• Saskije

    Zdravím!

    Začínám pokukovat po tvrdém snowboardu (na příští sezónu, ale chtěl bych kupovat už na jaře ve slevách) Docela mě zarazilo, jak je malý výběr.. Rád bych šel do něčeho vyzkoušeného. Jediná prkna, která se mi zatím líbí jsou od F2 a SG (ale ta cena..) Nitro je podle katalogu už asi nedělá :-( Poradí mi někdo s výběrem – délka, tvrdost? Teď zrovna jezdím Sims Protokol.. mám 183 cm a kolem 80 kg. Díky za rady. Ondra

    0 0
    • malamala  

      Záleží co chceš jezdit, jestli krátké oblouky, nebo freecarving, popř. extremecarving.

      Na pohodové ježdění je vhodný F2 Silberpfeil , nebo SG Speed – délka 168 cm. Pokud máš dobré prkno, tak je třeba i dobré vázání a boty, aby byl ideální přenos síly.

      Na freecarving a extreme carving je vhodný G-Force Blade – délka 171 cm.

      Všechna prkna jsem jezdil a jsou to slušné brusy na zodpovědné prznění urolbovaných svahů.

      http://www.carvingboard.info – tady jsou některé parametry zmiňovaných prken.

      0 0
      • Saskije  

        Na Tvoje stránky už jsem předtím narazil :-) Nejvíc toho najezdím na lokální sjezdovce, kterou umí obstojně upravit, ale na extreme carving určitě ne. Na hory se dostanu max 2× za rok. Žil jsem v domění, že se jezdí delší prkna.. Je nějakej velkej rozdíl mezi deskama letošníma a třeba 5 let starýma (určitě by se v nějakým obchodě dal najít nejetej ležák za dobrou cenu), jádra mají všechny dřevěný a k tomu triax laminát.. je rozdíl třeba ve tvaru?

        0 0
        • malamala  

          Rozdíly budou možná v tvarech a trošku v materiálu, nebo povrchové úpravě. Český distributor SG dělá každoročně výprodeje, koukni se na jeho web www.truestport.cz, třeba tam bude mít nějaké zajímavé kousky ve slevě. :)

          0 0
          • Saskije  

            Díky za odkaz :-) Můžu pohodovej freecarving pořídit bez starostí nášlapné vázání? Promiň, že Tě tak bombarduju otázkama, ale neznám nikoho, kdo to jezdí a prodavači v obchodě doporučí to, co tam zrovna mají..

            0 0
    • mastihuba  

      zkus si zavolat do Brněnskýho Barnexu. Loni tam brácha koupil starší fošnu za litr pokud to nenaházeli do kontejneru tak se tam něco bude válet. Měli tam i starší(nový) Raichle s nášlapným vázkem. Pokud na tom budeš jezdit na nějaké lokálce tak je ten nášlap k nezaplacení. Celý to de pořídit za pac a pusu, bo na tvrdym už dnes nikdo nejezdí.

      0 0
    • Saskije  

      A co říkáte na tohle prkno? Bude v tom velkej rozdíl oproti třeba zmiňovanému SG Speed?

      0 0
    • trunda  

      Trochu zkusím tohle vlákno oživit, můžu se zeptat jestli si něco pořídil,a jestli jo tak co, kde a za jaké ceny? Plánuju pořídit celí set (přecházím z klasického snb).

      A kdyby byl někdo ochotnej a doporučil by mi nějaké boty, vázání a prkno. Nechci se hrnout do nějakých závratných investic, ale chtěl bych aby se na tom dalo slušně kárvingovat. Strop bych vyděl tak kolem těch 15k(za set). Mám 182cm 97kg a troufám si říct že na klasickém snb sem dobrej jezdec.

      0 0
      • malamala  

        Na této sestavě slušně zprzníš svah :-)

        • vázání F2 Intec Titanium step-in cca 4.000,Kč
        • boty např. UPZ od 7.500,–Kč + step-in pata cca 1.500,–Kč
        • prkno např. F2 Silberpfeil cca 9.000,–Kč, nebo slušný brus je G-ForceBlade 650 €

        Na botech a vázání se moc ušetřit nedá. Jsou i levná prkna, ale to nic nevydrží, klepe se to, nedrží hranu …

        Přijeď pak za mnou a dám ti tu pár lekcí do začátků, jízda na tvrdém prkně je technicky trošku jiná než na klasice. Ale o to je to větší dynamika a pořádná palba na svahu ;)

        Jinak je ti jasné, že v Čechách na svahu budeš trošku za exota, protože tvrdá prkna už jsou v zapomnění a jezdí nás čím dál méně.

        0 0
        • trunda  

          určitě bych se někdy pokusil stavit. Ale na sestavu co píšeš asi nebudou finance, budu muset hledat nakej kompromis. Co řikáš na

          SG speed http://www.truesport.cz/ (tvuj vodkaz)

          nebo sem našel tohle:

          http://www.swis-shop.cz/…p-66192.html.

          Co si vo tedlech prknech myslíš? Je mi jasný že čim tu cenu budu tlačit níž tak bude kvalita jinde, ale jinak to prostě nejde. K tomu vázání, je zásadní rozdíl mezi tím co si psal a

          F2 Intec RS (http://www.swis-shop.cz/…p-29303.html)?

          K výběru bot sem se vubec este nedostal, a hlavně je nemůžu nikde na českejch stránkách najít, teda krom toho truesportu.

          S tim že budu za exota počítám, starý prkno vyhazovat rozhodně nebudu, ale přišlo mi že už sem skoro na hranicích karvingování na klasickym snowboardu tak chci zkusit něco jinýho.

          0 0
          • malamala  

            Jsi kus chlapa a oblečený s botami budeš mít přes 100 kg.

            Speedster GTS je dobré prkno pro začátečníky, ale tak do váhy cca 85 kg, pod tebou už by to bylo měkké a vlnilo by se. SG Speed Mamba je poměrně rychlé prkno, nevím jak tam u tebe s váhou.

            F2 Intec RS je takové normální vázko, není až tak tvrdé, zase nevím jestli pro tvojí váhu a sílu na hradu nebude moc měkké.

            Napiš do Truesport, zadej jim parametry a oni ti připraví sestavy. Odkaž se na Zajdu ;)

            Obě prkna jsem jezdil, ale váhou jsem byl cca 80 kg a nejsem schopen jejich chování na tebe odhadnout.

            0 0
            • trunda  

              Cus, tak sem konečně dospěl do fáze objedání, už jsem se skoro rozhod pro SG full carve (http://truesport.cz/…ullcarve.pdf)

              ale nejsem si jist jakou dýlku,(už 100kg xD, 182cm, klasiku celkem klopim) zatim bych řek že asi tu 170-ku ale ještě bych chtěl slyšet názor odborníka. Jo ještě teda že semtam bych si tovzal do čech toznamená že bych asi chtěl nejakej kompromis. Díky ti za rady ;)

              0 0
              • malamala  

                Výškově by ti pasovala 170, ale nevím jak s váhou. I když si myslím, že 100 kg je v pohodě. Počítej s tím, že to prkno je širší, chvilku ti bude trvat než si na něj zvykneš.

                Ale bude to slušná palba a zodpovědně tímto svah porýhuješ ;).

                0 0
          • C.A.C  

            S botama od UPZ se musí opatrně. Pořídil jsem si RC 10 a první dny na sněhu jsem myslel, že mi upadnou nohy. Bylo to jak na mučidlech. Teď už je to docela dobrý, ale pohodlný botky to určitě nejsou. Ale jezdí se v nich skvěle.

            0 0
            • malamala  

              To je bota pro ingoty, ocelové muže, je strašně tvrdá ;). Ale má rychlý přenos váhy na hranu.

              0 0
          • C.A.C  

            A ještě boty

            0 0
        • Pi†el  

          Step-in boty sou sice fajn, ale vypinani by mohlo mit i nejakou rozumnou alternativu pro „neelastakove“ pouziti..

          0 0
        • marty_6  

          ahoj, prave u me probiha vymena „naradi“ a taky bych pozadal o radu…

          vazani mam F2 Intec Titanflex

          boty UPZ RC8 (v tech RC10 se fakt neda vydrzet:-))

          a posledni na rade je prkno…co bys mi doporucil na vysku 180 cm a vahu cca 73 kg?? Zatim mam ve vyberu bud G-Force nebo SG Fullrace. Jezdim hlavne v zahranici na udrzovanych sjezdovkach, ale obcas vyrazim i u nas, tak bych chtel neco pouzitelneho pro obe varianty. Nechci na tom nejak setrit, hlavne si poradne zajezdit, proto budu vdecny za kazdou radu :) diky moc

          0 0
          • malamala  

            Záleží na tobě jaký styl jízdy preferuješ.

            SG FullRace je závodní brus na obří slalom – délka cca 165 – 170 cm.

            G-Force je na freecarving a EC – délka kolem cca 170 cm.

            0 0
            • marty_6  

              tak v tom pripade vede G-Force se svym urcenim na freecarving. a jeste se zeptam na mozne alternativy? dokazes napriklad porovnat z vlastni zkusenosti s F2 (predpokladam, ze v teto kategorii je to silberpfeil?) ? swoard uz je spise pro extreme carving co? diky

              0 0
              • malamala  

                F2 Silberpfeil je dobré prkno na freecarving, dobře točí, drží stopu, můžeš s ním jezdit jakékoli oblouky. Reaguje okamžitě na přenos síly.

                GF zase podrží v oblouku při extrémním náklonu prkna, je širší než F2 a na hranu mu trošku musíš pomoci.

                Swoard je jen pro EC, na normální freecarving nedoporučuji.

                0 0
                • rakso  

                  Zdravím,jezdím čtvrtým rokem na snowboardu a teď jsem byl po druhé v alpách,už loni jsem obdivoval snowboardisty co jezdili na race prknech.Právě jsem se dnes vrátil z alp a jsem jsi jist ,že chci jít do race prkna.Poradil by mi někdo co koupit stačilo by třeba i bazarové zboží nebo se vyvarovat koupě z bazaru?Měřím 178cm a vážím plus,minus 95kg,prosím o radu jakou desku ,jakou velikost jaké vázání a jaké boty.Viděl jsem ,že tam jezdí i v nějakých botách co mají nějaké lanko na odepínání,je to dobré nebo na prd?Děkuji za každou radu.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    rozhodně jdi do vázání s lankem. leta jsem se ohýbal ke klasické páce a teď co mám insert je nástup i výstup zábavou. Dřív to bylo hodně krutý. Nevím na čem jsi jezdil doteď ale pozor na hodně tvrdý prkna, člověk se na tom nadře jako kůň :D

                    0 0
      • mastihuba  

        teda je už to dva roky ale, zkus zavolat do toho Barnexu do brna, boty, prkno i nášlapný vázko se dalo sehnat do 6kk, asi to nebude v te kvalitě co navrhuje malamala, ale pro začátek je to ok a upgrejdovat prkno za lepší se dá dycky. Apro vyhni se nášlapnýmu vázku bez lanka pod koleno, vypíná se to u paty a s tvou váhou se dá předpokládat že budeš mít při rozepínání krátký ruce jako já :D

        0 0
      • AleZ80  

        Nebylo by teda lepší přejít rovnou na lyže ?

        0 0
        • mastihuba  

          lyže nejsou špatný, ale je to pouze nižší vývojovej stupeň. Neni to dávno co se u lyží udělalo vykrojení, pak se zahodily hůlky a ve finále se to sešroubovalo něčím k sobě. Spousta lidí s hůlkama na to ještě nedošla. :D

          0 0
          • AleZ80  

            Jo,vtípek dobrej ;) Nicméně, pro tohle použití budou určitě lepší lyže.

            0 0
            • mastihuba  

              pro tohle použití budou určitě lepší lyže

              na tos přišel jak? :D hoblovat sjezdovka se dá prakticky na čemkoliv, poslední dobou mi přijdou nejlepší klasický dřevěný saně :D

              0 0
    • trunda  

      S tim vazáním sem koukal na ceny a vychází to jen vo 500 jinak takže to vemu asi F2 intec Titanium.Díky moc za info, na netu sem se toho moc nedozvěděl eště budu hledat a snad zvolim dobře. Este jednou dík!

      0 0
      • petrfox  

        Zdravím všechny příznivce SNB Race, předem se omlouvám za nabídku, ale v inzerátech by se asi ztratila vzhledem k tak malé komunitě. Nabízím v perfektním stavu tvrdé boty Deeluxe Track 700, bílé s červenými přeskami, vel. 10.5 UK,11.5 US,45 E­U,stáří 2 roky, velmi málo používané(cca 2× týden Itálie + cca 5 víkedů v ČR, stav A+, téměř bez oděrek, jen z vitřní strany sem tam nějaká, vložka tvarovací termoflex, možné i s nášlapnými patami F2 INTEC, dále vázání F2 Intec Titan, barevné provedení černo-oranžové. Případné info emailem na petrfox@centrum.cz. Ať vám všem dobře rany przní manžestr, jak píše Zajda :-)

        0 0
    • SHT  

      Zkusím to tu obnovit. Jezdil jsem nějakých 13 let na slalomáku, nakonec teda na skwalu. Teď jsem nějakých 11 let čistě na lyžích a skwal nebo slalomák mě docela láká zpátky. Vyrábim teď karbonové lyže, tak bych si slalomáka i rád udělal, vyznáte se někdo v takových detailech, jako je průběh tloušťky jádra? Boty a vázo pořád mám, tak mi brání jen pár informací. Dík

      0 0
      • mastihuba  

        Kamosovu kdysi rozřezal nějaký nitro nebo rosinol a uvažovali o výrobě" pokud to myslíš vážně tak ti na ně dám kontakt a třeba by poradili. Měl jsem od nich jeden kus na zkoušku a byl to luxus.

        0 0
    • prtavec  

      Treba mi tu nekdo poradi… Poridil jsem vazani F2 intec titanflex a trochu tapu v montazi… Pod zadni nohu se davaj klinky, ktere zvednou patu, dal jsou pribalene klinky, ktere vazani naklani na stranu (defaultne montovane), jen nevim, zda maji vyklanet nohu dovnitr, nebo ven (jde mi o predni nohu)… Nema s tim nekdo zkusenost?

      0 0
    • Saskije  

      Zdar kárveři!

      Jaké vozíte úhly vázání? Zatím se mi podařilo vygooglit, že ideální je cca 62° na přední noze a 55° na zadní. Ptám se, abych měl inspiraci při montáži, než poprvé na tvrdém prkně vyrazím řezat oblouky..

      Díky, Ondra

      0 0
      • Pi†el  

        ± od oka dejem tomu. V sobotu budu doma, tak ti to muzu zmerit..

        0 0
      • malamala  

        Pokud začínáš, tak si dej úhly cca 55/45, až se trošku rozjezdíš, tak můžeš pak přidávat. Větší úhel = prkno snáze točí, ale horší stabilita.

        Jsem potěšen, že se objevil další týpek co to bude diktovat na svahu a prznit pisty pořádnou rýhou ;)

        0 0
    • rh-cz  

      Má někdo zkušenost s tímto?

      http://www.lusti.cz/…-r-11-m.html

      Jezdím na slalomovém prkně 15let a mám za sebou F2 speedster a SG 185cm obřákové prkno. Oboje prkna jsem si dost užíval.

      Lusti jsem koupil loni, dal jsem na něm 2 dny a měl jsem dost. Nyní uvažuji o jeho prodeji a koupi něčeho měkčího. Pokud by měl nějaký mladší jezdec zájem,bylo by se slevou.

      0 0
    • kliiima  

      Nevite nekdo, kde by se daly levne sehnat desky pod vazani? Nepotrebuji nic sofistikovaneho, jen se potrebuji dostat vys nad prkno, aby mi v oblouku boty neskrtaly o snih a nezvedaly hranu.

      Libi se mi S-Flex, ale 6100 za to nedam.

      0 0
      • mastihuba  

        Z čeho ty desky jsou? To musí jít vyrobit za zlomek ceny.

        0 0
        • kliiima  

          Je to guma, ale uvnitr jsou vyztuhy. Pry to vymyslel a vyrabi nejaky cech, ktery to prvne udelal pro lyze a pak pro snowboard. Kazdopadne by mi stacila takova deska i z plastu

          0 0
          • mastihuba  

            měl jsi to v ruce? má ta plocha nějakej úhel? Dřív bývaly podložky ve formě klínků a nohy byly vázáním tlačeny lehce do X. Pokud je to jen rovná podložka, tak to vyřízni z gumovýho pásu a tvar si udělej podle současnýho vázka.

            0 0
        • Pi†el  

          Pod vazko na slalomkach mam desky rizle z lisovanych petlahvy – uz asi 6 let a drzi. Pouziva se to snad pod podlahy, ci kam..

          0 0
    • Leo  

      Zeptám se v tomto starém vlákně, jestli ho ještě někdo bude číst a někdo na těchto prknech jezdí :-). Po delší přestávce (jízda na lyžích) jsem se loni vrátil ke snowboardu. Koupil jsem si lyžáky DeelLuxe a od známého si půjčil prkno Lusti RACE SL s vázáním F2 Race Titanium + závodní podložka. Úplně super mi to sedlo a tak na další sezónu chci pořídit něco svého. Starší prkno už mám a teď chci koupit vázání (protože se moc neprodává jeté tak jedině nové). Moje otázka je zda klasiku se zapínáním přes špičku (asi to F2 Race Titanium) nebo nášlapné (F2 Intec Titanium). Cena je podobná, tak mi jde hlavně o praktické zkušenosti, abych se právně rozhodl. Co jsem viděl, tak závodní jezdci mají všichni klasiku, ale normální lidi si hodně kupují Intec. Z nášlapu mám akorát strach, aby v něm nebyla nějaká vůle (bota se trochu neviklala, když se lyžák ve vázání nedotahuje) a nebo, aby nebyl problém s našlápnutím, když bude vázání od sněhu. Děkuji za každé zkušenosti.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Máme doma obojí, kluci mají skoro raději klasiku.

        Nášlap je výborný hlavně tehdy, když víš, že budeš často vystupovat, takže pro učení se a případně učení, výhodný je na krátké svahy. Zvládnout vypnutí ve stoje nebo pomalé jízdě zvládne snad každý, zapnutí ve stoje ocení všichni, kteří si neradi sedají a neradi se ohýbají (nebo mají panděro a neohnou se).

        Sníh se do intecu občas dovede nalepit, ale není to většinou nic šíleného, vždycky je v okolí někdo (já) s lyžařskou hůlkou, kterou se to očistí.

        0 0
        • doubleingram  

          Je něco, co neznáš, nemáš to zmáklý nebo o tom nic nevíš? Neprudím, ptám se.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Sorry, už mlčím.

            Já sám na SNB nejezdím, ale mí synové se zamilovali do alpine, tak nějaká prkna, boty a vázání mají a používají.

            0 0
        • lufi  

          nemáš náhodou něco po dětech na prodej, nejsem schopen sehnat boty na kluka, 8let, díky Luboš

          0 0
      • nomecz  

        jezdil sem jak klasiku tak nášlapy a u mě osobně klasika rozhodně vede,

        0 0
      • kliiima  

        Dlouho jsem jezdil klasiku a teď už asi 10 let jezdím INTEC. Nemohu však říct, že by to bylo nějak lepší. Pokud by se mi s tím něco stalo (pokazily se paty, lanka jsem už musel vyměnit, ale zvládl jsem to pomocí brzdových lanek a bovdenů), šel bych nejspíš zpět do klasiky.

        V INTECu žádnou vůli nepozoruji (je to podobný jako dobrá teleskopická sedlovka, trocha vůle tam je, ale při jízdě to absolutně nepoznáš), pouze se mi občas vysunuje přední přezka (při náklonech drhnu štelovacím kolečkem o sníh) a tak to musím občas dotahovat. V našlápnutí problém není, pokud se ti přilepí sníh na botu, tak se ti přilepí i na klasice a musíš to stejně očistit.

        Jediná výhoda INTECu je možnost našlápnutí ve stoje „za jízdy“ a taky, že ti přední klapka na zadní noze nepřekáží např. na vleku a nebo při pohybu s vypnutou botou.

        Dříve F2 dělalo i kalhoty, kde byl INTEC přezkou doveden až nad koleno, takže se člověk ani při vyzouvání nemusel ohýbat. Prostě jen zatáhl za nohavici a odepl se. To už ale nedělají, takže tato výhoda je fuč

        0 0
        • Leo  

          Viděl jsem, že to vázání Intec se dělá ve dvou variantách (Titanium a Titanflex). Jedno je právě s regulací výšky objímky špičky, což máš asi na mysli tím povolováním. Asi bych bral spíš to bez nastavování.

          Já právě zatím velké problémy se zapínáním nemám, protože jsem jezdil dříve na měkkém vázání a tam to zapínání bylo mnohem horší (na rovině zapnu klasiku i ve stoje). O tom opotřebovávání lanka jsem už taky slyšel (pokud nemáš náhradní lanko, tak jsi do opravy vyřazen z ježdění). Momentálně zvažuji více tu klasiku (zapínání přes špičku).

          0 0
      • Pi†el  

        Jezdil jsem obé. Aktualně intec. Nikde neplandá páčka vázání, našlápnuto máš hned a kdekoliv. V né uplně tlustejch prstovejch rukavicích jsem schopnej za to tahat i přes nohavici oteplováků. Žádnej vakl nepociťuju.

        Má někdo tip na českého prodejce intec bot? Mé staré Raichle už jsou jednou nohou v důchodě.. :-/

        0 0
        • kliiima  

          Snowboardel a nebo Truesport (mají jen UPZ). Kde se dají v ČR sehnat Deeluxe (dříve Raichle) netuším, ale distributorem je snowbitch, tak jedině tam se zeptat.

          0 0
          • Pi†el  

            Díky za tip, ale UPZ neděla nášlapy.. :-/ Nebo minimálně se mi je nepodařilo nikde vygooglit..

            0 0
            • kliiima  

              Ale dělá, odšroubuješ paty, které tam jsou a našřoubuješ paty Intec (F2)

              0 0
              • Pi†el  

                Ahááá ! : )

                0 0
                • mastihuba  

                  no ja loni dostal patu s lankem a bovdenem na vytažení pod koleno, ale neuměl sem to protahnout botou aniž bych musel oddelat koncovku lanka a pak se mi to tam blbě dávalo zpět.

                  0 0
                  • kliiima  

                    Oddělává se to na vrchní straně, kde je ta plastová úchytka. Z ní se vytáhne plastový kolík a až se to prostrčí botou, nasune se plastový úchyt a kolík zpět. Nic na tom není;)

                    0 0
      • Leo  

        Nakonec jsem zvolil klasiku (nové vázání vyšlo zhruba o 2000Kč levněji než nášlap s patkami). Dokud se mohu ohnout k zapnutí, tak mi vyhovuje.

        Nevíte, jestli to nášlapné vázání Intec má taky klínové podložky pro zvednutí paty zadní nohy?

        0 0
    • Madtomas  

      Zneuziju vlakno – na prkne jezdim uz skoro 20 let ale nikdy sem nejel tvrdy, prestoze me to celou dobu laka. Navic jak starnu tak uz jezdim jen po sjezdovce a nejvic me bavi rychlejsi oblouky po hrane s vetsim polomerem, na tvrdym povrchu. Asi uzral cas na tvrdy prkno ale problem je ze u prodejcu nejsou (Brno-Zezula), na sjezdovkach to nikdo nejezdi a v pujcovne sem to taky nevidel. Nejakej tip kam zajit se poradit nebo si treba na vikend pujcit nez za to utratim 20k?

      0 0
      • mastihuba  

        doma se mi válí jedno stary prkno a vázání. za 500 je to tvoje.

        0 0
      • kliiima  

        Mám doma dvě starý obřákový prkna – délka přes 170, Choc poloměr 13m, F2 poloměr 15m – a taky jedno vázání. Pokud bys chtěl půjčit, můžeme se domluvit

        0 0
      • Leo  

        Z českých firem to dělá Lusti a Choc (pouze na zakázku). Lusti umí poslat poštou prkno na vyzkoušení a potom ho zase pošleš zpět (dělá to tak i u lyží). Musíš mít však svoje vázání.

        0 0
      • marasan  

        mam doma tvrdy boty Raichle, vel.46, Brno

        0 0
    • gira  

      Výběr SNB. Zdravím. Když už se to tady opět rozproudilo. Vracím se k tématu. Ceny které byly v 2011 , ty již odvál čas. Odkazy z téhož roku již neexistují. A přežili jen ostřílení matadoři. Vývojově jistě dál. Vaše zkušnosti s koupí nového SNB? Osobně se obávám, že s vymíráním příznivců tohoto spotu, se již do výbavičky musí značně investovat, aby za něco stála. Doporučíte jiné prkno než Kessler/ SG/ F2? Požadavky carving a tvrdé, aby ustálo agresivní jízdu. Přitom pro všechny sjezdovky. Nehodlám si pořizovat pro led jedno prkno a pro morký sníh jiné. Jedinou proměnnou hodlám být jen já.

      0 0
      • mastihuba  

        bracha teď koupil Lustiale ještě nevyjelo :) počítám že na tom stejně bude jezdit jen ve Schladmingu…

        0 0
        • gira  

          jen osobni zkusenost. vemte si s sebou i svoje puvodni........( myslim to vazne a jako opravdu dobrou radu. odstrojene ani nebude zabirat tolik mista)

          0 0
          • gira  

            aha, pardon. plati to pro pana bratra

            0 0
            • mastihuba  

              no otazka je co porovnavat. jezdim na 15 let staym nitru, pak sem jezdil jedno prkno delany tady v Brně a 30 let starou dřevěnou mrchu na které jsme začínali. Více méně to bude zcela nova zkušenost. :-)

              0 0
              • gira  

                Ha ha. tak to jsme na tom stejne :). Zacinala jsem na Rook ( tehdy koncili s racema, takze vyprodavali a ja nevedela co kupuju). a vydrzelo sladkych 8 let. Pak zacali rusit Nitro ( cca 2004, takze jestli myslite ten cerno cerveny Race GT, tak myslime stejny), tak jsem si ( vidouc jaka nas ceka budoucnost) koupila hned 2 ks. A to byla vazne univerzalni milacek. Skoda jen ze Nitro nepokracovali. Tenhle model byl uplne vyjmecny, dle meho nazoru. Jsem zvedava, co pak napisete o LUSTI......ne­vim nevim

                0 0
                • Leo  

                  Nevím, jaké nové Lusti prkno bratr má, ale mě se Lusti RACE SL parametricky líbí moc. Je to slalomka (což na našich svazích preferuji) a nad hranami to má titanové pláty s antivibrační vrstvou. Myslím si, že na ledu to musí jezdit srovnatelně, jako prkna za dvojnásobnou cenu. Jezdí se na nich i závody. Zatím srovnání moc nemám, protože po deseti letech jsem vstoupil rovnou na to Lusti prkno (ještě se závodními podložkami), ale pokud se to podaří, tak bych brzo měl mít možnost na horách vyzkoušet tři různá prkna a tak uvidím, jestli je tam rozdíl.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Pláty jsou titanalové, jako mají všechny lyže, tedy ze slitiny hliníku, která s titanem nemá nic společného. A nejen nad hranami. Stejně tak antivibrační vrstva je u snowboardu v celé ploše, tentokrát na rozdíl od většiny lyží, které mají opravdu jen stužky nad hranami.

                    Pro volnou jízdu doporučuji vyzkoušet i model Freecarve 165/R13. Má něco do sebe.

                    Ať se daří, málo pádů, pěkný a drživý sníh na prázdných sjezdovkách přeji.

                    0 0
                    • Leo  

                      Za ten titan se omlouvám, jsem to napsal nějak automaticky :-). Freecarve 165/R13 mám v plánu taky vyzkoušet. Pokukoval jsem po něm hlavně proto, že je trochu delší a na moji postavu 190cm se mi zdají 162cm dlouhé slalomky trochu krátké.

                      Choc teď dělá na zakázku snowboardy délky 168/R11 a 183/R11,45 což se mi zdá pro velké lidi jako sen, ale bude jich jako šafránu, takže vyzkoušení na svahu asi nehrozí. Leda je rovnou koupit.

                      0 0
                      • Leo  

                        Tak jsem v uplynulém týdnu měl možnost vyzkoušet dvě Lusti prkna a porovnat se svým nově získaným prknem Choc 162/R11 na vrchu s titanalem starým asi 6 let, ale málo jezděným.

                        Freecarve 165/R13: Pod horní povrchovou vrstvou je titanalový plát což v popisu neuvádí. Při první jízdě na červené, čerstvě urolbované sjezdovce to bylo naprosto super. Při dalších jízdách se však moje nadšení zmenšovalo a při páté jízdě, kdy už byla sjezdovka trochu rozbitá jsem to nedokázal pořádně zaříznout, abych udělal čistý oblouk. To připisuji hlavně delšímu oblouku, který mi při horších sjezdovkách moc nevyhovuje.

                        RACE SL 157/R10: Původně jsem měl zkoušet 162/R11, ale ten nedorazil. Oproti popisu na internetu jsem zjistil, že nemá titanalové pláty nad hranami + antivibrační vrstvu jak to mívají lyže a měl to i jeho předchůdce Lusti SL 62, ale má titanalový plát po celé šířce nad skluznicí a potom pod horní povrchovou vrstvou (to měl asi na mysli Krab v jeho komentáři). Jestli je tam i nějaká antivibrační vrstva jsem z nákresu od Lusti nevyčetl. Jízda byla v podstatě podobná jako na mém prkně Choc, akorát se mi zdálo trochu tvrdší, takže mi neodpustilo to, co moje prkno ano.

                        Zatím tedy zůstanu u svého staršího prkna Choc, protože žádný velký rozdíl, který by mne přesvědčil ke koupi nového prkna, jsem u Lusti RACE SL oproti Chocu nepozoroval (Freecarve jsem ze svého hledáčku vyřadil úplně). Jediné, čeho jsem si všiml, že Lusti má na špici něco jako Rocker u lyže (mírné zvednutí). Jestli je to výrazná výhoda nebo ne však nevím (nejezdil jsem na ledovaté sjezdovce, ani v hlubokém sněhu).

                        0 0
                  • mastihuba  

                    já ho zatim viděl jen tak na 20 vteřin, neměl sem čas to studovat :) To budeme muset až někde na svahu nebo v hospodě :)

                    0 0
      • C.A.C  

        Ono toho u nás moc k sehnání není. Ale super kladivo na sjezdovky je SG Full Carve http://www.truesport.store/…-2018-19.png Stojí sice o trochu víc než Lusti, ale jezdí se na něm skvěle. Teď zrovna řeším obměnu výbavy a asi šáhnu po SG Full Race Titan a botky UPZ RC12. Stojí to sice raketu, ale mě to už vydrží až do důchodu. Jinak jsem jezdil kde co, od Nitra přes Choce až po SG a Sigi to má asi fakt nejlepší.

        0 0
        • kliiima  

          Souhlasím, že SG je skvělý, ale bohužel jsem si tam nebyl schopen vybrat. Chtěl jsem obřačku kolem 175cm s polomerem 15m a to sice mají, ale je to ženský prkno a má šířku pouze 19 cm (což při botách 46 a i při celkem vysokých úhlech vázání – 63 a 55 – způsobuje, že bota přesahuje přes prkno a ve velkých náklonech se mi zvedala hrana) a 180cm se šířkou 20cm už má polomer 19,2m, což je na mě moc. Proto mi zbylo ve výběru pouze Lusti Free carve 175 a F2 Speedster RS 179 s polomerem 16m. Nakonec jsem zvolil Lusti a vůbec nelituji. Za ty prachy fakt super

          0 0
          • C.A.C  

            Ty Lušťovky jsou super, dokonce jsem někde narazil na recenzi ze zahraničí a moc si to pochvalovali. Dokonce to řadili na stejnou úroveň jako SG.

            0 0
        • C.A.C  

          Tak po pár dnech na sněhu s novým nářádím můžu konstatovat, že se ta investice „vyplatila“. Parádní svezení. Sice trochu tvrdší, ale dá se to zkrotit. Akorát mi na takový kladivo chybí fyzička.

          0 0
          • Leo  

            Moc hezké. K tomu určitě museli dávat zdarma i sjezdovku :-).

            0 0
      • Leo  

        Tady se občas objeví nějaká výbava (já tam koupil nové boty i málo jeté prkno): Snowboard – bazar

        0 0
    • C.A.C  

      A ještě bych teda chtěl docela rád vědět, na kterých svazích to brousíte. Narazit na tvrdý je docela zázrak, pokud člověk nejede k dosahu oddílu, kterej se věnuje dětem.

      0 0
      • mastihuba  

        ve středu sem byl na Sthulku a tam jsem čuměl kolik toho ještě jezdí.

        0 0
    • Fugas  

      Zdravím, nevěděl by někdo z místních znalců ( BF prý zná vše:-) ) výrobce tohoto prkna? Zdědil jsem ho po tchánovi a nic krom reklamy na něm není.. Může to být možná 15–20 let starý.

      0 0
    • Saskije  

      Čau alpiňáci,

      takto dopadl můj 5 let starej Choc, kterej jsem si vybral na základě této diskuze. Takže nastal čas posunout se dál.. Docela mě zaujala výše řešená Lustina Freecarve 165/R13, ale nedokážu si představit jakej to bude rozdíl oproti starému prknu 168/R9. Mám obavy, abych se s tím vešel na šířku sjezdovky co mám za barákem :-D Jezdí ho, nebo něco podobného, už někdo?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        165/R13 jezdí syn, 16 let, cca 182/66. V délce rozdíl nepocítíš, možná i bude kontaktní hrana na Lusti delší, přizvednutí špičky i paty jsou opravdu minimalistická. S vykrojením se budeš muset morálně i technicky srovnat, na prudkém zapomeň na lážo plážo nájezd ke spádnici po hraně, tam je těch 13 m cítit.

        Vejdeš se pak kamkoliv, prkno exceluje na mírných červených, ale má rádo i slalomové svahy a moc mu nevadí ani odměklý povrch. Na mírných modrých už netočí ochotně, na to jsou lepší měkčí nebo slalomovější prkna. Má velmi rádo rychlost.

        Jmenuje se sice Freecarve, ale spíše než free a zevl je to makačka s obrovskou odměnou v podobě zážitků. Tedy pokud nekřižuješ kilometr od lesa k lesu v nadzvukové rychlosti, na to je ho skoro škoda.

        Pozor, snowboard má horní nosnou vrstvu titanal, to na webu není uvedeno. Podle toho se chová a jede.

        0 0
        • Saskije  

          Díky Krabe přínosnou odpověď! Celej vejkend nad tím dumám a nakonec pravděpodobně vezmu F2 Silberpfeil.. se 168/R11 to bude lepší univerzál, když budu mít jenom jedno prkno. Tak užívejte poslední zbytky sněhu!

          0 0
    • Pi†el  

      Tak jsem dnes dohrál své F2 speedracer… :-/

      0 0
    • MSB  

      Zdravím všechny,

      po nějaké době se opět vracím k apline snb a potřeboval bych pomoci s výběrem fošny. Na úvod zmíním, že měřím 173 cm (váha 63 kg) a primárně budu jezdit sjezdovky u nás v Beskydech. Rád bych na začátek něco točijvějšího primárně na carving. Pokukoval jsem po Lusti freecarve, nicméně, výrobce zde má pouze 2 varianty. Menší, tj. 165/R13 se mi zdá na můj vkus stále dlouhá a s R13 si na zdejších sjezdovkách, zvláště pokud jsou již trochu jeté, moc neužiji. Zvažoval jsem proto Lusti Alpine ve verzi 152/R9 nebo 157/R10. Pan Luštinec mi však sdělil, že alpine není co se chování týče tak dobrý jako freecarve. Problém u freecarve zase vidím ve větším rádiusu. Alternativně lze zvolit Race slalom SL, který však dle mého bude celkem tvrdý a na carving ne příliš vhodný. Má někdo z vás zkušenosti s verzí Alpine resp. Race slalom SL?

      Děkuji.

      Michal

      0 0
      • natureman42  

        trochu odbocim – tohle si zvazoval?

        https://www.swoard.com/

        0 0
      • mastihuba  

        Jen ze zvědavosti, kde budeš brát boty a vázání?

        0 0
      • Leo  

        Nevím, jestli už není pozdě (po sezóně), ale jezdím obě desky:

        LUSTI RACE SLALOM SL – 162 R11m

        LUSTI FREECARVE – 175 R 16 m

        Většinou používám kratší prkno, na kterém sjedu většinu sjezdovek všech šířek čistě po hraně. Pokud je pomalý sníh nebo nějaká širší modrá sjezdovka, tak sáhnu po delším prknu. Protože měřím 190cm, tak jsem od obou typů prken vzal ty nejdelší. Mezi oběma prkny nepociťuji, kromě délky, nějaký větší rozdíl. Co jsem kdysi zjišťoval, tak obě desky by měly mít stejnou konstrukci. V Tvém případě by jsi mohl vzít i kratší slalomku a dostaneš se na menší oblouky než já (výrobce Ti řekne vhodnou délku pro Tvoji výšku a hmotnost). LUSTI ALPINE bych taky nebral, protože není tak vyztužená a propracovaná jako předchozí dvě, ale na učení by mohla být dobrá (za rok budeš pokukovat po jiné ).

        Kdysi jsem při výběru ještě zvažoval toto:

        https://www.choc.cz/…ne-atlantis/

        Mají zajímavý poměr délky prkna a poloměru, ale protože jsem to neměl možnost vyzkoušet, tak jsem vzal vyzkoušené Lusti.

        0 0
        • Leo  

          Ještě mne napadlo, Lusti Ti klidně půjčí prkno na týden na vyzkoušení. Stačí si vybrat konkrétní model a pošlou ho poštou.

          0 0
    • nomecz  

      Prifarim se s dotazem, nejakej tip na carvingovy prkno na meky vazani ? 180cm/70 kg hledam rychle a stabilni prkno na upravene sjezdovky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.