• frbiker

    Jedu první týden v září do Slovinska ( asi do kempu u Bohinskýho jezera) a chtěl bych poradit tipy na dobrý ježdění. Znáte tam někdo nějaký singly, nebo celý pěkný 1 denní okruhy (ne 100 kiláků po asfaltu)-spíš něco hravýho než maraton/XC.

    Díky

    0 0
    • kolda  

      zkus pohledat na netu. v Bovci byly k dostani i nejaky informace v cykloobchodech. jak u B.jezera, netusim. vzhledem k tomu, ze jsi v centru NP, tak asi nic moc.

      0 0
      • JSt  

        ja od bohinskyho jezera vyrazel na prechod. takze od tam znam vpodstate jednu vystupovou cestu. i co rikali mistni, tak to moc na jezdeni neni. ani ne kvuli np, ale kvuli narocnosti terenu.

        0 0
        • frbiker  

          nemyslim jenom kolem Bohinjskýho jezera-obecně ve Slovinsku

          2kolda: na netu jsem právě nic moc nenašel :-(

          0 0
          • kolda  

            ja jsem kdysi neco nasel, ale bohuzel ten link uz nemam. byly to primo slovinske stranky.

             jinak bych se zameril spis na okoli Bovce, urcite tam bude vic moznosti.

            0 0
    • littlebiker  

      To je divné, já jedu taky první týden v září, taky do kempu. Nejedem spolu? :D

      0 0
    • V.T.Marvin  

      Jezdím třeba okruh Tolmin-Podjublinj-Kobala(na Kobalu je to ale asfalt),chata Razor,Tolminske ravne(pěkný technický sjezd),Tolmin.

      0 0
      • frbiker  

        díky, moh´bys ještě dát nějaký info, jak je to náročný (časově a obtížnost-převýšení atd.)? chci to jet se ženou… :-)

        0 0
        • V.T.Marvin  

          žena to zvládne,je tam dlouhé stoupání na Kobalu,na 10km asi 900m po úzké asfaltce,pak lesní cesta a hřebenovka na chatu Razor(mají zavřeno),nastoupáš dalších asi 300m,možná ve sjezdu půjde žena občas pěšky,celkově to má do 50 km a převýšení asi 1500m.

          0 0
    • pepek  

      Toto: http://www.mtbture.com/…_celotna.php?…

      Ale ženu nech asi radši dole :-)

      0 0
      • frbiker  

        díky za tem odkaz! i když "bohinjski masakr"asi neni zrovna to pravý ořechový pro rodinou pohodu :-) ale určitě si tam něco vyberu

        0 0
        • pepek  

          Pro rodinu je ta Pokljuka, když se ubytuješ ve vsi Studor, tak vyjíždíš prakticky od baráku. Ten masakr je opravdu masakr, jel sem jenom kousek a naopak a to co oni jako měli jet nahoru, jsem horko těžko slezl dolů. Dobrý je taky ten svah nad Podbrdem, tam se dá zajet autem až na to Bohinske sedlo a dokonce tou horizontální boční cestou k Vrh Bače-tam je kousek na tu Koblu-pěkný výhledy. Z Podbrda se to prý dá vyjet aji na kole, ale to jsem nezkoušel.  Pěkný  trail je okruh kolem Bohinskeho jezera-je zakázaný, ale večer není žádný problém. Taky se dá vyjet na ten nejvyšší utes nad jezerem – Kosiev dom (aji autem za malý poplatek), startují tam padáčkáři a je tam pěkný výhled. Na kole je to aji pro rodinu.

          0 0
    • BB  

      letos jsem u jezera Bohinj strávil týden a udělal tam celkem 4 slušný tůry, většinou šotolina, ale dost asfaltu. Zajdi do turistického I čka, tam mají popis cca 10 tras a něco z toho se dá použít. Pokud se ti nechce vyhazovat 8 éček, tak ty trasy najdeš i na velké mapě před informačním střediskem. Pokud máš GPS, tak jsem dal 4 trasy na www.gps-tours.info

      0 0
    • paww  

      kolem Bovce je několik tras – kombinace asfalt, šotolina, kamení. U B.jezera je dobré vyjet na Starou Vas atd. Trasy jsem dal na www.bikemap.net. Je to i s výškovými profily. Kopečky ale hodně krutý :) ..má přítulka to dala, ale je tvrďák  :)) …jinak to asi ženská moc neocení. Ideál kombinovat s pěší turistikou …třeba na Kanin ap. Trasy jsem volil podle cykloturistiky, kdysi tam vyšlel tip na čtyři trasy a všechny super.

      0 0
      • frbiker  

        díkes za info- ty trasy na bikemap.net jsou parádní! a dík i BB

        0 0
    • mosquito  

      asi nejlepsi web co sem nasel s tipama – mapy i s trasama .. pak to chce samo nejakou podrobnejsi nebo aspon pogooglit

      http://www.mtbslovenija.info/…ovenija.html vyber si kraj (treba Primorska)

      http://www.mtbslovenija.info/…imorska.html vyber si mesto (treba Bovec)

      http://www.mtbslovenija.info/…a_bovec.html a vybiras trasy :-)

      0 0
    • Tehu  

      ahojte chystam se zabloudit na par dni nez dojedu k vode na slovinsku… Nekdo tipy na traily ci singly na slovinsku. Neco napr. co nabizi CK Kudrna viz http://www.youtube.com/watch… pekne pesiny ci ten zajimavy tunel s celovkama :-D

      dekuji moc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.