• F.M.B

    Zdravím toto forum,

    tyto prázdniny jsem se s kamarádem rozhodl začít se věnovat skokům na kole.Chtěl bych se zeptat jaké kolo byste mi doporučili za rozumnou cenu.Skáčeme teprve několik týdnů, ještě k tomu na horalech a nejedná se o žádné zázraky.Samozdřejmě že tato kola na to nejsou stavěná, proto bych potřeboval poradit.Zároveň bych byl rád za jakýkoliv názor nebo radu nebo zkušenosti.Pro příklad zde přikládám video pro představu, ještě jednou bych chtěl upozornit že začínáme, takže nic velkého to není ale do budoucna bysme chtěli skákat o dost víc. Díky za názory Michal a Ondra

    http://www.stream.cz/…ik-bike-jump

    0 0
    • jirka802  

      Jak se jmenuje ta muzika v tom klipu?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kluci ty skoky jsou pekelny-stavbou. Ale hlavni je se nebat jit do akce a kdyz nevis, tak se optat. Asi nejlepsi si najit nekoho trochu vyjezdeneho v okoli a litat proste s nim. Treba se vam nekdo z Pruhonic nebo okoli ozve.

      S cim bytse chteli poradit, s kolama? pokud nemae prachy, tka nezbyva nez litat na tom, co mate a setrit na novy kolo nebo na to, co se poste vysere. sale vypadate ze vazite 40Kg i s posteli a bajkem, tkaze technika by vam mohla neco vydrezt:)

      0 0
    • LRRTM1  

      Musím uznat, že na to, jací jste mlaďasové, tak jste tady ten dotaz položili velice rozumně. Oproti jinejm slušně tušíte co chcete a na co se ptáte. Já sice neporadím, ale držím palce. na 100% vám tady někdo, kdo se tomu věnuje, nějaký dirtový kolo poradí.

      0 0
    • F.M.B  

      Děkujem moc za podporu.chtěli bysme se tomu začít prostě věnovat trošku víc než doteď.Každým dnem se snažíme skoky zvyšovat atd. Rampu bysme do budoucna nějakou chtěli vyrobit, ale nejdřív se nějak rozkákat na menších skocích

      0 0
      • jirka802  

        tak si pořiďte něco takovýho Na rampy je to ideální, a když pojedete někam do bike-parku , tak se nenadřete jak na bmx.

        0 0
    • pepino  

      Do toho moc nevidim, co neco takovyho http://www.rideshop.cz/…4×-comp-2009

      vidle pod váma snad něco vydrží. Taky jste nenapsali cenu.

      Koukam, že je to 2009, ale mají tam napsáno do týdne, no jestli to je pravda.

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Na ti kolik vám je tak vám to jde! Jen se toho držte.

      0 0
    • Ossis  

      Moc do toho nevidím, ale i tak bych doporučil výměnu pedálů za nějaký platformy – zkuste mrknout do vlákna scháním/… A pak ta rampa vypadá podezřele vratce. Jinak vám držím palce ;).

      0 0
    • F.M.B  

      Děkujeme moc za nabídky, vše probereme. Než bysme sehnali nové kolo tak bysme nejspíš vyměnili ty pedály, jinak zatím kola drží, tak se budeme pokoušet zvětšovat.Chtěli bysme rampu svařit tato je pouze abysme nějak zjistili jaké limity zvládáme. Kovovou rampu už pak nijak nezvětším:(

      0 0
      • mr.antik  

        Začal bych postavením dirtu z hliny někde za baráky… jde to zvětšovat a tvarovat a hlavně je to bezpečnejší než dřevo nebo plech

        0 0
    • MirosPikos  

      Zdravím,

      pokud bys chtěl, zbavuju se kola, které by se na to hodilo. Pro začátek řek bych dobrá investice, lepší než koupit kolo za 20 a zjistit, že tě to až tak moc nebaví (můj případ) akorát, že jsem utratil ještě víc.

      více zde http://mireczech85.rajce.idnes.cz/…_Gang24_00/

      0 0
      • Bystrous  

        Jakkoliv Artury nemam rád, tak tenhle modrej 24" se mi vždycky líbil a chtěl sem ho mít. Stejně jako jeho nástupce exe. Nevím proč, ale jedno z těhle kol bych chtěl mít doma. Ten modrej a exe ve mě vzbuzujou nějakou nostalgii a sympatii nebo co. Hodně jsem žral Spacemana.. No to bylo trochu off, po pivu :)

        0 0
    • logoman  

      Chcete skakat na skokancich jako je dirt nebo jezdit v lese freeride? Pripadne skakat v skateparku. Predpokladam, ze kombinace dirt + skatepark. Pak bych osobne sel do pevnyho kola bez odpruzene vidlice,bez prehazovacka a predni brzdy, vsechno to jsou zbytecnosti (fajnsmekri si odmontuji i zadni :) ). Napr ten agang exe24 neni spatnej a necelych 13 kg je uz docela ok na skakani. Kouknete se po kolech kategorie freestyle mtb, ta by vam mela vyhovovat.

      0 0
    • vsn  

      tady se koukam někdo nechal inspirovat hudbou od Gaspiho … jenže Gaspi je jiná liga: http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • ZuzicK  

        Gaspi taky nejezdí pár týdnů.. osobně klukům fandím ;-) Ale ten skok opravdu vypadá nebezpečně, na hliněném dirtu se dá zkoušet víc blbostí.

        0 0
    • shark.jd  

      Respekt kluci! :)

      0 0
    • F.M.B  

      Děkujeme moc za názory.Moc si toho vážíme.Skoky na hlíně by byly určitě lepší, ale pořád nemužeme sehnat místo kam nějakou hlínu navést aby to nebylo daleko.Loni jsme udělali na poli když se posekalo jeden menší dirt, ale to jsme neměli na to rozum, rozjížděli jsme se na to hrozně rychle, skok byl spíš nízko a daleko a nakonec nám to stejně nenechali a pole zorali.Ted když by sme sehnali pozemek nebo hromady, tak bysme měli udělat aby byl co nejvíc do výšky a ne moc do dálky že ano? A aby byl prohlý si myslím.

      Ještě jednou díky za příspěvky :-)

      0 0
      • Luke_MTB  

        za průhonickým parkem (respektive jeho druhou částí) nedaleko Osnice jsou již celkem slušný skoky hotový (nebo apsoň loni byly), tak tam zajeďte kouknout.

        0 0
        • F.M.B  

          Jestli jsem to pochopil kde to myslíš tak tam občas jezdím ze čtyřkolkou tam je to celkem dobrý akorát to trošku upravit, o tom uvažujeme:-)

          0 0
          • Bish0p  

            Nj. v Pruho je to fakt celkem zabity. Kdyz jsme u Botiče dělali trajlík tak nas tam prisel ****** mysliveček. Ale V Miličovskym lese, na okraji jako u dalnice, je starej, teď už asi nepouživanej, dirtpark. Teda dirtpark, spíš pár skoků za sebou. Myslim, že kdyby jste si to trochu upravili tak to bude použitelny. Neni to zas tak daleko. Na kole tam jsi za 15minut..

            0 0
            • F.M.B  

              Tak sme se tam dneska byyl podívat, hned sme to našli, odnás je to kousek, jenom to trošku upravíme a zkusíme to tam.Je super že tam je i hromada na rozjezd.Uvažujeme že bysme tam i odvezli tu naší rampu a zapustili do hlíny tak aby líp držela místo toho dřeva, to by nemuselo být špatný, ale spíš se bojim že to tam někdo rozfláká.No uvidíme, ale moc děkujeme že si to řek, mě by to nenapadlo, že tam něco takovýho muže být :-)

              0 0
            • weekend warrior  

              jj, ten je hodně nepoužívanej, ale i tak je to docela gut se tím projet. no a na úpravu tam bych se asi zkusil zeptat nějakýho místního úřadu, je tam totiž dost velkej provoz, takže potenciál pro velký prudy,.. Ale oproti minulosti je to už docela zarostlé, takže tam není tak vidět z té hlavní cesty…

              0 0
              • F.M.B  

                No musim říct že na to že sme tam byly asi 10 minut jenom, tak tam prošlo nebo projelo tolik lidí.Ze silnice toli vidět není no.Ani to tam nechceme tolik měnit, jen ty skoky trošku opravit, rozjezdy uhrabat a možná taam zapustit tu rampu ale to nevim no aby nebyla druhej den fuč :-D

                0 0
                • Bish0p  

                  S tou rampou bych počkal. Uhrabat to, par tejdnů tam jezdit, lidi si zvyknou že tam zas někdo řádí. Třeba budou i nějaký reakce. Lidi kteří tam třeba dřív jezdili tak se stavi a řeknou jak vychazeli s městem nebo jestli jim to tam někdo kurvil. Pak třeba se pouštět do větších staveb.

                  Už se těšim až vás tam uvidim lítat

                  0 0
                  • F.M.B  

                    Dobře, prozatím to jen uhrabeme a trošku upravíme skoky, těd sou po zimě dost zničený

                    0 0
      • mr.antik  

        je ideální jet do nějaký už dobrý lokality a okouknout to a pak to okopírovat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.