• t-u-k-o-s1

    Omlouvam se,moje prvni diskuse byla omylem odesla pred dokoncenim,tak jeste jednou:-)

    Zdravim vsechny bikery,

    shanim kolo v rozmezi 15 – 16 tisic. Probiralo se to tu uz snad tisickrat,ale stejne po precteni zdejsi historie nemam jasnou odpoved a vysly mi z toho tyto kandidati. Prosim,abyste me neposlali do … a dali hlas podle Vas tomu nejlepsimu.

    Vsem Vam predem mockrat diky!

    1. http://www.kola-cykloshop.cz/…12–8740.html
    2. http://www.kursport.cz/…0-disc-2011/
    3. http://www.bezvakolo.cz/…rt-red-white#4091
    4. http://jizdni-kola.online-sport.cz/…ion-sl-2011/

    Jsem 187/95

    0 0
    • HELLBOY22  

      Kontaktoval by som maajkeho ten ti za tie peniaze poskladá niečo slušné ;)

      0 0
    • t-u-k-o-s1  

      Predstavuju si jezdit tak z 60% asfalt a zbytek polnacky a les. Do tezkeho terenu se asi moc poustet nebudu.

      0 0
    • siafu  

      Od Kellyse a GT Zaskar očekávám sportovnější projev, GT Avalanche je více na pohodu, u Haibiku se mi vzhledově nelíbí rám a ani osazením to není nic extra… moje volba by byla tedy asi Kellys

      0 0
    • hony007  

      Sem hlasoval omylem pro Haibike, ale v podstatě se nemůžu rozhodnout mezi ním a GT Avalanche.

      0 0
    • t-u-k-o-s1  

      Koukam,ze to zatim vypada na souboj mezi GT Avalanche a Haibikem. Puvodne jsem mel nejvetsi zalusk na Kellyse,ale dam radeji na Vase rady ;-) Diky vsem

      0 0
    • Evilcleaner  

      u keliše jsou otazníkem brzdy, vidlice taky nic moc. avalanche je katastrofa jako obvykle. i kdyby tam byla slušná výbava tak gemoetrie „strýc do hospody“ není nic super. zaskar proti tomu je mnohem lepší volbou, i ta výbava je docela akceptovatelná, stejně tak haibike. nevěřím že to kdy řeknu ale nejlepší se mi zdá ten zaskar asi. nicméně pohybuješ se v relací kdy by se dalo možná udělat komplet deore + epicon ale rám nebude asi nijak věhlasný (maxbike, mrx atd.)

      0 0
      • t-u-k-o-s1  

        Asi bych mel jeste zminit,ze mam v planu si brat kolo na splatky. Nyni nemam tak velikou hotovost a mam takovy pocit,ze kdyz si necham kolo postavit,tak mi tato moznost odpadne.:-( Nebo pokud byste nekdo vedel o nejake jine variante v teto cenove kategorii – sem sni :-)

        0 0
      • Azmir  

        Sám si celkem protiřečíš, haibike a kellys mají stejnou vidlici a parkticky stejnou výbavu ale u kellyse se ti vidlice nelíbí a haibike bys bral, jinak už jsem reagoval v předchozím tématu, záleží co zakladatel chce jedzit, já bych bral kellyse kvůli vzduchové vidlici, už v minulém vlákně sem žádal hmotnost ale tukos neodpovídá.

        0 0
        • t-u-k-o-s1  

          To prvni zalozene vlakno nebylo kompletni pred odeslanim,omylem jsem si ho odentroval :-) V tomto vlakne je uz vse…mam to uvedeno hned pod odkazy kol. Jeste jednou – 187/95 :-)

          0 0
          • Azmir  

            Tak to potřebueš vzduchovou vidli, rozhodně ne pružinovku, takže na GT avalanche rovnou zapomeň. Zbývá haiike, kellys a zaskar. Pokud chceš závodní geometrii tak vem zaskar, pokud to chceš spíš na nromální, pohodové ježdění a občas si dát závod tak bych i díky výbavě se rozhodoval mezi Haibike a kellys. Tyhle dvě kola jsou skoro totožně vybavena až na pár detailů, kellys je levnější, je to novější model a má 30 převodů oproti 27 u haibike což beru jako výhodu, taktéž má novější model vidle. Zase neznámá u kellysu sou brzdy, o nich moc nezjistíš, ale zase co jsem na ně šahal tak vypadaly celkem v pohodě a měly hezký chod. Já bych bral kellys, ale jestli vezmeš kellys nebo haibike neuděláš špatně. Nemáš zač za sloh, zítra píšu maturitní slohovku, bude se to hodit :) :D ;-)

            0 0
            • t-u-k-o-s1  

              Tak me osobne se ten Kellys taky zamlouval asi nejvic. I vzhledove to celkem jde :-) A zitra maturitni pisemka?:-D Nezavidim ti to:-D Jesteze uz to mam za sebou! Ale kazdopadne si toho cenim,ze i tuhle chvili se mi snazis pomoc!;-)

              0 0
        • Evilcleaner  

          když nevíš tak neraď. kellys má podle popisu (ne podle fotky) raidona x3 což znamená pevný odkok. u haibike je odkok nastavitelný, což je docela podstatná vlastnost vidlice. takže že ty vidíš raidon a myslíš že jsou všechny stejné není moje chyba;)

          0 0
          • Azmir  

            Zrovna u hobby jezdce co jezdí 60% silnice je to prašť jak uhod, odskok bude stejně nastavený na střední hodnotu, na kterou by si to stejně pravděpodobně dal, akorát s tím rozdílem že by potočil kolečkem, to mi zrovna přijde jako tak minimalistický detail, že bych se tím ani nezabýval.

            0 0
            • DaSnail  

              jop, vidla musí byt hlavne vzduchová, na pevný odskok, vazelínové mazanie a podobné blbosti serepes… ;o)

              0 0
              • Azmir  

                Takže raději budu jezdit na pevné vidlici/vidlici co se zanoří 80%¡zdvihu po nasednutí, ale hlavně že budu mít olejové mazání a nastavitelný odskok. Bomba!

                0 0
                • DaSnail  

                  jazdi si jak chceš.

                  existujú aji iné možnosti jak vidla s moc makkou pružinou alebo vykastrovaná vzduchovka

                  0 0
            • Evilcleaner  

              že je to podle tebe prašt jako uhod je sice hezké, ale jenom to podtrhuje skutečnost jak málo o těch vidlicích víš. suntour byl v minulosti prosnulý naprosto nesmyslně vysokou viskozitou oleje v tlumiči a i dneska jsou serie vidlic které tím trpí, samozřejmě když máš seřiditelný odskok tak to jsi schopen docela eliminovat na přijatelnou úroven. pokud máš pevný „někde na střed“ tak si se stal majitelem nefunkční vidlice (maximálně ji pomůže výměna oleje, což je jistě věc kterou se hobík bude po koupi kola zabývat). takže ten tvůj minimalistický detail v překladu znamená rozdíl mezi použitelnou vidlicí a držkem předního kola.

              0 0
              • Azmir  

                Teď si představ, že mám kolem sebe 3 hobíky s raidonem a vsadím se že ani jeden z nich neví co odskok je a jezdí.

                0 0
                • Evilcleaner  

                  podle tvé teorie je nicméně jedno jestli si koupí něco slušného nebo libovolný shit. stejně to napoznají… vidím že ti trochu došly argumenty:-D nicméně neřeš to, b-fko na to zapomene a ty budeš moci dál obšťastnovat lidi svými pseudo-odbornými radami, čest;)

                  0 0
                  • Azmir  

                    Takže raidon vs raidon X3 je jako něco slušného VS úplný shit? Nepřeháněj tady prosímtě, normální hobík co ještě jezdí většinou po silnici si tím točítkem stejně ani neotočí nebo si ho vůbec nevšimne, takže nevím co řešíš.

                    0 0
    • unavix  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • t-u-k-o-s1  

      Proc tolik hlasujete pro GT Avalanche,kdyz ma pruzinovou vidlici?:-)

      0 0
      • Azmir  

        Je to největší masovka z těch co si tu hodil, nejvíce lidí jí má nebo s ní má zkušenost a pravděpodobně nečetli tvou hmotnost.

        0 0
        • t-u-k-o-s1  

          To mi pak jsou takovy rady na dve veci… S Evilcleanerem jste diskutovali o vidli u Kellyse a u Haibiku a vyplynulo mi z toho,ze Haibike je na tom o chlup lepe. Nebyl by tedy on pro me rozumnejsi volba?:-)

          0 0
    • kali222  

      ja se radcovskejm tematum vyhybam, ale tak me napada, ze budu odpovidat takhle:

      otazka: az vyberes…predpo­kladas nadseni do kol jako obecne?

      odpoved: ano! (pak na tyhle plecky kasli a cekuj bazary az nekomu hrabne a poridi novou techniku a zajimavejsiho kola – ikdyz jeteho, se bude zbavovat, protoze za mesic sem budes cpat, jak sis udelal radost timhle a timhle a kdyz si menil to a to, tak rovnou i tamhle to!)

      odpoved: ne! (pak vyber co se ti libi podle vzhledu, kde ti to daj votestovat, nabidnou ti treba servis pokud ho nedelas sam, ci ukecas slevu. spokojene jezdi bez modni policie z fora.)

      v tyhle cenovy relaci toho moc v hotovkach nejde prodrbat proti jinemu kolu, to ale neznamena, ze se neda postavit. lidi je tu na to dost (ja se nenabizim, to pro uplnost!)

      0 0
      • t-u-k-o-s1  

        Na to jednoznacnou odpoved nemam. Zacinam „fotrovatet“ a tak chci kolo,abych mel zase nejakej pohyb.:-) Budu na nem jezdit cca 15 km do prace misto auta a pak o vikendech na vylety do prirody. Zatim jeste netusim,jak dalece me to chytne:-)

        0 0
        • buba CZ  

          Mám pružinovku,vážím 105 kg a jezdím úplně v klidu a i to občas tlumí.Není to žádná citovka ,ale jezdím švihy kolem 80km a vyklepanej nejsem.Samo,že vzduch je o nečem jiném,ale to znamená cenově i údržba je náročnější.Roz­hodnutí je na Tobě.

          0 0
          • Azmir  

            Potřebuje akorát pumpičku, kterou jednou koupí a fouká s ní do konce života a nevím co myslíš tou údržbou, je stejná jako u pružiny.

            0 0
            • buba CZ  

              Nemyslím si,že by vydržela bez výměny minimálně těsnění vzduchové komory(komor) celou životnost kola.Bez oleje můžeš makat,ale bez vzduchu těžko.

              Tím nechci říct,že je vzduchová horší než přužinová jen je levnější,míň citlivější(o hodně) a lempluvzdornější co se týče údržby.

              0 0
              • nox159  

                Tím nechci říct,že je vzduchová horší než přužinová jen je levnější,míň citlivější(o hodně) a lempluvzdornější co se týče údržby. – pruzina je citlivejsi nez vzduch…

                0 0
                • Azmir  

                  On to tak asi myslel ale blbě napsal. Jinak bych k tomu napsal asi tohle: Pokud si koupi pružinovou vidli co má pružinu na 75kg a on má 95 kg myslíš si že bude citlivější než ta nafoukaná na jeho váhu? Jinak já mám vzduchovku skoro 2 roky a žádné těsnění a nic jsem neměnil, ale rozebranou jsem jí iž měl.

                  0 0
                  • t-u-k-o-s1  

                    Urco chci vzduchovou vidli…pumpicka bude to posledni,uz jen vzhledem k tomu,ze ji ma treba bracha:-)

                    0 0
    • t-u-k-o-s1  

      Tak jsem se rozhodl pro Haibaik Edition SL 2011,kontaktoval jsem prodejce a on uz bohuzel kolo nema. Nabydl mi stejny typ jen rok 2012 za specialni cenu 17 200. Co si o tom myslite? Nebo za ty penize se da sehnat neco lepsiho?

      http://jizdni-kola.online-sport.cz/…ion-sl-2012/

      0 0
      • t-u-k-o-s1  

        Stejne asi budu muset zustat v hladine 15–16 tisic,tak asi pujdu do Kellyse a bude.

        0 0
      • Azmir  

        Ten 2012 je už na tom stejně jak ten kellys to brát raději jeho.

        0 0
        • t-u-k-o-s1  

          Co vubec pisemny? :D Nebo ty bys nemel typ na jiny kolo v tehle cenove hladine? Snazim se proste z tech penez vytriskat co nejvic!:-)

          0 0
          • Azmir  

            V téhle ceně moc kvalitních kol není, ber ten kellys, nic moc lepšího asi neseženeš. Jo písemné ušli, uvidíme 15. jak dopadnu :)))

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.