Padání řetězu po dopadu ze skoku

12 nepřečtených
  • s3x

    Zdravím. Tak jsem si dnes opět „nastřelil“ koleno nejstupidnějším možným způsobem – betonová lávka s tak krásným nájezdem, že alespoň malému poskočení nešlo odolat – bohužel po dopadu (na její rovný střed) mě radost rychle přešla – řetěz mi spadnul z přesmykače (nevím, jestli z „3“ na „1“ nebo úplně – ve výsledku je to jedno), takže mi sjely nohy z pedálů a kolenem jsem potkal rám (nebo spíš vidlici) :(

    Bohužel se mi to nestalo poprvé a už mě to vytáčí (a děsím se momentu, kdy se mi to stane ve větší rychlosti)… Dá se s tím něco dělat? (Napínák nepřipadá v úvahu – chci na tom kole taky něco ujet, ne se jen vozit na kopec autem nebo lanovkou, takže řazení vepředu potřebuju.)

    Pomohla by výměna přesmykače za lepší nebo se to stává se všemi? (Mám tam Shimano Deore, kolo nedávno na generálce, od té doby najeto cca 150 km.) Vytahaným řetězem by to být taky nemělo – stalo se mi to i s novým.

    Nebo je to v první řadě o technice skoku? (Vím, že bych měl dopadat nejdřív zadním kolem, pak předním, ale občas dopadám oběma zároveň.)

    Předem díky moc za rady a zkušenosti!

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.