• cousimple

    Čaute chlapi (a dámy),

    možná se to tady už někdy řešilo, ale bohužel jsem to tady nenašel. Rozhodl jsem se koupit tretry Specialized Comp, hlavně kvůli ortopedické podrážce… V našem okolí sem nenašel shop, kde by bylo možné tyto boty vyzkoušet, bohužel samé Shimana. Proto se ptám, jakou velikost bych měl zvolit, pokud mám tenisky fox velikosti 45 ??? Větší nebo menší ??? Díky moc

     
    0 0
    • bagr84  

      primy srovnani nemam, ale tyhle tretry mam ve velikosti 46 zatimco obycejne boty nosim vetsinou 48icky (ale treba ledni brusle mam 50ky :)).

       

      Moc se na to cislovani spolehnout neda…

      0 0
      • bagr84  

        a zapomnel sem dodat ze se do tech treter vlezu i se zateplenou vlozkou a dvojema fuseklema (v zime).

        0 0
        • castro  

          ja mam 42 nohu, 42 compy, a v zime jsem se tam s telpejma fuseklama vesel v pohode

          0 0
      • cousimple  

        A běžné boty jaké značky ? Oni to většinou šijou docela rozdílně, u těch foxů sem to poznal asi nejvíc…

        0 0
      • horvas  

        tak tomu moc nevěřim…mám již druhé tretry od spešlu,velikost běžné obuvi 41,tretry vždy 42…že by jsi měl tretry o dvě čísla menší než normální obuv?…hodně podivné…

        0 0
        • bagr84  

          nemam duvod si vymejslet :)

           

          To ze kazdej vyrobce cisluje boty / hadry podle toho jak se mu zachce neni nic novyho…

          0 0
          • horvas  

            tak jasně,že nemáš důvod…ale možná sis všiml,že nikdo tady nemá tretry menší než normální obuv…takže na tom něco asi bude…

            0 0
    • dieegoo  

      Normální boty nosim převážně 44, adidasky jsou menší, takže 45. Tretry mám 45 a sedí jak prdel na hrnec.

      0 0
    • Dave.6  

      Zdravim nahodou mam stejne velkou nohu jako ty – 45tky a trety specialized comp mam 45,5 jelikoz kdyz jsem stal na zemi tak 45tky uz tlacili a bal jsem se ze by tlacili i na kole. Tedka uz s nema ale jezdim druhou sezonu a rikam si ze bych snesl i ty 45tky a bylo by to uplne presne. Pozice nohy se po nacvaknuti celkem zmenila a prsty mam volne. Hodilo se to v zime ze se dala obout i tlustsi ponozka. V lete s tenkou ponozkou me naopak pripada ze mam mista az moc.

      Ale je to hodne individualni ja mam docela sirokou nohu a tyto tretry me sedly uplne presne. na te jejich body geometry neco bude. A hlavne mam lonsky model tak nevim jak moc jiny je letosni. Chtelo by to zkusit a pokud neni moznost tak koupit pres net v nejakem kramu s moznosti vymeny.

      0 0
      • pavelr  

        Mám úplně stejnou zkušenost, akorát s velikostí 43.

        0 0
      • cousimple  

        No já v zimě moc kolo nesedlám, takže tlustou ponožku řešit nejspíš nebudu, vyzkouším 45-tky a když tak vyměním, zboží se dá přece vrátit do 14-ti dnů bez udání důvodů…

        0 0
    • mrozu  

      Dneska jsem si je koupil, vzal jsem 43.5, prumernou velikost nohy mam 43 (43 nejcastejs, ale nosim 42 i 44). Pokud nemas na vyber, zkusil bych byt tebou o tech pul cisla vetsi nez mas prumer, ale bude to velkej risk – byl jsem i v kramu, kde meli jen 43 a 44, a byl mezi tim velkej rozdil, 43 me tlacily a 44 uz byly jak lode, nemoh bych mit ani jedny. A pulkovy velikosti prej podle nich u MTB speslu nebyrabej :)

      0 0
      • cousimple  

        Taky mi dneska přišly. Asi jsem hybrid xD, pravá noha pohoda, u levé nohy mě tlačí nehet na švu(nahoře boty), takže počítám že se to roztáhne, protože to přece jen není délka, když botu obuju a natlačím nohu co nejvíc do předu, tak tam tak tak strčím prst, takže myslím že pohoda, i ta tlustá ponožka se docela dá, ale to sem zkoušel z hecu, protože v zimě kolo netasím :-). Takže mi nezbývá než doufat, že se levá lehce roztáhne.

        Jinak s tou reklamací, u těch kufrů by neměl být problém ne? Je to přece závit jako každý jiný, takže stejně tak jak jde našroubovat by měl jít i vyšroubovat ne ?

        0 0
        • pavelr  

          Přitáhnutím se ti kufr zakousne do plastové podrážky, takže zapomeň na případnou výměnu! Doporučuji momentový klíč, těžko se odhaduje síla s jakou kufry dotáhnout.

          0 0
          • mrozu  

            Presne, kufry si udelaji zoubkama dirky v podrazce, na to je potreba brat ohled pri prvnim nastaveni – nedotahovat hned nadoraz, protoze pak je velky umeni to treba o milimetr posunout, vzdycky to zapadne do tech predeslych drazek.

            0 0
      • vok  

        Specialized, dělá u všech MTB modelů bot velikosti po púl číslech. Jedině modely Sprt a Taho se vyrábějí pouze v celých číslech.

        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.