• antimony

    Čau řeším dilema chci koupit nové a své první kotoučovky. Náby mám na centrlock a nechci mněnit a vyhazovat prachy za redukce na 6ti šrub. Takže to budou shimana ale teď nevím jestli koupit tento rok nový model SLX a asi ještě moc neotestovaný ale levnější a nebo připlatit za prověřené XT. A ještě jeden dotaz bude na EN styl jízdy stačit 180/160 kotouče díky.

    Anketa: SLX vs XT

    SLX
    6x
    75%
    XT
    2x
    25%
    0 0
    •  

      nejsem si úpně tak jistej jestli XT jsou prověřené ke spokojenosti či nespokojenosti, když maj celkem zásadní problémek v zimě

      0 0
    • tassajara  

      neviem neviem ci na EN by som vyberal zrovna z tychto brzd. Su obe ok, ale IMHO skor na XC. Ak si tazsi a s materialom zaobchadzas brutalnejsie, tieto su asi prilis jemne nacinie. Inac ci XT alebo SLX je fakt dilema, lebo tie SLX su asi dost na urovni a nemaju daleko k tym xt.

      0 0
      • antimony  

        Prodejci taky píšou určeno na xc ale když je montují na svoje enduro kola i RB tak to snad něco vydrží:)

        0 0
        • tassajara  

          co robi RB by som nepokladal za nejak smerodajne… skor sa asi nazia dohnat na hmotnosti to inde stratene (aspon teda co viem tak xt su z tych beznejsich asi medzi najlahsimi kotucovkami)

          0 0
      • fousek  

        No tak ty mas hranici XC nekde na pomezi DH trati a WC DH trati. Protoze si jinak nedovedu predstavit kde by jinde mely bejt XT nedostatecny.

        0 0
        • tassajara  

          Tak pokial sa dobre pamatam, boli tu nejaki experti co sa im ich xtcka podarilo prehriat, a nemyslim ze slo o DHillerov.

          0 0
        • tassajara  

          Ale mal som na mysli primarne nejaku odolnost a robustnost, nie ze by slabo brzdili. Hoci o shimanach sa tu tvrdi ze maju taky pozvolnejsi nastup.

          0 0
          • fousek  

            S tou robusnosti to nejak nechapu, zvlast kdyz Sainy maj paku temer identyckou s XT a to ze by nekdo trefil trmen, tak ze by vytek nebo jinak prestal brzdit jsem ani neslysel. V roce 2007 meli Sainty i podobnej trmen s XT.

            0 0
            • tassajara  

              XT su jedny z tych lahsich brzd, tak sa mi zdali skor na take menej intenzivne zatazenie cize xt, ale ked mas skusenost ze odolaju narokom EN jazdy, ok.

              0 0
    • MAr(c)el1  

      nemus brat nutne shimana, muzes vzit jakekoli a k tomu shimano kotouce! :)

      0 0
      • antimony  

        Shimano údajně dělá kotouče s menším průměrem tzn. ne 185 ale 180 proto chci shimano. Jestli to tak není a někdo to tak jezdí tak napište a v ceně do 5000kč doporučte jiné díky

        0 0
        • MlokCZ  

          Ono je to spíš obráceně, většina brzd je na 180mm kotouče a jen sem tam něco málo na 185mm jako třeba J3/5/7. A tohle je stejně pouze otázka správných adaptérů, jinak je to úplně jedno.

          0 0
      • kesu  

        nebo vem magury s centerlock kotoucema

        0 0
    • Martinson  

      Mám slx od jara,  proti 525 jsou znatelně ostřejší. Jezdím je s kotoučema 180 – 160 a ubrzdily můj skorometrák(95) i na Gardě na Nino Pernici.

      Trochu trvalo než se rozchodily  pístky symetricky, ale to bylo i u 525ek. Za cenu 3200 bez kotoučů asi nemaj konkurenci . U Shimano brzd je dobrá servisovatelnost  domacími prostředky. Mimo brzd nejsem žádnej zvláštní Shimanomilec, řadím Sramem.

       
      0 0
    • Bafoon  

      kupoval jsem je nedávno pro kamaráda 180/160 a brzdí dobře i origo deskama. Jestli ti nejde o nápis a má to být shimano tak SLX jako první kotoučovky jsou podle mě dobrá volba

      0 0
    • Vegan  

      Na prvni ohmatani bych rekl, ze mezi XT a SLX neni zadny funkcni rozdil. A ze krom delenoho trmenu jsou to praktycky identycke brzdy. Jenze rozdil je asi i v pouzitem materialu na pistky a ten u SLX vice koroduje a ma tendenci pak nechodit pravydelne musi se vice pistky cistit a praktycky po kazdem poradnem zmoknuti promazat, pokud vsak neplanujes jezdit v desti tak te to ani moc trapit nemusi pokud, ale ti jde o funkcnost z pohledu dlouhodobe zpokojenosti mohl by stim byt u SLX problem. Jinak ony zimni problemi jsou tusim uz u serie novejsiho data na XT vyreseny. Jeste dodam, ze co se tyce SLX mam zkusenosti zprostredkovane co se tyce Xt tak ty jsme jezdil a nyni jezdi pritelkyne.

      0 0
      • Evilcleaner  

        no tak s tím korodování pístků a mazaním po každé mokré vyjíždce mi to přijde jako sci-fi. patřím k těm co se o brzdy nestarají a v životě jsem nepozoroval žádnou oxidaci na svých LX a pochybuju že jestliže třemen slx vychází z minulého LX by měl být vyroben z horších materiálů. a ještě celkově, znáš někoho kdo by i na těch nejobyčejnějších hydrách mazal pístky po každém deštivém výletu?

        0 0
        • Martinson  

          Jezdím celoročně a zasranej pístek se musí občas vyčistit a máznout , ale řeči o oxidaci pístků ? To by mě docela zajímalo. Zažil jsem drolení pístku u jiné slovutné značky nebo kouslý pístek u jiné.

          Chápal bych oxidaci  po ježdění po nasolený silnici.

          0 0
      • tomfree  

        Proboha prakticky,pra­videlně,spoko­jenosti,problé­my a když jsme u toho,tak ty tvoje zkušenosti jsou na tom,asi tak jako pravopis,když pominu zatuhnutí pístků nových modelů XT brzd za mrazu,s kterým jsem se osobně nesetkal tak shimano patří mezi nejméně náročné na servis,jednoduché odvzdušnění,výměna desek,dostupnos­t dílů.

        0 0
      • Vegan  

        Jak jsme psal jiz tinkovi po chatu. Nejsou to moje brzdy, Brzda byla reklamovana neuspesne. Projevuje se to tak, ze povrch pistku neni uplne hladky a je trosku zbarven do reziva ( ale to muze byti od desek ) kazdopadne pokud je po mokre jizde nepromaze silikonovym olejem chodi pistky nepravidelne. TAk to proste je neminim to dale rozpytvavat napsal jsem, ze jsou to zkusenosti zprostredkovane ne moje narozdil od XT. Mozna se jedna o vadny kus netusim a neresim, ale jak jsem napsla pokud nekdo nebude jezdit v desti tak obcasne namazani pistku neublizi a chod je stejny jako na XT mozna o chlup lepsi ( ostrejsi).

        0 0
    • warps  

      Mam SLX na Dracsteru po poradnem Radeni na Spicaku a po par padech ( 2 opravdu drsne kdy primo dostali packy o kamen) vse funguje jak ma. Jsem zatim moc spokojeny. Na druhou stranu musim rict ze pred tim jsem mel hayes a u nich jsem mel pocit ze jsou kapanek tvrdsi …

      0 0
    • antimony  

      A abych to nemněl lehký tak jsem našel ještě avidy elixir r asi o 500kč dražší. Tak teď co vybrat na EN styl jízdy slx se my víc líbý tvarem a barvou ale avidy podle popisu vydrží hrubější zacházení jsou určeny na xc-en-am-fr-dh prostě univerzál.  Máte někdo zkušenost s avidy elixir díky

      0 0
      • Vegan  

        Ja vozil elixir R aktualne a popravde pro muj styl jizdy Enduro a pro moji vahu 100kg a pro moje preference chodu ( co nejostrejsi ) to jsou nej brzdy co jsem kdy jezdil (Hayes HFX9, Shimano XT08, Hayes Stroker trail, Magura luise(tusim ze to byly luise) ). Mozna nektere Formuly jsou na tom podobne. Takze pokud se tve preference jen trosku ztotoznuji s myma doporucuji :) vrele + pouziti s kotoucema velikosti 200/180 ja vozim Hope M4 ponevads dodavane orginalni G3 se maji tendenci chovat trosku divne. Jen orginalni desky jsou obcas trosku hlucnejsi, ale to neresim dulezite je, ze me zabrzdi a to zpolehlive.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.