• Icelady

    Zdravím! Ráda bych se zeptala, proč mě  (brní) chodidla ze spoda v nášlapech? Pocítím to tak po 20 km jízdy.  Copak je špatně? Díky za radu

    0 0
    • jIrI___  

      Mě to dělaly moc utažené tretry. Zkus na je na chvilku povolit ;-)

      0 0
    • Gooorila  

      taky mě brní, zkoušel jsem různě utahovat a povolovat. Jediné co mi pomohlo bylo ve chvíli, kdy začínají brnět začít rychle šlapat taháním pedálů pouze neharu (a nešlapat kalsicky dolů). po cca 15 frekvencích je to dobrý a zase jedu nějakou dobu v poho.

      0 0
    • roud  

      možnosti je spousta buď moc utažený tretry (prostě je tolik neutahuj) nebo ti ty tretry prostě nevyhovujou (což se taky může stát) nebo máš blbě nastavený kufry na tretrách …

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        taky to může být nevhodná velikost treter, hlavně šířka, a nebo měkká podrážka.

        0 0
    • MITY  

      Protahovat, natahovat, sesednout a kousek se projít… zkoušet co se dá, jak píše roud, příčim může být moc

      0 0
    • gveck  

      Mě odumírají palce (přestávám je cítit), nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, ale nedávno jsem zjistil že ten na pravé noze přestává být citlivý trvale. Asi je nejvyšší čas s tím něco udělat, jiné boty? Když si zmáčknu zespodu kloub tak mě necitlivé místo zabrní.

      0 0
      • hribik A1  

        tak nieco podobne sa mi stavalo v zime, i ked s spd to nema nic spolocne, kedze ich nepouzivam. stavalo sa to vtedy, ked som mal bud tesnejsie zimne topanky (v nich mi vzdy prsty mrzli viacej) alebo ked mi topanky premokli a bol som dlho v mokre a chlade. s volnejsimi topankami sa to uz nestavalo, snad preto ze som tam mal viac miesta s tymi prstami trochu pohybovat a teda ani tolko nemrzli

        0 0
        • RoKo  

          me to udelaly lizaky… moc utahnes a mas na 3 mesice necitlivou cast nohy… ;)

          0 0
          • RoKo  

            fuj samozrejmne jsem myslel LYZARSKE – to bude temi dvemi deci vina… ;)

            0 0
      • kolečko  

        Nemáš Spešly? Mě tohle dělal podélný hrbol na jejich BG vložce, který mi tlačil na nějaký nerv nebo cévu a po pěti kilometrech jsem necítil prsty. S normální vložkou v pohodě.

        0 0
        • Icelady  

          Máš recht, mám spešly: http://www.specialized.cz/new/doplnek.php?… (ale o 2 roky starší model). Fakt mě to dost štve. vložka, ta mě nenapadla.

          0 0
          • pepek  

            Tu vložku jsem vyhodil za 10 minut hned doma.

            0 0
            • Evilcleaner  

              to je docela zvláštní protože právě body geometry se snaží zohlednovat nervy a cévy (viz gelové vycpávky v rukavicích)

              0 0
              • roud  

                Každýmu vyhovuje něco jinýho co je pro někoho přínos může být pro druhého mučící nástroj…

                0 0
              • Zdenda CUBE  

                Pokud má někdo ploché nohy a že takových totálních PLTFUSÁKU je v populaci hafo, tak jim zrovna ta klemba na vložce nemusí vyhovovat …

                0 0
                • pepek  

                  Tak, tak, přesně :-) Naopak ta šikmá podrážka je tam prima.

                  0 0
                • jandoo  

                  Přesně tak, já mam od nich „turisťáky“ Taho a nemůžu si je vynachválit, sedí mi na noze jak kdyby mi je dělal švec na míru..ze začátku jsem i přemýšlej jestli nekoupit ještě jedny a používat je na chození jen tak :)

                  0 0
          • kolečko  

            Sice jsem reagoval na qveck, ale to je jedno. Zkuste oba normální plochou vložku a uvidíte. Když to nepomůže, pak ještě trochu poštelovat kufry a tretru moc neutahovat.

            0 0
            • Icelady  

              Tak já to vyzkouším. Díkas všem za radu.  Později poreferuji, jak jsem dopadla.

              0 0
      • camillio  

        Dtto na palci L nohy, silniční adidasy. Pomáhá mi volnější „zapnutí“ boty a občas zahýbat prsty v tretře.

        0 0
    • Smazaný účet  

      pomáhá praštit se šutrem do lokte, nebo tak něco – podle chirurgické zásady, že „Bolest pacienta odstraníme tak, že mu způsobíme jinou, mnohem větší. On na tu první rychle zapomene.“

      0 0
      • hribik A1  

        to je dobra zasada. nieco take sa pouziva aj v oblasti financii: dlhy splatime tak, ze si na to pozicame este vacsu sekeru :-D

        0 0
    • Maroška  

      Tohle zní jako typický problém pro příliš tvrdou podrážku, potažmo nevhodně tvarovanou vložku. Nevím jak moc do toho chceš investovat, ale pomohly by vložky na míru tvarované teplem přesně podle nohy -  třeba Formothotics (zagooglit). Na mne to zafungovalo (silniční tretra tedy podrážka pro mne až moc tuhá) a teď můžu i 6+ hod na silničce bez bolesti nebo brnění chodidel. Ale není to zadarmo, takže to zvaž, předpokládám, že to není jediné řešení.

      Ke studiu více info třeba v CASRI – http://casri.cz/www/index.php?… , taky je nabízí Ondra Vojta - http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/ a nebo Triexpert (tam mají víc typů) – http://www.triexpert.cz/…icke-vlozky/ 

      0 0
      • Icelady  

        Marťoško, já Formothotics vložky mám do sportovních bot už zasi 3 roky. jsou super. ale tady jsem je nevyzkoušela. nemyslela jsem, že je to vložkama. dnes je tam zkusím dát a uvidím.Snad se tam vejdou.

        0 0
      • RoKo  

        Muzu se zeptat jak to funguje? muzu si bez vysetreni zakoupit nejake tepelne tvarovatelne vlozky a vytvarovat si je sam? Jako ze vlozim do boty, botu nahreju fenem, hodim do boty svuj platfus a zavazu botu… po vychladnuti vyndam a mam vytvarovanou vlozku?

        Dik

        0 0
        • Maroška  

          Já je brala u triexperta, přišla jsem tam s tretrama a vyhřáli a natvarovali mi to na místě.

          0 0
          • RoKo  

            ale v podstate ten postup je totozny s tim co jsem psal? pri tom chladnuti jsi stala nebo v sede?

            0 0
        • Icelady  

          Bez vyšetření se koupit nedají.  nejprve je hodinové vyšetření, poté ti navrhnou, jaké vložky by pro tebe byli nejlepší. přineseš si boty, do kterých to chceš, oni botu nahřejí a potom tam dají tu vložku.

          0 0
    • poiko  

      bt- nevíte někdo, co to znamená ta zkratka SPD? Shimano PeDal?

      0 0
    • Vilém  

      Mohou to byt mekke podrazky, moc utazene tretry, nebo jsou ti male.

      0 0
    • gemini  

      Taky se hlásím k problémovým jedincům. Mě zase chodidla v tretrách jakoby pálí. Mám boty od Spešlu ( jak na MTB, tak na silnici ) s původní vložkou, ale tento problém jsem měl i u prvních treter ( Diadora Geco ), který BG vložku neměly. Každopádně jsem asi tisíckrát zkoušel přenastavení kufrů, což víceméně nepomohlo vůbec, ale po čase jsem zjistil, že bolest eliminuju kruhovým šlapáním s vyšší kadencí ( dřív jsem jezdil na sílu a bez jakékoliv techniky šlapání a se všemi zlozvyky, co může cyklista mít ). Když si teď hlídám posez na kole a šlapání do kruhu, problémy se dostaví mnohem, mnohem později a v daleko menší míře. K tomu je moje teorie  taková, že jsem silovým šlapáním vyvýjel velikej tlak na chodidlo, který se důsledkem toho špatně prokrvovalo a proto docházelo k pálení chodidla. Co jsem ještě vypozoroval, je to, že k pálení docházelo nejvíc v teplejším počasí, kdy se noha více potí ( jak v ponožkách civilních, tak v cyklistických ) a noha je hrubou textilní vložkou v souvislosti s potem k chodidlu agresivní. Proto chci zkusit kožené vložky do bot, které jsou naprosto hladké a teoreticky by nohu „nedrásali“. Tak uvidím, jestli mi to pomůže…

      0 0
      • Icelady  

        a kde se da technika šlapání nacvičit?

        0 0
        • gemini  

          Obečně se říká, že technika kruhového šlapání se dá trénovat na válcích, ale s tím nemám osobní zkušenost. Já si uvědomil chyby tepráv, až když sem pořídil silničku a začal se zajímat o posed na ní. Na MTB jsem prostě jel tím stylem, že jsem tak nějak motal nohama a ono to jelo dopředu. Tam se to prostě tak nějak ztratilo a navíc člověk na biku občas sleze a tělo se nějak zotaví. Jenže na silnici prostě není důvod, proč zastavit ( myslím tím padlej strom a takový ty překážky, co v terénu bejvaj ) a tam jsem zjistil, že mě za půl hodiny bolej nohy, a záda a všechno a začal jsem si uvědomovat, že je něco špatně. Tak jsem se popídil po nastavení posedu ( třeba na webu zde přítomné Luky ) a po různých informací ohledně techniky šlapání. A pak jsem tyto nabytý informace zkoušel aplikovat v praxi a tělo na to začlo reagovat pozitivně ( myšleno tak, že jsem byl unavenej později, kopec jsem vyjel rychleji a lehčeji a nic mě nebolí tolik a tak brzo jako před tím ). Každopádně tady teďka nechci působyt jako odborník na problematiku posedu na kole a na techniku šlapání. Tím, co tady píšu jsem chtěl říct, že JÁ dělal takový a takový chyby a snažím se je napravovat způsobem o kterým si JÁ myslím, že je pro mě ideální. Takže to prosím berte jen jako moji osobní zkušenost – jsem ten poslední, co by mohl radit…:-)

          0 0
          • platypus  

            Ahoj, zaujaly mě Tvoje dva příspěvky, protože řeším ten samej problém a vidím to stejně jak píšeš, ať sem nejdu z prázdnou, co jsem kupoval prošlápnutý tretry (silnice) přes bazar tak v nich odjedu víc než co jsem kupoval fungláče, tam je to dost tragický, po dvaceti km už se to dostavují zmiňované příznaky, zkoušel jsem chodidlo víc upnout nebo naopak tolik neutahovat, efekt žádný, zas kupovat třetí tretry a zjistit to samý, to radši budu jezdit v prestižkách :-) tak kdybys měl něco novýho, nebo jak jsi na tom teď anebo někdo jiný, tak dejte vědět.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.