Poraďte mi,jaký bike pro 54.letého otce za 30k

104 nepřečtených
  • PT

    Ahoj.Tak se mi podařilo mého ta?ku přesvědčit,že už se sebou měl něco začít dělat, a svolil,že si koupí kolo.Rozpočet do 30000.Já myslím,že nejlepší asi bude koupit kvalitní rám a k němu kvalitní vidli,sedlo a na ostatním pro začátek raději ušetřit a Deore by snad stačilo.Nechci těžké kolo,ale lehké rychlé,svižné­.A pěkné.Tak nevím,jestli koupit nějakou sériovku a vyměnit těch pár věcí anebo si nechat postavit na zakázku.A v době snad nadcházejících slev je to ještě těžší.A hlavně nechci Authora a další jemu podobné,ale taky trochu něco zvláštního:Fu­ji,Kona,Duratec?Tak mi prosím poraďte.Myslím,že hartail bude lepší než full.Díky všem.

    0 0
    • Pavlos  

      kolik vazi ten tvuj otec?

      0 0
    • Aiax  

      Jak jsem pochopil, doted na kole nejezdil a kolo mu ma pomoci do formy. A nebyl by lepsi kros? Pochybuji, ze bude mit chut jezdit terenem. A za 20000 mas bezvadnyho krose. Mel by si to nejdriv projet sam – jak krose tak bika, at se rozhodne – bude na tom jezdit on.

      0 0
    • radek z BF  

      blbost, kup mu silničku :-)))) Nebo Pudlista doporučí něco, kde výška rámu rovná se jeho délce a provozují se na tom ty poskakovací disciplíny :-))))

      0 0
      • PT  

        Silničku bych mu záviděl,to ne:)Dělá doktora na vesnici,takže by to mohl hezky spojit,ale hlavně je doslova v Beskydech,takže jsem rozhodně pro MTB.No a taky bych si ho někdy půjčil:)

        0 0
    • BH  

      taky bych doporucil cross, vice nez bajka i kdyz i 54 letech to muze hrnout na bike. Za 30 tis se da poridit ledacos , avsak zcela jiste minimlne LX, do Deore bych nesel, urcite bych kopil hotove kolo, kolo na zakazku je predrezene.

      0 0
      • Dumbo  

        ja by som doporucil MTB a nie nejakeho crossa dat tridsat litrov za krosa je blbost… kupit nejakeho horaka + nejake plaste… a ak sa bude tatkovi viac pacit teren bude vozit nejaky drsnejsi dezen… a ak ho bude viac tahat spevnena komunikacia tak mu pritvrdis vidlu nahodis uzsie a dezenom jemnejsie plaste a moze si uzivat jak cesty tak trochu aj polne a ine… podla mna je cross kompromis ale dost „nahovno“ ospravedlnujem sa za vyraz ale takto to citim :-) zvaz tento moj nazor asi ma zahno ukamenuju viaceri navstevnici BF ale nevadi mi to ved otom to cele je :-) MTB vysanti aj v terene a aj na ceste staci len tak malo zamena pneumatyk a pritvrdit vidlu… ten cross je vhodny na asfalt a nespevnene komunikacie da sa nanom vliezt aj do terenu ale bude to nepohodlne a nesetrno k bajku..... neviem ci to stoho mojho textu pochopis lebo sa len tocim okolo horucejkase a nepoviem na rovinu takze takto........ JA HLASUJEM ZA MTB PS: prajem vela napedalovanych Km a hlavne nech to otca chyti :-) PEACE 2.PS: toto co som tu pisal je vsetko vlastna skusenost tiez z otcom… prv jazdil otec na pevnom MTB (v predu pevna) jazdil jak teren tak cesta do prace (asfalt) nestazoval sa…teraz ked si kupil nove kolo KELLYS MAGIC 2003 model tak vravi ze je to oproti staremu bajku jak na asfalte tak aj v terene a teraz citjem ehm hm „to je nebe a dudy“ :-) takze si rozanalizuj moju spoved a mozno stoho nieco vytazis :-)

        0 0
        • JM  

          Člověk, který s kolem (znovu po X letech) začíná, zřejmě nebude hned jezdit terénem vhodným pro natáčení Extreme Sports TV, ale spíše jen na silnicích a polních/lesních cestách – tedy tam, kde je i podle Tebe víc než MTB vhodnější kros. Ale mohu se plést. BTW – ve které části ČR se bude otec pohybovat? Jiné kolo se užije v Polabí a na Hané, jiné na Vysočině, a ještě jiné třeba v Beskydech.

          A stran ceny – pokud někdo považuje koupi kros. kola v cenové relaci Author Airline/Synergy za „blbost“, tak předpokládám, že toho sám na kros. kole z této kvalitativ. třídy moc nenajezdil a hodnotí spíš podle krosů z hypermarketu – a nebo ne?

          0 0
          • PT  

            Jak jsem psal,bude jezdit po Beskydech,má to z práce tak 5km do lesa.A jsem fakt pro MTB,nepojede na výkon,tak a? se neomezuje terénem,cross se mi nelíbí.A na kole v podstatě nikdy nejezdil(nemyslím jako kluk,ale jeho fyzičku,která je žalostná)

            0 0
            • JM  

              Ty Beskydy jsem minule přehlédl-sorry. Ale v nich je to dilema. S ohledem na terén (a cen. limit)bych uvažoval klidně i o fullu typu Giant NRS 3 – ten by (s lepším sedlem) měl být i pro otce pohodlný dostatečně. ALE – i když by podle písmenek NRS (i ohlasů z bike-fora) neměl takový full při jízdě do kopce „houpat“, nějakou energii si ty pružiny i tak vezmou. A to jde proti požadavku na kolo jezdící i do kopce samo (viz „kondička…žalos­tná“).

              0 0
              • PT  

                No to jo,ale snad 4km/h udrží,aby nespadl:)Podívam se na toho Gianta.A ostatní bych poprosil,jestli by mi mohli napsat další modely za tu cenu a popř.prodejce a možnost sezónních i jiných slev.

                0 0
              • PT  

                Jdu spát a zítra se zas ozvu.

                0 0
            • Pepazdepa  

              Cross se ti nelíbí? To si mě dojal a rozesmál nejednou.. Myslím, že crossák je to nej pro tvýho otce a ještě mu zbude 10tka na výbavu! Mám crosse a věř, že by jsi to neřekl! Silnej rám, teréní gumy, tlumiče.. Pokud tatík nechce skákat (jako, že nechce) po lesích mimo stezky přes díry, tak nedejchej wo tom, že cross je to pravé!

              0 0
    • Honza z H  

      Proš by měl být HT lepší než full? Ale protože jsem taky začal později s bikem a věkem se blížím, jak bych to řešil já? Minimalizace servisu a maximalizace pohodlí. Moje kolo v 54 letech bude na chromolybdenovém rámu s delší stavbou, odpruženou sedlovkou (hodně pohodlným sedlem), širšíma vlaštovkama a pevnou vidlicí. Přední pružení mi zajistí pořádnej pláš? – 2,25 s univerzálním vzorkem a osazení klidně Alivio nebo ještě radši SRAM – 5 a výše. Váha když bude do 13,5 kg. Rám spíše o palec víc než míň a rozhodně MTB. Cross pouze v případě, že chce na silnici závodit a to v 54 letech pochybuju. Ostatně už si takový kolo připravuju:-))

      0 0
      • PT  

        Závodit rozhodně nebude.Já jezdím na silnici,takže si pořád myslím,že odpružená vidle do terénu už neodmyslitelně patří.Chci,aby ho to bavilo a taky si užil pohodlí.

        0 0
      • PT  

        Jo a k tomu fullu.Mám pocit,že full se mu prodraží a bude to muset našetřit na komponentech.

        0 0
        • RapMan  

          Podivej se na www.spyder.cz, tam si za ty penize muzes postavit solidni kolo, ramy vypadaji pekne, muzes si zvolit vlastni design… bohuzel jsem na zadnem z nich nejel, takze nemuzu rict dalsi zkusenosti, ale myslim ho nekdo ma vyfoceny tu v sekci bikes… dale si troufnu rict, ze tvuj otec by asi nepoznal rozdil kdyz bys mu postavil kolo za 20 nebo za 30 tisic kc, kdyz nikdy predtim na bajku nejezdil, za usetrenych 10kKc si muzete koupit nejaky posilovaci pristroj na zlepseni fyzicky… :)

          0 0
        • Mike.2  

          podporim koupi MTB :) aspon pak muzem nekam vyrazit-vezmes ho nekdy do brna? Vyser se na komponenty a hlavne vem slusnou vidli-ta moje nerovnosti na lesni ceste nebere ani nahodou, kdyz budes mit deore (jako ja) tak ti na vidli zbyde 10–15k a to uz nejakou sezenes :)

          0 0
          • Shotas  

            mam ten samy nazor. pokud chce jenom jezdit po lese a nezavodne tak bohate staci Deore a radeji ty prachy dat do vidle.

            jinak je treba jeste nejake prachy odlozit na doplnky. minimalne cyklokratasy a mozna lepsi sedlo. zalezi od toho jestli koupi hotove kolo nebo si je bude skladat. treba kola od Authora nejsou spatna ale sedla co tam davaji jsou des :)

            0 0
          • PT  

            Až bude sníh a deset pod nulou,tak ho určitě vezmu,to na něm nepojede.Uděláme si pěkný výlet:)

            0 0
            • Mike.2  

              squely-a nevis co si vezmu na sebe?myslim se my kratasy stacit nebudou :( Mozna bych mohl v prevleceni za lyzare

              0 0
              • PT  

                Můžeš jít v převlečení za studenta,ale to ti nikdo neuvěří:)Fuj,já jsem ale hnusný.

                0 0
            • Mike.2  

              Uzs vybral naky kolo?

              0 0
              • PT  

                Ty jsi všude!!!Ještě jsem nevybral nic,začal jsem včera.Taky budu muset někde sehnat pořádnou slevu.10%,co mám v Brně je žalostně málo:)Jo a klidně si vezmi plavky,mně to vadit nebude.Napsal jsem ti mail,něco si počteš,ale moc ne.Fizik Aliante se mi zdá na hovno:(

                0 0
    • RapMan  

      jinak tohle je podle me dost slusny kolo za tu cenu

      http://www.s-shop.cz/…dsdetail.asp?…

      0 0
      • JM  

        Když radit, tak rozumně. Aplikováno zde: k čemu bude NEZÁVODNÍKOVI vybavení řady LX/XT?

        0 0
        • Aiax  

          Kdyz se ptat tak rozumne. Aplikovano zde: k cemu rozpocet 30000, kdyz LX/XT ne?

          0 0
          • Darkson  

            já myslím, že deore bohatě stačí, spíš bych investoval do předního i zadního odpružení, za ty prachy

            0 0
    • muff  

      Vezmi tatu do Brna k Sirerovi, a? si tam alespon trochu něco vyzkouší – pokud nemá jinou možnost na něco si sednout.Nemusí kupovat zrovna Auth.,ale aby měl základní představu ,co je kros,co bajk …

      0 0
      • Mike.2  

        u sirera jsem se byl podivat, a ze by byli nejak extra ochotni se rict neda-ale ta zkusebni draha co tam maj je docela dobra

        0 0
        • PT  

          Ty jseš najednou nějaký expert na biky:)

          0 0
    • vasil  

      zaveď tatu do solidního obchodu a? si taky vybírá sám ty ho tlačíš do mtb, ale zřejmě více užije kvalitní kros další věc-píšeš mě se nelíbí to, mě se nelíbí toto na kole bude jezdít táta, takže taky záleží, co se líbí jemu-když to řeknu sprostě-rozdíl je hlavně v dizajnu (u kol přibližně stejné ceny) nechci snižovat sportovní ambice tvého otce, ale nemyslím si, že rozpozná centimetrové rozdíly v délce, půl stupňové rozdíly v úhlech…mezi jednotlivými koly různých značek znám 50-ti leté draky, co lítaj na mtb jak šílení, ale ti celý žívot sportovali tvůj otec zřejmě nebude mít trénovanou motoriku, bude se bát více než mladší (třeba já(38) se bojím víc než můj brácha(30)) a prostě vlastnosti mtb nevyužije bude spíše potřebovat kolo, které je pro něj pohodlné – vyšší posed, odpružená sedlovka…

      0 0
      • Dumbo  

        myslim ze viac viuzije MTB jak crossa a MTB je aj pohodlnejsie lepsie sa mu bude jazdit na 26" kolach z nejakymi poriadnymi plastami 2,1" nez na nejakych galuskach na 28" kolesach a tam mu nejaka stupidna odpruzena sedlovka nepomoze viac pohodlia mu daju plaste na MTB..... kebyze je to moj otec tak mu kupim jednoznacne MTB !!!!!!!!!

        0 0
        • Aiax  

          Nic proti, mam skoro stejny nazor, ale uz jsi nekdy jel na poradnych 2,1 plastich po proflakany zime do prodanyho kopce? Ja letos jo a nebyl to zazitek po kterym bych touzil znovu. Proto jsem pro cloveka, ktery nesportuje, doporučoval kros, i kdyz je nemam v lasce. Je fakt, ze na nem to proste lip jede po zpevneny ceste, ja jsem tak zacinal na silnici a postupne se noril hloub a hloub do lesa :)

          0 0
          • Aiax  

            prodany kopec=poradny kopec uff jeste ze je patek uz mi harasi na vezi, moc prace a zadna zabava delaji z jacka nerudneho chlapika :)

            0 0
            • Dumbo  

              asi vyznel moj prispevok dost agresivne :-) ?? ja len ze ma nastvalo to co napisal Vasil predomnou ze „je za krossa z vysokym posedom a odpruzenou sedlovkou....­......“ tak zaprve aj na MTB sa da zvolit vysoky posed a aj ram sa daju kupit vysoke a zadruhe odpruzena sedlovka sprijemni jazdu ? podla mna ani trochu viac komfortu urobi ten plast na MTB ak sa zvoli idealny tlak OK to ze to ide na 2,1 do kopca tachsie to viem no poznam chlapika nie osobne co jazdi na svihy do kopca plaste 2,35 natlakuje ich na maximum a ide sa mu krasne a pohodlne....... a si myslim ze spominany otec nebude smerom do kopca hltat sekundy ani obchadzat maratony ked buda tahat do kopca tak urcite nie silovo ale pekne pomali na 1:1 :-) aspon myslim tekze nemyslim zeby mu vadil vetsi valivi odpor kolies........ cross je len kompromis medzi ziletkou a MTB… takze este raz AK BY TO BOL MOJ OTEC KUPIM MU MTB… JEDNOZNACNE a ak sa otec rozhodne pre jazdenie po cestach a poliach das mu tam nejake 1,95 nafukas natvrdo a moze uhanat aj po cestach a to dost rychlo a ak ho budes chciet zobrat na nejaky vylet do terenu tak mu tam das poriadne plaste trosku mekke a moze si pohodlne slapat bez toho aby mu natriasalo zadok :-)

              0 0
              • Aiax  

                Ne vubec nezvyznel agresivne, ja jen chtel rict, ze neni asi dobre vybirat nekomu neco takovyho jako kolo podle svych preferenci. Kdyz kupuju nekomu darek (a nemuzu to s nim probrat, protoze nechci, aby o tom vedel), tak se snazim vybrat jeho ocima. Kdyz ja sam mam treba MTB na kterym ani nejsou navarky na blatniky nebo nosic, budu neco takovyho cpat matce? No a protoze asi vim, jak vypada nesportujici padesatnik, tak jsem radil kros. Ale podle vahy to s nim nebude zas az tak zly :), takze by se mohl pustit i do mtb, takze…bude se nakonec muset rozhodnout sam. A souhlasim, ze prvni kolo klidne muze byt levnejsi, treba na aliviu..

                0 0
                • Volf  

                  Hele když mluvíš o matce. Není pak lepší koupit dvě kola po 15 000 aby jezdili oba. Třeba by to bylo to nejlepší ze všech návrhů co tady padly.

                  0 0
                  • PT  

                    Tak to by asi nešlo,mamka je ke kolu dost ostražitá:)

                    0 0
          • Volf  

            S těma pláštěma máš pravdu. Někdy jsou to fakt rady ptáka loskutáka. Já to vidím takhle. Jsou lidi, kteří si koupí kolo a pak teperve podle toho co maj jezdí. Myslím si, že pokud si jeho otec koupí treka tak asi bude jezdit tam kde to půjde. Jinak i ten limit 30 táců je dost nadstřelenej, protože na běžný ježdění už dneska kolo kolem 20 000 je až až. U biku je největší peoblém v tom, že si člověk koupí sériovku s hrubým vzorkem a potom se dře jako pes, protože převážně jezdí po tvrdým povrchu. Pokud by to kolo bylo na turistiku tak asi to trekový.

            0 0
            • PT  

              Když uzamkne vidli a nasadí hladké,úzké pláště,tak tím přece získá více variability než s crossem,pokud nejde o rychlost.

              0 0
            • PT  

              Ta?ka o tom ví a vůbec kolům nerozumí,tak se snažím já.Myslím,že pokud mu nevadí vzít si kolo za 30 a na splátky,tak a? si dopřeje.Já tak trochu doufám,že v září seženu kola za 30 tak za 25,či míň:)

              0 0
    • Žanek  

      Nedá mi to, musím taky reagovat. Nechápu, proč ti tady všichni cpou MTB, někteří dokonce fulla. Když vezmu v úvahu věk Tvojeho otce a to, že (zřejmě) dlouho nesportoval, nepředpokládám, že by se z něho stal nějakej chrt nebo freerajdista. A taky se asi do opravdovýho terénu nepustí a když ano, tak hodně pomalu. Moje rada je taková – Vezmi ho do nějakýho cykloobchodu a? si vybere krosa. Okolo 25 kkč se dá koupit nádherný lehký kolo na LX s odpruženou sedlovkou, která funguje a s vidlicí, která pruží. Bika prostě nevyužije, kros je univerzálnější, líp ovladatelný, po silnici líp jede, je pohodlnější…(vlas­tní zkušenost) No a za těk 5 litrů (limit 30kkč) mu vyher helmu, rukavice, kra?asy dres, turistické tretry…;

      0 0
      • PT  

        No jo,ale jak bude jezdit s crossem po lese,pohodlně a bez nejistoty.Jasně,že nejsem on,ale myslím,že by ho to mohlo chytnout a spíš,aby si užíval,než honil rychlost.A pokud vyjede mimo cestu,tak by na crossu asi daleko nedojel.Já když přesednul ze silničky na bika,tak jsem vymetl každou díru a kaluž.Spíš si myslím,že si tak 2× za týden vyjede na hodinu na vzduch s kolem v autě a vysadí se u lesa.

        0 0
        • Žanek  

          Spíš jde o to, že lidi v jeho věku ten bajk nevyužijou (fulla) a zbytečně se na silnici dřou. Moji rodiče jsou o pár let mladší, před třemi lety si na moji radu koupili trekkingy (respektive crossy – Author Legend). Otec chtěl taky bajka, ale dneska je mi vděčnej za to, že má to, co má. Naši jezdí po cyklostezkách (zrovna jsou v jižních Čechách)rořnš tak 1500 km. Do pořádného terénu se stejně nepustí a na trasách, kudy jsou cyklostezky vedený je cross ideální. Jo a tím, že dáš na bajka hladký pláště z něho crossa neuděláš, ty větší kola a jiná geometrie jsou znát;

          0 0
          • Žanek  

            …ročně tak 1500 km…

            0 0
          • PT  

            Jak píšu.cross to nebude,mimo cesty se jinak nedostane a bude jezdit i po kamenech.

            0 0
        • Pepazdepa  

          Ty vůbec nevíš co mluvíš chlape :/ Prvně řekneš, že tatík nikde nebude řádit a skákat a je úplnej začátečník! A teď začneš o jízdě mimo cesty. Víš co je jezdit mimo cesty? Zřejmě si myslel mimo asfaltky, že sjede na lesní povrch.. Ovšem jízda mimo jakékoli cesty se tatíka týkat nebude (snad jen omylem a to ho bůh chraň).. Já lítám na crossu to co zbytek „chumlu“ na MTB a nemám nejmenší problém se stabilitou či jistotou co tu zmiňuješ. No a na závěr zmíníš, že ta?ka dojede 2× týdně s kolem k lesu a tam se hoďku pokochá na čerstvém vzduchu.. A k tomu potřebuje MTB za 30k? No nevím, ale asi seš moc ve vatě.. PS: přečti si co je treking a co cross.. máš v tom asi dost hokej..

          0 0
          • PT  

            Jak to tak poslouchám,tak mám pocit,že koupit si MTB je skoro zločin.Myslím,že cross je prostě nějaký hybrid,který má od každého něco a pořádně nic.Ale a? to tady není jen MTB vs. Cross,tak bych uvítal nějaké rady ke konkrétním modelům.Díval jsem se na nějaké Kona,GT,Gíant,Nor­co,Orbea.Snížil bych to teda na 25tis a zbytek na upgrade.A nechci,a­by mu něco „stačilo“,ale a? má kolo,co něco snese.Možná v tom mám trochu bordel,ale časem se to vyjasní:)

            0 0
            • Pepazdepa  

              Koupit MTB zločin není, ale chtěl si poradit co za kolo pro tatíka a nastínil si nároky které bude klást tatík na kolo. Podle toho jsem ti poradil. Co si myslíš o crossu jak ty říkáš hybridu je tvoje věc. Očividně tvůj názor pramení z neznalosti.. Nebudu ti „vtloukat“ do palice co je lepší.. Kup si co chceš a neptej se.. Já mám crosse od maxbiku a jsem druhou sezónu max. spokojenej! Tady máš link a jukni tam.. http://www.maxbike.cz/

              0 0
          • enjoy  

            ze jezdis to samy na crossu co ostatni na MTB znamena akorat tolik ze ostatni moc nedavaj,to je cely.kdybych nevidel na vlastni oci co se da na crossu jet,tak bych neveril,ale porad to neni XC kolo,tolik jako ja si na crossu proste dovolit nemuzes.resp. muzes ale dlouho ti myslim nevydrzi nebo ani nedojedes domu.vim ze pro toho otce to bude dostacujici,ale jezdit na crossu tak krute aby stacil XCckarum neni tak jednoduchy.ja bych mu koupil XCcko,at ma klid a pohodli a nemusi se zabyvat tim ze na silnici mu to sice pojede,ale v lese si s tema uzounkyma plastikama moc jisty nebude,kdyz jeho technika navic asi nebude slavna.

            0 0
            • Pepazdepa  

              Líp bych to nenapsal.. samolitr, že máš ve všech bodech pravdu, až snad na ty pláště.. (ovšem oproti MTB..)

              Osobně moc nechápu co tu ten člověk řeší.. Má dost peněz a táta žádný zkušenosti. Vemu balík chechtáků, zajdu do kameňáku a za půl hoďky jedu na „mazlovi“ domů.. Možná bych ještě zvážil boční kolečka :))) (to jen na odlehčení napjaté situace)

              0 0
              • PT  

                Tak zas tolik peněz není,takže chci vybrat s rozvahou:)

                0 0
        • Mike.2  

          to zes vymet kazdou kaluz svedci akorat o tom ze ses cune :),predpokladam ze tatka neni vyznavacem bahennich koupeli…

          0 0
      • PT  

        A helmu,dres a tretry atd.samozřejmě bude mít taky.

        0 0
        • Pepazdepa  

          no samozřejmě.. to se ví..

          0 0
        • Mike.2  

          no ty tretry…ja si je nekoupil a ani o tom neuvazuju,kdybych je totiz mel tak sem si uz tolikrat nabil hubu..

          0 0
      • Smazaný účet  

        Neda mi to aby som sa neozval za seniorov. Moj prvy bike ( Ocelova Eska ) by mal 11 rokov ak by sa po roku nerozpadol. Bol som o rok mladsi od Petrovho tatka. Dalsi ram som zlomil, dalsieho mi ukradli, potom som este zodral jedneho Scotta a teraz jazdim Meridu. Asfalt medzi autami len ked musim. Tereny v okoli Kosic su dost narocne. Takze viem o com hovorim. Tatka nech si vyberie podla seba a uvidis ci ho to chyti. Dopredu sa to aj tak nedozvies. PS Ze ho pozdravujem a zavidim tie Beskydy.

        0 0
    • marco  

      Ahoj tak to se zájmem sleduji MTB ano kros ne a naopak a nevím co chce tvůj otec a příspěvků je tolik že jsem to četl sem tam, ale tvůj názor na kolo asi svých snů né tvého otce už víme všichni ale co tvůj otec na to dej mu přečíst tuto diskuzi a budeš se divit.Má rada zní. Né kolo ale kup mu mopeda Korado nebo skutr a nekupuj benzín z kopce setrvačností sjede a do kopce si vylepší svou fyz. kondici a to ti jde. Rozhodnout se musí on a né ty. On bude jezdit na kole ale nechoď k Přemkovi Podlahovi ten tak drahé kola neprodává

      0 0
      • PT  

        Já bych to shrnul.Protože bude jezdit i po lesních cestách,kde by na crossu měl problémy,řešením je MTB.Protože má rozpočet do 30tis,tak mu chci vybrat kvalitní,svižné kolo,se kterým nebude mít problémy,které mu umožní se vyblbnout bez omezení kvality cest.A nechci Authora nebo Meridu,protože se mi prostě nelíbí.Až budu mít tak 3,4kol,tak to s ním proberu a on si vybere.Nebudeme tady řešit,že jsem sobec,co si vybírá kolo pro sebe,protože to tak není.Mám představu,kde bude jezdit a co od kola chce.

        0 0
        • Pepazdepa  

          bože bože.. kup mu teplou deku a posaď ho k lesu a je to.. Ty si kup super rychlí, svižný a krásný MTBčko..

          Tvůj názor: Protože bude jezdit i po lesních cestách,kde by na crossu měl problémy,řešením je MTB.

          Mě dojímá.. problémy máš tak ty se sebou..

          0 0
          • Mike.2  

            he he he-peknes mu to nandal, lip bych to nenapsal ani ja :)

            0 0
          • enjoy  

            Pepo vylez z depa a otevri si ucebnici cestiny:-).kdyz uz jses takovej chytrak tak at to neni nakonec trapny.

            0 0
            • Pepazdepa  

              Vážený Enjoy, myslíte si, že to ubírá na vážnosti obsahu????? Rozhodně ne!

              Už jsem se lekl, že se zde nebudou projevovat stejní pedagogové jako na většině konferencí na NETu.

              Snažte se radit- reagovat věcně na danou problematiku a nerozpoutávejte problematiku češtiny. Má to za následek nechu?? ze strany diskutujících.

              (((((((smích)))))))

              0 0
              • enjoy  

                jses tu kratce,to bud rad,nepoznal si hajskyho.proti nemu jsem cajicek.a jestli jeste napises rychlí tak nebudu jedinej co se ozve,to si bud jistej:-) a kdyz uz sklonujes tak priste enjoyi:-)). a proboha nevykej mi:-) a kdyz se jeste zastavim u te vecnosti,tak y k ni mas obcas dost daleko,co jsem si tak stacil vsimnout:-))

                0 0
                • JohnLee  

                  Pozor,Enjoy je na sklonovani sveho nicku (ctete „niku“) haklivy…:) a je pravda,ze je tu hodne lidi,co te opravi y/i. Ale jeste jsem se nepodival do slovniku na „li(y)ziny“,budu to muset napravit sakra…:)

                  0 0
                  • enjoy  

                    liziny:-) ze tys o napsal sxhvalne abych se chytil:-))

                    0 0
                    • JohnLee  

                      Jasne,dneska jsem se totiz rozhodl,ze ac me tu nikdo nezna,nikdo me nikdy nevidel a nikdy se mnou nejezdil,tak se hnusne vetru do povedomi vsem lidem z B-F…:)) a budu tu vsechny OTRAVOVAAAAT…:))

                      Ale s tema lizinama jste me fakt dostali.To jsem si myslel,ze jsem v cestine a na diktaty ESO. Ale jeste jsem se nestihl podivat,jestli je to pravda,anebo me tahate za cyklistickou fusekli…

                      0 0
                • Pepazdepa  

                  Nebyl Hájský náhodou známou postavou starého, dobrého, rychlého, bezregistračního BF? Pokud jde o věcnost: tak jo.. Jinak to vykání jsem nasadil aby to vypadalo lépe :) Stejně se mi to nepovedlo :))

                  0 0
        • enjoy  

          po lesnich cestach problemy?:-))).fousaci rekni neco:-)) ja mel problemy(psychicky) kdyz me najednou neco na treku predjelo ve sjezdu:-))

          0 0
        • JohnLee  

          Kup mu MTB…

          0 0
          • Pepazdepa  

            Kup mu crosse.. lol

            0 0
            • enjoy  

              kup si MTB:-)

              0 0
              • JohnLee  

                uaaaaaaaaa…:))

                0 0
                • Pepazdepa  

                  cross je nejlepší na světě lol (co tu kruci děláte? Venku pěkně a vy dva sedíte u PC)

                  0 0
                  • enjoy  

                    ja vedel ze se nekdo zepta:-).tak ja sem doma proto ze uz dva dny sotva chodim a jsem uplne bez energie,nejak jsem to na biku prehnal.

                    0 0
                    • JohnLee  

                      ty teda moc nevydrzis…:)

                      0 0
                    • Pepazdepa  

                      No tak to sme na tom stejně.. Já nešlápnu na pravou nohu, protože sem dostal vymrštěnou větví po nártu tak blbě, že sem musel i na rentgen.. :( Ještě tejden budu doma.. Asi začnu na svým crossáku vozit moto boty co mám ve skříni :)

                      0 0
                      • JohnLee  

                        Kup si MTB a nestane se ti to…)) (pouze ftip)

                        0 0
                        • Pepazdepa  

                          Cross mě drží na uzdě. Jinak bych se už možná někde zabil.. (jak se tak znám) PS: kup si crosse a poděkuješ mě.. (ftip) :))

                          0 0
                          • JohnLee  

                            ja chci ale umrit mlady…:)) ja vyrustal na bmx,takze moje volba je jasna…cross motorkaaaaaaaaa…:))

                            0 0
                            • Pepazdepa  

                              Připomněl jsi mi jednoho kolegu co vždycky říkal: chci umřít mladej a krásnej, abych měl na funuse hodně lidí! Proč? Protože, když umře někdo starej a nemocnej, tak každej jen mávne rukou se slovy, on už měl věk.. Ale pokud umřeš mladej a krásnej, tak máš jasně na funuse mnoho zvědavců a tím pádem velkou návštěvnost..

                              Pokud jde o mášu, tak crosska mě nechytla.. Já jezdil Yamahu XJ 900, Suzuky GS500 E a čuchnul i k TÉNÉRÉ (enduro).. Bylo toho víc, ale sem to moc nepatří a už takhle jsme si s toho udělali Chat :))

                              0 0
                  • JohnLee  

                    A ja jsem v praci…:(( a pritom se jeste ucim…

                    0 0
                    • Pepazdepa  

                      V práci? To děláš černýho šerifa nebo co? A neuč se, zhloupneš.. Vědění vede k nevědomosti.. :)

                      0 0
    • PT  

      To jsem si teda pomohl,že jsem sem napsal.Když se dívám,kolik je tu odpovědí o h…ě,tak to vzdávám.Ani jedna rada o konkrétním kole(Cross není kolo:)))

      0 0
      • JohnLee  

        A co takhle

        Mongoose Meteor Pro Scott Elite Racing

        me pripadaji jako pohodovy kola…

        0 0
        • PT  

          Tak zrovna tahle dvě se mi zdají předražená,vzhledem k tomu,že jsou na Deore.ALe zase to asi vyváží ty hydraulické kotoučovky.

          0 0
          • JohnLee  

            Je tam od kazdyho trochu,co tatovi staci,a neni to Author…:))) jsou to kola,kterych zas tak moc nebude

            0 0
            • PT  

              To je fakt,ale jak jsem psal,snížil bych nákupní cenu na 25tis,abych mohl vyměnit sedlo,koupit pedály.Myslíš,že kdybych to kolo nechal někde složit na *Deore,že by to vyšlo o tolik dráž?Díval jsem se taky na Stevens,Ravo,taky nevypadají špatně.Musím si v nich udělat pořádek,protože nemám tolik času teď všecko porovnávat,ale zlepším se:)

              0 0
              • JohnLee  

                No nevim,za ty prachy sezenes pohodovej kompromis skoro u vsech znacek, bude to super kolo, pro tvyho tatu az moc…ty kola maji myslim obe SDP M520,kup mu k tomu turisticky boty,poradnou helmu a mas ho z krku…:) vyber par kol,ukaz mu je a on si z nich vybere…

                0 0
                • PT  

                  Jo to si taky myslím,že za tu cenu asi nebude možné se moc splést.Nevyznám se ale vůbec ve vidlích,tam by myslím bylo možné vyměnit za nějakou konkrétní,tak jestli o nějaké víš,..Kola mu všecky ukážu,vyzkoušíme a bude.Dík

                  0 0
                  • JohnLee  

                    Jelikoz tvuj tata je pirko,tak urcite pruzinu…no i kdyby nebyl tak asi pruzinovka je pro nej ok…A v tehle cenove relaci jsou uz vidlice ok,jak rikam,na jeho jezdeni bude kazda vidle v pohode…

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.