• Dá se sehnat něco lepšího kolem pětikila než tohle světlo SMART 184WW egg white 1W ? 

    http://www.kupkolo.cz/…84_2423.html

    0 0
    • black.horse  

      světla v týhle ceně nejsou, jen samé blikačky:-)

      0 0
    • Mirek1  

      Já jsem koupil Blackburn Flea Front. Je to na pomezí mezi světlem a blikačkou. Nadchla mě velikost, nápad s dobíjením z baterky, svítí to celkem dost, test je tady http://www.progresscycle.cz/…lea_test.pdf

      A z tý Tvojí pětistovky Ti ještě koruna zbyde :-)

      0 0
      • pepko  

        srandista … 41lumen predsa neni svetlo, ale len taka obrysovka … urcite by som nenapisal, ze sviti celkem dost :-))))))))))

        nic pod 200lumen sa neda nazvat svetlom …

        0 0
        • kubad  

          hehe nechybí ti tam nula?

          jen 200lumen bych od těbě nečekal jako minimum :-)

          0 0
          • pepko  

            no ja by som to zase v lete neprehanal … na to, aby som dosiel po tme domov mu tych 200 lumen asi staci … ja sice stale vozim aspon dve aurory, ale aj tak ich mam iba na low rezim (asfalt), takze 2000lumen to nebude …

            0 0
            • mastihuba  

              máš to marný, dosmrti budeš ve škatulce lidí co se bojí tmy :)

              0 0
              • pepko  

                no ved ano … na druhu stranu je na serioznu a komfortnu jazdu aj 2000lumen malo … dnes uz je cokolvek pod 6000lumen len na take „dojizdeni z hospody“ …

                 

                tuto jesene uz budem urcite jazdit s 10k lumen … uz sa no tesim … len musim prezit tychto par blbych slnecnych mesiacov …

                0 0
                • pepko  

                  pisem ako madar … ale za to moze ten sprite … a vodka :-))))

                  0 0
                  • drtyc  

                    btw. pokud chces s aurorou videt i za roh, tak mlecny sklo dela divy. vyrobi se tak, ze se vezme nejaka bila, ale hodne pruhledna igelitka, ale zase neco co drzi aspon trochy tvar a hned se nerozerve a zasroubuje se to zvenku ke sklicku. uhel svitu je skoro 180 stupnu

                    0 0
                    • t29  

                      nepřipeče se to, když svítíš na plný výkon?

                      0 0
                      • drtyc  

                        to se teprv bude muset vyzkouset

                        0 0
                        • drtyc  

                          jo jinak tvrzeny sklo s opracovanim nulka – 80kc prace, 270sklo. tak jestli neprezije aspon rok, tak asi vezmu nejakej multipack z kadomainu.

                          0 0
                    • DaSnail  

                      prečo špekulej s nejakými igelitkami a rozbitými odrazkami? originál filtre stoja okolo 20 korún

                      a máš wide, medium, narrow a fog. ten fog je jak mliečne sklo a podla mojich skromných skúseností je to na hovno…

                      0 0
                      • pepko  

                        presne tak … pouzitie originalnych filtrov je spravne riesenie … oni su teda urcene hlavne do domacnosti … ja tam pouzivam wide filtre, ale aj ten fog robi velmi pekny jemny a siroky kuzel … pouzivam ho aj v jednom lampasiku typu aurora s 33ohm rezistorom … je to take idealne na svietenie po byte, do pivnice a podobne … a na ten 33ohm to dokaze svietit vyse 2 dni :-))))))))))))

                        0 0
    • drtyc  

      no asi tak…s tim co si nalinkoval… bude te videt na silnici. ty uvidis jen za jasne noci a to jeste pokud to nebude cerna vetev na cernym asfaltu. v desti nebudes videt vubec nic.

      je to svetlo pro cestovni rychlost neprekracujici 5km/h ostatne jako vsechny 1W svetla s nichia led.

      0 0
      • drtyc  

        jo krom toho vsechny tyhle „svetla“ maji jednu nevyhodu.

         

        pokud je nasmerujes na zem, tak aby sis s nima svitil do ceho vjedes, tak te skoro nevidi auta, protoze pod tim uhlem toho uvidi min nez by vydalo klasicky zarovkovy svetlo.

        0 0
    • K2  

      Mám předchozí 0,5W variantu a řekl bych, že to jako nouzovka na dojetí stačí. Z mého pohledu je nejvěším limitem relativně úzký kužel (většina běžných světel)

      Mrkni se na  Force 0,5 W stejná konstrukce dostačující 0,5 dioda a pol cena. Nebo bych volil něco z dealextreme (Aurora a pod) Jako malé světlo by mohl být dobrý ten Blackburn, je však otázkou kolik hodin vydrží na baterky abys ho nemusel furt dobíjet.

      Toho svého Smarta strčím s dobrými baterkami na Jaře do batohu a přístí jaro tam strčím baterky nové. Večer jezdím pouze občas, takže mi vyhovuje nemyslet na dobíjení a mít kryté záda… 

      0 0
      • K2  

        Ještě zvaž čelovku – má velkou výhodu, že svítí tam kam se díváš, ne kam točíš kolem (když objíždíš v noci šutry a pařezy)

        0 0
      •  

        já to mám vyloženě na dojetí, když se v létě někde zapomenu na zahrádce a už se setmělo, bude to svítit s bílo-modrou blikačkou Smart 0,5W.

        0 0
    • jihra  

      Jestli chceš opravdu vidět, tak si kup na Dealextreme nějakou baterku s ledkou SSC P7, ta má „svítivost“ až 900 lumen. Já jsem měl na lehokole 35W halogeny a ta SSC P7 svítí více. Já osobně mám tuhle baterku – http://www.dealextreme.com/…dx/sku.12623

      K tomu si kup nějaké náhradní baterie –  http://www.dealextreme.com/…dx/sku.19770  Na tu jednu baterii ta baterka vydrží šajnit na plné pecky cca 45 minut.

      Pak ještě nabíječku (já mám tuhle, spokojenost) –  http://www.dealextreme.com/….dx/sku.1251

      a ještě redukci na naše zásuvky –  http://www.dealextreme.com/….dx/sku.3529

      Poštovné je ZADARA!

      Dáš za to sice cca 1.000 Kč, ale budeš 100% spokojený (i když musím říct, že s jídlem roste chuť). Teprve pak poznáš, co to je pořádné světlo. To, co dostaneš koupit u nás, jsou proti tomu jen bludičky! Tedy kromě předražených baterek na www.tygriceny.cz, kteří jen přeprodávají s pořádnou přirážkou věci z Dealextreme. Já osobně tu baterku vozím na lehokole a musel jsem si udělat speciální „kšilt“ abych světlo shora omezil, protože na mne večer blikala protijedoucí auta.

      Jinak jezdil jsem s tím na horáku potmě v lese (v terénu) a v pohodě.

      Jo ještě jedna věc. Ty baterky z dealextreme mají hodně úzký hlavní kužel světla. Takže jsem do té baterky dal místo originálního čirého sklíčka kus „sklíčka“ z halogenového světla na kolo, které je svisle „pruhované“ a tím jsem kužel rozptýlil do stran. Teď je to ideální.

      Jinak kdo se chce něco dozvědět o světlech, tak doporučuji www.fotonmag.czwww.ledmania.cz

      0 0
      • zichis  

        rozptylné sklíčko … Pfff! Chlape, ty ignoruješ moje dobrý rady A ještě tady. Přinejhorším by se dala použít fresnelova čočka (pokud se vůbec dá sehnat v dostatečný optický mohutnosti) ale rozptylné sklíčko patří jen na blikačku. U světlometu ubírá výkon a dělá duchy.

        0 0
        • pepko  

          no pouzivat k ledke ssc p7 nieco ine ako optiky/kolimatory na to priamo urcene,  bude dost kontraproduktivne … napriklad sekonix robi k optikam aj eliptical filter … treba ho vyskusat, pravdepodobne to bude davat nalepsi vysledok …

          sekonix optika sa idealne zmesti to lampasika velkosti ultrafire C2 …

          0 0
        • jihra  

          Pánové, vy to berete moc odborně.

          Je pravdou, že „rozptylové sklíčko z halogenu“ není úplně ideální, ale za pár kaček a 15 minut práce je to schůdné řešení. A jsem spokojen. Asi trochu ubere na svítivosti, ale je otázka kolik a zda je pokles svítivosti způsobený spíše tím, že ten „pruhovaný“ plast je méně průsvitný než originál sklíčko, nebo tím, že se hlavní silný kužel světla rozptýlí do stran a pocitově to pak svítí méně.

          0 0
          • drtyc  

            no rozhodne bych tam nezkousel orezat tesko bilou odrazku. na HI to sice sviti uplne vsude i za roh dokonce i za ledku ;-) ale je to jako by tam clovek na tom HI rezimu palil tolik co na LO

            0 0
        • mr.antik  

          stačí kus mirelonu :-)

          0 0
      • drtyc  

        nestras ho s uzkym kuzelem… ssc p7 toho pokreje na sirku vic nez 10 kusu blikacek z kamenaku kazda za 500,– a to vse ve standartu bez upravy…

        jako sice nevidim do pravouhle zatacky a nemuzu tam vlitnout pade z kopce pokud nejsem dobrodruh, ale o tom to svetlo neni.

        0 0
    • Sodík  

      http://www.ledmania.cz/…omisen-rc-p3

      http://www.ledmania.cz/…x-l2t-v20-q2

      Ta druhá je sice dražší, ale myslim že za tu cenu bude slušná.

      0 0
      • Sodík  

        Jinak, jestli Ti můžu poradit, na Tvym místě bych tu 1W Smart nekupoval. Kamarád ji má a nic moc. Je spousta lepších, i v uvedené cenové relaci (viz. ten Romisen). Ovšem kdyby sis chtěl trochu připlatit, tak za 1000 +/- seženeš svítilnu o 3–4 třídy lepší.

        0 0
    • šlapatko  

      Ahoj,chtěl bych se trošku přiživit.Chci startovat na mtb 24 hodinovce.Pot­řebuju světlo,s kterým přežiju noc.Nechci do něj rvát víc jak 1000kč.V noci normálně nejezdím.Vyměna baterek při závodu mi nevadí.Viděl jsem nějaké authory kolem 500kč.Ten Fénix nevypadá zle.Šel by použít?Budu rád za rady nočních jezdců.

      0 0
      • zichis  

        Pro tuhle jednu příležitost přece nemá význam něco kupovat. Kterýkoliv ze zdejších expertů ti rád zapůjčí svůj podpalovač suché trávy na vyzkoušení. Teda…kdokoliv kromě mě, zrovna mám nějaký dny zvýšených přechodových odporů, nebo jsou turbulence v akumulátoru, prostě to nejde :-P

        0 0
    • šlapatko  

      Snad něco seženu.Na závodě půjčují Black Burn.( jestli se to tak jmenuje).Je tam velká záloha a prý už jsou zamluvené:-(.V okolí kde bydlím moc lidí neznám tak nevím( Olomouc )

      0 0
    • přejetá_veverka  

      tady z těch polskech stránek – http://dominik.magma-net.pl/mod/ – vychází dobře světla: Bocialarka High, Petzl Ultra – high a Silva Alpha – high … ty mně připadaj už hodně luxusní (proti 200Kč bludičce co teď mám 8-D)

      0 0
    • šlapatko  

      Hm do 500kč :-)

      0 0
    • tomaslnena  

      No za pětikilo žádný pořádný světlo nedostaneš. Já si po prostudování různejch parametrů a fór koupil za 1500 (v českejch e-shopech, ale na dealextrem levnějc) Fenix L2D (dnes už asi modernější verze se stejnými parametry Fenix LD20)a maximální spokojenost. Největší výhodou asi je že se do ní cpou normání tužkovky, ale chce to ňáký kvalitní nabíjecí jinak to neutáhne ty vysoký režimy svitu. Na jízdu po silnici to stačí královsky když se nejede z kopce tak stačí i medium režim. Na High režim vidíš celou silnici před sebou do vzdálenosti asi tak 15–20m. V lese je to trochu horší ale kvalitní čelovka (ZebraLight H60-Q5) to hravě spraví. A když si k tomu uděláš doma „držák“http://www.youtube.com/watch?… tak budeš spokojenej, drží fakt suprově, je skoro zadarmo, v zatáčkách si ho rukou můžeš natočit a paxe vrátí zase zpátky, ale v terénu drží.

       
      0 0
    • t29  

      http://www.dealextreme.com/…dx/sku.10727

      Ultrafire C3 5-mode s Cree Q5 LEDkou a přídavným tubusem pro druhou tužkovku – světelně se to IMHO vyrovná Fenixům. Žere tužkovky (jednu nebo dvě), případně můžeš přejít na 14500 Li-ion aku (pak to svítí dvakrát silněji, akorát můžeš použít jenom jednu baterku kvůli vyššímu napětí).

      0 0
      • pepko  

        to urcite nie  … dnes su uz lepsie svetla  … a na tuzkovky by som uz nic nekupoval, to je stara technologia … blby rozmer, blba vaha, blba kapacita, napatie, velkost … tuzkovky a nimh uz neeeeeeeeeeeeee …

        0 0
        • t29  

          U všech světel na Li-ion je potřeba připočítat tři až čtyři stovky na baterky a nabíječku a pak už mu z pětistovky na světlo moc nezůstane. U tužkovek se dá předpokládat, že baterky a nabíječku už má.

          0 0
          • pepko  

            no pokial ma doma kvalitne akumulatory a kvalitnu "rychlo"nabijacku a hlavne taku co samostatne nabija kazdy akumulator, tak potom to moze mat vyznam …

            inak casom zisti, ze s tymi jeho tuzkovkami co ma doma, fenix nesvieti ani nahodou 2 hodiny, ale mozno tak polovicu a ze musi zainvestovat dalsie prachy do novych a pripadne aj do inteligentnej nabijacky …

            to je fakt lepsie dat tie prachy za nove liion aku aj s nabijackou … liion 18650 su na bike idealne, rozmerom, vahou, kapacitou, nizkym samovybijanim a hlavne napatim prakticky rovnakym ako potrebuje ledka …

            0 0
        • pajasimi  

          zvažuju nákup světla z dealu, zdáš se že tomu rozumíš, jaký světlo bys doporučil? akumulátoru+na­bíječce se nebránim, cenou abych se vešel do litra, připlatit jsem ochotnej jen kdyby nárůst výkonu byl znatelný, myslíš že bys mi sem mohl hodit link na nej světlo (světla, do tý ceny?) technologiím v téhle oblasti rozumím jen zběžně

          0 0
          • pepko  

            to je fakt tazke vybrat to „nej“ svetlo … vo vseobecnosti vsetky svetla s ledkou SSC P7 na jeden akumulator 18650 a 2 mode vypinacom budu fungovat rovnako … konstrukcia je velmi jednoducha, nie je tam ziadna elektronika, takmer nic sa tam nemoze pokazit … low rezim je robeny cez rezistor asi 6–8ohm, high rezim je bez rezistora … prave ta hodnota rezistora pre low rezim nie je moc vhodna na bike, svieti to prilis dlho (12–14hodin) a slabsie ako by mohlo (70–100 lumen ?) … preto ak mas niekoho, kto ti ten rezistor vymeni za nizsiu hodnotu (1–2ohm) tak dosiahnes rozumnejsiu vydrz (4hodiny ?) a vyssi vykon (150–200lumen) … 5mode verzie neodporucam, je tam toho viac co sa moze pokazit, rovnako ani verzie na viac ako 1×18650 akumulator …

            ja osobne som kupoval z DX iba 3 hotove svetla s P7 ledkou, ostatne som si vyrobil sam …

            http://www.dealextreme.com/…dx/sku.12624

            http://www.dealextreme.com/…dx/sku.15691

            http://www.dealextreme.com/…dx/sku.15739

            to prve posobi najrobustnejsim dojmom, je take masivnejsie a celkovo velmi dobre prevedene … ale ani tie ostatne nie su zle, kolegovia ich stale pouzivaju a dodnes slapu bez problemov …

            ostatne svetla co mam som si uz kompletoval sam z lediek, ktore som kupil v official.cz (ponukali o kusok lepsie vyrobne serie) a davam k nim optiku sekonix, tiez kupenu v official.cz … vid tato ukazka …

            http://forum.fotonmag.cz/index.php?…

            v sucasnosti sa mi asi najviac paci prave tento typ svetla (Ultrafire C2), ma velmi kompaktny rozmer a vahu, ale zase dost siroku hlavu aj pre pouzitie s optikou sekonix … kupit take hotove svetlo sa asi neda, ale pod roznymi nazvami sa predava podobny typ svetla, napriklad tento spiderfire …

            http://www.dealextreme.com/…dx/sku.19767

            tiez ma celkom dobre hodnotenie a asi by som do neho siel …

            akumulatory napriklad tieto:

            http://www.dealextreme.com/….dx/sku.5776

            alebo tieto modre, ktore maju teoreticky vyssiu kapacitu, ale maju iba napatovu ochranu a nie prudovu …

            http://www.dealextreme.com/….dx/sku.5790

            a nabijacku mozes tuto, tiez ju ma dost ludi a mala byt fungovat bez problemov

            http://www.dealextreme.com/…dx/sku.13820

            a este drziak, napriklad tento

            http://www.dealextreme.com/….dx/sku.8274

              
            0 0
            • pepko  

              a tu mas este jirikovu recenziu

              http://www.ledmania.cz/…-p7-c-2-mode

               

              alebo tu je taky megatest, aurora je prve svetlo v 4. prispevku …

              http://forum.fotonmag.cz/index.php?…

                
              0 0
            • pajasimi  

              tyjo, seš živel ! no ta aurora se mi hodně zamlouvá, holt bych jen vozil víc baterek, ještě mám jeden lama dotaz, ty baterky, to nejsou „klasický“ tužkový? já jen že nabíječku mám, a k tomu baterie s ještě větší kapacitou, a narvut tam čtyry což je lepší než to nabíjet po dvou páč vyjížďka by určitě tak ty čtyry sežrala:)

              0 0
              • pajasimi  

                koukám že to asi nebude to samý, kdybych tedy koupil ty baterky čtyry, byla by pro mě vhodná např tato nabíječka? http://www.dealextreme.com/…dx/sku.15608

                0 0
                • pajasimi  

                  sorry sem hrozně línej dělat aktivní odkazy http://www.dealextreme.com/…dx/sku.15608

                  0 0
                  • m4rkus  

                    Narvěš do ní sice víc článků ale zase ti to bude dlouho nabíjet. Já zatím žádné takové baterky ani světýlko nevlastním, ale plánuji koupi též. Já osobně bych vzal tu co doporučuje pepko. Dle DX nabije 2 behěm 3hod, pokud tedy píší pravdu.

                    0 0
                    • pajasimi  

                      je mi úplně totálně nejvíc jedno jak dlouho se to bude nabíjet:) na noční vyjížďku se dostanu párkrát za rok, tak si radši nabiju všechny najednou než to prohazovat, beztak tyhle věci dávám nabíjet než du spát a ráno hotovo takže to dám nabít den před než pojedu, ráno nabito a večer můžu jet,..nebo chápeš co tim myslim, nebudu to točit jak na běžícím pásu abych potřeboval rychlonabíjení:)

                      0 0
              • m4rkus  

                Klasicky tužkovky to nejsou, tyhle jsou delší a širší

                0 0
                • Kiri83  

                  a majú iné napätie, a inú technológiu …

                  … ale inak sú skoro ako klasické tužkovky :)))

                  0 0
              • pepko  

                pozor su to liionky, to su take co mas v mobile alebo notebooku … nimh akumulatory su na dnesnu dobu uz trosku out …

                jeden tento liion akumulator 18650 (18mm priemer, 65mm dlzka) ma kapacitu ako 3ks tuzkoviek (3.7V a 2500mA) … to znamena, ze v tej obycajnej nabijacke s 2 slotmi vlastne nabijes za asi 3 hodinu energiu asi 6ks tuzkoviek … este pre porovnanie velkosti, klasicka tuzkovka v prevedeni liion sa oznacuje 14500 (14mm priemer, 50mm dlzka) … z toho vidiet, ze jeden liion akumulator ma omnoho lepsi rozmer na nosenie ako 3ks tuzkoviek … a vahu ma tiez nizsiu ako nimh …

                tu vacsiu nabijacku nemam odskusanu ani ti neviem k nej nic povedat …

                  
                0 0
                • DaSnail  

                  moje zastaralé nimh tužkovky majú kapacitu 2700mAh… 8o)

                  0 0
                  • drtyc  

                    ale jenom 1.25V po vetsinu casu co dokazi tu energii vydavat. lionka toho doda 3× vic.

                    0 0
                    • pajasimi  

                      to je jasný, ale musim na sebe prásknout že až tady sem se dozvěděl že už existujou liion akumulátory v nějaký „standardizovaný“ podobě:)

                      0 0
                      • drtyc  

                        tak to jsme asi dva. teda vedel sem, ze notebooku jsou nejaky, ale nevedel sem to oznaceni.

                        0 0
                        • pajasimi  

                          jj já to měl zažitý prostě tak že liion akumulátory se zkrátka pro každej výrobek dělaj jiný, tak jo, třeba v různejch elektrech pro kutily vim že se dá sehnat ledacos, ale v týhle podobě je to takový sympatičtější:) je to vůbec dostupný v čr? používaj to zařízení prodávaný v čr? asi hloupej dotaz, asi jsem se s tim jen nesetkal

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          no to neníšpatnej nápad.. nešla by tímhl zrepasovat baterka do notebooku :) když nová stojí přes litr a nevím jestli ještě půjde sehnat :)

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Na ebayi jsem kupoval 7200 mAh baterku do noťasu za nějakých 40$ a zatím funguje. Navíc údajně 3 roky záruka :-))

                            0 0
                          • martin_bakov  

                            Ja mam della a tam sou novy baterie drazsi tak sem si z dealextreme objednal 6 spalku a vymenil je ve svy baterce do notebooku, koupil sem clanky s co nejvetsi kapacitou aby je ta elektronika nahodou neprebijela nejak a ted zas notebook vydrzi 2,5 hodiny coz je fajn (na to ze mam velkej 17" s 2 hdd).

                            0 0
                  • pepko  

                    ano tvoje maju teoreticky 2700mAh, ale aj to iba prvy den … hold samovybijanie je svina … a tiez by si ich nemal moc zatazovat, pri prude viac ako 1A im klesne napatie a tu kapacitu co maju napisanu uz nedodaju …  ale sak ked chces pouzivat nimh, tak si ich pouzivaj … ja tu len upozornujem na to, ze vyvoj ide stale dalej a ja som tomu rad … s liionkami som nadmieru spokojny …

                    0 0
                    • DaSnail  

                      mám aj modré trustfiry, sú v pohode. lionky mám rád, vývoj trochu sledujem 8o)

                      ale aj tak- väčšia batéria s modernejšou technológiou má menšiu kapacitu ako menšia a zastaralá.

                      aký prúd to svetielko berie neviem a neriešim, žiadne veľké samovybíjanie nepozorujem. tým netvrdím že nieje 8o)

                      0 0
                      • pepko  

                        „ale aj tak- väčšia batéria s modernejšou technológiou má menšiu kapacitu ako menšia a zastaralá“

                        tuto vetu som nepochopil …

                        0 0
                      • drtyc  

                        hele, ze ty si mel lepsi znamky z cestiny nez z fyziky a matiky dohromady?

                        http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor jsou tam nejaky vzorecky… to o cem ma smysl se bavit je W. A kdyz tu tocis o kapacite, tak te zajima asi ta cast W = 1/2 C V2

                        0 0
                        • pepko  

                          tu nejde o matiku a fyziku … sak na to musi prist aj sedliackym rozumom, ze tu neodporucam akumulator, ktory ma  „iba“ 2500mAh a je pritom vacsi ako jeho mala tuzkovka s 2700mAh

                          :-)))))))))))))))))

                          to, ze fyzika presne hovori, ze vzorec je 3.7V*2.5Ah > 1.2V*2.7Ah je uz ina vec … ale sedliacky rozum ma hadam kazdy …

                          0 0
                      • DaSnail  

                        v druhom riadku som zabudol dať smajla. so všetkými reakciami súhlasím, okrem tej známky z češtiny. tú sme v škole moc nebrali, aj keď to bolo ešte ČSSR. 8o)

                        nějaké známky selského rozumu se u mne doufám občas projeví a vzorečky znám. světlu zdar!

                        0 0
                • pajasimi  

                  jasný však to bylo první co sem si uvědomil..že tamto sou nimh a tohle liion

                  0 0
    • Lister  

      Obnova tématu

      Dny se krátí a tak zase přijdou ke slovu malá světýlka na dojetí.

      Zaujala mě novinka na našem trhu světla Bikeguy

      Jestli už ho náhodou někdo nevlastní. Sliby jsou zajímavé a kdyby polovina byla pravda, tak by to byla skvělá varianta. Hlavní využití na silničku, když náhodou někde zatmím – nic to neváží, je to rychle na kole a dá se to používat bez omezení na libovolný počet bajků, což jsou všechny podmínky, které by to mělo splňovat.

      Pokud je to i dostatečně vidět, tak paráda – ale to je právě to, co bych potřeboval slyšet od majitelů. Nechci po tom světle abych něco viděl, ale abych byl bezpečně vidět.

      0 0
      • jIrI___  

        O tomhle taky uvažuju, jako blikačka k Auroře. Bylo o něm psané v posledním Velu, celkem si ho pochvalovali, že je překvapilo intenzitou svícení.

        0 0
      • kovar  

        takhle umístěná průhledná blikačka (viz foto v odkazu) taky slouží na oslňování svého majitele.

        0 0
        • Lister  

          To mě taky napadlo, mám jednu podobnou, není to tak strašný, ale je potřeba s tím trochu počítat. Jak moc to vadí, by se hodilo vědět o někoho kdo to už používá.

          Navíc by mě i zajímalo jak dlouho se to nabíjí, jestli se rychle samovolně nevybíjí atd…

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Oslňování jezdce by se dalo lehce vyřešit oblepením pření části světla nějakou izolačkou (nemyslím samotné diody :-)

            0 0
            • Lister  

              U podobných blikaček, není problém jen z přední části, ale ony proto, že jsou průhledné, svítí celé a to právě může oslňovat. Jak moc, to se z teoretických předpokladů nedovíme.

              Osobní zkušenost s podobným řešením mám a neměl jsem s oslňováním tím, ale pokud je tohle světlo opravdu tak výkonné, jak se o něm píše, tak by to problém být mohl – je třeba to brát do úvahy.

              0 0
      • Kupko  

        Zdar ja tohle malinke svetilko mam neni spatne pohodne se vejde do dresu nebo do podsedlove brasny.co se tyce soslnovani jezdce tak je pravda ze mi to taky vadilo tak jsem to rozebral a dal tam kosek papiru a je to ok.co se tyce svitivosti tak do terenu to neni ale na dojeti at vidis a jsi viden je to dostacujici.hlavne zadne baterie.

        0 0
    • ememem  

      ak to chces na cestu alebo na dojazd v terene polokrokom tak neviem, snad to bude ok. ak chces seriozne jazdit zo svetlom v terene tak na sumu 500 czk zabudni. to su svatojanske musky a nie svetla do terenu. pod 1500 czk nic rozumne neni.

      0 0
      • ememem  

        ach tieto obnovene thready , kukam ze uz to bude asi neaktualne…tak nic.

        0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Z toho DX se za 500Kč fakt dají sehnat hodně použitelná světla (i včetně baterií a nabíječky) s Q5, P4 nebo R2 diodou. Mají sice užší kužel světla než P7, ale jsou podle mýho víc než použitelný.

        0 0
        • ememem  

          Mají sice užší kužel světla než P7 – ved to, tieto spotlighty su imho na seriozne jazdenie po terene nepouzitelne.

          0 0
          • mastihuba  

            to sou zas kidy :(

            0 0
            • ememem  

              super argument.

              0 0
              • mastihuba  

                hele co chceš slyšet od člověka, kterej 8let jezdí noční orienťák s cca dalšíma 80lidma a nejsilnější světlo je tam fenix? :) Kupodivu vyhrávaj ti co to mají v nohách a ne ti s dobrejma světlama.

                s P7 se jezdí super, ale rozhodně to není podmínka jakpíšeš vejš. :)

                0 0
                • ememem  

                  ja som napisal svoj nazor, proste z mojho pohladu lampy s kuzelom pod 10 stupnov su na serioznejsie jazdenie po lese nanic aj ked su jak pises silne. ked to niekomu vyhovuje tak ok, ja som mozno slepy a s lampou pod 25 stupnov jazdit neviem, skor znesiem trocha (ale nie o moc) menej lm.

                  no a k tomu minulorocnemu (predminuloroc­nemu??) hitu fenixu – neviem ci neni taky super a nema ho polica ludi len preto ze je v porovnani s inymi vykonovo pororvnatelnymi spec. cyklo svetlami tak o polovicu lacnejsi…

                  0 0
    • pete_ax  

      Nemate nekdo zkusenost ze shopem tygriceny.cz? Mimo jine nabizej hafo svetel, vc. Auror treba. Svoji Author zarovku budu nejspis v brzke dobe menit za neco vykonejsiho…

      0 0
    • Advid  

      Včera mi přišla svítilna Spider z Dealextreme a koukám, že to je na nějaké atypické baterky. Něco jako přerostlá AA baterie. Dá se to u nás sehnat a jak se to jmenuje?

      0 0
      • Vilém  

        Dobry dotaz:)) Svitilna Spider je co? To jako nejaky Spider Fire? Tech je tam spousta druhu. Takze snad vis, co sis objednaval ne? Co povazujes na prerostlou tuzkovku? LiOn 18650? Pokud je to Lion, tak jsi mel uvazovat i o nahradnich akumulatorech a patricne nabijecce. Oboji sezenes u nas, ale za nasobek ceny co bys koupil na DX spolecne se svetlem.

        0 0
      • pepek  

        Eště že to mají číňani na těch stránkách všechno tak blbuvzdorně vyfocený a popsaný :-)

        0 0
      • martin_bakov  

        :D prekvapeni !

        0 0
      • jIrI___  

        Budeš s největší pravděpodobností potřebovat ještě totototo

        0 0
        • Advid  

          Dík, trochu jsem to podcenil. :-) Věděl jsem, že si tam lidi kupují i akumulátory, ale nečekal jsem atypický rozměr.

          Ještě, že je poštovné zdarma. :-)

          0 0
      • pepko  

        liion 18650 nie je ziadna atypicka baterka … je to najviac vyrabany clanok na svete … skor tuzkovky je atypicka zalezitost … vyrobi sa ich iba par ks pre europu …

        0 0
        • navlcinci  

          čus pepko, vidím, že jsi tu a tak se tě zeptám. nedávno mi přišla aurora s DXhttp://ww­w.dealextreme­.com/details.dx/sku­.15691 a chtěl bych vědět jak poznám na ledce jaký bin to má. četl jsem , že jsou A,B,C,D . je to na ní někde napsané?

          0 0
          • pepko  

            neda sa to

            teoreticky keby mas velmi presne pristroje, tak to zmeras …

            0 0
        • Advid  

          No tak jsem zase o něco chytřejší.

          0 0
    • CLZ  

      tak já se také přiživím…

      Jakou variantu mám vzít? Po tmě jezdím většinou jen do práce cca 2×20min. Výměna baterek není problém…

      SpiderFire SSC P7 SSC P7-C

      nebo

      Aurora AK-P7–5

      Díky.

      0 0
      • James.Sniper  

        Tak já mám zrovna SpiderFire a jsem s ním maximálně spokojený.

        Auroru neznám, ale bude to v podstatě to samé jako SpiderFire: obě jsou 2-mode direct drive, obě mají stejnou LEDku, takže jediný rozdíl bude v reflektoru. SpiderFire by měl mít o něco širší kužel. Obě jsou dobré a chybu s nima určitě neuděláš.

        Doporučuji pak vyměnit odpor ve vypínači za nějaký 1.5–2 Ohm. Pak je použitelný i low režim (ve městě) a výdrž by se měla pohybovat okolo 3.5h.

        0 0
      • pepko  

        ako som uz viackrat pisal … s P7ckou by som dnes uz nekupoval nic … prichadzaju Cree XM-L, tak nevidim dovod, preco si nekupit radsej nieco s vykonnejsou a uspornejsou ledkou …

        napriklad

        http://www.dealextreme.com/…dx/sku.50512

        alebo

        http://www.kaidomain.com/…Details.aspx?…

        bohuzial som zatial nejako nevidel 2mode varianty, ale snad sa o par dni objavia …

        0 0
        • Pedro404  

          Chm, ta z KD vypadá že má úplně stejný tělo jako muj P7 spiderfire… Takže ta XM-L ledka vydrží jenom svítit dýl, nebo při těch udávanejch 900 lumenech stejnejch jak u P7 i víc svítí?

          0 0
          • pepko  

            bud … alebo …

            cisla v lumenoch co pisu cinania si nevsimaj … oni pisu teoreticke maximum, ale nie to ako naozaj ten lampas svieti …

            0 0
        • oddie  

          Pěkné dělo, ještě by mohlo vážit polovičku a nemělo by chybu :)

          0 0
        • zichis  

          nějak se mi nelíbí beamshot co mají daný u sku.50512

          Připomíná tím chromatickým rozkladem na okrajích spíš lampasíky s čočkou a navíc vypadá nápadně stejně jako u sku.50514

          O úspornosti bych nemluvil, pokud se do ledky XML pouší 2,8A tak to je stejný odběr jako má P7. Výhodu vydím v menším rozměru čipu, takže lze líp zaostřit ale na kolo se nehodi

          0 0
        • CLZ  

          K tem modum… to se „bojis“ kvuli elektronice?

          0 0
          • martin_bakov  

            jo bojime, protoze 2modova se sklada z LEDky,odporu a prepinace zatimco 5ti mod tam uz ma proste elektroniku ktera se muze podelat jak tak zname cinske vyrobky :)

            0 0
    • kukin  

      A co tohle.Test byl ve Velu 11.2010. http://www.kupkolo.cz/…t_89931.html

      0 0
    • kukin  

      Ještě jednou Přední svítilna Force Bright 3 Watt – 45192

      0 0
      • t29  

        Za ty prachy to klidně zkus, jenom počítej s tím, že protijedoucí auta ti posvítí z 50 metrů do obličeje dálkovýma, protože uvidí něco malého slabého blikat a nebudou si jistí, co to je.

        0 0
    • Advid  

      Oživuji vlákno, protože jsem kdesi v hlubinách skříně vyhrabal SpiderFire a chci ji začít zase používat. Háček je (a od začátku byl) v tom, že se sama vypíná a vypíná. Nepomohlo utažení ani vyčištění kontaktů. Provizorně jsem to vyřešil vykucháním tlačítka i s pružinkou a natlačením alobalu na místo, kde byla ta pružinka. A když nechci, aby svítila, dám mezi alobal a baterii kolečko papíru. Ale jak sami uznáte, není to nejelegantnější řešení.

      Potkal někoho z vás stejný osud? Poraďte. :-)

      0 0
      • Ricci  

        To bude s najvacsou pravdepodobnostou vadny mikrospinac pod tlacitkom,jedine vymenit,na Aurore som mal ten isty problem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.