• cukerko

    ahojte, mam taku mozno netradicnu otazku, oplati sa mi poskladat si bike z jednotlivo nakupenych komponentov z klasickeho maloobchodu, alebo je vyhodnejsie kupit si napr od scotta poskladany, beriem do ohlady zaruku a celkove vyladenie. Este som bike neskladal ale trufol by som si na to (prakticke skusenosti s ladenim komponentov vsak nemam). Dalsia vec je, vy to mate opozerane ked sa tomu dlhsie venujete, kedy asi zvyknu ceny bikov najrapidnejsie klesnut, nejak po sezone (zaciatok jesene) alebo mam kupit radsej teraz lebo po sezone uz nie je vyber?

    dik;)

    0 0
    • kafac  

      S tim skladanim je trosku slozitejsi. Nektery kola se skladat nevyplati, nektery jo. Je potreba abys mel predstavu co chces za kolo, a pak podle toho uvidis. Kdyz kouknes do meho profilu na kolo moji pritelkyne, tak to jsem skladal a vyslo to zruba o 8 tisic levneji nez kupovany vcelku, a to je na kole za cca 30tisic dost. Navic si kolo poskladas presne dle tvych predstav.

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      „oplati sa mi poskladat si bike z jednotlivo nakupenych komponentov z klasickeho maloobchodu“ Podstatné je, jestli budeš jednotlivé komponenty opravdu nakupovat nové za oficiální ceny v maloobchodě. Pokud ano, tak moc pochybuju, že se ti podaří složit celé kolo za stejnou, nebo dokonce nižší cenu, než jsou ceny celých kol v momentálních výprodejových akcích. Pokud nemáš nějaké speciální představy na komponenty, které se běžně na kola nedávají, tak většinou komplet kolo vyjde levněji, než složené z dílů, které ofiko koupíš v maloobchodě.

      0 0
      • cukerko  

        nieco taketo som potreboval pocut, dakujem… a este k tym vypredajovym zlavam, kedy je najvyhodnejsie kupit si bike? pockat kym tohorocne modely zlacneju (co sa uz aj stalo) este viac, alebo kupit este teraz kym je sezona?

        0 0
        • mr.antik  

          já bych řek že leckde už slevy začínaj, ale nejvíc bych řek tak od září… Takže pokud nejseš uplně vyhraněný na jeden konkrétní model, tak bych ještě počkal…

          0 0
        • Nainen  

          S ubývajícím časem budou pomalu klesat ceny (ještě větší slevy), ale rozhodně se bude rychle zužovat výběr modelů a velikostí. Sledoval bych co kde mají (není problém najít dost kol s cca 30% slevou) a vybral si dle svých představ…

          0 0
    • Lister  

      mam taku mozno netradicnu otazku

      netradiční – muhehe :-D

      Ale k věci – za MOC se to nevyplatí vůbec, za ceny eshopů je to lepší, ale pořád se hlavně u dražších kol na danou částku nedostaneš. Jak psali jiní, pokud nemáš speciální nároky na komponenty tak bych radil koupit funglovku, zvlášť pokud s tím nemáš zkušenosti. Záleži ale třeba taky na částce, kterou jsi ochotný zaplatit. Mně by třeba nevyhovovalo prakticky nic v nabídce kol do 15 tisíc – tam ja většinou nepřekonatelný problém ve vidlici, taková kola jsou skládána na efekt (přehazka, mechanické kotouče – které nebrzdí, ale přece skvěle vypadají) a většinou ne moc z rozmyslem. Já jsem měl pro přítulku asi takový limit a vyřešil jsem to tak, že jsem koupil ve výprodeji kolo s požadovaným rámem nepotřebné věci rozprodal a osadil tak, jak jsem si to představoval – takže tohle je třetí varianta, kterou bych taky zvážil, nese ale riziko, že něco neprodáš nebo jen hodně pod cenou.

      0 0
      • MlokCZ  

        Souhlas. Řekl bych, že když se komplet koupí dobře, tak není šance to poskládat ani za super výhodné ceny i kdybych to nakoupil po x levných zahraničních eshopech.

        A pokud jde u fully, tak ani nemluvě.

        A kdyby mě sériovka neseděla, tak to udělám přesně jako ty. Koupím komplet a nepotřebné věci rozprodám, pořád je to levnější.

        Naštěstí u Cubu dělají v sériovkách přesně osazení pro mě na míru, takže to mám jednoduší.

        Fakt si nedokážu představit, jak bych tohle skládal po dílech za tu cenu (fully ani uvádět nebudu, tam to nehrozí naprosto při ceně např. Sterea na CRC).

        0 0
        • Lister  

          neříkej, že tohle bude ta tvoje nová silnička – po tom rámu jsem slintal už dávno před sezonou :-( Ale já bych bral červenou – stejně samozřejmě jako ty budeš brát černou anodizaci :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Jo, bude, od úterý je na cestě (takže příští týden), samozřejmě v černé :-)

            0 0
          • MlokCZ  

            Překvapilo mi, že ten rám je samotný docela nechutně drahej.

            0 0
            • Lister  

              no právě…ale fakt jsem přemýšlel, jestli ho nepořídit :-)

              0 0
    • kolda  

      jak zde uz ostatni napsali, s MOC si moc nepomuzes. chce to sledovat eshopy a hlavne ebay.

      pokud se s tim nechces drbat, kup cele kolo a pripadne se zkus domluvit na upravach.

      pro info, slinicku, co mam v profilu jsem skladal sam, ale dily jsem shanel vsude mozne.

       
      0 0
    • kubiik  

      Egoista co mam v profilu jsem si skladal sam, vysel me priblizne o 20tis levneji nez kdybych ho kupoval v celku (srovnavam v soucasne dobe s modely, ktere jsou tedka k dostani. Je fakt, ze nektere komponenty jsem kupoval i pres ebay a dalsi prevazne z eshopu popr tady z bazaru.

      0 0
      • MlokCZ  

        Problém je v tom, že třeba Egoist je šíleně předražený kolo, aspoň o těch 20tis.

        0 0
        • kubiik  

          nemluvil jsem o Egoistu jako o kolu, ale srovnaval jsem s konkurenci – kola ± se stejnym osazenim, Author je obecne silene predrazenej

          0 0
          • MlokCZ  

            A kolik tě tedy to kolo stálo? Protože 20tis., tomu tedy fakt moc nevěřim.

            Vezměme např. ke srovnání Cuba. Ten stojí 40tis. a je o trochu lépe osazený + bych řekl i lepší rám. Tedy to by tě to tvoje kolo muselo vyjít na 20tis. nebo tedy ještě na míň, když je ten Cube o trošku lepší.

            0 0
    • mosquito  

      opravdu plati jak co … treba ted sem zatouzil po silnicce a kamos se mezi reci zminil ze si svou silnicku postavil pri trose stesti na komponenty za krasnou cenu, takze sem si vzal vyhlednutou meridu 905 (puv cena 33k, ve sleve 25k) a zkusil si to slozit z komponentu posbiranych po slevach a akcich na netu … a vysledek? asi 28k a to sem tam urcite neco zapomnel a nemluve o cas kterej bych ti stravil .. takze v pripade tohoto kola by skladani ted smysl vubec nemelo

      0 0
    • Mamut  

      V roku 2006 som doskladal fulla na Merida Mission rame, ktory ma vysiel cca na 30 000. Kompletny model s rovnakym alebo porovnatelnym osadenim stal cca 44 000. Ale ja som na to mal dost casu a neponahlal som sa – mal som na com v tom case jazdit. Takze som si postupne nakupoval to, co bolo prave v krasnych zlavach a vypredajoch. Napr. ram som kupil za 50% ofic. ceny, cim som usetril 9000. Ostatne komponenty v o nieco mensich zlavach. Navyse nie som extra vysadeny na nepodstane komponenty typu predstavec alebo sedlovka a pod., takze som si nemusel vyberat podla znacky ale ceny a vahy.

      Takze ak mas cas, a dost znalosti (to by si neveril kolko veci papierovo pasujucich do seba nesedi alebo spolupracuje velmi divne), tak si to skus.

      0 0
    • johny.h  

      Zrovna u Scotta to na 99% nesestavíš levnější, protože samostatné rámy mají šíleně drahé. Jinak teď jsem sepisoval díly na silničku a zatím nikde jsem neviděl podobnou cenu s podobným vybavením. Sada Campa Chorus, kola Zonda, rám. sada Specialized Roubaix, dále Ritchey WCS Carbon, Look, Arione za 63000.

      0 0
    • coffield  

      Sejde na tom, jak k tomu pristupujes. Pokud malo pracujes, mas malo penez a mas hodne casu, pak bych to zkusil poskladat. Jinak prakticky narazis na plno problemu, coz je na jednu stranu poucne, na druhou stranu, pokud s tim nepocitas, je to zrout casu. Skladani = potreba mnoheho profi naradi (=dalsi penize), a casto know-how.

      Ja jsem treba skladal, protoze kolo, ktere jsem vzdycky chtel, bylo velmi neobvykle, a v osazeni, ktere by odpovidalo (zakladnim skromnym) pozadavkum, se vubec nedelalo. Jinak bych do skladani nesel.

      Dalsi duvod je, podari-li se klicove komponenty sehnat vyhodne.

      Tedy, pokud mas vetsinu vyse uvedenych duvodu, urcite to stoji za pokus. Pokud ne, je ten komfort hotoveho kola k nezaplaceni…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.