne primo kickbox, ten az casem, mozna (doma mi byl razantne zakazan), moc se tesim.. :)

                            0 0
                            • Lin  

                              Kosa je oddil kam jsem chodila, tedy predtim to melo jiny nazev, ale lidi jsou stejni:)

                              0 0
                            • Beeda  

                              byt boxovaci pytel, to si nech zaplatit:-)

                              0 0
                              • Luka  

                                bejt tebou, moc neprovokuju! :)

                                0 0
                                • Lin  

                                  Kdyby sis kupovala boxerky – rukavice, muzu ti nabidnout svoje, jsou jako novy:). Taktez chranic na zuby, nepouzity

                                  0 0
                                  • Luka  

                                    zatim nebudou potreba, ale dekuju, treba casem prejdu :)

                                    0 0
                            • blue  

                              a nezapomeň se slušně představit… Koudelka, STS Chvojkovice Brod :-)))

                              0 0
    • rock  

      Spinning … když jsem tam chodil, bral jsem to výhradně jako společenskou záležitost (nechtělo se jí samotné, no). Nijak zvlášť mne to nebavilo, při těch „necyklistických“ prvcích jsem si připadal jak trotl, iritovala mne hudba, nedalo se tam dýchat, chyběla mi reakce kola na povrch cesty a navíc to není zrovna nejlevnější zábava. Na druhou stranu obvykle bylo na co koukat a přece jenom je to forma pohybu. Když pominula potřeba dělat garde, přestal jsem chodit a nechybí mi to … K otázce: fyzicky jsem problémy neměl, technicky technicky ano (při runningu jsem si málem zasukoval nohy), psychicky viz výše …

      0 0
      • Budko  

        Takže jako vyplnění zimní přestávky nedoporučuješ? Uvažoval jsem o spinningu jako o „udržovači“ kondice a síly v nohou, ale po těchto příspěvcích se mi už tam moc nechce :)

        0 0
        • Luka  

          chod pravidelne behat, udelas pro kondici, trenink i penezenku lip.

          0 0
          • Volf  

            Luka má maprostou ale naprostou pravdu:-))

            0 0
          • Budko  

            No asi budu muset…:D.Ale když pomyslím na zápolení v mrazu tak nevím jestli nemám přikoupit termoprádlo :D

            0 0
            • Luka  

              tak kdyz se ti nebude chtit behat, jdi plavat… to je taky vybornej zpusob jak aerobne trenovat.. navic neexistuje komplexnejsi pohyb nez plavco…

              ja uz druhou zimu hrozim muzi ze ho donutim se mnou behat (clovek se sam vecer proste boji). jenze von pacholek nechce… no a tak letos musim najit sparingpantera a opravdu chodit. zezacatku staci popobihat, nebo jen chodit (bo clovek rychle zjisti, jaka je lemra), a casem se dopracujes na cisty beh… a pak uz tu bude jaro a tradaaaa :)

              0 0
            • wert_1  

              No na spinning chodit nebudu, ale aby se člověk udržel trošku v kondici a má trochu vůli, tak stačí rotoped. Furt lepší něco, nežli nic. A mám na sobě vyzkoušené, že ¡když doma člověk dvakrát týdně šlápne tak tu slabší hoďku do pedálů, tak „z toho jezdí“ celý jaro i léto. A dokážeš si nasimulovat tu jízdu na kole bližší skutečnosti. Ale je to o té vůli. Jednu zimu jsem to vydržel a sezóna byla parádní. Letošní jsem na to dlabal, rotoped obydleli pavouci a letos jsem k ničemu .-( Něco mi chybí, a to něco je ta absence rotopedu v zimě. Takže sluchátka, nebo do dom. kina nějakou tvrdší muziku a šlapat .-) Mi to šlape nejlím u Whitesnake na DVD .-)Když vidím toho „dědka“ co zpívá, co dělá na pódiu tak to mě motivuje, že musím :-)))

              0 0
        • rock  

          Já za sebe ne. Pokud chceš udržovat kondici a sílu, viděl bych jako lepší kombinaci posilovny, plavání a kola (resp. běžek).

          0 0
    • audiac  

      pri predstave, ze dupu jak kralik v uzavreny mistnosti plny lidi a jeste do toho na me rve nakej trotl, mam husi kuzi… brrr na spinning byste me nedostali ani parem volu!

      0 0
    • Hombre  

      Spinning te proste musi chytnout hned, jakmile se tam trapis, jdi od toho. Me to chytlo a uz druhym rokem chodim, i treba pres leto, kombinuji s kolem. Pres zimu pak vic, 3× tydne. Problem s technikou nemam, ruzna hudba mi vyhovuje a to, ze je clovek zpocenej jak prase mi nevadi:-). Jednoznacne mi zvysil fyzicku, pomohl zhubnout a rad se koukam na tepak, jak to tam naskakuje. Zacatky jsou ale tezky, to je samozrejmost.

      0 0
    • Lucik  

      Jsem instruktorkou tohoto sportu a musím říci, že je obrovský rozdíl, když sedíte v davu nebo před ním. Já jako lektor určuji tempo, většinou se řídím svým tempem, i když to není pravidlo! Je důležité sledovat klienty a přizpůsobovat se jim! Ale vždy vím, co nastane, co mohu očekávat. To ti v davu neví, proto jsou z té hodiny pak utahaní a vyšťavení. Říkám to proto, že když jsem v davu, tak také umírám a když jsem před ním, tak se hecnu a nevnímám únavu. Každopádně je první hodina vždy utrpení. Doporučuji zajít před hodinou za lektorem a říct mu, že jste poprvé, bez ohledu na to, jste-li zdatní cyklisté nebo ne. Ve své podstatě je to stejný pohyb jako cyklistika, ale zde si neurčujete tempo, nevíte, jak při takovém tempu dýchat, jak na tom kole sedět (ono i ta stavba kola je jiná, že?)… Nicméně je super zážitek, když máte skvělého lektora, je přítomen dav lidí a dobrá hudba vás nabudí tak, že ste ohotní překonat sami sebe.

      0 0
    • jakub  

      Dovolím si zde malinko polemizovat o tom, že spinning, nemá žádný význam pro cyklistiku – řeknu to rovnou je to pěkná BLBOST… Moje žena jezdí celou zimu a hooodně. Po letošní zimě ji to rozhodně jezdilo daleko víc než předtím, především se to projevilo v kopcích, kdy si udrží tepovku mnohem níž a přitom jede… pro nás hoby bajkery je to teda roozhodně přínos a kdo tvdí že ne… neví o spinningu nic… tak to prostě je…

      0 0
      • Volf  

        A co když stejnýho efektu dosáhneš i jinou sportovní aktivitou, třeba během…

        0 0
        • blue  

          troufám si tvrdit, že je v těhlech dvou aktivitách trochu rozdíl… kromě toho, u spinningu je mnohem menší pravděpodobnost, že si zrasíš kolena… další a nepodstatnej faktor, kterej nahrává spinningu, je počasí

          osobně mám podobnej názor, jako Jakub… jeden z velkejch problémů je v tom, že spousta lidí si nejspíš vybírá špatný lekce, resp. instruktory a pak jim to logicky nedává to, co od toho čekali

          0 0
          • Lin  

            Musi te to proste bavit, to je zaklad..a kazda aktivita je lepsi nez zadna.. Me treba nebavi/nejde behat, tak je pro me na zimu spin idealni.

            0 0
          • blue  

            „ne nepodstatnej“ tam mělo bejt

            0 0
          • Volf  

            Já netvrdím ani tak ani tak. Jde o to, jak se k tomu kdo postaví. Já už dneska beru cyklistiku jen jako skvělej relax a prostředek k tomu abych netloustnul a nedědkovatěl. Jakákoliv sportovní aktivita v uzavřeným prostoru je pro mě natolik odpudivá, že si ji prosě odpustím. To ale neznamená, že ji chci někomu ošklivit nebo rozmlouvat. Jinak s těma kolenama máš docela dost pravdu, takže já rozhodně nepatřím k velkejm příznivcům běhání. Jen jsem chtěl říct, že se domnívám, že každá vytrvalostní disciplína ti pomůže docílit nižžích průměrných tepů, ale můžu se mýlit. Jinak razím heslo golfistů, že neexistuje špatné počasí, ale jen špatně oblečený golfista. Vážně jsem rád, že dneska už spoustu věcí dělat nemusím kvůli výkonosti. Takže když je venku hnusně, tak se jdu jen projít, ale ty tělocvičny už nejsou pro mě.

            0 0
        • jakub  

          pak je výběr čistě na tobě… mne třeba absolutně nebaví běhat…

          0 0
      • sway  

        Nevidel bych souvislost primo mezi spinningem a nizkyma tepama. Myslim, ze tohle je dany hodne tim, ze clovek proste pres zime nesedi a nekyne, ze neco dela. A protoze zima je dlouha a kruta, trenuje takhle docela dlouho a na jare se to projevi. Ale myslim, ze stejny vysledek by melo treba behani. Me behani nebavi a uz celkem dlouho mam s vytrvalostnim behanim problem kvuli kyclim, takze radsi volim pres zimu spinning. Stejne se ale snazim vyjizdet i ven na bajk, zvlaste kdy je cerstve nasnezeno:)

        0 0
    • Karlos009  

      Koukám fůra lidí tady spinnig haní, většinou ti, co byli jednou nebo dvakrát (nebo taky vůbec) :-) Já si naopak myslím, že je to na zimu výborný doplněk. Hraju squash a po letě mám z kola nohy úplně změklé, bez výbušnosti. Se spinnigem začínám pomalu začátkem září a koncem října už je pohyb po kurtu úplně něco jiného. Je to zase jiná zátěž a to určitě jako předsezónní příprava prospěje i výkonnostním kolařům-amatérům. Spinningová centra navíc pořádají většinou různé hodiny, od silových a ve vysokých tepech, přes „odtučňovací“ až po cyklistické dvouhodinovky a jezdí různí lektoři na různou hudbu. Obrovskou výhodou je pravidelnost, protože já když se vrátím mezi pátou a šestou večer z práce, mám toho většinou dost a kdybych měl jít sám běhat nebo do posilovny, často bych se nepřinutil. Na spinnig jsem dopředu napsaný a tak prostě musím, lenost nelenost. Uznávám, že by bylo ještě lepší chodit pravidelně celou zimu běhat a do posilovny, ale ruku na srdce kdo to opravdu dodrží. Prokládám to ježděním venku o víkendech a nemá to chybu. :-)

      0 0
    • Pavel  

      No vidíte…A já na spinning chodím když nemůžu na kolo, ale „vydolovat“ ze sebe to, co na kole, mi na spinningu nejde. Takže to většinou beru jako vyjetí po kole, případně jako z nouze ctnost… Tepovku při spinningu mívám nižší, než na kole. Ale občas tam jezdí i pěkné baby, tak proč tam nechodit… :-))

      0 0
    • Medunka  

      K spinnu a fixu – ja fix ignoruji, ale co ma jako za duvod?

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.