• gyngy

    Zdravim bikerov, co si myslite o tejto skladacke?

    alumni.best.tu­ke.sk/gyngy/ot­her/novy_bike­.xls

    Ak by ste mali nejaky napad co vymenit, co vypoustit uplne :-) tak sem s tym, takisto ak nieco viete zohnat lacnejsie. Internetu a zahranicnym nakupom sa vobec nebranim, prave naopak. Ta cena je ale uz hodne vysoko a bol by som rad, ak by sa mi ju podarilo zrazit pod 40 t.

    Hrr do toho! :-D

    0 0
    • gyngy  

      Este dodam, ze je to na 90 kg chlapa, tak preto ta vidla. A shimano nemusim ;-)

      0 0
    • Ruprecht  

      Sramácká kazeta a řetěz pryč. Dej tam XT. Místo WCS bych taky dal něco jiného – ale to už podle chuti…

      0 0
      • kesu  

        kazetu xt a retez urcite sram,..

        0 0
    • tomfree  

      jsem taky pro XT kazeta,řetěz,smyk,a­vidy taky za XT a tu vidlici využiješ? Dal bych rebu race.

      0 0
    • Gorgov  

      takze asi takhle:

      Kdyz koupis ram s vidli na kolokramu, zaplatis o strasne moc min.Kdybys to vzal s podle me jednoznacne vhodnejsi vidli na ten ram – reba race cena bude za ram+ vidli 17600, což je o 5400 min nez tvoje kombinace. Kdybys tam mermomoci chtel toho relevationa, vijde te to na necelejch 21, takze 2 litry v kapse. Ale jednoznacne doporucuju rebu, ten ram rozhodne neni stavenej na zdvih vetsi nez 100mm, bude to strasne liny a vubec. Takze si usetril 2100–5400, muzes mi cast poslat na ucet:) Ze je lepsi kazeta XT je myslim jasny.

      0 0
      • Gorgov  

        jo a rozhodne se reby neboj kvuli tuhosti a tvy vyze, myslim ze rozdil proti relevationu bude zanedbatelnej.

        0 0
        • kesu  

          jj asi tak

          0 0
          • gyngy  

            Chlapi, som rad, ze mozem usetrit na vidle. Sice som relevationa nasiel v USA za 11 litrof, ale aj tak. XT kazeta – zatial som jazdil len sramacku a s nou som nemal najmensi problem. Ale ak je XT lacnejsia, idem do toho. Este mam otazku k brzdam, daju sa zohnat lepsie za tu cenu? 5900 kc.

            A posledna vec su predstavce a tie blbosti okolo. Ritchey je kurna drahy, je nejaky podobne tazky(lahky) ekvivalent za lepsie prachy? Napadol ma pells …

            0 0
            • Gorgov  

              rytchey je hodne lehkej, ja bych vzal ale predstavec FSA OS 115, je podstatne tuzsi rekl bych,a na predstavci to fakt poznas. Brzdy: muzes za stejny prachy mit XT, ktery nekteri hodnoti lepe nez juicy, ale je to spis o osbnich preferencich. kazeta XT vydrzi vic nez sram.

              0 0
              • Lowrider  

                Prosím Tě ty titanový šrouby jsou jen ze strany nebo i na hlavě toho představce FSA OS-115? U těch titanových je uvnitř napsáno T že jo? A to T je jen v těch šroubech na straně, tak jestli mi neošidili. Na hlavových šroubech představce to T není. Díky.

                0 0
            • juice  

              těžko radit, když nemáš v seznamu nábu… pokud máš náby sh a budeš kupovat avid, asi kotouče budeš muset „vyhodit“ a koupit nové disky na cl. to samé platí obráceně. „normální“ náby vs. brzdy sh

              0 0
              • petebike  

                náby tam nemá – protože tam má celý zapletený kola !

                0 0
                • juice  

                  aha, to jem si nevšiml. mavic nemá cl. takže buď komplet avid nebo sh bez kotoučů. pokud bych šel do sh, tak hone (sestavení – vybrat páky+hadičky) např. tady www.cycloshop.cz/…ducts_id/288?… nebo sainty bez kotoučů tady www.cycloshop.cz/…ducts_id/750?… já osobně volím letošní model magura – julie. sice nikde není na ně zatím žádný ohlas, ale … jěště jedna věc. při své hmotnosti zvaž, jestli 24 drátů (navíc ploché – takže při prasknutí asi předpokládej problém je sehnat) je to pravé…

                  0 0
      • gyngy  

        Ako si to myslel s kolokramom? ved ram stoji rovnako a vidlica je este o 400 drahsia :

        www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

        0 0
        • slavekRM  

          Podívej se na kolokrámu do nabídky „zvýhodněné sety“.

          0 0
    • Imroman  

      Ja by som dal tiez namiesto Revelationa tu Rebu..sam mam 91 kg a jazdim Rebu. A zatial no problem (tuk, tuk). A este by som vymenil pedale napr. za shimano 520. Nic proti Crankom ale na 90 kg chlapa by som ich nedaval.

      0 0
      • Gorgov  

        tata(95kg) je ma 3 sezony, pred tim se je jezdil 2 roky ja, uz maj vuli(v pruzine, ne na ose) ale jinak naprosto v pohode. a vozi taky rebu a klidek, rek bych ze bude v klidu i na 110kg.

        0 0
    • juice  

      jo, a jěště si připočti redukci sedlovky (vč. hmotnosti). toho jsem si všiml až při přezkoumání parametrů rámu. sedlovka Ritchey WCS 27.2 mm vs. sedlovka 31,6mm (přesmykač 34,9mm Top Pull )

      0 0
    • MlokCZ  

      Taky bych nedával J7. Dal bych ORO K18 (těch cca 400 navíc za ně určitě stojí).

      A já osobně bych asi vůbec nebral skládačku, i když to o něco snížíš, tak cena je pořád dost vysoká a za ty prachy tam mít třeba ještě Crossridy (a zvlášť pro tu váhovou kategorii bych se jim vyhnul). A jakmile složíš něco třeba na DT místo Crossridů, hned půjdeš s cenou zase o trošku nahoru.

      Porovnej třeba s Canyonem www.canyon.com/…tattung.html?… Ten koupíš pod 40tis. a je to téměř to osazení, co si chtěl. Jen už jsou tam ORO (což je plus). Pak tam jsou podle mě lepší kola i když ty náby jsou takový sporný (tam bych viděl ideálně třeba Onyxi). Pak ještě kazeta je tam jen Deore, ale tu bych vyměnil až po po sjetí. Představec, sedlovka a řídítka sice nejsou karbonový ale jsou vynikající a já bych je bral raději než WCS (takže případně akorát pokud trváš na karbonový sedlovce tak pak vyměnit).

      Pokud bys dokázal tu skládačku srazit až pod 40tis., tak pak bych ji klidně vzal.

      0 0
      • MlokCZ  

        A to ještě tam jsou třeba pláště navíc v ceně, které počítáš za nula (takže je asi máš). Což je dalších 1400 k dobru.

        0 0
      • MlokCZ  

        A ještě poslední věc, ten rám, co jsi vybral už se mi zdá příliš nízká váhovou kategorie na váhu jezdce. Ten Canyon je ještě slušná váha rámu, ale těch 200g navíc bych viděl v tomto případě jako plus.

        0 0
        • gyngy  

          Je pravdou, ze o grand canyonovi uz dlhsie uvazujem. Myslis, ze sa s nimi da dohodnut vymena vidlice za ten revelation? Ram Luzifer ma zaujal hlavne dizajnovo, lahoda pre oko.

          0 0
          • šlapatko  

            Reba a 90 kg je v pohodě,mám taky 90 a fakčí dobře.Zdvih se dá ladit od 80mm do 115mm.

            0 0
            • gyngy  

              mas teda U-turnovu Rebu? Lebo na normalnej sa zdvih da nastavit len po rozobrati, ak sa nemylim…

              0 0
              • šlapatko  

                Ten zdvih se dá měnit jen po rozebrání ale ta možnost tam je no.Já sám si na to netroufnu,nejsu nějak zručný ale prý to de v poho,už se to tu řešilo.Jsou tam nějaké podložky,jak je jedna máš 80mm když dvě tak100mm atd,jestli jsem to správně pochopil.Jestli chceš ušetřit prachy vem Rebu SL.Pokud oželíš štelování lockout.(jestli jsem to dobře napsal lockout)Sehnal jsem ji za 11200kč v kameným obchodě na netu seženeš za 9000kč

                0 0
              • MlokCZ  

                Jediný rozdíl je v té progresivitě, kde ta U-Turnová je méně. Ta větší progresivita ti může třeba i sedět, to si vyzkoušíš. Pokud ne, tak máš možnosti, co jsem pospal v příspěvku níže (protože těch 115mm s normálním sagem by asi už stejně mohlo být moc). A případně kdyby ti ta progresivita větší vadila a chtěl jsi 115mm využitelného zdvihu bez většího sagu, tak je možný v nejhorším nechat poladit tu Rebu u Milana (co upravoval Rebu Fibermanovi, tak se s ne uturnovou verzí dokázal dostat na průběh U-Turnové verze).

                0 0
          • MlokCZ  

            To netušim a spíš si myslim, že by v tom byl problém. Ale já bych naopak bral raději Rebu. Stejně bude těch 130mm na ten rám moc. Změnit zdvih je možný sice jen vevnitř, ale to jednou změníš a necháš. Já bych to hodil klidně na 115mm rovnou, tím se to sice trošku nakopne, ale protože ne U-Turnová Reba je více progresivní (až moc), tak to můžeš vozit na o dost větším sagu. Tím se to nakopne jen nepatrně (nebo vůbec) a vužiješ celý zdvih. Nebo je možnost to pak vozit s negativkou výrazně na větším tlaku než pozitivku. Tím ten zdvih o něco snížíš, aniž bys to musel nechávat předělávat uvnitř vidlice.

            A v krámu stojí změna zdvihu většinou kolem 300 (minimálně tady v Plzni to za 300 dělají). Takže i kdybys do vidlice nechtěl hrabat (a že ta změna zdvihu není nijak složitá), tak to není takový problém.

            A případně se můžeš zkusit domluvit předem, ať to hodí na 100 nebo 115mm rovnou při prodeji.

            0 0
            • gyngy  

              OK, dik za rady, uz som nad tym premyslal a fakt pojdem do Reby, RVL nevyuzijem a este aj usetrim, resp. ten rozdiel chcem vrazit do zapletenych kolies. U Bottica teraz maju Onyxy vo vypredaji za cca 5 tisic, len dufam, ze su discove ;-)

              0 0
    • kubad  

      A není lepší si to kolo celé nechat naskládat v kolokramu? Záměna komponentů určitě nebude problém www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
    • gyngy  

      Tak pani, dakujem za rady (kubad, MlokCZ)! Po tyzdni rozhodovania a nakupovania uz mam objednane diely. Nakoniec som skoncil na cene cca 43000. Vypadlo mi toto:

      Ráfky Mavic XM 317 Disc 32 dier 4 850,00 Kč Náboj – Predný Magura Comp (DT Swiss Onyx) 32 Náboj – Zadný Magura Comp (DT Swiss Onyx) 32 Špice 64× DT Competition – Black 2 mm Niple 64× DT Standart – 2 mm Rychloupínaky Ma­gura

      Rám No Saint Lucifer 31.6 mm 9 000,00 Kč Vidla RS Reba Race Disc '07 8 600,00 Kč

      Brzdy Formula ORO K18 180+160mm 6 800,00 Kč

      Kľuky Truvativ Stylo 3.3 Team 3 100,00 Kč

      Prehadzovačka Sram X.9 '07 1 650,00 Kč Riadenie Shifter X.9 '07 2 100,00 Kč Prešmykač Sram X.gen 710,00 Kč Kazeta Sram PG-980 900,00 Kč Reťaz Sram PC-991 580,00 Kč

      Hlavové zloženie Ritchey WCS Press Fit 0,00 Kč Riaditka Ritchey PRO Rizer OS 800,00 Kč Predstavec Ritchey WCS OS 1 100,00 Kč Gripy Ritchey PRO TG6 160,00 Kč Rohy Ritchey WCS 450,00 Kč Sedlovka Ritchey PRO 500,00 Kč Sedlo Selle Italia C2 Gel 700,00 Kč

      Plášte Schwalbe NN+RR 0,00 Kč Pedále Crank Brothers Candy C 0,00 Kč

      Hadam to niekomu pomoze. Kupoval som vsetko okrem kolies a brzd na kolokram.cz . Kola a brzdy som kupoval na www.nubuk-sports.de .

      Sportu zdar!

      0 0
      • banton  

        prosím tě jak jsi objednával z toho internetového obchodu v zahraničí??A jak to přišlo a kolik to stalo?? Dekuji kdyztak mi prosim napis na mail (www.nubuk-sports.de)

        0 0
        • hlad  

          Mě by to taky dost zajímalo – napiš mi to taky – diky

          0 0
          • gyngy  

            Zdar, celkom jednoducho. Na ten shop som narazil na Ebayi a vyhliadol si nejake kolesa. Tak som sa mrkol na ich web stranky a napisal im mail, ze co chcem a podobne. Kedze som bral kolesa aj s brzdami v sete, dohodli sme si zlavu. Potom som to zaplatil paypalom a o 5 dni som mal veci doma.

            0 0
        • MlokCZ  

          Z tohoto obchodu jsem neobjednával, ale z jiných ano a to už víckrát. Z Německa je to hodně bezproblémové, pouze si to naházíš do košíku jako v českém eshopu. Zaplatíš kartou předem (což je zdarma) a za pár dní máš balík doma (všechny balíky mě přišly Českou poštou). A spousta německých eshopů má i dost levné poštovné (u větších částek pak i někdy žádné), ale jsou tam velké rozdíly, takže u levnějších věcí jsem bral několikrát o 2–3 eura dražší cenu na eshopu s výrazně levnějším poštovným.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce