specifikace RockShox SID Race 2009

25 nepřečtených
  • luper

    Lidi potřebuji radu mám možnost koupit jeté kolo s vidlicí RockShox SID Race 2009 touto vidlicí je třeba osazené kolo specialized stupjumper 2009

    http://www.mojekolo.cz/…id-race-2009

    • ale tato vidlice, jak jsem pochopil nemá uzamčení na řidítkách,alepřímo na vidlici (jestli se nepletu). Nějak si nedovedu představitpraktické uzamčení vidlice při jízdě. To člověk musí pokaždé připřepínání vidlice zastavovat?? To mi připadá dost nepraktické, nebo sefurt jezdí s odemklou vidlou a zamčená je minimum (třeba jízda jenasfalt).Omlouvám se že se ptám jak tupoun (nemám žádnou zkušenost) ale dnes mě připadá že je standartem uzamčení vidle na řidítkách a tato vidle to nemá a mám to brát za velké mínus (zastaralost vidlice) v dnešní době??
    0 0
    • kubad  

      :D

      zastavovat nemusíš jde to i za jízdy, musíš rukou otočit tou modrou páčkou na korunce vidlice, nic složitého

      0 0
    • akula  

      Na SIDech jsou 4 typy zamykání, tři dálkový a jedno přímo na korunce. Kterej tam je si zjisti. Jinak nevidím sebemenší důvod proč zastavovat nebo zpomalovat, prostě šáhneš pravou rukou na korunku, nastavíš a je to. Navíc lock na korunce je suveréně nejlehčí a jde s nim nastavovat komprese.

      0 0
    • McBlacky  

      pokud opravdu zamykání potřebuješ – což je podle mě efektivní jen při závodě – máš dvě možnosti

      1. vozit to pořád zamčený nebo hodně utlumený a nastavené gate na

      nejmenší odpor.

      1. vyměnit motion control za díl s dálkovým zamykáním – mám SJ HT

      2010 a taky tam byl SID se zamykáním na korunku, nechal jsem si to předělat. Není to ale levná záležitost. Kolik to stojí normálně nevím. Já s předěláním a servisem -olej, sada těsnění- platil tuším 1400 nebo 1600, což je ale nákup dílů bez práce.

      0 0
      • LáďaH  

        Nebo ať zkusí sehnat někoho, kdo má lock z řídítek a chce korunku. Takto jsem se dostal k pop locku já, ovšem šlo to přes prostředníka velmi známém na b-f, který mi to nabídl (díky Hnoji :-D).

        0 0
    • jachymk  

      měl jsem na vidli lock z řidítek ten ovšem odešel velice rychle (byla to RST :D) tak jsem pak přišel na to že to jde zamykat s pomocí klíčů od bytu, když jsem je narval do korunky tak se zamkla, pak už jsem to ale stejně moc nepoužíval jelikož mi ta RST zmutovala na skoro pevnou. Takže se vůbec neboj že ti ta korunka bude vadit normálně s tím otočíš a je to. Mám teď epicona s lockem na řidítkách a používám to opravdu pouze když tam mám málo vzduchu a s někým závodím do kopce na silnici jinak se toho nedotýkám

      0 0
      • LáďaH  

        Ta tvoje RST měla silně dementní lock :-)

        0 0
        • jachymk  

          nebyl dementní ale originální zamykat páčkou je fakt debilní ale zamykat klíčem!!!! to je něco :D

          0 0
    • pustipav  

      jinak neřekl bych, že lock z řidítek má cenu pouze na závodění…

      spíš si myslím, že jak si jednou zvykneš, tak bys nechtěl zpět… (teda tak to mám aspoň já)

      nevím, jestli by se mi chtělo kupovat nový vnitřnosti kvůli locku, spíš bych se koukl po té výměně jak říkaji kluci, nebo zkusit bazar…

      0 0
      • jIrI___  

        Já teď jezdil skoro celou sezónu bez locku (nebyl jsem schopný koupit bowden :-)) ) a kupodivu mi to zamykání ani moc nechybělo.

        0 0
        • nox159  

          to je taky tim kde a jak jezdis, ja kdysi zamykal furt ale tedka za posledni dobu jsem tlumic zamkl jen jednou a to na cca 6km vyjezd po asfaltu (knižeci) jinak to nema cenu ( pak jsem to jeste zapomel odemknout… – same koumplikace s tim :D ) proto uz nezamykam :)

          0 0
        • pustipav  

          což o to, já to mám na SIDovi taky jakýsi zjeblý, že tomu musím občas pomoct rukou (ta pružinka je už unavená + po pádu doma spravovaná pačka klade velký odpor a ještě nebyl nálada to řešit)… taky jsem s tím letos cosi najezdil… ale když to funguje jak má, tak je to supr.. žádný sundávání ruk z řídítek..

          ten sid to má ještě takový prehistorický tu páčku, ale systém co mám na fox teď mi naprosto vyhovuje… něco sjedeš, jdeš ze sedla, jak se zvedáš jen do toho ťukneš, vyjedeš, ťukneš znova…, žádný sahání kamsi dolů :) je to o zvyku.)

          0 0
          • JakeF  

            Počkej, až to urveš a zjistíš, kolik stojí výměna :).

            0 0
            • pustipav  

              se ti stalo?

              0 0
              • JakeF  

                Jo… I s prací to vyjde na cenu novýho Epicona :).

                0 0
                • pustipav  

                  cos urval, cos dělal?:)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Ulomil jsem tu páčku, kterou se to zamyká a rozsekal ten plast, jak se s nim utahuje lanko. V závodě jsem spadnul, ale byl to takovej pád, že Foxu i odpouštim, že to ta páčka nevydržela :). Nicméně ta cena je až směšná…

                    0 0
                    • pustipav  

                      mě napadá, jestli by tam nešla dát pačka z něčeho jiného (možná existuje levnější?)… ikdyž teď je to passé… pro příště:)

                      0 0
                      • luper  

                        Jsem si všiml, že skoro na všech závodních HT kolech není zamykání vidlice na řidítkách,ale na korunce má to nějaký význam? Mě napadá jen eliminace váhy, nějak si nedovedu při závodech představit na nerovném terénu přepínání vidlice popřípadě když člověk při sjezdu si uvědomí že ji má zamklou vidlu a bude ji chtít odemčít to je tak akorát na pěknou držku si myslím že i ohledně bezpečnosti je lepší mít zamykání na řidítkách.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Trek – řidítka, Scott – řidítka, Cannondale – dobře, korunka, ale tam je trochu jiný umístění :), Specialized – Brain, netřeba zamykat. Další značky se mi prohledávat nechtělo… Kdo má zamykání na korunce?

                          0 0
                          • luper  
                            • rock machine explosion 50 2010
                            0 0
                            • JakeF  

                              Co koukám na stránky, tak 2011 už má, takže si asi všimli. Nicméně neni to zrovna to, co bych si představil pod pojmem „závodní HT“. Ale co koukám, tak remote lockouty maj už skoro na všech, až na top modelu, osazeným novým XTR a RM 5? Mám pocit, že od týhle značky bych dával ruce dál, takhle nesmyslná sestava se moc nevídá…

                              0 0
                              • LáďaH  

                                RM a SUP mají společného majitele, Bike Fun international, výbavově to jsou stejný nesmysly :-D Tolik se jich opravdu nevídá.

                                0 0
                          • LáďaH  

                            Náhodou, viděl jsem i lock na řídítka u leftyny :-D

                            0 0
      • blisterexist  

        kdysi jse vozil páčku, teď už nevozím:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.