• visions

    Chci koupit fulla okolo 70 000 Kč a rozhoduji se mezi RB Speedster,Spe­cialized Epic Expert a Specialized Stumpjumper.S váhou bych nechtěl jít přes 12.5 kg. Poradíte?

    0 0
    • MlokCZ  

      Tak to si nejdřív ujasni na co ho chceš. Dát do výběru Epic x Stump. je trošku divný, to jsou zcela jiné kategorie vhodné na zcela jiné použití.

      0 0
    • visions  

      Chci lehkého fulla,na vyjíždky cca 40–80km,terén převážně lesní a polní cesty.Myslím si,že zdvih 100mm je pro to dostatečný a nejblíž mám k Epicu.

      0 0
      • MlokCZ  

        Už jsi ty fully někdy projížděl?

        Epic je podle mě skvělá závodní náčiní, ale na pohodu do lesa bych ho rozhodně nechtěl. I ta Foxka F100 je super hlavně na závody a má dost progresivní chod. Tam bych já osobně z těhle kol vzal jednoznačně Stumpa. Talas 07 už má akorát progresivní chod (narozdíl od 06) a je to podle mě ideální vidlice na pohodový ježdění. Do kopce oceníš rychlé snižování zdvihu.

        Já jezdím něco podobného, akorát občas i o malinko delší (ale nejdelší těsně přes 100-ku, když je to celé terén). Žádné brutál terény také nedávám a když skáču, tak jen takové parodie na miniskoky s výškou maximálně tak 15cm. Ale přes větší kořeny (které potkávám hojně) to rád rychleji pustím. A lituju toho, že jsem si loni koupil AMS Pro, je to na ty větší kořeny málo a oproti AMS 125ce, co jsem pořizoval teď nedávno (a což je velmi blízké kolo Stump.) nemělo AMS Pro v podstatě žádné výhody. Ani váhově není lehčí a ani na málo rozbitých úsecích nebo na silnici nejede lépe (na silnici když už po ní občas jedu stejně přepnu tlumič na propedal nebo na floodgate a obě kola pak jedou velmi dobře). Taky jsem si loni myslel, že 100mm bude dostatečných (a to vidlice je 115mm a o dost méně progresivní než ta Foxka a i ta zadní stavba je o malinko aktivnější než na Epicu).

        I když bych z tvého výběru volil Stumpa, tak bych si ho ale stejně nepořídil, protože za peníze, co stojí je to málo muziky a kvůli ceně jsem ho při výběru když jsem kupoval vyřadil (abych ho do výběru zařadil, musel by stát o 20tis. méně).

        0 0
        • vlk  

          Ty jo, to fakt nehodnotíš na tom AMS 125ce nic horšího než na AMS Pro.Ani při jízdě do kopce to není namáhavější, či nemá výše položen střed(u klik). To abych se teď bál zkusit nějakého fulla okolo 120mm, mám totiž v tuto chvíli fulla na 100mm a peníze jsou již přesměřovány jinam :o)

          0 0
          • MlokCZ  

            Střed má o 12mm výše, sag mám tak o 6mm větší, tzn. je to vyšší hrozně nepatrně. Naopak mi to přijde nepatrně nižší, při propružení má o malinko menší rezervu pedálu od země.

            Houpe se to cca stejně při otevřeném tlumiči, nepatrný rozdíl tam monžá je, ale minimální. Ale s RP23 je to mnohem lepší při přepnutí na propedal, protože je to o dost aktivnější s tím, že se to od šlapání také vůbec nehoupe (floodgate na minimu odpovídá cca propedalu na maximum na trojce, propedal ale vozím na 1 nebo 2).

            Váhově jsou na tom stejně.

            A na AMS 125 mám navíc snižování zdvihu na Talasu, takže se sníženým zdvihem na 100mm je to dokonce v prudkých výjezdech výrazně lepší (bez problémů pak můžu nechávat otevřený tlumič pro rozbité prudké výjezdy a není problém s geometrií). Na Pro se mi na U-Turnu snižovat nikdy nechtělo.

            0 0
            • vlk  

              Díky za info. Propedal jsem ještě nikdy nezkoušel, jsem rád, že jej někdo může porovnat přímo s flootgate od RS. Popravdě se tlumičů Fox trochu bojím, především mě někteří odrazují od provozu v zimě a od jejich těsnění. Tak hodně najetých km na novém kole.

              0 0
              • MlokCZ  

                Ještě by to chtělo přímé srovnání s Pearlem v délce 190/50. Takhle srovnávam navíc různé délky a tam je ten RP23 i jasně méně progresivní. A pak ještě já mám MC 3.R s tím menším rozsahem floodgate, ty s modely s tím větším rozsahem na tom budou o něco lépe. No i když na polohu jedna RP23 to mít nebude určitě, ale zase se musí vzít v úvahu, že rozsah propedalu byl u modelu RP23 zvětšen. A mám RP23 s označením light propedal, u těch medium a firm to bude horší, to musí pak být v každém případě moc, už takhle polohu tři nepotřebuju.

                Těch těsnění bych se nebál, to byla prostě vadná celá série, teď už by to mělo být lepší. A i u té vadné série nebyl problém s výměnou.

                0 0
    • karliner  

      Jasně že Speedster!!! Je hezčí a navíc si v RB váží zákazníků a ne jako ti vocasové z 69 (taky jsem se na podzim rozhodoval mezi Speedsterem a Epicem)

      0 0
    • Zodiax  

      Neco podobneho jsem resil nedavno: www.bike-forum.cz/…1/forum.html#…

      Vysledek? Zatim zadny, hodlam si na testovani pujcit Epica a zkusil bych i sehnat Rushe.

      0 0
    • Ladap  

      Pořád ho maj www.funb.cz/ Musí se tam zavolat, na stránkách to není.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.