• Neurotix

    Zdravim lidicky mel bych mensi dotaz,jakoz to zacatecnik ,bych potreboval radu..

    Koupil jsem si nove kolo v Brne v Cube shopu,ale uz pri testovaci jizde jsem slysel ,ze na velkem prevodu na poslednich 3 rychlostich je prehazovacka hodne slyset,ze rachta.. dojel jsem zpet a upozornil na to,pan co tam servisoval kola mi rekl,ze to je tim, jak je to z uhlu ta prehazovacka ze to je normalni..

    kolo jsem ale moc chtel,tak jsem kolo koupil za 16 000,ale pri kazde jizde me to opravdu znepokojuje a nevim jestli je co reklamovat,nebo to je opravdu normalni,cim rychleji slapu na posledni prevody ,tim vice to rachta ..děkuji za pomoc a rady..

    Na kole jsem sedel naposled pred cca 20lety..

    Kolo viz foto,ani recenze jsem na nej nikde zadne nenasel ,ale pritom Prodejna ma 5* top hodnoceni.. cube aim pro M /29 kolo rok asi 2022?

    0 0
    • adam1  

      Prosím tě namaž ten řetěz a pak ho utřít ,je tu i vlákno o tom :)

      Je třeba se o kolo mtb obzvlášť starat .Dej tomu cca 200km a pak stejně jdeš ba garančku tak uvidíš ?

      0 0
    • Doyle  

      Uvidíš, co se změní po ujetí více kilometrů, než to trochu zajedeš. Máš to v záruce, tak pak můžeš případně tento problém řešit. Ještě by mě zajímalo, kolik měříš, podle nastavení sedla se mi zdá, že ti je kolo velké, nebo jen nemáš sedlo správně výškově nastavené.

      0 0
    • Slavik  

      Já teda nevím, ale je i narezlé ramínko přehazovačky. Jseš si jistý, že je to fungl nový kolo ročník 2022?

      Oslovení ahoj lidičky si nech k Vám do mateřský školičky.

      1 0
    • Kurt  

      Co jsou „poslední 3 rychlosti“? Nejmenší, nebo největší pastorky (kolečka)? To narezlé ramínko je fakt zvláštní – nedostalo to někde ránu? V tom případě by nešlo vyloučit ani ohnutou pátku přehazovačky.

      0 0
      • MatS  

        Narezle neni, to dela stin a jak je ten plech raminka vykously. Je to levna prehazka, tak nelze cekat takove zpracovani jako u vyssich modelu.

        0 0
        • Markony  

          Má rada fakt tomu nerozumíš zajdi do jiného servisu a uvidíš co ti tam řeknou, Ano kolo je v záruce, podle toho co píšeš tě opijou rohlíkem .

          0 0
    • Johny_r  

      Jednoduše řečeno, normální to není. Správně seřízený pohon žádné rachtavé zvuky nevydává bez ohledu na to, jaké kolečko máš zrovna zařazeno. U levného kola s levnou přehazovačkou se dá očekávat třeba horší stabilita seřízení apod., ale rozhodně by to mělo jít seřídit, aby to fungovalo. Nepředpokládám, že by kolo bylo konstrukčně blbě udělaný, že by to seřídit nešlo. O technikovi, který ti řekne že rachtající pohon je normální, bych si myslel své. Pokud ale kolo jede a řadí, tak nejspíš nepůjde o nějakou kritickou závadu a do garančky to počká. I tak bych ti ale doporučil naučit se základní úkony, jako je seřízení přehazovačky, udělat sám (na youtube je spousta návodů). Ušetříš hromadu peněz.

      Jinak se přidávám k výše uvedenému – očisti/odmasti řetěz od všeho bordelu a pak ho namaž. Kup si v nějakém cyklo krámu nějaké mazivo (třeba tohle, ale pro běžné užití je to fuk, funguje cokoli: https://www.koloshop.cz/…al-50ml.html), ideálně lahvičku s kapátkem, ne sprej, na čistý řetěz dej jednu kapku na každou rolničku (takové ty válečky), nech zatéct, zatoč párkrát šlapkama, vezmi hadr a řetěz utři. Základní pravidlo – na pohonu se pravidelně maže pouze řetěz. Žádný olej nepatří na převodník, pastorky, přehazovačku.

      0 0
    • TommyP3  

      Čistě z osobni zkušenosti. Tyhle levné přesmyky chtějí občas pomoct blickama aby řadily jak mají. A to i fungl nové. Jinak bych se nedivil, kdyby ty poslední tři převody byly velká-velká a hluk šel od zkrizeneho řetězu chytajiciho o vodítko. To je pak každá rada marná…nebo zase pomalá frekvence šlapání, tím pádem silově a měkké kliky co chytají řetězem o vodítko. přece na jízdě na kole není nic složitého.

      0 0
      • Johny_r  

        A tak počkej. Jestli to chrastí při křížení řetězu, tak to je samozřejmě jiná, ale to by mu ten servisák snad řekl, že na pohonu s víc převodníkama se nedají používat všechny převody kvůli křížení, ne, místo toho, aby mu řekl, že to je normální. No, jsem zvědav…

        0 0
        • Lišák  

          Když jsem si z 3×8 a posléze 3×9 udělal 2×8 a 2×9, tak jsem to měl vyštelovaný tak, že na velkou bez problému celá kazeta a na malou 4–5 velkých pastorků. Žena to má na kole dodnes a taky se žádně zvuky od pohonu nenesou.

          1 0
          • Johny_r  

            Jenže to asi nelze čekat od kola za 16, u kterýho nejspíš jedinej předprodejní servis spočíval v tom, že ho vyndali z krabice a přidělali k němu řídítka. A navíc teda nevíme, který převody vlastně zlobí, takže je to všechno jen věštění z koule.

            1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.