Snowboard - kdo na tom jezdi a poradi s vyberem prkna

236 nepřečtených
  • orgoj.chorchoj

    Obracim se z tim dotazem na vazene cleny B-F. Sice to s bikovanim nema zdaleka nic spolecneho, ale zadne forum snowboadaku jsem nenasel :\

    Planuju nakup noveho prkna ale moc se v tom nevyznam. Jezdim uz par let takze nic pro zacatecniky. Nic do parku, spis volnej teren a sjezdovky; delku kolem 160.

    Dik za tipy.

    0 0
    • poiko  

      checkni http://www.freeride.cz/…board/forum/, bro' ;)

       
      0 0
      • AleZ80  

        Ahoj,

        využiju tohle vlákno. Máte někdo zkušenosti s prkny zn. Hammer? Jaký jsou? ( obecně – přemýšlím o freeski od téhle značky )

        0 0
    • Deathklaat  

      Takže žadny freestyle,ale freeride.Kdyz koupíš cokoliv s dřevěným jádrem,tak chybu neuděláš

      0 0
    • postula  

      zalezi kolik chces zainvestovat jako u vseho. to ze bude mit drevene jadro neznamena ze je freeridove…kaz­dopadne drevo je zaklad…doporucuju NITRO nebo BURTON od nitra jsou freeridove napr. modely pantera hodne univerzalni je blackhawk nebo team kdyby se ti postestilo sehnat suprateama tak je to taky dobra volba..spousta moznosti je taky od burtonu napr Custom je hodne univerzalni nebo na freeride Malolo nebo Supermodel popripade Fish..na freeride ma deska jiny tvar ma vecinou delsi a sirsi spicu a kratsi a uzsi patku..taky inserty jsou vice vzadu…klido poradim na mailu.

      0 0
      • Deathklaat  

        To taky nikdo netvrdí,že ze dřeva jsou freeridove desky:D Nejlepší kompromis je nějaký all mountain tzn třeba 60% freeride/40% freestyle. Já jezdim už asi 3 roky desku F2 a jsem spokojen.Ale každopadně Burtonem nikdo ještě neprohloupil.Při výběru je vicemeně jedine hledisko peníze a pokud se ti libi design.

        0 0
        • baboon  

          S tímhle souhlasím..Vybereš si cenu, vybereš si design a je to..Myslím,že u drtivé většiny nemůžeš šlápnout vedle..Teda když to nekoupíš někde v Makru..:) Asi nemá cenu prosazovat nějakou značku, jsou na tom tak nějak stejně a když se ti nebude líbit nic od Burtonu, šáhneš po Nitru a rozhodně neprohloupíš..Já jezdim teď Westige a starou desku mám do parku a je to podle mě paráda..To nový mám taky spíš do freerajdova, 162cm, krapet tužší,než parkovka..V prašanu i na upravený sjezdovce je to paráda,ale skočit se s tím taky dá..:)

          0 0
        • mastihuba  

          all mountain tzn třeba 60% freeride/40% freestyle.

          by mi to tu někdo moh vysvětlit. Jsou dva různý All moutain nebo je řeč o stejným typu prkna?

          0 0
          • baboon  

            No to nejsou…) Allmountain je jen jeden..:) Jde o to,že tyhle asymetrický použiješ dobře v prašanu a ještě líp na carving,ale na skoky je to zlý a když budeš chtít jet na switche,tak je to úplně dead..Takže do parku s tim ani nepáchneš..:) Navíc jsou ještě o kus tvrdší,než ty hybridní.. Na jednom takovym jsem jezdil..To bylo dokonce racingový,na přeskáče,tvrdý jak kamen.:) člověk si na tom užije jen když kolem nejsou lidi a je upraveno = skoro nikdy..:( Ale zase oblouk kdy nosem bereš o sjezdovku a stále nepadáš na těch freestylech asi nevykouzlíš..:)

            0 0
            • Deathklaat  

              All mounatin někdo asi blbě pochopil.Racove prkno na pevne vazko jsem tim určitě nemyslel.A v parku to rozhodně dead neni. Já jezdím tohle F2

              0 0
              • mastihuba  

                no jelikož už skoro 13let jezdim Al-moutain prkno na tvrdým vázku, tak mne to trošku zarazilo. :)

                0 0
                • baboon  

                  No a máš lyžařský přeskáče,nebo spešl na AM? Nebo spíš takhle,jsou o hodně jiný? Měkčí?

                  0 0
                  • mastihuba  

                    Reichel 124. Je to tvrdá klasika pouze na bord, s lyžařskejma se ta bota nedá vubec srovnávat. je celkově měkší a ohebnější aby tě pustila do nákleku. Když sem začínal a jezdil v lyžařskejch botech tak bylo nutný mít rozepnutou nebo výrazně povolenou horní přaskou. A začínal jsem na těhle

                    0 0
              • baboon  

                no jasný…Ale tam píšou AM i k asymetrickým prknům a pod tím že je jezdí s polopevnejma botama,ale ne klasickýma softama…Jinak park jsem měl na mysli hlavně kvůli té symetrii prkna..Těžko něco odjedeš pak na switch..:) Jinak s tvým výběrem souhlasim,ten koment byl k tomu odkazu..:) To máš jako u biků..Kdo přesně ti vymezí hranici allmountain,enduro? Nikdo.:)

                0 0
          • Tomínos  

            All mountain je označení prkna který je mezi freeride prknem a freestyle prknem, takže vlastně takovej univerzál kterej by měl zvládat jak v prašanu, tak v parku :-)

            0 0
            • mastihuba  

              rozkliknul sis vubec ten link co sem dal vo dva řádky vejš?

              0 0
              • baboon  

                :) Ale to je tak nějak všeobecnej problem..V eshopu ti napíšou AM prkno a pod to vhodné pro Freestyle/freeride a je to…) Ale jak už jsem psal nahoře..Dneska už ty pojmy těžko někdo rozliší na 100%..

                0 0
              • Tomínos  

                Psal jsem mu co znamená pojem All mountain u prken s měkkým vázkem, omlouvám se ti, že jsi to nepochopil.

                0 0
                • mastihuba  

                  já to nemyslel nijak zle, právě proto sem se ptal jestli každá kategorie tvrdý/měkký má svoje označení pro nějakej ten zlatej střed. Dík za vysvětlení. O měkký prkna se moc nezajímám, protože na ježdění po sjezdovkách na což to většina lidí používá mi přijde vhodnější tvrdý prkno. Přeci jen do lyžáků se dá víc zabrat.

                  0 0
                  • Tomínos  

                    Jo to určitě, tam jde i o to, že já třeba sem tam u zkusím něco skočit, potom je výhoda jízda na svitch. A určitá volnost v botách :-)

                    0 0
        • postula  

          napsal si ze kdys koupi se drevem chybu neudela coz neni pravda..musi vybirat peclive protoze kdys koupi celodrevenou ale twin typ tak mu ta deska bude naprd… jasne je ze vsem penovym deskam davno odzvonilo..a drevo je zaklad..s all mountaninem mas pravdu asi by pro nej byl idealni..dulezite je jestli chce jezdit hlavne v prachu a nebo prevazne sjezdovky a prasan jen jako doplnek a podle toho vybrat..

          0 0
      • orgoj.chorchoj  

        S cenou bych se nechtel dostat pres 10k. Shanim doporuceni podle na prkno od nekoho, kdo ho jezdi. Popisy na webu mi pripadaji u vsech desek stejny: super core, super skluznice, super vsechno …:\

        0 0
        • poiko  

          v tom případě můžu za sebe doporučit Sims Protocol, a za kamaráda Nitro Suprateam

          0 0
        • karliner  

          v tom případě za sebe doporučuju Lamar Reaper :-) 

          co se týče všeobecné rady, připojuji se ke kolegům výše, urči si cenu, kterou jsi ochoten zaplatit a dál vybírej podle designu, v cenové hladině +/-7.000 a více za prkno už chybu neuděláš, třeba výše doporučované značky Burton a Nitro jsou určitě super prkna (kdysi jsem i jeden Burton měl), možná díky značce o fous dražší, než konkurence, ještě bych možná byl trochu opatrnější při nákupu v řetězcích typu Sprotissimo nebo Intersport, kde sice jdou koupit taky značková prkna, ale buhvíjak staré modely (ale co si budeme povídat, to se ti může stát i v leckterým snowboardshopu)

          btw – i v Makru prodávají Nitro :-)))

          0 0
          • orgoj.chorchoj  

            Mate nekdo zkusenosti s prkny Forum? napr. Forum Symbol

            0 0
            • poiko  

              přímou zkušenost ne, ale prkna to jsou kvalitní. bez pochyby. skoro bych řekl, že prkna s tradicí:)

              ale je to těžko říct, podle čeho by se vlastně mělo prkno v kvalitě porovnávat. neuškodí si na stránkách výrobce najít rozměry a tvrdost a porovnat to s jinými výrobci, nebo typy. All mountain můžeš mít i víc jak do FS, tak do FR. stejně jako u kol. pak všeobecně pohlídat Backstance, možná ef. délku.

              0 0
            • madcat  

              Jezdím Forum Peter Line už asi pátej rok a zatím super, i když nic jinýho jsem zatím nezkoušel… Je už trochu okousaný, ale drží. Kupoval jsem ho za lacáka jako ojetý v půjčovně na naučení, a zatím jsem neměl potřebu kupovat novější/lepší.

              Mimochodem firma Forum byla před pár lety koupena Burtonem, takže jak byly ty prkna kvalitní do té doby, tak jsou určitě kvalitní i teď.

              0 0
    • Tomínos  

      Já letos zlomil svýho skotíka, takže jsem šel tady do toho http://www.sport-live.cz/…08-1483.html

      zatím drží :-)

      0 0
      • karliner  

        prosimtě, jak se dá zlomit snowboard?

        jezdím na prkně už více než 20 let a ještě se mi to nepovedlo :-)))

        0 0
        • Tomínos  

          Skáčeš? Dobře a rád? Tak až neustojíš skok, tak se dá prkno zlomit :-) To je podle toho co na prkně děláš :-)

          0 0
          • KRAJIC  

            Tak, tak. A jak jsi rád, že to byla fošna a ne noha. Já osobně jsem prkno zlomil o strom a prasklo to jak dřívko od nanuku.

            0 0
            • karliner  

              možná by pomohlo se nejdřív naučit jezdit, než začneš kácet stromky v lese :-)

              0 0
              • KRAJIC  

                Kdo nepadá a nedává si na držku není jezdec, ale obyčejný přisraný pasažér. Hlášky typu" já už nepadám, protože umím jezdit" jsou v přímém rozporu s filozofií snowboardingu.

                0 0
                • karliner  

                  Kdo nepadá a nedává si na držku, není jezdec – typická hláška lempla, který své lemplovství vydává za přednost. S filozofií snowboardingu to nemá společného vůbec nic.

                  0 0
                  • KRAJIC  

                    Tak tos dost ujel kamaráde! Nejezdíš náhodou do Beskyd, že bych se přišel podívat mistře? Jak můžeš vyřknout takový ortel nad člověkem, kterého jsi jezdit v životě neviděl?

                    0 0
                  • fousek  

                    Kdo nepada jezdi pod svy moznosti (a tim je receno vse)

                    0 0
                    • Pebe  

                      takže svoje možnosti využíváš pouze pokud padáš? Není to náhodou tak, že „kdo padá nezná svoje možnosti nebo je evidentně překračuje“ ?

                      0 0
                      • fousek  

                        na obe otazky ano, ten kdo nepada, treba ani jednou za rok, tak evidentne jezdi hur nez by moh a kdo pada pokazdy kdyz vyjede ten evidentne  sve moznosti prekracuje, otazka je kdo z tech 2 pripadu se bude vic zlepsovat. Ale dalo by se rict ze ten kdo nepada umi jezdit.

                        0 0
                        • Pebe  

                          jednoznačně se bude víc zlepšovat ten co nepadá, protože ten co padá bude věčně zraněnej a nebude jezdit skoro vůbec ;-)

                          0 0
                          • Tomínos  

                            Tak to jsi trochu mimo, při vožení se z kopce dolů by to možná mohlo platit, ale pokud se na prkně pokoušíš dělat blbosti jako třeba skákání nejen rovně  dopředu, tak si toho padání užiješ, mě třeba naučit se bs, fs 360 stálo dost pádu, holt žádnej učenej z nebe nespadl, ale jestli si stoupneš nebo stoupl na prkno a dáš tyhle skoky napoprvé a bez pádu budu ti líbat nohy jak dlouho budeš chtít :-)

                            0 0
                    • karliner  

                      vše je řečeno tvojí fotkou v profilu :-)

                      0 0
                  • Tomínos  

                    Znáš nějakýho Aleše Valentu? Nemusiš osobně, to je ti takovej lempl, no co ten se napadal než se naučil ty svý tríčky :-))

                    0 0
                  • miruš  

                    každý pád byl vždy pro mne další zkušeností abych nepadal znovu

                    0 0
                • Pebe  

                  ono to je spíš tak, že kdo nepadá a nedává si na držku umí odhadnout svoje možnosti a v rámci svých možností jezdí. To samé s hláškou „já už nepadám, protože umím jezdit“ je pravda, nutno ovšem doplnit konec věty „v rámci svých možností“. Taky proč budu skákat v parku když to neumim a třeba mě to ani nebaví? Abych si zlomil nohu a půl roku nemohl chodit? Nabral nedejbože 20kg a už se z toho nevyhrabal? Děkuji nechci ;-)

                  0 0
                  • baboon  

                    A nebo se to někdy chci naučit a pak se to bez pádu neobejde..:) Nebo už umim,ale chci se naučit nějakej novej trik..:) Ukažte mi na člověka,co zkusil a hned odjel backflip..:) Ano,můžu brázdit sjezdovky a nepadat,ale to mě pak jaksi nebaví..Ale zároveň nepojedu na největší skok a nepošlu tam něco,co jsem nikdy nedělal..:) Najít zlatej střed a je to..

                    0 0
                • dancing dog  

                  Ty si asi pěkně hustej týpek, žjóóóóva. Jak rád bych já dosáhl PŘISRANÉHO PASAŽÉRSTVÍ…

                  o filosofii snowboardingu nic moc nevím, to už vím víc o Platónovi aspol.

                  taky peace

                  0 0
            • mastihuba  

              tos mi připoměl hlášku z lanovky :)

              Tatínku taky pojedeme mezi těma stromama?

              Ne! Ty ****** strom ti neuhne.

              0 0
    • rorys  

      Já už třetím rokem „fičím“ na SIMSu a paráda. Dobré je prno testnout a uvidíš které ti pásne.

      0 0
    • KRAJIC  

      Pokud na tom začínáš, tak je ti dobré a kvalitní prkno celkem na *****. Zkus sehnat nějaké jeté ne moc tvrdé spíš nějaký allmoutainový univerzál. Výškově ať ho máš mezi bradou a nosem. Těch kritérií a zdaleka ne jen u prkna, ale i u bot a vázání jsou miliony. Jezdit ,padat, zkoušet a časem pak už sám poznáš, že ti stávajíæí vybavení nestačí.

      0 0
    • wenc  

      http://www.gravity-snowboards.cz/…gravity-lost

      Já bych se nebál tohodle prkna, akorát ještě záleží jak velkou máš nohu protože ho mají myslím jenom ve wide. Jsou to kvalitní prkna věřím jim. Jezdím na modelu one-eye wide a naprostá spokojenost. Pokud nechceš vyhazovat peníze (viz. Burton) tak tohle je myslím optimál. K délce co jsme slyšel tak fr prkna je lepší brát delší, takže bych zvolil tak tu 166 :)

      0 0
      • poiko  

        ty prkna Gravity, si myslim, je skvela volba. imho rozdily mezi ruzne drahyma prknama nejsou tak markantni a G. jsou za slusnou a snesitelnou cenu a rozumnou kvalitou

        0 0
    • friblos  

      ja jsem pro gravity gvt team 08– za ty prachy asi nic lepšího nekoupíš

      0 0
    • RabbiTBiker  

      záleží na tom kolik do toho chceš nebo mužeš vrazit, jestli je to aspon tak od tech 7000–10000 za fošnu tak bych vybral něco od Ride , Nitro , forum , LTD ,LTB ..............něco podobnýho , Každopádně dřevěný jádro !!!!!!!!! Jinak carbon už mi přijde moc luxusní a zbytečnej , dřevo je dostatečná podpora ....... Já už třeba nechci nic jinýho než Ride , si myslim za dobrý prachy záruka kvality ........ Nikdy nezradilo ........Ale myslim , že i ostatní firmy dělají kvalitní prkna!! Stačí jen správně vybrat ......

      0 0
    • postula  

      http://www.snowboards.cz/…pro-dospele/ tohle doporucuju ja!!!nitru verim jsou to super desky celkem dost se snb venuju a tahle te nezklame..  http://www.snowboards.cz/…pro-dospele/ jsou to cca tri roky stare modely ale porad nekde jinde nez nejnovejsi gravity westige atd…

      0 0
      • poiko  

        proč jsou prosim tě lepší než Gravity?

        0 0
        • poiko  

          pro objektivitu dodám, že mam vázko a boty na prkno právě od Nitra a sjem spokojen

          0 0
        • postula  

          skluznice je sintrovana hodne tvrda to znamena ze lepe saje vosk a neskrabnes ji tak snadno, jadro je s karbonem ze dreva ktere se predtim nez ho daji do desky vyvyruje aby se zbavili prebytecne pryskyrice + jsou pouzite vsechny nejlepsi materialy ..taky jsou tyhle desky docela lehke.., celkove zpracovani prkna je super.. tohle jsou modely ktere stoji normal kolem 15, 16tis..nerikam nekupuj si gravity jen rikam ze tohle je super nabidka a gravity ve stejne cene jako je tohle ted se proste nechyta… je to jako s kolama nektere jsou proste lepsi nez jine.

          0 0
          • poiko  

            proč by sintrovana skluznice mela lepe sat vosk? Podle stranek Gravity nabizi jak sintrovane, tak grafitove skluznice. S tim karbonem ti nevim, mam ho v prkne a nic extra nepozoruju, takze to taky odpada. Ad materialy, proc a kde pouziva lepsi materialy Nitro nez Gravity? S vahou jsi me dostal, protoze Nitro uvedlo letos na trh novinku, vypadlo mi jeji jmeno, ktera ma byt nejlehci na trhu. Ostatne mluvime zde o normalnich modelech. Dale netusim, proc se v CR objevuji zlevnene top modely s puv. cenou kolem 15000 (coz je v soucasnosti spis fakt z rise snu, kdyz uz i Buton Custom se da koupit za ofiko cenu 13k).

            Myslim tedy, ze se mi podarilo vyvratit tve argumenty. Uznavam, ze Nitro patri v CR (mozna i svete) k velmi prodavanym prknum, ale neni to duvod proto, rikat, ze jsou lepsi, nez prkna jina, zvlast, kdyz se pravdepodobne vyrabeji ve stejne fabrice, ze stejnych materialu.

            No flame, jen me zajima, proc lide porad trvaji na tom, ze zabehnute znacky musi byt nutne lepsi, nez jine nove, kdyz nikdo neni objektivne schopen dokazat, ze jsou opravdu lepsi, enbo ne. Ale presto se bude bit na internetovych diskuzich do posledniho dechu, ze zname znacky jsou lepsi nez nezname. Nerozumim tomu

            0 0
            • mastihuba  

              v tomto souhlas. Dodnes mne mrzí že jsem musel koupit Nitro u Zezuly a nezbylo na mne prkno z domácí výroby tu v Brně. Jedno jsem měl půjčený na týden a nechtěl jsem ho vracet.

              0 0
              • karliner  

                k tomu bych se přidal, dodnes vzpomínám na home-made ROOK z roku 1990, jestli se nepletu, tak to byl okopírovaný Burton Air, ale vyrobený ručně a s láskou a k tomu vázko GORO :-)

                0 0
            • mastihuba  

              ani ta výroba nebyla až tak složitá. Rozřezalo se kvalitní prkno, zjistilo se z čeho to je, na CNC se udělala forma na lisování za tepla a … a pak problémy s prodejným designem, odbytem, nedostatkem času na tudle okrajovou záležitost......

              0 0
            • postula  

              Saje voskl lepe napr nez extrudovana a taky je rychlejsi to je jasna vec hodne po poznas napr pri prejizdeni traverzu…chtel sem borcovi proste jen poradit a ve finale je mi jedno na cem bude jezdit chtel sem mu dat tip najistotu na vec ktera neni nejnovejsi hitovka ale luxisni cena a kvalitka je nepsorna…nevim co povazujes za normalni model snb snad kazdy model je normalni ne?? jinak top modely se slevnujou napr proto ze jsou 3roky stare a kazdy se chce zbavit starsich kolekci protoze lhromada lidi jde po novinkach stejne tak i se snb oblecenim jsou to veci ktere vydrzi a 3roky nekde na kramu jim rozhodne neublizi ale trh je neuprosy. Netvrdim ze zabehnute znacky jsou nutne lepsi nez znacky novejsi.

              0 0
    • burnout/syndrome1  

      Omlouvám se,že se na to tážu na bajkovém fóru,ale když už tu to vlákno je,zkusím ho využít.Zajímalo by mě,jaký úhel vázání  používáte,vepředu i vzadu.Už nějaký ten pátek na prkně jezdím,ale pořád hledám ten optimální úhel,co by mi nejvíce vyhovoval.Nej­častěji mám 10 st. vzadu a 20 vpředu,co vy? 

      0 0
      • baboon  

        jak kdy..:) V parku „na kachnu“ (cca +15, –10),na fr nebo obloučky po sjezdovce tak nějak co ty.:)

        0 0
        • Tomínos  

          Používám ještě větší úhly asi tak +27 –21 zkoušej co ti bude vyhovovat, tu přední nohu jsem nastavoval tak dlouho až mi při pomalý jízdě z kopce přestalo dělat problémy udržet prkno rovně. (tím myslím, že do tý doby jsem to prkno musel trošku držet aby se nesnažilo zatáčet a až při tomhle úhlu na něm prostě stojím a jedu rovně)

          0 0
          • baboon  

            tyjo to už je docela dost..:) To by mi asi vyvrátilo pracky..:)

            0 0
          • burnout/syndrome1  

            V parkách nejezdím,jsem už přeci jen starší pán,ale tedy – 21 se skoro 30 vepředu,to by mi asi roztrhlo.Pochopim vzadu 0,minus už není nic pro mě

            0 0
            • Tomínos  

              Nojo, postupně jsem přidával :-) Ale fakt to má svý opodstatnění :-) Ale samozřejmě co někomu vyhovuje druhýho by zlámalo :-)

              0 0
        • KRAJIC  

          +15/-5

          0 0
      • postula  

        uhly jdou vzdy po 3stupnich takze kdys nekdo pise ze jezdi 20 nebo 10, –5 tak to asi nic…je to hodne individualni nekdo jezdi velke nekdo menci optimalni pro hodne lidi je 18, –6 nebo 15, –6 nebo taky zvadu dat –9..bude se ti lip jezdit na switch nekdo taky vozi napr. 18, –18…

        0 0
        • friblos  

          zkoušel jsem vepředu něco kolem 15 ale pro bolesti kolene vozím 0 vepředu i vzadu a je to v pohodě jak v parku tak v lese

          0 0
    • orgoj.chorchoj  

      diky vsem za poskytnute rady a nazory. dovoluju si tady prezentovat vysledek: LTB Supreme 168W + Drake Czar

      Testovani probehne pristi tyden takze snad vyjde pocasi a snih ;)

      0 0
      • dancing dog  

        Krása!.Kolik to koštovalo,smim-li se ptát?

        Jenom nechápu, jak někdo může stát levou nohou vpředu .-)

        Já překonal kritický první dny a nějakou tu modrou už sjedu, jen ten vlek mě ničí…ve svym věku se už na prkně asi nikdy nenaučim tak dobře, jako na lyžích :-(

        0 0
        • orgoj.chorchoj  

          nikdy nerikej nikdy :) pokud clovek neni uplne poleno tak zlepsovani na prkne jde do urcite urovne pomerne rychle; te urovne jsem uz asi dosahnul a dal by to chtelo vic casu – treba ta nova fosna pomuze :D

          tahle sranda diky slevam stala tesne pod 14k

          0 0
          • dancing dog  

            14ooo? tak to je dobrá cena, fcně nejsem schopnej prkno posoudit(vázko jo), ale design je nádhernej!!

            Já si na aukru pořídil jetej set za dvojku, boty z Hervisu ve slevě- kdyby mě to moc nechytlo, nebo vůbec nešlo..

            Nevim, co mě to v pokročilym věku popadlo, ale nějak sem měl neodolatelný vnitřní nutkání..tak uvidíme.

            A přitom mi ty lyže celkem dou a dost mě baví .-)

            Tak si užívej, přeju minimálně ještě 2 měsíce sněhu a ať se na prknu jezdí aspoň stejně dobře, jak se na něj kouká .-)

            0 0
            • C.A.C  

              S tím „pokročilým věkem“ to nebude taková hrůza. Dá se i později. Jezdím osmou sezonu, ale pouze na „tvrdým“. Dříve ortodoxní lyžař, dnes jedině prkno.

              0 0
              • dancing dog  

                Jo, díky, beru to jako povzbuzení a podporu…

                Zdá se mi to, nebo to je sjezdový prkno ?

                0 0
                • C.A.C  

                  Nezdá, na sjezdovku ideální. Tvrdý boty, tvrdý vázání a obloučky jak víno. 

                  0 0
                  • dancing dog  

                    Jojo, na mě už moc brutální…budu rád,když zvládnu freestyle…

                    jo jinak, mrkl sem na stránky, vy jste teda fakt dost nadšenci… Šumpersko, můj milovanej region, zrovna příští týden tam jedu, doufám, že obleva nesežere všechen sníh v Rudě a vernýřovicích- to sou sjezdovky na mě, co se prkna týče..ještě tak Františkov nebo dětská v Klepáčově…zdravím do Jeseníků… 

                    0 0
                    • C.A.C  

                      Františkov a Klepáčov asi vydrží, ale Ruda určitě ne. Jede to dolů jako blesk. Ale super kopec na klidný ježdění a pilování stylu je na Dolní Moravě – u Slončíka. Uprostřed vesnice, parkoviště hned u cesty ( po pravé straně, cca50 m před sjezdovkou Sněžník ), vytápěnej stan, dvojkotva, výborně upravenej svah… A k zahození nejsou ani Kunčice (http://www.skikuncice.cz/), tam to taky vydrží.

                      0 0
                      • dancing dog  

                        Díky za tip, určitě zajedu. hlavní stanoviště mam v Šumperku a u skorošvagra na Klepáčově, nachtěl sem jezdit někam moc daleko, ale pokud dole nebude sníh, tak nic jiného nezbyde…

                        Na Dolní Moravu asi vyrazím s lyžema, sjezdovka je am prý super a podle fotek to tak i vypadá…ale tu černočervenou bych si asi teda určitě na prkně nevychutnal…

                        Dost sem doufal v ty vernýřovice- je to od Š kousek a vypadá to na dobrej svah na učení…

                        tak díky za info a za typy, jo poslední dotaz- sníh na běžky nahoře je?

                        Zdravím!

                        0 0
                        • C.A.C  

                          Nahoře jo, tam je ho hafol. myslím tím vrcholové partie Skřítek-hlavní hřeben-Ovčárna-Praděd-ČH sedlo. Tam je to tutovka. A vlastně všude nad 1000mnm. Níž je to loterie, zatím taje fest.

                          A ta dolní Morava-právě ten vlek u „Slonči“, kterej je před tou černo červenou je na učení ideální.

                           
                          0 0
                          • dancing dog  

                            O.K., na skřítek to mám z Klepáčova kousek..tak tam snad trochu taky zarejdim..ještě 1× díky za info, přeju hezkej zbytek zimy, třeba se někdy potkáme, jezdíme tam celkem často…Zdravím

                            0 0
                      • dancing dog  

                        Jen kdybys to ještě četl- Kunčice super, ale pro mě jen na lyže, na prkno je to na mě moc prudký…takže nakonec prkno nejvíce Branná, tam mi to vyhovuje včetně lanovky…běžky okolo Skřítka dobrý trasy, ale celkem problém namazat…

                        Okolí Starého města vůbec moc hezký, krásná oblast, i na kolo určo moc fajn…mít tu na Šumpersku gut práci, klidně bych přesídlil…

                        0 0
      • gargamel  

        Jenom se tady optám…při jaké velikosti nohy (boty) je vhodné volit širší (W) prkno?

        0 0
        • orgoj.chorchoj  

          Ja mam botu US 13 a na tu uz vseobecne doporucuji wide prkno. Je to ale dost individualni -  normalni desky nekterych vyrobcu jsou sirsi nez wide jinych – porovnaval jsem teda rozmer „waist“ ruznych prken.

          0 0
          • burnout/syndrome1  

            To je fakt,zrovna předevčírem jsem se v Hervisu divil,proč mají tak krátké prkna ve wide vaiantě,a nebyla to wide varianta,byla to standartní šíře,tedy dost značná, dané značky,pokud si správně pamatuji,s názvem Limited for you aneb L4Y

            0 0
      • KRAJIC  

        Pěkná deska.

        0 0
      • Tomínos  

        Nevím jestli tak klame foto, ale připadá mi stance dost dozadu, dej mi pak pro zajímavost vědět kolik tam máš. Jinak musím pochválit :-) Drakouše vázko mam taky, ale podium v prostatě ve stejný barvě :-)

        0 0
        • orgoj.chorchoj  

          Pokud tim myslis posunuti vazani (fakt nejsem snowbordak (: tak ji – 5cm vzad.

          0 0
          • poiko  

            ty vago, to je celkem dost. mam dva a půl a řikam, si, že to dam ještě víc dopředu

            0 0
    • gargamel  

      Ahoj, oživím jedno starší téma…chtěl bych poradit s výběrem nového prkna. Několik let jezdím na prkně Salomon, které už dosluhuje, tak bych potřeboval nové. Jezdím volným terénem v prašanu v kombinaci s jízdou po sjezdovce, čili asi freerajdové prkno s dřevěným jádrem. Měřím 182 (do teď jsem měl prkno asi 164cm) a vážím 78–80kg. Vázání mám nové, jde mi tedy pouze o prkno. Cenová hranice tak kolem 6000. Předpokládám, že teď na podzim budou ve slevě letošní modely (čili počítám že půjde sehnat dobré prkno za dobrý peníz). Poradíte něco?

      Máte někdo zkušenosti s novinkou tzv. banánem (opačné prohnutí prkna)?

      Díky…

      0 0
      • ronin  

        Pokud nemáš vyloženě náklonost k určité značce tak snb SIMS do 6tis udělá velkou službu http://www.freestylesport.cz/…sims-destiny SIMS má jedny z největších slev na starší modely

        0 0
      • dancing dog  

        Já jsem teprve čerstvě pokročilej jezdec (začal jsem loni, ale průběžně i ledovec)), takže je drzost Ti radit, ale jen poznámka- z 2. ruky sem přišel k tomuto

        http://www.snowspire.cz/…

        a nemůžu říct špatnýho slova, i přes ten ročník…

        ikdyž každej ví, že nej SNB dělá Nitro .-) http://www.misfit.cz/…era-166–4193

        nějak jsem nepostřeh, jak se dávaj na novym BF odkazy :-(

        0 0
        • karliner  

          Až budeš psát další příspěvek, jukni doleva, vedle toho okénka, do kterého ťukáš svůj vzkaz :-)

          0 0
          • dancing dog  

            no právě že z toho moc moudrej nejsem:

            tučně

            kurzíva

            Odkaz:

            http://www.bike-forum.cz

            Odkaz na slově (BF):

            BF

            Odrážkové seznamy:

            1. první položka
            2. druhá položka
            3. třetí položka

            Číslované seznamy:

            1. první položka
            2. druhá položka
            3. třetí položka

            Přidat fotografie

            ( to jediný je modře ) to bych zvládl, ale jinak?

            0 0
        • poiko  

          jestli nej prkna dělá Nitro, to netušim, ale mam podobný prkno SIMS jako zminoval RONIN a potvrzuju jeho slova. Mám Sims Protocol a nemůžu si stěžovat.

          Jinak ale pro to, na co chceš to prkno mi přijde Nitro Pantera jako ideál ( z hlavy si nepamatuju rozměry, ale je to tvrdší all-mountain prkno. Na skoky to moc neni, na sjezdovku a do prašánku ideál

          0 0
          • ronin  

            jj materiály dělájí velké kroky vpřed, skluznice opravdu rychlá a odolná pár dní ve snowparku nešetřeno a skluznice i hrany ok. Opravdu si raději pořídit prkno na freeride a nedělat komromis, tuhost jádra je podstatná. Má oblíbená série a pár kousků vlastním http://www.swellaxis.com/…OfId-709.htm

            0 0
        • gargamel  

          Díky všem za tipy. Ta pantera vypadá opravdu dobře. Ještě se zeptám na tu délku. Jezdil jsem 164cm. Mám ho kus nad bradu a vyhovuje mi to, ale delší ani kratší jsem nezkoušel. Mám zůctat u cca stejné délky (např. Nitro Pantera má 166)?

          0 0
          • ronin  

            Čím delší efektivní hrana (kontakt hrany se sněhem) tím se do toho můžeš při rychlé jízdě pořádně opřít. Pokud ti vyhovovala délka 164 nebál bych se o 2 cm delšího prkna. Nevím jestli to tu není rouhání, ale už by mohlo napadnout…

            0 0
            • karliner  

              na sjezdovku a tvrdý vázání asi jo, do prašanu a na freeride spíš ne, ale rozdíl nebude nijak zvláště patrný bych řekl, i když 166 cm na 182 cm a relativně nižší váhu mi přijde jako dost velký pádlo :-)

              p.s.: na 186/88 mám lamar reaper 165 cm

              0 0
              • ronin  

                tak u mě 180/80 sims fader le 162cm na freeride a dá se sním mlsnout i zábradlí či bigair. Jinak do snowparku u mě max 152 bazarovka,vý­prodej co mě není líto po sezoně zničenou zahodit.

                0 0
            • dancing dog  

              Jo, taky se těšim a moc doufám, že má prasefor Klaus pravdu a žádný globální oteplování letos v zimě nebude…

              0 0
            • dancing dog  

              Jo, taky se těšim a moc doufám, že má prasefor Klaus pravdu a žádný globální oteplování letos v zimě nebude…

              0 0
          • dancing dog  

            2 cm bych se nebál, já šel z 160 na 164 a v podstatě jsem nic nepostřeh..na druhou stranu prej by Ti prkno nemělo jít nad špičku nosu, pokud to není vyloženě jen do prašanu, takže těch 166cm bude asi hranice…

            0 0
          • poiko  

            no, mega rozdíl to nebude. prkno bych volel někde mezi bradou a nosem. jestli sjem pochopil, tak 166 by měla být OK

            0 0
            • gargamel  

              Tak tu 164 mám přesně na spodek brady, takže 166 by měla být ok.

              Nevěděl jsem, že je ta délka měřená i s prohnutím…

              0 0
    • dancing dog  

      Čau kluci, využil bych tohodle vlákna, chci se optat, jestli se někomu z Vás doma neválí starý snb vázání, opotřebený, ale funkční a hlavně nerozpadající se, který by nebylo žádnej šmejd ale zase nebylo moc drahý… měl bych to na svý 1.prkno, na kt. sem se učil, bylo asi z 3.ruky, žel jinak fajn vázání Ride se už rozpadá… mam ho jako kamenčky + recesistický akce…kdyžtak nabídky asi na mail, kdyžtak díky

      0 0
    • jIrI___  

      Jedna technická otázka. Protože lyže mě už nějak přestávají bavit, navíc vybavení dosluhuje, chtěl bych se naučit na snb. Zkoušel jsem to možná před 4-mi lety pár dnů na snb z půjčovny, nenechalo to na mě nějaké extra zážitky a vrátil jsem se k lyžím. Teď uvažuju, jestli má smyls na naučení se a úplné základy koupit nějaký levný snb v setu s vázáním (třeba tenhle nebo tenhle ) a rovnou nějaké základní boty s tím, že pokud mě to bude bavit, tak za takové 2 sezóny pořídím lepší vybavení. Druhá možnost by byla zase půjčovna, ale tam bych se s půjčením na nějakou delší dobu dostal na cenu toho kompletu navrhovaného o něco výše. Žádné technologie ohledně výroby prken a použitých materiálů neznám, takže mi je to fuk. Doporučili byste teda raději půjčovnu nebo to úplně nejzákladnější a nejlevnější vybaveni? Ještě je možná podstatné to, že se na sjezdovku dostanu jen párkrát do roka.

      0 0
      • ronin  

        Mám obavu, že s touto kombinací tě snb určitě nechytne, ba tě dokonce odradí. Nemá cenu kupovat vyloženě prkno na učení, po víkendu na horách se naučíš jezdit druhý výkend už to půjde samo a co s ním… Pokud šetřit, rozhodně ne na botech. Levná prkna mimo jiné mají nekvalitní ocel na hranách-základ ovládání, za sezonu je ostřením můžeš klidně znehodnotit.

        0 0
      • madcat  

        Úplně nejzákladnější a nejlevnější bych nebral, bych se bál, že jediný, čeho bych se dočkal, by bylo znechucení nad mizernýma jízdníma vlastnostma a kvalitou. Setů jako takových bych se nebál, ale aspoň něco od Gravity a podobných, když už člověk nemá na echt značkový věci typu Burton, Ride atd. Jádro určitě dřevo, boty s vyjímatelnou botičkou, vázání nějaký prověřený – určitě bych radši ubral na snowboardu a připlatil za boty, protože špatný boty ti to znechutí víc než špatný prkno.

        To vybavení, cos tu nalinkoval, trochu smrdí supermarketovýma produktama, kterým bych se asi radši vyhnul, na druhou stranu je pravda, že za poskládaný značkový sety zaplatíš o dost víc… Tak možná něco ojetýho z bazaru na freeride.cz

        Nebo mrkni na stránky horsefeathers nebo snowboard zezula, mají k dispozici docela výhodný komplety od slušných značek jako Nitro nebo Gravity…

        0 0
        • jIrI___  

          Já mám hlavně strach z toho, že mě to nebude zase bavit. Nechci proto do toho dávat rovnou třeba 10 tis. Kč a za měsíc prodávat se ztrátou desítek procent. Jinak díky za tip na bazar, ojetinám se vůbec nebráním.

          0 0
      • Tomínos  

        Jen bych dodal k tý půjčovně, ve francii jsem si zničil svoje prkno, tak jsem si řekl, že to ukusím na prkně z půjčovny. To bylo tak nahovno, že jsem si připadal jako začátečník, takže já bych se přiklonil taky k řešení sehnat něco lepšího, případně je tu možnost jestli máš kámoše co jezdí, mají solidní prkno a pujčí, tak to zkusit přes ně :-) A jak už tady bylo psaný když už koupit tak to nemusí být nějaká super značka, ale co vím tak třeba elan není špatnej, beztak dělá prkna pro kupu jinejch firem :-)

        0 0
      • karliner  

        Já bych ty sety (co na ně dáváš linky) přirovnal k Tesco kolům. Sám si přeber, jestli bys někomu, kdo by chtěl jezdit na kole doporučil pro začátek nějaký kolo z Tesca, aby kdyby ho to nebavilo, tak aby neutrpěl přílišnou finanční ztrátu.

        Jak píšou nade mnou – boty považuji na základ, když ti nesedí nebo jsou to šmejdy, úplně to zadupe jízdní vlastnosti kvalitního prkna.

        0 0
      • jIrI___  

        Ještě k výšce prkna. Měřím 188 cm. Prkno 160–170 cm by mohlo být OK?

        0 0
      • mr.nikdo  

        hele jestli muzu doporucit, tak v Mendlakach v Brne je jeden obchod kde ti poradi… a maj velkou nabidku a nabidku setu, v ruznych cenovych kategoriich,…

        k tem botam, loni sem kupoval novy a mel sem na sobe Xbot a byl sem tam dost dlouho, jen abych vedel ze mi sedi… to proto ze ty predesli byly narychlo a nakonec se tam objevil takovej sev, kterej tlacil… takze dlouho zkouset…

        0 0
      • jIrI___  

        Teď jsem narazil ještě na tenhle komplet . Co vy na to? Bude aspoň o něco lepší než „supermarketovky“ o něco výš nebo všechno to je srovnatelná úroveň?

        0 0
        • JakeF  

          Do toho bych šel. Na naučení se to stačí, pak můžeš našetřit na lepší. Za ty peníze pochybuju, že seženeš líp. U mě bylo první prkno zároveň i poslední, byť bylo daleko dražší, myslim si, že poznáš, jestli tě to nebaví z toho důvodu, že máš pod nohama jen jedno prkno nebo že to hůř drží v oblouku.

          0 0
        • Ondracici  

          To už je lepší, prkno a boty tak o 2 úrovně výš, vázko tak na stejno. Jinak hodně slušná cena.

          Prkno OK – samotný stojí normálně 3500,–, dřevěný jádro a kvalita slušná.

          Vázání normálka, svojí službu vykoná bez problému(už jsem ho viděl s několika logy/firmami takže osvědčená jistota :) )

          Boty jsou trochu bída ale už se v tom dá jezdit, úplně jiná liga než to co jsi odliknoval před tím( a rozhodně vzít ty Base).

          0 0
      • mastihuba  

        slušný vojetiny se dají za pár korun koupit tady.

        http://www.barnexsport.cz/…akt-prodejny

        0 0
        • jIrI___  

          Díky za tip. Nejdřív projdu bazary tady na Vsetínsku a pak se zajdu mrknout i do toho tebou doporučovaného.

          0 0
    • kačaba1  

      Prosim snowboardaky o pomoc: jaky je rozdil mezi sintrovanou a extrudovanou skluznici? Ted nemyslim udrzba a rychlost, mam na mysli spis viditelny rozdil – pr. drzim dve prkna a jedno ma extrudovanou a druhy sintrovanou skluznici – jak poznam, ktere je ktere? sorry za ot..

      0 0
      • mastihuba  

        no do sintrované by se měl líp dostávat vosk a extrudovaná bude víc vypadat jako klasická umělá hmota. Doma když dám vedle sebe starý a novější prkno, tak je v tom docela rozdíl, ale kdo ví co na tom starým vubec je. :D

        0 0
      • alinceb  

        Ono se to moc dobre poznat neda. Obvykle je to napsane na etikete na skluznici prkna, kde jsou popsane vsechny technicke parametry a nebo bych si model nasel na netu.

        Teoreticky by se to dalo poznat podle grafiky na skluznici. Pokud je to skluznice s grafikou Die-Cut, cili ornamenty jsou vyrezavane z ruznych barev skluznice a ta je pak seskladna do kupy, tak by to mohla byt sintrovana. Tyhle skluznice jsou obvykle mnohem tvrdsi. Pokud je grafika na drevene vrstve jadra a zalita transparentnim plastem, tak to bude nejspis extrudovana. Ale tohle neber jako smerodatne, radsi bych se ridil tou etiketou…;)

        0 0
    • Kaco  

      A Nechtel bys moje? :) ja prestal jezdit a koupil poradne kolo, takze vse rozprodavam. Kdyztak se na to mrkni: http://sport.bazos.cz/…NOWBOARD.php

      Najdes tam podrobnejsi info. Myslim ze cena je hodne vpohode.

      0 0
      • alinceb  

        Ha, ideální prkno pro mě a ideálně v Brně…157W parkovka:) Škoda, že teď mám 2 komplety (LibTech/Burton a F2/Burton)…

        0 0
      • mastihuba  

        ha další takovej co zhlídnul film a po jedné sezoně toho nechal :D

        0 0
        • Kaco  

          voe, jezdil jsem asi 8 let:) ale kolena uz jsou nejak proti…

          0 0
    • malamala  

      Přátelé, jezdí zde někdo na „tvrdém“ prkně /alpine/ ? Nebo jsem už zůstal sám, kdo se tomu věnuje?

      0 0
      • alinceb  

        Jezdim na měkkém, ale občas bych si tvrdé i půjčil. Na carving je to mnohem lepší…ale asi bych ho neuživil…:(

        0 0
      • gargamel  

        Ne, ale rád bych ho někdy vyzkoušel.

        0 0
        • malamala  

          Kdybys byl někdy v Alpách, ozvi se http://www.carvingboard.info . Pár prken tu mám a dáme nějaké lekce grátis. Przničů svahů není nikdy dost :-)

          0 0
          • gargamel  

            Super, díky za nabídku :-)

            0 0
          • mastihuba  

            hej s tebou už jsem si kdysi dopisoval :D My teď jezdíme hlavně do Donnersbachwaldu, bo tam máme prima ubytko a super partičku. :D na Kaprunu jsem snad nikdy nebyl. dycky to byl hintr nebo šladming.

            0 0
            • malamala  

              :-) možné to je … předpokládám, že to byla diskuze kolem prkna, nebo techniky jízdy. Teď je tu sněhu pomálu oproti Čechám.

              0 0
      • mastihuba  

        ja ale mám spíš takovej race-carv na žiletku bych neměl nohy a koneckonců tak super povrch aby se na tom dalo jezdit stejně bývá málokdy. ale čím jsem starší tím hůř se mi ohejbá k vypínání vázka, tak začínám inklinovat víc k lyžím :D

        0 0
        • alinceb  

          Vole, vždyť si ještě mladej kluk…:D

          0 0
          • mastihuba  

            to nemění nic na tom že se neohnu k vypnutí vázka a jízda na prkně mi přijde fyzicky náročnější než na lyžích a já si jedu na hory odpočinout :D

            0 0
          • mastihuba  

            takhle je to správně :D

            0 0
        • malamala  

          Takový mladý kosík, ten musí prznit svahy jedna radost ;)

          0 0
      • C.A.C  

        Hlásím se, tvrdý je nej ! Když to pěkně položíš …

        0 0
        • malamala  

          Jde to položit ještě níže

          :-)

          0 0
          • mastihuba  

            todle sem nedávej, ničí mi to sebevědomí :D

            0 0
            • JSt  

              tobe se tohle libi? dyt je to smesny :-)).

              0 0
              • mastihuba  

                dokud mi to takhle nepředvedeš tak řeknu že kafraš do čeho nemáš :) ja bych to přirovnal k poviné školní docházce, je to nuda, ale měl bys to umět. :D

                0 0
                • JSt  

                  na fosne to neumim, k tomu se priznam :-)).

                  tohle neni zakladni skola, dyt je takovy saskec prakticky nepouzitelny ;-).

                  0 0
                  • mastihuba  

                    je to o tom že umíš vyříznout oblouk po hraně a je fuk jestli se jedná o lyže nebo o SNB. Těch škrabáků co si koupí carv lyže a pak s tím hobluje sjezdovku uplně stejně jak začátečník na fošně je na každým svahu plno.

                    0 0
                    • JSt  

                      jo, vyjet oblouk po hrane je pro tohle nezbytna dovednost, ale da se demonstrovat i jinak nez valenim se po svahu ;-).

                      0 0
                      • malamala  

                        Ono se dá jezdit i takto , ale není to moc záživné.

                        0 0
                      • mastihuba  

                        tak vono koneckonců ježdění po sjezdovce je celkově nudný, když vemeš v potaz že jen jezdíš nahoru a dolu.

                        0 0
                        • JSt  

                          lyzovani je dynamicky sport a to by tam melo byt videt ;-). nejaky lehani po svahu je akorat ukazka, ze to jde. nekomu se to muze libit, muze ho to dokonce i bavit, ale to nic nezmeni na mem pohledu na tento „styl“, kterym stejne nikdo neodjezdi celej den ;-).

                          0 0
                          • mastihuba  

                            tak jako kdo má celej den tenhle menšestr že. a tenhle extrem je dobrej zas jen na podivání http://www.youtube.com/watch… všichni ostatní se pokoušíme dělat něco mezi.

                            0 0
                          • malamala  

                            Celý den jsem snad nikdy nejezdil, většinou v 11.30 jsem už na cestě směrem dolů z kopce. Čím více lidí na svahu, tím menší radost z pohybu :-).

                            0 0
              • mastihuba  

                apropo za tydle kecy ti u obeda nachci… do čaje. :D

                0 0
          • C.A.C  

            Jo, jo. Ale chce to vhodnej kopec a žádnýho splašenýho jezdce v zádech !

            0 0
          • AleZ80  

            No, tak to je ***** styl v SNB podání.

            0 0
    • vladyka  

      LTB EELS BLACK fajnovej stroj

      0 0
    • AleZ80  

      Jé, prkno už je dávno OUT. Kup si něco z tohohle

      0 0
      • alinceb  

        Takovy kecy mam nejradsi. Nekdo napise, ze chce poradit s vyberem prkna a ty postes link na freeski…wtF? SNB rozhodne neni out a freeski jsou pro normalniho rekreacniho lyzare k nicemu…

        0 0
        • AleZ80  

          Podle mě teda SNB out je. A nevim proč by měli být freeski pro rekreačního lyžaře k ničemu ? Na freeridech se jezdí v prašanu líp než na jakýchkoli jiných lyžích a na nějakých rozumných freestylech se jezdí po sjezdovce taky v poho.

          0 0
          • Tomínos  

            Tak ale jestli se ptá na snb, tak pro něj out asi neni. Jinak tam píšeš o freeride a freestyle, takže si má místo jednoho prkna koupit dvy páry lyží?

            0 0
            • AleZ80  

              Nemusí, dělá se i něco mezi. Prkno máš taky tvrdý na sjezdovku, nebo měkký do prašanu a dělá se i uni.

              0 0
              • Tomínos  

                Proč bych měl mít tvrdý na sjezdovku a měkký do prašanu? Mě stačí jedno měkký (z těch měkkých to tvrdší) na sjezdovku do prašanu na skákání i do rampy, neskáču víc jak 360, raily nejezdím a necítím se být jenom jedním prknem nějak limitovaný.

                0 0
                • alinceb  

                  Samozrejme te to nelimituje, teda dokud nezacnes jezdit park. Na freeride potrebujes jiny stance nez do parku. Ja jezdim stance na max a nohy ±15. Na LibTechu se to da i do prasanu i na BC kickery. Do parku je to ale malo. Loni sem si do „Beckove“ desky navrtal dopredu jeste jeden par insertu a mam tak twintip stance a to je do parku na raily a i na tocky fakt super. Se sirokym stancem mnohem lip kontrolujes rotaci a prkno je v parku mnohem hbitejsi a tocivejsi. A to nemluvim o bananech…to sou vubec super kolotoce a do manualu jdou uplne samy…:)

                  0 0
        • JSt  

          to neni pravda. na lyzach 190cm delky a 10.5cm pod botou se vpohode svezu uplne vsude. rozhodne univerzalnejsi nez druhy 180cm a 63mm p50 co mam. na tech je krusta nebo hluboka vata trapeni. na tech tlustoskach si uzijes uplne vsecko ;-).

          a fosna je out. dyt se podivej, kolik boardistu jezdilo driv a kolik dnes… i v mem okoli se plno lidi vraci z prkna na certovy prkynka ;-).

          0 0
          • Tomínos  

            Teď jde o to jestli nezačli na prkně potom co viděli snowboarďáky :-) Holt módní vlna je módní vlna.

            0 0
            • madcat  

              Já začal ještě před snowboarďákama, kteří mně naopak to prknaření trochu znechutili, páč pak jezdil každej jouda, co to viděl ve filmu. A teď se pomalu vracím na lyže, páč jsem bohužel s prknem zůstal sám a to pak moc nefunguje – jezdit s kamošama lyžařama na hory – to ježdění je prostě úplně jiný a častokrát to dopadalo tak, že jsme se viděli jenom ráno u rozchodu, na oběd a na padla :-/ A to není zrovna ono jezdit o samotě…

              0 0
          • alinceb  

            Ty si ale dobry lyzar a jezdis FR. Pro rekreacniho lyzare, ktery jezdi sjezdovky, budou freeridove lopaty malo tocive a tezko je bude premlouvat do oblouku. A naucit se techniku jizdy v prasanu na lyzich je mnohem tezsi nez na snb. Proto jsou freeridove lyze pro bezneho lyzare nevhodne. Funcarvy mu udelaji vetsi sluzbu…

            Navic co to je za rekci?

            Otazka:„Poradte jake prkno…?“

            Odpoved:„Prkno je out, kup si freestylove lopaty…“ to je proste k smichu…

            0 0
            • JSt  

              ja teda nikomu neradim, jen navazuju na diskuzi snb vs. blyze ;-).

              0 0
          • AleZ80  

            +1

            0 0
    • kopečák1  

      Já dnes koupil za 5k

      TOHLE loňský prkno.

      0 0
      • kopečák1  

        Ale teď koukám že už jsi vybral… tak to asi nikoho nezajímá :-D :-D :-D

        0 0
        • Bysto  

          http://sport.slovenskainzercia.sk/…lavsky-kraj/#…

          vyplati sa toto pre zacinajúceho ridera?? Lebo cena je viac nez pekna

          0 0
          • Bysto  

            alebo nieco taketo zo shopu, http://www.snowboard1.sk/…89066-c-939/ ale viac sa mi paci ta prva alternativa

            0 0
              • Bysto  

                pripadne nieco poradte , idealne do 150 € board a viazko, pre amatéra. výška 172, váha 70

                0 0
              • alinceb  

                Tady bych pro tebe volil ten Lamar Glide ve 151ce + vázko Vestige Moss Black. Lamar jsme prodávali na krámě a byly to pěkné desky za hodně rozumné peníze. Kdysi byla značka poměrně na špici trhu, ale poslední dobou je to taková nižší střední třída – kvalitní prkna s neutrálními designy za super cenu.

                Vestige je česká značka, která svým způsobem kopíruje konstrukci vázání, prken a bot od světových výrobců a nechává si prkna vyrábět v Rakousku. Kvalitou je na tom dobře, design semtam pokulhává, cena je hodně příznivá.

                Takovým setem pro začátek chybu určitě neuděláš…;)

                0 0
                • Bysto  

                  mno, tak toto znelo dost presvedcivo, poobede asi objednam :), uf, len este nemam botky, ked mam velkosť nohy 41, tak si myslis, že 41 botky na board mi budu dobre??, lebo vacsina viazani na board ma 41 ako hranicu na velkosti medzi M a L alebo S a M/L

                  0 0
                  • alinceb  

                    S botama je to těžší. Není bota jako bota. Určitě se vyplatí na botách nešetřit. Aby si měl nohy v teple a netlačily. Důležitá je vnitřní vložka se šněrováním. U jednotlivých výrobců se reálné číslování velikostí liší, takže by bylo ideální boty vyzkoušet. Další věc je, že dražší kvalitnější boty, nejen že jsou kvalitní, pohodlné atp., ale taky mají o dost menší vnější rozměry. Já mám nohu 44, dřív jsem vozil Northwave Freedom (8let zpátky) – nebyly špatné, ale byly strašně velké a hodně mi koukaly přes hrany prkna (to celkem vadí v oblouku). Pak jsem je vyměnil za Burton Moto (2. nejnižší řada Burtonu) a to bylo úplně o něčem jiném. Ty sem po roce vyměnil za Burton Ion (2. nebo 3. nejvyšší řada) a to je úplně jiné kafe…

                    Ideální je počkat až dojde prkno s vázkem, vzít vázo a jít koupit (nebo aspoň vybrat) boty do kameňáku…;)

                    0 0
                    • Bysto  

                      kamos si teraz kupoval pred dvoma dnami v nejakom sportovom shope obycajne nejake neznackove boty, vysli ho 80 € a dost sa mu lubili, ze take jednoduche a zevraj aj pohodlne, no a take nieco by som chcel, tak do 100vky, lebo vravel, že burtonky boli najlacnejsie za 130€ a to neviem, ci sa oplati priplatit. Alebo je v BA nejaky shop kde sa daju kupit za dobru cenu kvalitne boty, mozu byt aj starsie modely

                      0 0
                      • alinceb  

                        To je otázka…záleží, jestli tě to chytne nebo ne. Každopádně, jestli jsou boty pohodlné, nepoznáš, když si je zkusíš doma v pokoji. To se pozná až po 8 hodinách na svahu…;) Pokud chceš dobré boty za rozumnou cenu, tak bych šel touto cestou …;)

                        0 0
                        • Bysto  

                          Cena zaujímavá, a uz ked to odporucas a Akurát majú aj moje číslo , nohu Mam 41 a na sklade maju 41,5

                          0 0
                          • alinceb  

                            Když oběhneš bratislavské shopy, tak určitě někde Gravity najdeš (oficiální prodejce je třeba ROSI FUN SPORT, Radlinského 28, Bratislava). Vezmi si s sebou lyžařskou ponožku a boty vyzkoušej. Když ti bude 41ka dobře, tak ji objednej u Zezuly…;)

                            0 0
                  • malamala  

                    Bota na snb. musí být min o číslo až dvě větší. Prkno pro začátečníka by mělo být dlouhé max. k nosu.

                    0 0
                    • madcat  

                      O číslo až dvě větší než co? Není lepší napsat, že by bota prostě měla sedět? Já mám například normální boty cca 43 1/2, a boty na prkno 44, takže bych do tvojí teorie nevešel…

                      0 0
                      • Bysto  

                        no ja mam 41 normal a u zuzuly maju 41,5 botky, dneska si pojdem skusim do jedneho sopu a ked budu sedet , tak objednavam od zuzule. Aj ked moc sa mi do toho shoup nechce ist a radsej by som to len sleppo riskol, ved to mozem do tyzdna vratit :D

                        0 0
                        • alinceb  

                          Jsou to tvoje peníze za poštovné…;)

                          0 0
                          • Bysto  

                            mno inac na to som nemyslel :D, tak si ich radsej pojdem vyskusat, fuu,, kks, tak nemam rad behanie po obchodoch, musim sa prekonat

                            0 0
                            • alinceb  

                              Nezapomeň na ty lyžařské ponožky…jinak tam půjdeš zbytečně…;)

                              0 0
                          • Bysto  

                            no a teraz cez volnú chvilku som si zmeral nozku, a ma necelych 26,5 ciísel,co mi podla tej tabulky vychadza na 41,5, teda presne na 41ky ale ked si dam este druhu hrubu podkolienku, tak by to mohlo byt fajn, tusim idem do toho :D, som strasne lenivy behat po shopoch

                            0 0
                            • alinceb  

                              Abys pak nelitoval…:P

                              0 0
                            • madcat  

                              Tyvole ty seš pokustón :-). Aby tě to po dvou hodinách na svahu nemrzelo čoveče, až budeš mít nohu otlačenou a omlácenou jak karlův most po nájezdu švédů…

                              0 0
                    • alinceb  

                      Sorry, ale to je hloupost. Boty ti musí být prostě akorát. Tak aby se do nich vešla noha v lyžařské ponožce. Palcem by ses měl dotýkat špičky boty, ale měl by si být schopný hýbat prsty u nohou. Je to stejné jako u lyží. Pokud máš zbytečně velké boty, tak se ti v nich hýbe noha, což má v kombinaci s propocenou ponožkou za následek vznik otlaků a puchýřů, o horší citlivosti ovládání prkna na hraně nemluvě…

                      0 0
                      • JSt  

                        kdyz mas volnou botu u lyzi, tak to muze jeste znamenat zbytecne vyvaleny koleno pripadne kotnik…

                        0 0
            • alinceb  

              Tohle jsou dámské sety, takže spíš druhý link…;)

              0 0
          • alinceb  

            Je to sice Burton, ale už asi tak 15let starý. Doba pokročila, takže bych asi volil radši nové prkno…

            0 0
            • Bysto  

              takze neodporucas?? lebo ta cena je viac nez lakava

              0 0
              • alinceb  

                Burton jednoznačně ANO, ale tohle je výběhový model. Je to jako kdyby sis chtěl na kolo nasázet Shimano STX. Kdysi to byla velice kvalitní sada, ale časy se změnily… Navíc za podobnou cenu můžeš mít komplet s dvouletou zárukou. To prkno by se dalo ještě překousnout, ale to vázání – z toho bys byl akorát nešťastný…

                0 0
                • madcat  

                  Kdyby to STX bylo nový, tak bych si ho na bajka klidně dal, páč bych měl téměř jistotu, že mi tam dalších 10 let bude bezchybně sloužit. To se o dnešním spotřebáku už moc říct nedá, bohužel. Něco jinýho jsou ale samozřejmě prkna, kde se technologie výroby a vlastnosti mohly za tu dobu dost podstatně změnit k lepšímu, o trvanlivosti výrobků si spekulovat netroufnu. Sám sice mám jedno starší prkno z r. 2002 doma, ale moc nejezdí, takže by to nebylo fér srovnání…

                  0 0
                  • JSt  

                    bohuzel lyze starnou i kdyz se na nich nejezdi…

                    0 0
    •  

      takovej rychlej technickej dotaz: kam/na jaký místo se lepí taková ta podložka na botu mezi vázáním

      http://www.skate-online.cz/…g-clearblue/?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        pred vazko zadni nohy. mas to operku pri vyzutem vazani treba na pome at ti to neklouze

        0 0
        •  

          díky

          0 0
          • Petr L2  

            Nejlepší je si jí nalepit tam, kam automaticky šlápneš, když nemáš zadní nohu ve vázání. takže nic neměř, zkus si to pohlídat, kde tu nohu máš když jedeš na vleku a to bude 100% dobře :-)

            0 0
    • Radez  

      Toto témá tu není moc diskutovaný, ale třeba někdo kdo má zkušenosti zareaguje a poradí.

      Loni sem na starý kolena začal jezdit na snowboardu, jinak jsem jezdil jen a lyže.

      Jezdil jsem na půjčeným vybavení, boty byly šněrovací.

      Trochu mě to chytlo a myšlenka, že když už se nedá kárvovat na lyžích, když je sjezdovka rozoraná, tak vemu fošnu a budu jezdit na tom.

      Inu letos jsem si pořídil svoje vybavení a z pozitivních zkušeností s kolečkovým šněrováním na letních i zimních tretrách jsem ani neuvažoval o tkaničkách a chtěl jsem boty s dotahováním kolečkem. Tak jsem radši vzal trochu dražší botky z kolečkem než se šněrováním (nepiště mi sím, že jsou i mnohem mnohem dražší boty než za 4 litry)

      Můj problém je následující.

      Byl jsem na tom letos jezdit 4 dopoledne.

      Na týden nových botách – na obou (boty stály čtyřku, tak bych předpokládál, že vydrží roky) mám už díry v místě kde se bota dotýká vázání.

      Neviděli jste to někdy někdo a čím to může být?

      Popravdě se mi to vůbec nelíbí, když jsem si udělal radost a po týdnu mám děravý boty za 4 litry.

      (boty i vázání jsou Gravity)

      Samozřejmě, že mám v úmyslu to jít řešit do prodejny, kde jsem to bral.

      Ale snažím se dopátrat čím se to stalo.

      Na těch tkaničkovejch, co jsem měl půjčený loni, se nic takovýho nevyskytovalo a to jsem na tom byl tak dvacetkrát loni a předemnou ty boty už taky něco zažily.

      Nějaký nápad, čím by to mohlo být (mám tedy jen jednu teorii, ale tu momentálně nemůžu ověřit.)

      0 0
      • Sistematicx  

        To je otlacenina od patky vazani. Jak je kloub tak hlava sroubu (nebo matice) trci do prostoru a dela ti to tohle. V kombinaci siroka pata boty a uzsi vazani. Je to spatne…ale nic moc se stim delat neda. Mozna vymenit vazani za vetsi ale bota uz v tom muze plavat.

        Stejny poskozeni mam i na novym Flow kompletu. Musim k Zezulakovi za servisakem to vyreklamovat.

        0 0
      • mr.nikdo  

        Vazko se normalne otira, ale tohle je hodne.

        Koukni na mista na vazani, co tam trci a je ostre… Vypada to, jak kdyby tam trcel o par zavitu sroub.

        Kompletoval to obchod/servis anebo jsi to delal sam s eshopem…?

        Jinak otlaceny boty jsem mel vzdy. I vylestena mista, ale tohle ne.

        0 0
        • Radez  

          Kontaktovat je budu teď po svátkách.

          Jinak moje úvaha je, že mi tam dali vázání M místo L. Nic jinýho mě nenapadá (akorát to teď ani nemůžu ověřit, protože nejsem doma a ani nevím jestli přímo na vázání je ta velikost napsaná). Rozhodně ale nechci mít děravý funglový boty po třech jízdách.

          0 0
          • Sistematicx  

            Na Gravity vazanich to byvalo napsane na spodku a nebo pokud tam mas tlumici podlozku tak pod ni. Nekdy je to i na paragonu napsane.

            Asi to budou chtit asi poslat aby se na to podival servisak.

            Predpokladam ze jsinto kupoval u snowboard zezula, jakozto dovozce gravity veci.

            0 0
            • Radez  

              Přímo u Zezuly ne, ale předpokládám, že ten obchod to od něho bral.

              Zkusím tedy luštit, co je pod podložkou až budu doma.

              Ale fakt se mi zdá divný, že by mi tam k obchodě namontovali malý vázání, ještě když tam ty boty do toho zkoušel dávat.

              (každopádně toto je moje jediná úvaha, co se mohlo stát)

              0 0
          • Radez  

            Jinak ty díry na obou botách jsou přesně v místě dotyku této části.

            (pokud byste někdo sím věděli, jak dokážu zjistit rozdíl velikosti M a L na vázku Gravity, tak sím poraďte.

            Jestli to není třeba na spodku po odšroubení nebo jen změřením něčeho?

            Nejsem si totiž vědom toho, že bych na vázku vyloženě viděl napsáno, že se jedná o M nebo o L. )

            0 0
            • mr.nikdo  

              Prosim Te okem anebo pohmatem tam musis videt ostrou hranu anebo vylezly sroubek. Ta dira neni mala. Koukni na to vazko presne v tech mistech ;).

              Koukni na tu matku, jestli neni naopak – z jedne strany je hladka a zplostela. Z druhe rovna…

              0 0
              • Radez  

                Teď to právě nemám u sebe, tak až budu příští víkend doma, tak to prozkoumám, ale fakt bych řekl, že se ta bota opírala jen o ten plast – obě boty.

                Kurňa, člověk nemůže mít z ničeho novýho radost.

                0 0
                • mr.nikdo  

                  To misto na bote je dost zesilene a z pevneho materialu, aby to dreni plasti vydrzelo…

                  0 0
                • Radez  

                  Tak se mi podařilo získat fotky toho, skutečně tam žádnej šroub nečumí a musela to způsobit hrana toho plastu.

                  0 0
                  • Sistematicx  

                    Jako bych to nerikal v kerym miste to vazani to dela.

                    Tohle by ti mel normalne vyreklamovat prodejce. Problem bude ze musis reklamovat jak boty tak vazani.

                    Nekdy se stane ze model botu a vazani proste spolu nesedi a dochazi k poskozeni.

                    Stalo se mi to treba u botu Nitro a Flow vazani. Ta bota tam proste nesedela. A Flow uz jsem to resil taky. Bota nesedla do jednoho vazani a v druhym sedela lip.

                    0 0
                    • Radez  

                      Jo jo, to já určitě vemu na prodejnu oboje až se zase dostanu domů.

                      A to jsem schválně bral oboje Gravity, abych měl stopro jistotu, že všechno spolu bude sedět kurňa.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.