Spesl EPIC COMP 29 2014 vs, SCOTT SPARK 940 2014

11 nepřečtených
  • juuroo

    Nazdar chlapi,

    obraciam sa na vas s dilemou, aku urcite pozname vsetci.

    Predal som cerstvo moj HT 29" , z dovodu, ze si chcem splnit sen o fullke. Nejazdim ziadne sutaze, ani skoky, ale nespevneny teren v mojom veku neposobi pri pevnom rame ako wellness.

    Preto som sa postavil pred zavazne rozhodnutie a tazkym vyberom som zastavil pred dvoma fesakmi.

    http://www.specialized.com/…epic-comp-29#…

    a

    http://www.scott-sports.com/…rk-940-Bike/

    Jazdim prevazne zmiesany teren, casto aj asfalt, aj polia, aj lesy… vsetko a vela km. Nepotrebujem viac ako 100mm a 29" sa mi osvedcili na pohodovu cestovnu rychlost :)

    Otazkou je, co by ste si zvolili vy a preco.

    SCOTT : lepsia cena po zlave , horsi dizajn, shimano

    SPEC : horsia cena, krasny dizajn, sram

    Dakujem za pripadne postrehy a osobne skusenosti

    0 0
    • Mysee  

      Oboje si půjčit a někde projet, s takovým rozpočtem je to už nutnost. Jinak za mě Spešl, zkoušel jsem stumpa HT a je to o třídu jinde.

      Případně lepší výbavu najdeš u Canyonu, ale TestFest už byl, takže se zkoušením to bude problém.

      0 0
    • De.Fly  

      asi to musis zkusit oboje, ja mam treba radeji natazenejsi ram, tak jsem vzal scotta. U sparka se mi navic libi ten Twinloc, zamykam si to jednou packou cely, kdy potrebuju.. a navic – epica ma dneska kazdej :-)

      0 0
    • Dejv94  

      Za mě Epica. Zkoušel jsem oba a Scott mi vůbec nesednul, dost jsem s ním bojoval oproti Spešlu. Ale musíš to vyzkoušet sám!

      0 0
    • Chiron  

      Ty kola bych si určitě projel. Se Sparkem 29" jsem měl tu čest, jako testovačku. Na Epicovi jsem seděl jen chvilku. Každopádně Epic byl takový živější, zadní stavba se tolik nehoupala. Kdežto Spark s odemčeným tlumičem se houpal i na rovné cyklostezce, ale byl by asi pohodlnější. Navíc twinlock je hodně návykový a tenhle problém vyřeší. Jenže já mám zas problém s tím, že se mi nelíbí ten jeho princip omezování zdvihu. Kdyby to bylo klasické přepínání CTD, bylo by mi to sympatičtější. Proto je lepší nějaký systém, kde se nemusí tolik šahat na páčku a funguje sám o sobě. Takže jsem pak vybíral úplně něco jiného. Každopádně to chce zkusit.

      0 0
    • carlos3  

      Pred dvema roky mi tyto dva taky zustali v nejuzsim vyberu. Favorizoval jsem scotta kvuli twinlocu coz jsem povazoval za genialni. No jak jsem na ne sednul tak jsem jednoznacne sahl po speslu. Jede se na nem jistě, geo super, brain funguje, nehoupe se kdyz nema. a jeste lepe karbon.

      0 0
    • danny.key  

      Za mě z test festu bych řekl že spešl je takový delší a spark kratší, samozřejmě jen osobní dojem. Na sparka jsem byl hodně zvědavej ale po epicu to bylo trošku zklamání s epicem jsem si prostě sedli uplně super.

      0 0
    • danny.key  

      Za mě z test festu bych řekl že spešl je takový delší a spark kratší, samozřejmě jen osobní dojem. Na sparka jsem byl hodně zvědavej ale po epicu to bylo trošku zklamání s epicem jsem si prostě sedli uplně super.

      0 0
      • bradek  

        Čau, mám pár dotazů k Epicovi:

        1/ nevíte, dá se na Rebě na Epicovi Comp dodělat za rozumné peníze remote lock ?

        2/ jak je na tom Sid s Brainem na vyšších modelech (Expert), citlivost, funkčnost ?

        3/ jaká jsou ty Roval kola, ať už na Compu nebo pak na Expertu, jde mi o výdrž a servis / dostupnost náhradních dílu ?

        Díky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.