ŠKODA BIKE MARATHON Brušperk u Ostravy

258 nepřečtených
  • Buf

    Zveme všechny bikery , turisty, závodníky a mládež na 1.ročník závodu horských kol pro širokou veřejnost ŠKODA BIKE MARATHON Brušperk u Ostravy dne 26.dubna 2008. Startovné 100 Kč ( do 18.04.2008) pak 150 Kč, týmy studentů SŠ,ZŠ a vysokoškoláci zdarma. Trasy 60 km, 30 km, 6 km v terénech kolem města Brušperka a Poodří. Trasy ideální pro začátek sezóny svým převážně rovinatým charakterem, ale i s řadou pěkných terenních úseků přírodních singletracků, lesní cesty, polní cesty, cyklostezky, minimum silnic. Krásná jarní krajina CHKO Poodří. Přihlášky a info na www.skodabike.cz/ostrava/

    0 0
    • raceman  

      vim o tom uz chvili, pojedu urcite, ale mrzi me, ze nemate na 60 km kategorii juniori. tak asi pojedu 30km :)

      0 0
    • fcelak.majak  

      Ahoj, naprosto skvela zprava, pokud se neco ohavneho nevyvrbi, rad se zucastnim, castku slozim u Madeji, budu se ptat Carbola, komu stovku vnutit. :-)) Hele, drobna poznamka: tuto trasu jezdim v poslednim tydnu denne (z Vyskovic vnikam mezi Jistebnicke rybniky, bez ohledu na zakaz vjezdu cyklistu do CHKO Poodri a jeste navic jakehosi mokradu a Polanecke nivy, atd.), dal se hrnu kolem Odry, nalevo minu Kosatku, pokracuji dal mezi rybniky smerem Studenka a obloukem podel Kosatky zpatky. Doporucuji obezretnost pri prujezdu mezi rybniky na Petrvaldik (pri najezdu do Petrvaldiku smerem z louky do kopce). Kdyz mas totiz napravo Odru, tak misto velke casti louky, kterou bezne vedl polni singl je nyni velke jezero, musi se objizdet obloukem zprava, temer po hrazi reky. Louka je velmi silne podmacena, nadto jeste pred jejim atakovanim te ceka neprijemnost v podobe spadleho stromu (nebo snad peti, nevim, je to na sirku cele cesty a o delce cca 10m), lze to prekonat jen zleva formou podusani pole bleduli, za coz me muzou zavrit, pac jsou chranene. Takze si trasu radeji jeste projedte, po zime a po Emme, at se da jeste ledacos preorganizovat. Na videnou se snad tesi Yarda.

      0 0
      • Buf  

        Trasa vede trošinku jinde než popisuješ, jako jedinec se můžeš pohybovat po rybářských stezkách i na zátopových loukách, vyjedeš i podle stavu počasí a před zatopenou loukou se můžeš vrátit. Závod musí volit trasu univerzální jak s ohledem na počasí, které si nevybereme , tak i s ohledem na počet účastníků a ochranu přírody. Po bledulích určitě jezdit nebudeme. Trasa závodu proto vede z větší části po oficiálních cyklostezkách, cyklotrasách, značených turistických trasách a naučných stezkách a byla konzultována s CHKO Poodří.Ale tam , kde to jen trošku šlo vede po přírodních cestách a stezkách. Prioritou pro nás bylo vyhnout se železniční trati a silnicím 1.třídy mimoúrovňovým křížením. Přikládám pár fotek z trati, aby nebyly obavy , že to bude silniční kritérium…

        0 0
        • Buf  

          U Jarkovského potoka mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí a Proskovicemi

          0 0
          • Buf  

            Záplavové louky u soutoku Ondřejnice s Odrou

            0 0
        • fcelak.majak  

          To vypada stale lepe, rekl bych dokonce vynikajicne! :-) Ja jsem dumal nad tim, jakym klicem budete pri urcovani vysledku resit permanentne spadene zavory pri prejezdu hlavniho zeleznicniho tahu. :-)) Zni skvele, ze jste zvolili trasu mimo „sranky“, ktere by mohly zasadnim zpusobem zavod ovlivnovat i co do poctu absolvovanych zavodniku, hihihi. V inkriminovane oblasti se da bloumat na kole dny a dny, temer nevyjet z terenu a stejne clovek objevuje nova mista a dosud nejete trasy. Je to maly zazrak, nachazejici se kousicek za Ostravou. Snad vyjde pocasi… Yarda.

          0 0
          • raceman  

            vypada to paradne, ale jak bude mokro, tak to bude v tom useku na prvni fotce zajimave.. :-/

            0 0
    • Black knives  

      Bobe,kdy a jak je to možné projet mimo závod? Já ty závody,to není nic pro mě.Ale rád bych se projel po pěšinkách.

      0 0
      • Buf  

        Romane je tam mapka, takže by jsi neměl mít problém , projet si to kdykoliv. Jinak při závodě je to zajištěné značením, pořadateli i nějakým tím bufetem na trati. Pokud ti to bude málo i nějaká hospůdka se najde. Nemusíš jet čelo závodu, je to i pro pohodáře jako ty a takoví doufám ocení místní vychytávky víc než závoďáci, kteří si těch lesních a rybářských chodníčků při jejich rychlosti moc nevšimnou.

        0 0
        • Black knives  

          A co kdybych naložil do auta toho chromajzlíka ze zlomenýma zádama,a přijeli jsme? A ty to s náma projedeš?

          0 0
    • petrbw  

      Tak to vypadá lákavě!Je to tady za domem a tak to nejspíš zkusím.

      0 0
    • Miramar  

      Ty jo luxus konečně taky něco v blízkosti F-M…už bylo na čase!!Kdo stojí za organizací???

      0 0
      • Buf  

        Více o tom jak to vzniklo již brzy na www.mtbs.cz

        0 0
      • Black knives  

        Bob,co si říká Buf…

        0 0
        • Buf  

          No to se pleteš, brzy bude o tom článek, je už v redakci…

          0 0
          • Miramar  

            No já jenom,že my sme s teamem taky o něčem takovém uvažovali…jestli vám říkají něco jména jako Bára Radová,David Mandák(vítěz dlouhého silničního Beskyda)…takovýhle lidi maj spoutu kontaktů a šlo by to,ale chtěli sme to spíš víc do Beskyd,když už je tady máme…každopádně to asi neni sranda něco takového zrealizovat..

            0 0
            • Black knives  

              Bob se ti určitě chlubit nebude,ale trochu si zjisti,s kým si píšeš.

              0 0
              • Miramar  

                Šiš to vím…Bob Damek,ale on to nepořádá jak psal :-P

                0 0
                • Black knives  

                  Koukal jsem,že ředitel závodu je L.Hrdina.To v praxi znamená,že to stejně jistě natrasoval Bob.L.Hrdinu,jako člověka tedy vážně nemusím.

                  0 0
                  • Beeda  

                    to je ten L.Hrdina co porada ty „orientaky“ Beskyd Tour? nevim jak loni, ale od te doby co to tam sprasil(pry opakovane) nas na jeho zavode nikdo nevidel..

                    0 0
                    • Zerocool  

                      :)

                      0 0
                      • Buf  

                        Tak článeček a zamyšlení nad novými bikemaratony si můžete přečíst na www.mtbs.cz/…_080312.html

                        Organizace takové akce nikdy není dílem jednoho člověka a každý dělá to co nejlépe umí a dělá to tak jak nejlépe umí. Ukažte mi závod kde ještě nikdo nezabloudil. Beskydtour patří nyní k nejlépe značeným závodům i proto, že z chyb se snaží pořadatelé poučit. Trasa má celoroční značení na úrovni použitelného pro turistiku ( s mapou si to může projet každý kdykoliv). Při závodě je pak základem značení šipkami velikosti formátu A4, páskou „mlíkem“, a bílými čárami na zemi, na asfaltě pak šipkami. Beskydy mají nevýhodu v tom , že na trať nesmí doprovodné motorky. Je věcí každého závodnika se i podle svých možností seznámit s tratí předem. Minimálně si nastudovat mapu, najít si výrazné místa na trati.

                        0 0
                        • Beeda  

                          v zavode CP MX neni normalni, aby vitez 4× zakufroval, taktez se jedna o opakovani chyb ze strany poradatele, cili tadu zadny okecavani nepomuze…

                          kdyz argumentujes clankem, tak jen pripomenu www.mtbs.cz/…d050725.html a i diskuze pod clankem toji za to… proste to tam opakovane nezvladaj a to je na povazenou…

                          0 0
                          • Buf  

                            Nenapsal jsem, že v minulosti bylo vše OK. Myslím si , že poslední dva ročníky byly hodnocení zcela opačného charakteru a ne náhodou se tam letos pojede mistrák.

                            0 0
                            • Beeda  

                              vsak predpokladam, ze to letos prijedem zkontrolovat:-)

                              0 0
                            • Zerocool  

                              Beskydy jsou krásné (jsem skoro místní) a trať závodu taky, jen zázemí závodu je katastrofální a to i loni, vše nesmyslně pro závodníky zpoplatněno, přitom startovné taky nepatří k nejlevnějším, letos možná půjde výš. Prostě mi vadí, když člověk přijede hned po něm chtějí támhle za parkoviště, támhle za WC, apod. Ne že bych schudnul, ale narušuje to atmošku. Tento závod mi příjde jako čistý byznys…

                              0 0
    • metr-x  

      Konečně něco pro mě..určitě pojedu:-))

      0 0
    • jirka-s1  

      tak tohle bude určitě fajn akce,Poodří je nádherné,rád si to projedu,snad už konečně budu mít nový bajk,jináč to bude akorát na ostudu :-) …a když si vzpomenu na bečky na Jarkáču,na favošce na zábavu do Košatky,Petřval­du,na Rezon,atd.,to byly akce :-) …hlavně ty návraty :-)

      0 0
    • Kebo  

      ty jo vypada to na uzasnou akci a primo za humny:-)!!!moc se tesim

      0 0
    • SugaRace  

      Nejedu, páč budu v tu dobu nemocný. :o( Ale pokud budu schopen pohybu, milerád nabídnu své služby pasivního bajkera jako pomocnou pořadatelskou sílu. :o) Stačí se ozvat na emajl. Bajku zdar!

      0 0
    • Gooorila  

      Proč jezdíte takovéto závody? Na nikoho nechci útočit, sám bych velice rád něco takového jel, láká mě ta atmosféra, která při takové akci vzniká, jsem ale jen hobbík (kterej si koupil minulý rok kolo aby shodil nějaké ty kila, z těch sem nesundal ani trochu, ale na druhou stranu jsem začal spadat do kategorie „propadl jsem kolu“ :o), takže dyž pominu jezdce, kteří pomýšlí na bednu a jedou si pro ceny, zajímá mě právě váš důvod, proč se účastníte takovýchto akcí? Protože jsem z Ostravy a trasy, které jsou na mapě mám z velké části docela projeté, vím že to není až tak náročné a něco takového by mě lákalo. Dojet tam a být tam jen mezi smečkou krvežíznivých závodníků, kteří hrajou o sekundy se mi ale také nechce :o). Škoda, že je to tak brzy. Najeto mít nebudu ještě nic, takže bych měl problém tu třicítku vůbec dojet, ale letos tu jízdu chci pojmout jiným směrem a příští rok bych možná …

      0 0
      • Zerocool  

        Dej si nějaký závod a uvidíš proč… nejde o to, jestli jezdíš v první padesátce nebo ve třetí stovce, pocity jsou stejné. Okolí znám jako svoje boty, protože jsem odtuď, závod bych jel hrozně rád, ale celou druhou polovinu dubna budeme jezdit v Itálii, tak snad příští rok

        0 0
      • jirka-s1  

        já osobně to jedu,a vůbec jezdím PRO RADOST,navíc trasa vede mou rodnou vesnicí,a celé okolí je v pěkné krajině,určitě co největší ůčast bude pro organizátory tou nejlepší odměnou a poděkováním za odvedenou práci,takže pojeď a užij si tu příjemnou atmosféru,klidně pohodovou jízdou!

        0 0
      • petrbw  

        hele, já jsem taky nikdy nejel a tak pojedu poprvé,taky pojedu jenom třicítku, protože chci dojet a je mi jedno, jestli dojedu v půlce a nebo na konci.Hlavně se chceme s kamarádama pobavit,projet a užít atmosféru.A o to tady asi jde.Tak, že pokud se přidáš, budeme se ploužit na třicítce minimálně dva.

        0 0
        • Kebo  

          nejde o to byt prvni,kazdej si najde svoje tempo a jede si to svoje,jde o srandu…ja sem taky na baterky:-) a este jedu 60…:-)

          0 0
        • Gooorila  

          jsem rád, že se to bere takto. Původně jsem o takových akcich nijak nepřemýšlel, ale když jsem viděl právě ty tratě, tak si říkám, že bych se i projel. Mé druhé já mě ale pořád nahlodává, že nevidí důvod proč se zůčastňovat akce, která již z názvu předpokládá, že se bude závodit je nesmysl, jestliže nepomýšlím na jakési umístění, případně aspoň porovnání výsledných hodnot s ostatními. Letos se pojedu kouknout jako divák (jak jinak než na kole :o), ale kdyby se mi povedlo to, co jsem si naplánoval letos. příští rok bych si i zajel :o). A abych nebyl tuctový, budu fandit a povzbuzovat právě ty na chvostu :o)

          0 0
          • arcco  

            Neřeš a jeď! V 2006 jsem jel Šelu dlouhou po prvé, jak víš, toho roku byla zima hódně dlouhá, najeto jsem měl asi 300km po šestileté přestávce bez kola, přežil jsem to a skončil ve 2/3 výsledkové listiny. Loni, čas lepší o 1,5 hod. Jednou se začít musí a nejlépe hned!

            0 0
          • Kebo  

            vůbec neres a jed,aspon se tam nebudu za vsema plahocit sam,vubec nejde o to kterej dojedes…na co to odkladat o dalsi rok:-)

            0 0
          • Buf  

            Klidně přijeď „závodit“, i pro takové bikery jako jsi ty se to dělá. Elita vypálí vpřed a v prvním a jediném kopci normálním pracujícím ukáže záda. Pak bude dosti prostoru pro pohodovou jízdu nebo soupeření s kamarády. Je to tak trošinku náborový závod. Tak kde jinde si zkusit zazávodit..

            0 0
      • muppet  

        Nechej ty chrty odjet a máš pokoj celou cestu,jeď si svoje a nakonec,zabalit to můžeš vždy ,i když tam bude podobných lidí jako ty,kteří jezdí pro radost,myslím že ti to nedá a pojedeš dál.

        0 0
    • MaRtYs  

      Četl jsem plakát ve škole .o) A vypadáto perfektně … takže pokud bude počasí ok, určo to zkusím .o)

      0 0
    • beranek666  

      ještě dotaz ke startovnému… chápu to správně, že pokud jsem VŠ a jedeme v týmu VŠ tak nikdo z nás neplatí startovné???

      0 0
      • Buf  

        VŠ soutěží na 30 km jako jednotlivci, podívej se pořádě do propozic, družstva jsou SŠ 4 žáci a ZŠ 3 žáci s jednou dospělou osobou. Ceny jsou rovněž vypsány pro nejlepšího studenta a studentku VŠ a pro nejlepší týmy SŠ a ZŠ. Na seznamu přihlášených je to také patrné jaké kategorie na jaké trase jsou vypsány

        0 0
        • beranek666  

          takže platím? pořád tomu nerozumím, je to tam nesrozumitelně…

          cituji: Studenti VŠ, SŠ a ZŠ startovné na 30 km trati neplatí, pokud startují v kategorii pro VŠ, týmy SŠ a ZŠ.

          stačí mi odpověď, pokud jsem VŠ, tak neplatím???

          0 0
          • Buf  

            STARTOVNÉ

            na 60 km trati
            startovné na osobu ve výši 100,– Kč zaplacené do 18.4.
            startovné na osobu ve výši 150,– Kč zaplacené 19.4. – 26.4.

            na 30 km
            - startovné na osobu ve výši 100,– Kč zaplacené do 18.4

            startovné na osobu ve výši 150,– Kč zaplacené 19.4. – 26.4.

            Studenti VŠ, SŠ a ZŠ startovné na 30 km trati neplatí, pokud startují v kategorii pro VŠ, týmy SŠ a ZŠ. .............­.............­.............­...... I když si myslím, že to je jasně napsáno.Raději jsem se pokusil ještě udělat svůj výklad pravidel : Vysokoškoláci neplatí pokud startují na trati 30 km v kategorii VŠ , ti nemají týmy ale jedou jako jednotlivci o nejlepšího vysokoškoláka a vysokoškolačku.. Pokud jedou 60 km tak startují společně s ostatními ve své věkové kategorii, předpokládám , že u VŠ to bude do 29 let a pak normálně platí startovné. Závodníci kteří jedou týmovou kategorie SŠ a ZŠ na 30 km startovné neplatí. Soutěží se o nejlepší školní tým ZŠ a SŠ. Pokud pojede někdo za jednotlivce nemá samostatnou kategorii, ale jede opět společně v kategorii muži nebo ženy a startovné platí.

            0 0
    • Biker jak Pes  

      Jak jsem viděl ten profil, tak to vidím na hodně dlouho časovku. :) Podobně jako Chřibská… ;)

      0 0
      • raceman  

        jedeš? :)

        0 0
        • faster  

          čeče nepotkal jsem tě dneska na kole,trasa děhylov …hlučin :-)

          0 0
          • raceman  

            no asi ne:) i když jsme se přes porubu vraceli… 3 splašení silničáři :)

            0 0
            • foxhound  

              Hele, nevíš jestli budou někde výsledky ze Staré Bělé?

              0 0
              • beranek666  

                no to asi těžko, stejně v tom měli bordel…

                0 0
              • raceman  

                mužu pozjišťovat… sem se tam chtěl přijet aspoň podívat a pofotit, když už jsem to nejel, ale když jsem vykoukl z okna, tak sem zase zalezl do postele :)

                0 0
        • Biker jak Pes  

          Jedu. :) Původně jsem měl jet jiný závod, ale nesehnal jsem odvoz, tohle mám hned za barákem, tak přinejhorším můžu přijet na kole… ;)

          0 0
    • beranek666  

      tak a za týden to vypukne!

      0 0
    • Buf  

      Tak jsme začali chystat trasu. Dnes jsem udělal novou lávku v třetím brodu u Jarkovského potoka. Opravil lávku v Proskovicích a vyspravil nájezd na koňomost mezi Proskovicemi a Košatkou. Na asfaltě jsme již začali značit žluté šipky , tak můžete pomalinku najíždět trasu. V terénu to chce ale den sluníčka , zatím je bláto a kaluže.

      Trasa se musela zkrátit o úsek ve Staré Bělé , kde se to nelíbilo soukromému vlastníkovi lesa a pole , přes které vede značený chodník po kterém jsme chtěli jet. Jede se proto do Krmelína dolů k ČOV a na značku do Proskovic. U ČOV se těžilo, je tam 50 metrů rozježděný chodník, trochu jsem se to snažil upravit, mělo by to být jezdivé středem mezi kolejemi od lokotoše. Je tam bláto , ale má to tvrdší podklad. 

      Počasí příští týden má být příznívé, od středy se má oteplit a být polojasno.

      0 0
      • werža  

        zdarvím.ty výpisy ůčastníku na sko­dabike.cz se aktualizujou jak často?platil sem ve středu v madeji a ještě tam nejsem napsaný.dá se to ověřit e-mailem nebo telefonem?

        0 0
    • Kebo  

      sakra at uz je ta sobota tady se tesim jak maly decko na dudlik:-)

      0 0
    • petrbw  

      Počasí zatím nic moc.Snad se ukáže sluníčko a vysuší cesty.Jinak to bude maso.Dneska jsem přezouval nové pláště a menší údržba bika.Ani jsem si trasu nestihl projet a tak doufám, že to bude dobře značené.8-))

      0 0
      • Buf  

        Počasí má být super. http://medard-online.cz/index.php . Studená fronta se má zítra rozpadnout nad vysočinou. Na východě ĎR by mělo být beze srážek, a víkend má být pěkné počasí. Na jaře to rychle vysýchá , takže to bude doufám v pohodě. Značení bude zatím jen asfalt. Značit budeme až v pátek, je to dosti osídlená oblast tak to nemá smysl značit několik dní předem. Trénujte podle mapy.

        0 0
        • petrbw  

          koukám na ten odkaz a pak z okna a nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu.Venku se nad Ostravou čerti žení.Snad to přestane.A uschne.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Tady to není o nic lepší, z kola jsem se stihl vrátit tak akorát. Ale bylo to jenom na chvíli, takže by to mělo být v pohodě … snad … :P

            0 0
            • werža  

              ale Brušperku se ta bouřka vyhnula ne?jak se začlo mračit tak sme radši jeli domů.

              0 0
              • XC-biker1  

                Nevyhnula, ted jsme od tamtud přijeli a valilo tam jak blázen. Noo bude to zajímavé zítra. Snad ale nebude pršet.

                0 0
                • raceman  

                  to uschne ;-)

                  0 0
                • metr-x  

                  Dneska jsme tu trať objížděli a bohužel nás ta bouřka chytla a držela se  pěkných pár minut:D.Ale zítra bohužel nejedu:-(…

                  0 0
                  • Karkulka  

                    A dojmy z trati?

                    0 0
                    • MaRtYs  

                      Pokud budu rano fit a v pohode vyrazim ,tak pak ti je urco rad sdelim :o)) I kdyz v Beskydech nejaka fajn vyjizdka bude urco taky dobra :o) Rano moudrejsi vecera… takze jdu radeji spat :o))

                      0 0
                      • XC-biker1  

                        Ted jsme se od tamtud s Karkulkou vrátili :) . Trat byla dobrá,ale hooodně moc asfalti :/ .A bahýnko v lesíkach po včerejšku bylo super :D

                        0 0
                        • Kebo  

                          no asfaltu bylo vic ale myslim ze trat na to co ze to bylo poodri byla vic nez dobra a poradatelsky to bylo taky za 1…takze mi nezbyva nez vsem organizatorum podekovat za supr akci!

                          0 0
                        • metr-x  

                          Jsem vás viděl na silnici jak jste jeli fábií…ty dva biky na nosiči nešly přehlídnout…já byl taky za volantem,ale v autoškole…jinak bych jel dneska taky..:-(

                          0 0
                          • XC-biker1  

                            a jak si nás videl tak si jel v autě? nebyl to takový stříbrný myslím fiat panda?

                            0 0
                            • metr-x  

                              jojo Fiat Panda autoškolácká…jsem tišše záviděl…;-))

                              0 0
                        • cagalam  

                          …podle mě na zááávod horských kol až moc asfaltu. Ale na druhou stranu v tomhle regionu, super!

                          0 0
    • arcco  

      více z mostku Košatka-Proskovice  http://raho.rajce.idnes.cz/RAHO/

      0 0
    • werža  

      parádní závod.vyjeli sme 3a dojel sem jediný:-Djeden kámoš otřes mozku:-( a druhy pichnul na 5tém kilometru.jinak to bahýnko paráda:-))

      0 0
      • faster  

        nechapal jsem chovani některych Bikeru,přitahl si mně za batoh a přadjel,nebo skupinka 5 bikeru se žene bezhlavě a vytlači mně z trati…profil tratě jsem znal bo jsem si ji jel minuly den.takovy bikeři jsou HOVADA

        0 0
        • werža  

          tak to já sem si chováni pochvaloval až na jednoho "nervákaůkterý nadával asi 5km ůsek který vedl lesem na skupinku bikerů ať jedou nebo uhnou i když ho pustily tak stejnak rychleji jak oni nejel to sem trochu nepochopil.já sem si to nestačil projel ale jistebník znám takže sem aspoň věděl kde sem:-D nejel si někde v první půlce?myslím že sme se někde chvilku honily.

          0 0
          • faster  

            Ono startovalo plno…takovych svatečnich Bikeru,a motaly se jenom pod nohy…ono strach jet v lese singlik po kmenech není Biker,To rovnou muže jet po silnici.Někdy to i fest zdržovalo,ale mně to nějak nevadilo aspon se mi tepovka uklidnila…

            0 0
            • werža  

              to je fakt ale ten borec stejnak nejel na první místo tak nevím o co mu šlo.já sem mu radši ujel a bylo.je fakt že chytit nějakého svítečního v lese bylo na hovno,ale naštěstí bylo kde předjíždět na trati.Byl to můj první závod takže nemůžu srovnávat,ale mě se to velice líbilo.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Rozhodně musím říct, že podupali to spojení tras 30 a 60 km. Když se najelo do lesa to bylo fakt peklo. „Bikeři“ se sotva vlekli (to jim však nemůžu vyčítat :P ) a když jsem řval zleva, tak borec uhnul doleva … potom už to došlo tak daleko, že jsem jel fakt hlava nehlava na lokty a když někdo neuhnul, měl prostě smůlu … vím, jsem prase, jezdím jak prase … :D:D

                0 0
                • XC-biker1  

                  Jj, tam v tom lesíku jak jsem chytl ty co jeli 30km,tak to byl konec,ale naštěstí vědeli která je levá a pravá strana :D

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    V tom lesíku na konci to byl poděl. Tam jsem ztratil až hrůza. Jinak se mi jelo parádně. Možná bych měl jiné umístění, ale cestou jsem ztratil mobil, tak jsem se pro něj vracel. Musel jsi mě vidět, jel jsi proti mě ve skupince s Bárou Radovou. Předtím jsem ještě letěl v jednom sjezdu na hubu, tak jsem musel potom rovnat řídítka … :P Ty jsi jel slušně. Jsi nám z té skupinky poodskočil a nikdo se neměl k tomu tě dojet … tak jsem vyjel sám a stejná reakce, nikdo nereagoval … :D

                    0 0
                    • XC-biker1  

                      Oho nechtěl bych :) ale stane se no. JJ videl jsem tě no. A tež se mi jelo parádně,až na ten poslední kopec,to byl nějvetší poděl,tam jsem už necítil nohy :D

                      0 0
                • werža  

                  jestli si náhodou neodrovnal kámoše:-D někdo mu dal bodyk a on vletěl do pole kde sekl dušu.jestli si to ty který jel a řval pořád zleva, zleva tak je to fakt že něktěří doopravdy doleva jeli:-Djeden takový mě taky předjížděl zleva ale já jel vpravo takže se nemusel vysilovat křičením:-D

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Heh, takové prase já nejsem … :D Ale je fakt, že jeli fakt strašně. To už se za něma tvořila kolona a borci řvali jeden přes druhého … :D

                    0 0
        • tom8848  

          Jojo hovada to sou ;-) keby im slo o bednu ale neviem na co sa jebu do predu bezhlavo a ohrozuju ostatnych… Ja osobne som nemal problem okrem techickych usekoch v lesikoch kde niektory dost brzdili… Inak spokojnost najvecsia ;-)

          0 0
    • faster  

      Hm ja už mam ten nějaky zavod odjety…ale s takovym chovaním jak sem psal vyše tak jsem se setkal poprve,jj to je pravda že 60 jely jak ...... to šlo vidět i na startu…škobrt a bylo vymalovano.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        No, tady bych dával bacha co říkáš. Ten škobrt byl můj brácha. Bohužel se chytil rohama s mým taťkou a brácha šel an zem. Oba dva jsou hobíci jak blázen a rozhodně se nikam nehnaly tak, jak popisuješ … :P

        0 0
    • werža  

      sou někde na netu vypsané výsledky????já vůbec nevím kolikátý sem dojel:-Dprotože sme hned jeli pro kámoše do polanky bo spadl a měl otřes mozku jak sem psal.

      0 0
    • MaRtYs  

      Paráda akce… hlavně co se týče organizace… prostě luxusek… jen příště budu počítat, že 30km nemusí být vždy 30 km .o))) a třeba rozložit síly .o))

      0 0
      • XC-biker1  

        no trochu jim ta trat narostla :D, 30=39km a 60=68km :D

        0 0
        • sokrates  

          Taky jsem na 30km vyhlížel cíl a kde nic tu nic..:) Stačilo kdyby na začátku řekli, že to bude mít o trošku víc..člověk se na to psych. připraví..:)

          Další mínus-ta čekačna na startu…hodinu tam stát v řadě a mrznout?? Mohli říct, ať se připraví na 60km a odstartovat a těch 30min. nebo kolik, mohli mít lidi z 30km ještě rozchod-volno a trošku zahřát a a chystat tak 15–20min. před startem..

          To jsou jediná negativa organizátorů, jinak vše super-značení, guláček, milí lidé..:)

          Jel jsem v polovině 30km pelotonu a když mě předjížděli rychlíci z 60km, vše v pohodě, až na skupinku 4–5 idiotů, do první trojky měli daleko a taktéž do prvních 30, ale chovali se jako by jim to tam patřilo a všichni okolo jim jenom překáželi..chtělo by se to nad sebou zamyslet…

          0 0
          • semtexx  

            Byl to můj první závod, na 60km vyhlížím cíl a nic tak jsem si trochu zanadával. Chyba byla když jsem vynechal druhou občerstvovačku s tím že do cíle je kousek:-(. Mám aspoň poučení propříště:-)

            0 0
          • MichalH  

            Tak to bych se chtěl organizátorů trošku zastat, stál jsem na startu od půl desáté a každou chvíli hlásili rozhlasem, že startuje v 10 dlouhá a v 10:30 krátká, ale možná to dozadu nebylo slyšet. A to prodloužení byl dobrej podraz, já nabral síly na druhé občerstvovačce s tím, že do cíle je cca 9km a ono to bylo ještě 2× tolik :) Tak jsem byl nakonec rád, že jsem vůbec dojel, byl to první závod, takže cíl splněn. Akorát do příště asi přehodnotím taktiku, protože vynechat první občerstvovačku abych předjel pár lidí nebyl asi nejlepší tah :-D

            0 0
      • Biker jak Pes  

        No, právě, že organizace by bylo spíš to jediné co bych vytknul. V tomhle případě byla absolutně nezvládnutelná. Když jsme přijeli, řada byla až ven. Kdybychom nezastihli známého, který stál hned u stolu, tak bychom snad ani nestihli start … Něco podobného je každý rok na Rampušákovi, ale tam to jde aspoň rychle … :P

        0 0
    • Kebo  

      Zdar bikeři!nemáte nějaké odkazy na fotky ze včerejška??

      0 0
    • Buf  

      Na stránkách města Brušperk jsou pěkné fotky z 1. ročníku Škodabikemarathonu v Brušperku.

      http://www.brusperk-mesto.cz/…duben_08.htm

      Má to trošinku netradiční klikání ale jinak krásně vystižená atmosféra tohoto závodu pro všechny…

      0 0
    • ferko11-XC  

      Video ze startu na 30km jsem dal na youtube zde: http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • petrbw  

      Tak co, letos opět a nebo první ročník byl zároveň poslední?To by bylo škoda, protože tady v okolí je závodů jako šafránu.Na odkazu je zatím mrtvo.

      0 0
      • Buf  

        Závod podle informace Libora Hrdiny bude, ale cetrum se má přesunout z Brušperka více do Ostravy. 

        0 0
        • petrbw  

          Díky za odpověď.Pokud to posunou, nevadí.Hlavně aby byl.

          0 0
    • petrbw  

      Tak 30 dní do startu a venku padá.Doufám, že zvládnou vůbec nachystat trať.Rád bych si ji předem projel.Mapa na stránkách závodu je spíš informativní.V lo­ni, na to že to byl první ročník bylo celkem hodně lidí.Doufám, že letošní počasí Vás neodradí.Nebo ano??

      0 0
    • beranek666  

      tak jsem si projel new trasu a jak je u škodabajku zvykem, měří o pár kilometrů víc a nastoupáte  i více stovek metrů výškových :) (dlouhá trasa).. kopečky tam jsou docela výživné a bolavé, pokud nebude moc pršet v následujících dnech, tak by závod neměl být tak blátivý jako loni, trasa je letos volena o něco lépe. jen mám pocit, že se to bude na trase dost ucpávat – je tam plno singletracků a úzkých cestiček hned ze začátku, kdy ještě pojede peloton pokupě. ale jinak se mi trasa líbí mnohem víc, než loni.

      0 0
      • Deathklaat  

        Jak je trasa značena jestli se mužu zeptat…

        0 0
        • beranek666  

          zatím jsme žádné systematické značení na trase nenašli

          0 0
          • Deathklaat  

            Takže jsi jel podle mapy,tak jak jsi to odhadnul nebo jsi byl učastníkem už minuly rok?

            0 0
          • Zerocool  

            tak tak, chtěl jsem si to projet, ale nějak jsem to ani podle mapy přesně nestrefil, je pravda, že kolem koupaliště (pokud to vede tam kolem plotu), tak to bude masakr, apod…

            0 0
            • petrbw  

              no, koukal jsem na tu mapu závodu a snažil se v tom zorientovat i za pomocí druhé mapy, ale myslím, že projíždět aniž bude trasa značená zatím nemá smysl.Asi bych bloudil.Tak, že kdo k tomu má co říct:kdy se začne značit??Jinak dou­fám, že vydrží počasí.

              0 0
      • Biker jak Pes  

        Je docela možnost, že se tam letos objevím. Ale pouze teoreticky zatím. :)

        Takže říkáš, že startu se nacpat dopředu…

        0 0
        • beranek666  

          na startu dycky vepředu :) jako vždy, drze a sprostě, protože jinak to ani nejde :/  ještěže nikoho nebudeme brzdit :)

           

          jo jeli jsme ji podle mapy.. ač jsem byl účastníkem již loni tak letošní trasa s lonskou nemá vůbec nic společného, je úplně jiná! je to místní závod a terén v okolí známe, takže myslím, že jsme trasu podle mapy celkem přesně našli a projeli.. jen se připravte na 1200 výškových metrů místo avizovaných cca 800? (podle profilu)

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Hm, 1200m, to je už slušné. V jakém terénu vede trasa ? Klasické lesní cesty, nebo hodně singlů apod. ?

            0 0
            • raceman  

              Bláto, asfalt, šotolina, tráva, hlína, písek, šutry.

              0 0
              • raceman  

                a málem bych zapomněl na ty kořeny ;-)

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Vyliskat :)

                  0 0
                  • raceman  

                    :D:D:D:D:D

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Moje otázka měla alespoň logiku, protože loni byl škodabike skoro pořád po asfaltu, tak se ptám, jestli je aspoň trochu změna i v terénu. Ale Wojtkova otázka byla fakt dementní… :)

                      0 0
                      • raceman  

                        Klíííd… já prostě musel ;-)

                        Co si matně pamatuju tak jsou to celkem uzké lesní cesty nahoru i dolů a když na startu nebudeš stát vpředu, tak si to můžeš objet tak akorát na kochačku…

                        0 0
        • raceman  

          no nekecej :-)

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Njn, loni jsem jel, protože jsem měl volný víkend. Letos mám sice první závod poháru ve stejný den, ale časovku. A takhle brzo ještě formu na časovky nemám… :D Tak je třeba brát v úvahu alternativy… :)

            0 0
    • Splinter  

      Tož když nebude chcat tak asi taky dojedu…

      Su zvědav, jak to bude při tom letošním „ježdění“ …

      0 0
      • tom xtr  

        Projeli jsme v nedeli celou trasu (krome zacatku od fakulty pres – koupaliste), ktera byla uz nejak oznacena. Znaceni, jestli takto zustane, je hodne nenapadne, ale snad budou na krizovatkach regulovcici, jinak z toho bude pekny orientak. Na ten zacatek po sjezdovce na Skalce, az tam prijede 400 lidi,  jsem tedy dost zvedavy. Asi to pojmu spis jako rozmarne odpoledne.

        0 0
        • tom xtr  

          Blbost – dopoledne. Vlastne i poledne.

          0 0
        • Zerocool  

          jede se přímo do sjezdovky nahoru?:)

          0 0
          • tom xtr  

            Prý jo. Potkali jsme nějaké borce, kteří to tvrdili a navíc nahoře je už značka. Asi metoda, jak startovní pole prosít. :)

            0 0
            • Zerocool  

              no vyjet se to podle mě celé bez šlápnutí nedá, půjde to spíše tím lesíkem vlevo, mírněji do kopce…

              0 0
              • tom xtr  

                Vyjet se ta sjezdovka celá na tu pěšinu nahoře dá – středem po té úzké stezce, protože jsem to v neděli dali. Ale to byla stezka volná, v závodě to bude asi zacpané. Po trávě bych to šlapat nechtěl.

                 
                0 0
                • tom xtr  

                  Pravda je, že to bylo po dlouhé době poprvé, co jsem použil snížení zdvihu u vidle, když se mi začalo plašit přední kolo.

                  0 0
                • Zerocool  

                  tak tím líp, nezkoušel jsem to, no stezku na sjezdovce si nevybavuju, :( pak se jede z mexika k lázním, a dál, že??

                  0 0
                • beranek666  

                  kolega to vyjel na velkou pilu :) a prý že nedá :-D

                  0 0
                  • Zerocool  

                    říkám, že jsem nezkoušel! ale na velkou já tedy asi ne:(

                    0 0
                    • Hynas  

                      No ty Zerocoole ani na prostřední…;o)

                      0 0
                      • Zerocool  

                        asi tak jsem to myslel, ale ve víru neomezených tepových možností v průběhu závodu možná na prostřední ano..:)

                        0 0
                        • Hynas  

                          Přesně. Nejsme přece borci, abysme na pátém kilometru zavařili krevní pumpu. :o)))

                          0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Který kolega ? O_o

                    0 0
                  • Zerocool  

                    jo jinak jsme si asi nerozumněli, trať údajně vede napříč sjezdovky, já myslel normálně se postavit dolů a kolmo ji vydupat nahoru…

                    0 0
                    • beranek666  

                      ano o tom jsem mluvil :) my jsme to vyjeli zespoda nahoru a tam jsme se napojili na tu cestu „napříč“

                      0 0
      • Paja  

        …prej to letos ale vubec nepojede, navic hrozi velka drzka ;DDD

        0 0
        • mudla  

          Tak jsem se do tohoto podniku taky přihlásil :-D. Bude to můj první závod a letos jsem ještě moc nenajezdil. Tak doufám že aspoň dojedu a že nás tam bude víc takových pohodářů..:-D.

          0 0
          • mudla  

            PS.:  Nějaké užitečné rady pro zelenáče ??  ;-) ..

            0 0
            • cagalam  

              Hned po startu vypálit co to dá, v půlce závodu ještě zrychlit a do cíle dospurtovat!    Toš asi tak… :-))

              0 0
              • Kebo  

                Chlapi nevíte v kolik je start?jsem asi slepý ale v propozicích sem to nenasel,jen ze ukonceni prezentace v 9 30?diky

                0 0
                • popik  

                  60 km a 30 km 10:00, rodiče s dětmi 10:30

                  je to napsané trochu níž…

                  0 0
              • mudla  

                noo.. tak díky.. :-D :-D :-D

                0 0
            • beranek666  

              jo, nemotat se závodníkům na cestě :-D bo bude zle!

              0 0
          • Zerocool  

            jestli jedeš 30, tak moc pohodářů nečekej, jestli 60, tak už vůbec ne:)

            0 0
    • Hynas  

      Juj, synci z Vortexu si dneska zase dali část trati…a podle mě je báječná. Škoda jen, že budu v sobotu nemocný…jinak bych si závod na pohodu dal. ;o)

      Držím všem závoďákům palce, ať to pořádně rozjedou a přitom si nenabijou držku. :o)

      0 0
      • raceman  

        asi spočnu :-)

        0 0
        • Hynas  

          Neblbni, je to jezdivé, pestré, dostatečně rozvrstvené pro prořídnutí řad…byla by škoda nejet škodu. Navíc…vždyť je to skoro domácí závod. Když jsem byl dneska schopen dávat řepu aji miciho, tak ty určitě dáš i orange killery. :o)

          0 0
          • raceman  

            nevim no… nejak stale neprichazim na chut poradateli a nemam velkou duveru ve znaceni… :-)

            0 0
            • Hynas  

              Hmmm, tak tomu říkám závažné důvody…no nic, rozhodnout se musíš sám. Holt kdo nechce stát na bedně, tomu není pomoci. :o)

              Nicméně, pokud bude haprovat značení…což je možné (včera jsme se ztratili jen jednou, ale v místě, kde určitě bude stát kontrolovčík)…tak na tom ale budou všichni plus mínus stejně, takže nějaké zdržení se načte všem. Takže je třeba dávat pozor na trati, načíst předem mapu, kochat se výhledy a nejen tupě zúžit zorný úhel na trať před sebou. A o tom horská cyklistika, potažmo závodění, je. Pro dravce v omezení mantinelů je cyklokros. :o)

              0 0
              • Zerocool  

                tak to je smůla, že budeš nemocný:), že už to tak víš:)??, jak to vede od té auly ke koupališti?

                0 0
                • Hynas  

                  No to víš, já zkušený už na svém těle tak nějak poznám, že mě nemoc v přesném čase ovládne. To jsou ty roky naslouchání tělu, terapie, potlačení abstinenčních příznaků a tak. :o)

                  Od auly ke koupališti to vede převážně lesem po pěšinkách a cestičkách šervůdu. :o)

                  0 0
                  • Zerocool  

                    díky díky, já jen, aby tady řeč nestála, no zjevně si nepochopil:(

                    0 0
                    • Hynas  

                      Zjevně jsem pochopil :o)))

                      Start nevím, ten jsem neprojížděl. Ale do soboty máš ještě dost času.

                      0 0
                      • Zerocool  

                        projíždět to nebudu, na to už čas není:), jen jsem zvědavý…jak stará Blažková

                        0 0
                      • Zerocool  

                        hele, jak jezdíte ty tréninky na silničce, jednou jsem byl u dakoty ve středu kolem 15:15 anikde nikdo…

                        0 0
                        • Hynas  

                          Ve středu jezdí vortex bajky od 15,30hod, ale nikomu ani muk, nemám zájem se družit s nějakými cizáky. :o) Jinak v úterý a čtvrtek různí silničáři posbíraní z širokého okolí od 16,00hod.

                          0 0
              • Biker jak Pes  

                Prej o tom horská cyklistika je. Je, ale MTBO, ne MX … :D Já se sice dokážu orientovat slušně bez mapy, ale jak jedu šrot, tak jde všechno stranou a plně spoléhám na pořadatele a značení… :)

                0 0
    • Kebo  

      Tak trat dneska pekna..teda 30(bylo to 40:-)60nevim,myslim ze supr zavod.Akorat by me zajimalo jak dopadl ten nestastnik co tam hodil kobru nazacatku na tom asfaltu doufam ze se mu nic nestalo…

      0 0
      • XC-biker1  

        Joo trat byla super :) Jel jsem 60ku a dobře jsem udělal, jelo se mi super…

        Ještě že vyšlo počasí. Ale ten jeden brod mě dostal. Jel jsem ho ukraje a když už jsem neviděl ani kliky, tak jsem se připravoval na ponor :D ale pak jsem z toho nějak vyjel naštěstí.

        Jen by mohla být lépe značená trat. Kolikrat jsem nevedel kudy jet, kdyby tam nebyli lidi tak jsem v pytli.

        0 0
        • Bizonek  

          Proto tam ty lidi asi byli :-))

          0 0
          • beranek666  

            právě že tam byli lidi, co ani nevěděli proč tam jsou a dycky jsem se jich musel zeptat kudy se vlastně jede.. byly spíše v přehledných úsecích, tam kde to bylo nerozhodně pro jistotu nikdo nestál.. tohle trošku podcenili. když už si seženou ty lidi, tak jim mají vysvětlit kde stát a proč tam vlastně jsou…

            0 0
            • XC-biker1  

              Tak tak, nemyslim ty pořadatele co tam stáli, ale diváky co byli fandit ;)

              0 0
            • Biker jak Pes  

              Přesně, jednou mi borec neukázal a já pokračoval rovně, pak jsem se ho radši zeptal a ukázal na druhou stranu, tohle neměli vychytané… :P

              0 0
        • Kebo  

          no mam pocit ze jsem nekde zaslechl tvy jmeno tak gratulace:-)

          0 0
          • XC-biker1  

            No na bedně jsem nebyl, ta mi utekla o místo :(

            jinak Celkově  v mužich na 60km trati jsem byl 7

            a Muži do 29let na 60km trati jsem byl 4

            takže spokojenost :)

            0 0
      • Deathklaat  

        Já jsem jel 60ku a ta měřila 68 km a nějaké drobné…

        0 0
    • Bizonek  

      Výsledky již na  http://www.sportsoft.cz/event.aspx?…

      0 0
      • Baffer  

        Čus, nevite jestli jsou už někdy na internetu vyvěšene fotky?

        0 0
        • werža  

          zatím sem našel pár fotek tu:  http://eilyn.rajce.idnes.cz/…hon_25.4.09/

          0 0
          • Eilyn  

            Tyjo jak si to našel? Měla jsem jich 250 ale všechno se mi to tam dávat nechtělo .. :-P =)

            0 0
            • werža  

              našel jsem to ůplně jednoduše:) dej tam všechno ať je se na co dívat,když zatím nic jiného není.Jo a gratuju ke třetímu místu;)

              0 0
              • Eilyn  

                Děkuji =) Až budu mít čas tak tam možná nějáké přihodím .. ale mám jen z toho místa startu =D

                0 0
                • werža  

                  ne nějaké ale všechny:P a to nevadí že jen start třeba se tam někteří poznáme:)

                  0 0
    • Biker jak Pes  

      Parádní závod. Oproti loňsku teda určitě. Jelo se mi dobře, až na těch pár stěn, kde se muselo hodit kolo na rameno. Skoro mi tam chybělo nějaké lano nebo něco. Horší bylo potom rozjet ztuhlé nohy. Jel jsem na 34. místě, ale na konci jsem v těch uličkách zakufroval a pár km si nadjel, takže nakonec 41. celkově a 19. v kategorii na 60, resp 70km dlouhé trati … :P

      0 0
      • Deathklaat  

        Ktere stěny myslíš?Šlapat se přece muselo jen jednou…

        0 0
        • popik  

          ty jsi jel vpřes všechny ty „lávky“ před Porubou? Na ty já si teda netrouf… Jinak trať povedená

          0 0
          • XC-biker1  

            Lávky byly vpoho, jezdil jsem je všechny. Jen ty dva výjezdy nešly no.

            0 0
        • Biker jak Pes  

          Byly tam dvě místa, které jsem šel a nevím, jak to vyjížděli ti motorkáři. To museli objíždět. První stěna byla myslím jak se jelo po nějaké louce a za ní se byla lesní cesta, kterou se pokračovalo doprava.

          Druhý úsek byl ke konci, sjel se takový prudší kratší technický úsek k lávce (byl tam i fotograf btw), pokračovalo se dál a pak se šlo nahoru doleva mezi stromy a přes kořeny doleva dál někam lesem.

          Nevěřím, že někdo vyjel obě dvě tyhle části, to prostě nešlo skoro ani vyjít… :P

          0 0
          • XC-biker1  

            Jo tu první stěnu jsem tak tak vyšel, pěkně jsem se klouzal dolů i s kolem. A ten druhej výjezd jsem taky šel. Zvedalo se tam předni kolo jak svina. Možna by to šlo vyjet, ale potřeboval bych tašky s nákupem na řídítka :D

            0 0
          • sYs  

            Jo závod byl parádní… první výjezd – sjezdovka na skalce byl v poho, ale ta druhá sviňárna :o) už byla moc, pěší turistika s kolem na zádech to vyřešila.. Jinak trať naprosto skvělá.. btw kdo jede šelu v Lipníku 2.5. ?

             
            0 0
          • Buf  

            Tak ten druhý výjezd za lávkou před cílem dávali junioři na střední, chce to jezdit i XC, to je více o dynamice, na malou to nedáš. A výlez od potoka na ten asfalt byl výlez. To patří k MTB , ten sjezdík k potoku stál snad za těch pár metrů nesení…

            0 0
            • Bikes  

              Neví někdo z Vás kde jsou, či budou fotky z trati?

               
              0 0
            • Biker jak Pes  

              Nj, junioři jsou někteří hovada. Já na tohle nemám techniku, navíc borec přede mnou slezl, tak jsem šel s ním. Na mě bylo i těch pár metrů moc. Během té chůze jsem chytil takovou křeč do lýtka, že jsem ho potom nemohl narovnat zpátky a borce jsem už nechytil… :D

              0 0
              • werža  

                nebyl jsem to náhodou já?:D kolem mě se nějký sup chvilkama motal a dojel sem 33 takže yb to i tak odpovídalo umístění.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Pokud je ta fotka v profilu aktuální tak ne. Borec měl bíločervený dres. Ale Yogi se tam kolem mě taky motal… :)

                  0 0
                  • werža  

                    jo jezdím pořád za yogi,tak to sme se určitě potkali pokud si měl ten červený:)

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Nn, já jsem byl ten v tom odkazu o pár příspěvků výš… :)

                      0 0
                    • werža  

                      teda modrý bike one.

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        V tom případě asi jo, jediný další blízký Bike One byl Tomáš Najser, ale ten jel vepředu… :P Pak ještě další kolega, ale ten jel pro změnu za mnou … :)

                        0 0
                        • werža  

                          a ještě jeden jel na canyonu na fullu ten je poměrně velkou část semnou  a je z opavy.

                          0 0
                          • beranek666  

                            tak to byl martin :)

                            0 0
                          • Belin  

                            Tak to jsem byl opravdu já, ale mé konečné umístění opravdu nebylo kolem 30. místa :o) K tomu mi chybělo tak 20 minut :o)) Ale zase se mi nezdá, že bys mi o tolik ujel. Spíše bych řekl, žes dojel za mnou.

                            0 0
                            • werža  

                              jo to je pravda dojel sem za tebou,ale myslel sem si že jedeš do 29let.na tvůj věk bych tě netipoval:) vy ste mi ztoho kopce po poli od poslední občerstvovačky ujeli,bo sem nevytočil takovou menší zatáčku.a pak sem vás viděl až na cílové rovince.A jinak promiň že sem častěji netáhl,ale měl sem šílené křeče na asfaltu.

                              0 0
                              • Belin  

                                Tak v kategorii M29 jsem snad ani nikdy nezávodil, to jsem ještě nevěděl, co je bajk :o)) Na té občerstvovačce nás předjel můj týmový kolega a tak jsem se ho snažil sjet (to je vždycky ten nejlepší motor). To se mi podařilo a jeli jsme pak společně až do cíle. Ale i s tebou jsme po menší domluvě spolupracovali vcelku dobře a bez problémů.

                                0 0
              • beranek666  

                heč a já jsem to dal na střední a to jsem měl i rezervní pastorky :) orlik vedle mě tlačil.. silničáři jsou holt hrušky

                0 0
      • foxhound  

        kura, to jsme museli jet spolu…nejel si s šárkou chmurovou?

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Jo, ta jelo kousek přede mnou. Pak mi v tom výlezu na asfalt trochu poodskočila, protože tam jsem nerozjel nohy z té chůze. Ke konci jsem ji zase dojížděl, ale to jsem zakufroval… :D

          0 0
    • Eilyn  

      Další fotky jsem našla tady .. http://cyklo-matera-cz.rajce.idnes.cz/…ton_25.4.09/  =)

      0 0
      • Evilcleaner  

        hlasuju proto že martin má nejlepší fotky, hrozně se mi líbí ta jeho zrdcadlovka:-)

        0 0
        • Kebosator  

          Zdravím lidi, nepamatujete si někdo jak byly ty stránky kde májí bejt fotky ze skoda biku ? … nějaky fotograf to tam říkal po skončení zavodu do rozhlasu. dík

          0 0
          • Eilyn  

            Myslím, že to byly právě tyhle fotky od matery .. =)

            0 0
            • 4.ever1  

              Je tato trasa celoročně značená , nebo se dá projet pouze podle mapy ?

              Z kterého místa v Ostravě bude nejlepší se na trasu vydat ?

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Nevím, jak teď, ale před závodem to prý bylo stěží jetelné pouze podle značek. Můžeš to zkusit, ale pro jistotu bych si přibalil mapu…

                0 0
                • Bikes  

                  Pokud to tam neznáš, nepomůže Ti ani mapa. Někteří to jeli s GPs kama. Zkus hodit dotazy a možná si někdo zaznamenával trasu.

                  0 0
                  • 4.ever1  

                    Dnes jsem se byl podívat v lese za Fakultní nemocnicí s poliklinikou v Porubě (u rozcestníku Poruba Myslivna – 245m -  49°49'51.81" 18° 8'51.94".

                    Je tam plno nějakých značek : 1.červené kolečka na stromě 2.červené šipky na cestě 3.bílé šipky na stromě.    Je některá z těchto značek ta správná tj.Škoda Bike Marathon ?

                    Zkusil jsem jet podle červené šipky na cestě , ale projel jsem pouze nějaký okruh a po chvíli jsem byl zase ve výchozím bodě u rozcestníku.

                    Máte někdo záznam z GPSky z letošní projeté trasy ?

                    Rád bych si to projel , ale podle značek bych asi nikde nedojel.

                     
                    0 0
                    • Bikes  

                      Dobrý postřeh. V těchto místech se opravdu dělaly 3 okruhy (pokaždé jiý úsek, ale vždy přes 1 průjezdný bod) Cesta byla značna oranžovýma šipkama, praporkama na stromech

                      0 0
                    • werža  

                      jo vždycky přijedeš na stejnou trasu vtom lese za nemocnicí protože není průjezdný bazén jak to bylo při závodě nejlepší máš jet normálně až na sjezdovku po asfalce od konečné 17 směrem jak jede 5tka.vyjet sjezdovku tak do půlk apak vpravo vjet do lesa ještě to tam bude asi vyjeté,pak by to mělo být značené,ale myslím že trasu přesně netrefíš.

                      0 0
                      • 4.ever1  

                        Tak jsem to dnes zkusil znovu projet.

                        Vyjel jsem do půlky sjezdovky , pak vpravo a dojel jsem až k lázním do Klimkovic. Pak jsem ale špatně odbočil – projel jsem areálem lázní a v lese jsem jel rovně (okolo pole) , přes les /Mezihoří – 382 m.n.m./(dolů) a dojel jsem do Krásného Pole – až doma jsem zjistil že jsem měl odbočit vlevo.

                        V Krásném Poli jsem však objevil šipku , tak jsem jel dál ale proti směru závodu. Kotalův Mlýn – Dolní Lhota – Horní Lhota – Pustá Polom – Nové Sedlice

                        Dál už nemělo cenu jet protože bylo moc hodin.

                        Bez GPS navigace (nebo někoho kdo to už jel) se to nedá projet – v některých úsecích je to velice špatně značeno.

                        Někdy je na stromě světle modrá šipka štětcem , jindy žluto-oranžová šipka na stromě sprejem , nebo nastříkána červená šipka na cestě.

                        Opravdu je to tak chaoticky značeno , nebo je to více různých závodů ? (Ta světle modrá šipka štětcem na stromě je asi jiný okruh – že ? Právě jsem se díval na fotky a u rozcestníku /Mezihoří – 382 m.n.m./ vidím modrou šipku na stromě – vpravo dolů po kamenité cestě.

                        Takže podle fotek jsem zjistil že správně by to mělo být značeno žluto-oranžová šipka na stromě sprejem + nastříkána červená šipka na cestě.

                        Někdy příště to zkusím projet do třetice snad správně.

                         
                        0 0
              • marhoc  

                Trasa závodu Škodabike Ostrava není trvale značena. Závod je označen až těsně před závodem. Nyní můžete na trase nalézt oranžové šipky (na asfaltu+na stromech), tyto ale slouží pouze pro organizační potřeby závodu-pro pořadatele, kteří těsně před závodem naznačí závod modrými šipkami (velikost A4) s logem závodu + výstražnou páskou(mlíko), nicméně podle těchto oranžových šipek se trasa závodu dá objet-do doby, než šipky vyblednou.

                Trvalé značení závodu není z toho důvodu, neboť majitelé dotčených pozemků si nepřejí toto trvalé značení, protože na trasách s trvalým značením se velice zvyšuje četnost cyklistů a s tím souvisí hlavně eroze nezpevněných cest. - Trvalé značení by v konečném důsledku vedlo k zákazu závodu na této trati.

                 
                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.