specialized epic expert carbon 09 -10

13 nepřečtených
  • klimak

    zdravim rozhodl jsem se poridit spesla ale stale si nejsem jisty jakou velikost merim 188 a nevim jestli L nebo XL :(

    predtim jsem mel meridu TFS 20 a ta se mi zdala mala sedlovka na max a delka taky nebyla uplne optimalni.

    ma nekdo nejake zkusenosti,dekuji.

    0 0
    • Nainen  

      Podle tabulky

      jsi přesně na hranici mezi L a XL.

      Hodně tedy záleží na tom, jak dlouhé máš nohy v poměru k tělu a jaká posez preferuješ. U Lka už se ti může stát, že budeš mít sedlovku vysunutou skoro na max. ale XL ti možná bude připadat dlouhé (nicméně to lze pořešit kratším představcem). Efektivní délka horní rámové trubky je u Lka 615 mm, u XLka 641 mm. Představce se dávají standardně 105, resp 120 mm. Geometrie rámu pro jednotlivé velikosti je tady

      Vřele doporučuji někde vyzkoušet obě velikosti a podle toho se rozhodnout.

      0 0
    • McBlacky  

      letošní Epic je kratší, takže bych se XL nebál na L bys musel mít hodně dlouhý představec a to pak zabije kolo do sjezdů a techniky

      0 0
      • Nainen  

        Nezlob se, ale můžeš nějak podložit svoje tvrzení, že je letošní Epic kratší? Když se totiž dívám na stránky Specialized na geometrii starších modelů, tak je totožná – Epic 2008 vs. Epic 2010

        Jediné, co se změnilo je délka představce u XL ze 120 na 105, což je zhlediska ovladatelnosti jen dobře.

        0 0
        • McBlacky  

          možná to je naladění celkovýho setupu, ale jel jsem na testácích letošních Lkách a ze všech epiců který jsem jel předtím a to byly taky Lka, jak starý, tak nový, mi přišel hrozně turistickej posedem. Rozhodně bych to hned musel nějak přestavovat, aby se na tom dalo chrtit. A to mám 183, takže konfekční Lko.

          proti starým epikům 2008 se to změnilo dost. vyšší hlavovka, kratší zadní stavba, jiný úhel hlavovky. Širší rodla, kratší představec…

          09 a 10 jsou už stejný jen se mění představec a šířka řidítek

          0 0
      • jonti  

        Taky nesouhlasim, merim 186 a jak jsem sedel na XL epicu, tak je prilis velky. Me ten rozdil mezi L a XL prijde velky, XL je v pohode pro lidi jako Strejda, co meri 197cm.

        Jarda Kulhavy meri taky podobne jako ja nebo ty a vozi L :)

        0 0
        • McBlacky  

          já na chrcení preferuju spíš delší posed a na Lku bych se naskládal se 120 představcem a je otázka jestli s rovnýma 580 rodlama by to vůbec šlo. A to mám 183cm…

          0 0
          • jonti  

            XL ma jeste vyssi hlavovku o 2cm a mel jsem tam docela malo vysunutou sedlovku. Idealni by bylo kolo delkou XL a vyskou L.

            Top tube lenght 597mm je u L tragicky malo.

            0 0
            • Nainen  

              Pozor na to, 597 mm je Top Tube Length (Actual) – tj. skutečná délka horní rámové trubky. Efektivní délka horní rámové trubky (Top Tube Length (Horizontal)) je u Lka 615 a u XLka 641. Na to, že Epic je v Lku 19" a XL 21" mi to teda málo nepřijde… Merida má ve 20" obvykle 605 mm a v 22" 615 mm.

              0 0
    • Kubiczech  

      Na 09 Epic v eLku a sériovém provedení jsem se se zhruba podobnou výškou poskládal pohodlně. Test biky mají všude, tak ozkoušej. Teda jestli už nejsou prodané. (:

      0 0
      • Nainen  

        Hodně záleží na preferovaném stylu jízdy – Lko bude kratší čili obratnější a živější, ale na chrcení by už pro tebe možná potřebovalo delší představec. XL bude díky nataženějšímu posedu a většímu rozvoru stabilnější třeba v prudkách výjezdech a pohodlnější na delší cesty.

        Já mám na výšku 187,5 cm a délku nohy 89 cm. Epika jsem testoval jak v L, tak XL a musím říct, že jsem se poskládal na obě.

        0 0
    • ememem  

      presne tvoja vyska aj tvoj problem, moj nazor podporeny meraniami a testovacou jazdou – jednoznacne XL, L ti bude male

      0 0
      • klimak  

        sypu si popel na hlavu a vsem se omlouvam a zaroven dekuji za tipy a rady,nechal jsem se odborne premerit a vysledek zni 190 a nejake drobne,herdek kdo by to byl rek ze jeste porostu to je tak kdyz sam si sam :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.