Šlapání ve stoje s rovnými řidítky

20 nepřečtených
  • checkdrummer

    Ahoj, jezdím po delší době, mám crossové kolo, řidítka rovná a hodně široká (řekl bych tak 70cm), a přemýšlím, zda na ně dát rohy. Důvodů mám několik – možnost střídání poloh rukou, větší aerodynamika, ale hlavně to, že mi přijde hodně nepřirozené šlapat do kopce s úchopem za rovná řidítka. Když jsem dříve jezdil a šlapal ve stoje, tak jsem zásadně držel silničku za brzdové „pedály“ a horské kolo za rohy. Šlapání ve stoje s držením za rovná řidítka mi zkrátka přijde strašně nepřirozené – je to jen pocit a zvyknu si a nebo to máte podobně (vy s rovnými řidítky bez rohů / s rohy)? Díky za názory.

    0 0
    • Jáchym 1  

      Asi jsi chtěl napsat brzdové,,páky"

      0 0
    • couffy  

      Pokud máš crose,tak klidně rohy dej,tam zřejmě šlapeš ve stoje delší dobu než na MTB,ale na MTB se to moc nevyplatí.nestojí to za to je tam dávat.Pokud ti vyhovijí tak si je tam dej.

      Nebo si zvykneš.

      0 0
    • Breakpain  

      dej tomu pár tisíc km …

      0 0
    • Alojs01  

      Na krosce ma gripy s rohama od Ergonu a nikdy bych se jich nevzdal…:-)

      0 0
    • karel d.  

      Samozřejmě mám na podobném kole rohy, a to kvůli těm důvodům co sám zmiňujes. Vůbec by mě nenapadlo se na to ptát… Má to celou řadu výhod a nedám na něj dopustit.

      0 0
    • JachymP  

      Jestli se ti ty řídítka zdají moc rovný a moc široký, pak nechápu proč nemáš berany = gravel. Tím uděláš pro aerodynamiku mnohem víc než rohama na 700 mm řídítkách – vždyť na tom budeš rozpláclej jak žába…

      0 0
      • karel d.  

        Určitě urezat, 700mm je na silnice příliš. Asi i potom delší představec.

        0 0
      • checkdrummer  

        Nechci se moc hrbit, takže rohy jsou ještě ok, ale berany už mi přijdou moc. Mám to jako doplněk k běhu, tak spíš abych se sportovně projel, byť s větším odporem, ale ne na úkor hrbení se.

        0 0
    • checkdrummer  

      Jak široká rovná řidítka navrhnujete (jsou rovná)? Je to asi subjektivní, ale přece. Mám nějakých 185cm, jezdím s tím kolem více méně jen na asfaltu (i když občas rozbitém).

      0 0
      • jonti  

        Pres 700 bych nesel. Klidne bych dal nejakych 660 a rohy. Pokud maji ale moc velke zahnuti, je lepsi koupit jine nez je rezat. Cim delsi riditka, tim vetsi zahnuti potrebujes pro stejnou polohu zapesti.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Teď na novém kole mám 600 mm s rohy a je to maximum, které jsem ochoten ještě snést. Řezat na starých 580 mm se mi to už nechce. Musel bych to všechno zase předělávat.

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Prasopes  

      Kvůli šlapání vestoje jsem rohy pořizovat taky. Myslel jsem, že si zvyknu bez nich, ale nešlo to

      0 0
    • MlokCZ  

      Vozím už mnoho let Ergony (ještě starou verzi GR2) a ze začátku jsem při jízdě ve stoje držel za rohy, ale postupně jsem to stejně přestal dělat (a to jezdím ve stoje hodně) a už mi přijde naopak mnohem přirozenější jet ve stoje v úchopu za girpy než za rohy. U širších řídítek (oproti beranům) mi při jízdě ve stoje úchop za rohy přijde takový divný a to vozím pouze 62cm řídítka.

      Úchop za páky u beranů je něco úplně jiného než za rohy se širokými řídítky.

      Pro lepší aerodynamiku jsou rohy na širokých řídítkách k ničemu, to máš naopak nejširší úchop a odpor vzduchu největší (a to nepatrné natažení to nezachrání). Tady je potřeba zejména o hodně užší úchop. Tady jsou možností vnitřní rohy.

      Úchop za rohy u Ergonů využívám zejména pro střídání úchopu v delších výjezdech.

      A pak je také na zvážení, jestli na crossovém kole vůbec potřebuješ tak široká řídítka. Široká řídítka jsou velký přínos pro ovladatelnost kola v náročnějším terénu, ale k tomu potřebuješ stejně úplně jiné kolo.

      0 0
    • roman 3D  

      rohy ano, ALE vnitřní SQlab, mám je všude i na svém oblíbeném pseudo gravelu s rovnými 68 cm řídítky

      https://www.bikemax.cz/…ranzove.html , není se třeba hrbit v obloucích

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.