• RomanH

    Predem se omlouvam za offtopic. Koncem srpna chci vyrazit s detmi (3 a 6 let) k mori (max 1000km).

    Chorvatsko mi je krajne nesympaticke, rozhoduji se mezi Italii a Slovinskem. Nejradeji bych nejake ubytovani v zalesnem kempu v mobilnich domech / chatkach s terasou, aby se tam mohli svisti vyradit. Nejake tipy ?

    0 0
    • LUCCA  

      Ahoj Roman,

      dufam, ze Ta nesklamem, ale Slovinsko ma len niekolko km pobrezie a nie je to nic moc. Najznamejsie letoviska v Slovinsku su Portoroz a Izola, ale ziadne z nich neponuka nieco na styl, kt. popisujes. Skor sa jedna o ubytovanie na private alebo v hoteloch.

      Stravil som isty cas v Slovinsku a mozem Ti potvrdit, ze aj domaci (rozumej Slovinci) sa radsej idu kupat do Chorvatska :(

      0 0
      • RomanH  

        Tak nejak jsem to tusil, dival jsem se i na Google Earth. Presto jsem doufal, ze bude nekdo vedet o nejakem malem kempu / zapadle plazi :-)

        0 0
        • LUCCA  

          Zial, ziadna zapadla plaz sa nekona. Ak navstivis pobrezie Slovinska, tak pochopis. Vacsiu cast pobrezia (smerom na Trieste (IT)) zabera nakladny pristav :(

          0 0
          • RomanH  

            OK, diky.

            Zatim to tedy vypada na tu Italii http://www.campinglagunavillage.com/eng/index.php

            0 0
            • Paja  

              Tam bych nejel, cely to pobrezi od Benatek na Caorle a Bibione se mi nelibi, sice piscity plaze, ale do vody jdes 200 m a furt to neni ani po pas, ani more tam neni tak hezky, mne osobne se treba na Istrii v Pule docela libilo (na to, ze do Chorvatska jedu nejradsi na zbytek tydne po cca 4 dnech v Dolomitech nebo Julkach;-) navic je to i pekny historicky mestecko, takze nejen na valeni u more. Holky ted byly s deckama v Bulharsku v So­zopolu a moc si to pochvalovaly, ale to byste museli letet…

              0 0
              • RomanH  

                ale do vody jdes 200 m a furt to neni ani po pas

                To je mozna pro ty prcky idealni. Navic se mi tam libi ten bazen + skluzavky primo v tom kempu. No uvidime, jak to nakonec dopadne – nejradeji bych je prekecal na zatopenou piskovnu nekde v jiznich Cechach :-)

                0 0
                • Paja  

                  Takova reakce me taky napadla, kdyz jsem to psal, ale to bys musel videt, navic kdyz je odliv tak k mistu, kde zacina more je to tak 300 m blatem, na vybaveni kempu jsem nekoukal, ale bazeny tam mit musi, co by taky lidi delali, kdyz je ten odliv, leda staveli blatolaky;) Jo a v tom Bulharsku to mely all inclusive, coz by se Ti mohlo libit – koktejly ve velkem vyberu a neomezenem mnozstvi, zradlo luxusni;D

                  0 0
                  • RomanH  

                    :)

                    No ono to tak mozna dopadne – Bulharsko / Recko.  Pred lety jsme byli prelom zari / rijen na Korfu a parada, stejne tak i pred lety v Bulharsku.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Minulý rok jsem byl v Bulharsku (Primorsko, hotel Tropicana) a pocity mám takové rozpačité:

                      Mínusy:

                      1. Neustále se tam staví nové hotely, takže na pláži je hlava na hlavě (na první fotce pohled na „plážovou“ část městečka, to modré monstrum v pozadí naštěstí ještě nebylo dostavěné, po jeho naplnění turisty mám strach o to, aby se člověk na pláži v sezoně vůbec pohnul…)
                      2. Bulhaři nějak extra moc nepečují o okolí hotelů a přírodu vůbec (odpadky, přeplněné kontejnery, vraky lodí kolem pobřeží…)
                      3. Celkem dost lidí na pláží, nutné si rezevovat slunečník (většinou má cestovka svoji část pláže a slunečník dostanou zájemci přidělený) a z toho vyplývající nutnost připravenosti na potyčky (hlavně s domorodci, ti na cizí místa moc nehledí a zaberou ten slunečník, který je volný). Pokud máš loď, nemusíš tenhle problém řešit – z moře je přístupné obrovské množství malých pláží mezi skalami

                      Plusy:

                      1. Levné jídlo a pití – pro mě asi jedna z hlavních věcí, proč jsem jel do Bulharska :). Člověk se prostě strašně moc dobře a hodně na jí za ceny nižší než u nás. Neměl jsem polopenzi, ani snídaně, ani all in a vůbec toho nelituju :)
                      2. Zajímavý vstup do moře – moc se mi líbil. Klasický pozvolný vstup do moře, ale s tou vyjímkou, že tam, kde už jsi nedosáhl na dno, stačilo kousek plavat a ocitl ses na nějaké obrovské „náhorní plošině“, kde bylo vody po pás. Ideální na blbnut.
                      3. Průzračná voda i přesto, že je tam jsou písčité pláže, ideální na potápění. Navíc tam jsou hned u pobřeží mraky ryb, i větších. Pár minut se kolem mě motalo i hejno delfínů, úžasný zážitek.
                      4. Vlny jaké snad nikde v Chorvatsku nezažiješ. S tím souvisí i další celkem nepříjemná věc – musíš respektovat vlaječky na věžích plavčíků (zelená – můžeš do vody i s lehátkem apod., žlutá – můžeš do vody jen bez lehátka, červená – nemůžeš do vody). S tímhle jsem se v Chorvatsku nesetkal.
                      5. Osvětlený bazén u většiny hotelů. My jsme u něho měli i velkou vířivku – ideální na noční romantiku :-))

                      Jinak tam jsou samozřejmě různé vodní atrakce (šlapadla, vodní skůtry, banány a kruhy tažené za skůtrem, let na padáku za člunem, vodní lyže, vyhlídkové lety na motorovém rogalu, „vodní trampolíny“, různé průlezky,…)

                      Závěr si udělej sám, já bych tam, i přes prvotní nechuť, jel klidně znovu :)

                       
                      0 0
    • Polka  

      A co takhle spis vyrazit do hor a more zamenit za jezera v julskych alpach? ;-)

      0 0
    • kali222  

      ackoli pises ze chorvatsko ne(nechapu to,ale ty jedes,ty platis,neni mi do toho nic : ) )

      tak mrkni treba na lanternu, je to hodne proflakle, ale vetsinou jsou tam mladi (blizko +cena),vikendove Slovinci a Italove + „chudsi z Evropy“ :)). z Prahy to je tusim 860? km po HR najedes fakt malej kousek, ani dalnici nevyuzijes. byl jsem tam celkem 7×? postupny vlez do more vsude.(tj asi dulezity pro prcky :) a co vim tak to ve slovinsku pry moc neni. nemuzu pausalizovat,a­le rikali mi to znami, chteli kuli detem nekam k mori- hodne blizonko a cestovni „agent“ je varoval + je tam vice jezku(to zas mam od mamcineho znameho taky z cestovky clovek :). je to tuctovy,ale fajn. italie bude mit pisek, coz v mem podani znamenalo porad kal a ne zadne ciste pruzracne more. na takovyhle vymysli clovekm musi proste asi o tech par set km dal.

      0 0
      • RomanH  

        jj, diky za tip.

        Co se me tyce, k mori bych nejradeji nejel vubec – ted razime sami se zenou do Svycar. Jenze deti chteji, tak co by pro ne clovek neudelal… Ja vim, ze pisek = kalna voda, ale je to dovolena pro ne a na tom pisku se vyblbnou vice, nez kdy si budou nasazovat boty.

        A co se tyce me averze k Chorvatsku a k Chorvatum obecne – byl jsem tam 3× na ruznych mistech (Pula, Ugljan, Baska Voda). Vadi mi Ty lonske obstrukce, co se snazili udelat, vtirava atmosfera a tak – treba ve Francii (Nice, SanTrope) , v Italii, ve Spanelsku, Recku mi to takove neprislo. Je to fakt jen subjektivni pocit. Ale prirodu i more tam maji krasne, to jim uprit nemuzu. Letet s detmi nechci a vice jak 1000km by bylo utrpeni jak pro ne, tak pro nas.

        0 0
    • Smazaný účet  

      stejně ti to chorvatsko doporučím :) super vybavený je kemp Bijela Uvala u Poreče (nějaká česká cestovka tam má stany a karavany). A nějaké mobilní domky jsem viděl myslím i v kempu v Medulinu u Puly.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.