single-track/single-trail? Kde u nás?

28 nepřečtených
  • Blackbiker

    Zdaretz všichni, máte v „záloze“ nějaký single-track/single-trail, o který byste se chtěli podělit s ostatníma?Za­jímají mne Beskydy,ale víceméně celá ČR.Včera se mi líbil ten z Javorového do Řeky po zelené. Pokud možno i nějaké foto-o příštím víkendu sem něco sám přidám,teď neměl foťák ahoj Blackbiker

    PS:nesnáším asfalt:-)

    0 0
    • Black knives  

      Nesnáším asfalt,to je nás víc.Ale zrovna tak mě může lajznout rozbitá lesácká cesta plná volných šutrů,klád,a větví,jako včera na hřebeni na Slavíč.Výborný krátký singl je u nás u Olešné,Palkovické Hůrky.Začátek,a konec modré tur.značky.Kdysi i zbytek,ale lesáci,a motorkáři dokonali dílo zkázy.Na P.Hůrkách bude čemba tvořit okruh singltrail,už se na tom dělá,ale je to na dlouhé lokte.Dobrý chodník je mezi Slavíčem,a Ropičkou.

      0 0
      • Blackbiker  

        jasně Romane,Hůrky známe,na ten Slavíč od Javora to bylo v poho-asi myslíš od Lysé.Uvidíme o víkendu co najdem s Cippolinim.No nevím jestli někdo tady do toho threadu něco napíše:-)

        0 0
      • Blackbiker  

        Jinak trailík o který se taky myslím staráš je ten kolem řeky Morávky jak končí „oficiální cyklostezka“ ve Frýdku a pak začíná ten trail.V neděli jsme to jeli a někdo tam dal 2 hodně velké stromy přes stezku.No ještě že mám Sainty.No každopádně nás bylo víc tak jsme je odklidili.Fakt tohle je o hubu.Kolikrát jezdím navečer ten trail a nevědět to vletím do toho-víš jak, moc vidět tam za šera není:-)podle mne tam někdo schválně i sklání mladé stromky-tak aby pěší prošel ale bajkera to trefilo do palice-už se mi to stalo mockrát-samy se ty stromky těžko ohnou.

        0 0
    • tomfree  

      Myslím,že už to tu popisoval pitos a gofy,ale nejlepší je Lomná-Severka-Muřínkový vrch-Slavíč-Lomná

      0 0
      • pitos  

        No a já ještě dodám to co momentálně nejčestěji jezdím: Javor-Slavíč-zpět přes Velký Lipový-Ropička- Kotař Nebo to ze Slavíče protahuji na B.Kříž-Visalaje-Travný a luxusní sjezd z vrcholu po modré na Pražmo.

        0 0
        • tomfree  

          Luxusní sjezd po modré,aneb zkoška brzd.

          0 0
          • pitos  

            Toto je ale zelená,také slušný sjezd.Modrá je určitě lepší,různorodější.

            0 0
            • tomfree  

              No jo já to splet,jak vypadá ten začátek modré zhora,co jsem tam byl naposled a je to už dlouho,tak to bylo mezi těmi stromky dost natěsno,dá se to jet nebo už to zarostlo úplně?

              0 0
              • pitos  

                Jel jsem to naposled loni na podzim a právě začátek mezi stromky mě dost překvapil,bylo to lehce prořezané a tím pádem se z toho stala docela příjemná technická část. Tento rok jsem se tam bohužel ještě nedostal ale to brzy napravím. Jinak ta modrá je docela obtížná,já asi před pěti roky když jsem to jel poprvé tak jsem 5× spadl a z toho tři polety přes řídítka.Teď už to dávám v pohodě ale předtím jsem z toho měl trauma:)

                0 0
                • tomfree  

                  U mne jezdecké chyby kompenzuje kolo,když ho alespoň zhruba navedu tak se vezu ani nevím jak :-)

                  0 0
                • arcco  

                  Před týdnem jsem tudyma jel. Po zelené z Visalají směr Travný, docela maso a jen na kašpárka, tep v oblacích. Chtěl jsem to sjet po modré… ujel jsem jen pár metrů z mého pohledu o ničem, nešel bych tam ani pěšky. A po zelené směr Morávka… mám rád sjezdy (kdo né), ale viset celou dobu na brzdách, ehm. Myslím, že Beskydy nabízejí lepší sjezdíky.

                  0 0
                  • pitos  

                    Už jsem to tu psal že je to hodně náročný,technic­ký,dlouhý sjezd.Možná celkově nejnáročnější v Beskydech(ještě vedle Čertova Mlýna a Lysé) Ano,jsou tady i daleko jezdivější , jednoduchší a hodně pěkné sjezdy ale tento je vyjímečný.Je vhodný pro ty co vyhledávají extrémní sjezdy takže podle toho cos napsal pro tebe ne.Je to v pořádku,každý jezdí co mu vyhovuje a co zvládne.

                    0 0
                  • pitos  

                    A ještě k tomu výjezdu,kdybys použil mapu tak zjistíš že nahoru nevede jen modrá či zelená ale je tam více daleko méně náročných variant.

                    0 0
    • stenli  

      Zdar bajkeři. Jsem teprve takové bajkerské rochně a tak se zájmem sleduji tipy na oblíbené single-traily, sjezdy, kopce, super výhledy, části cest, apod. Je to fajn, ale strašně nepřehlené. Co takhle dát hlavy dohromady a vymyslet jednoduchou veřejnou interaktivní mapu (využít již některý existující SW) na zaznamenávání těchto „bodů zájmu“. Pak může každý do mapy kouknout, vybrat zajímavosti z okolí plánované trasy a jednoduše naplánovat super švih. A samozřejmě hlavně přispět těmi svými oblíbenými místy, úseky. Stránek s tipy na výlet existuje již několik, ale já dávám přednost si cestu naplánovat sám.

      Jinak připojuji fajn lesní sjezd nad Radějovem se studánkou na konci v Bílých Karpatech z mé včerejší cesty.

      0 0
    • RUR  

      Pišková sedlo- Val mez po červené, ale sjízdné jenom dolů

      Krátká -Pod kamenárkou po čevené(celá červená je krásná)

      Tam se mi posledně líbilo moc:-)

      0 0
    • Black knives  

      Ten chodník u Morávky,tam budou problémy stále.Hodně lidí,příměstské koupání,atd.Pros­tě,tohle je boj s větrnými mlýny.

      0 0
      • Blackbiker  

        Chodník u Morávky nedáme přece zadarmo!Je to nejbližší možný trailík-na pohodu.Zejtra tam zajedu a problematické stromky odkloním:-)neuřežu, stačí je správně ohnout.Jinak souhlas,dnes jsem tam jel z práce na pevňáku a moc rádobychtivých koupajících tam bylo-mladí ani neuhnuli,starší ano.Asi to teď chce jezdit navečer.

        0 0
        • Hopi  

          Jo jel jsem tam včera po sedmé lidí bylo méně, ale zase už zakládali ohníčky a placatili se uprostřed cesty. Na Skaličáku nebyl nikdo pohodka.

          0 0
          • Luma  

            Kolem Morávky je to pěkné,ale jak je špatné počasí není tam tolik lidí,jinak hledal jsem něco podobného kolem Ostravice a nic nenašel-od Místku směr Frýdlant

            0 0
    • Dados  

      Super singlík je když jedete z CB na Dívčí Kámen, začíná to kousek za Boršovem n. Vltavou, červená turistická a potkat se tam s turistou tak nevim – křížem srázem nad vodou – no super. Objeveno díky Pavlovi z BF Díky!!!

      0 0
    • tom xtr  

      Jel jsem teď v soubotu oblíbenou trasu Prašivá-Slavíč-po červené M.Polom – Sulov. Zkusil jsem pak poprvé pokračovat ze Sulova po červené na Konečnou a byl tam krásný sjezd, který se mi hodně líbil – technicky dost náročný – kořeny, kameny – prostě „Beskydy“. Nevím ale, jestli se dá jet dále po hranici (tur.červená ?) úsek Konečná – Bumbálka. Znáte to někdo ?

      0 0
      • pitos  

        Dále se dá určitě,je to pěkný hřeben.Já ho jel Bumbálka – Konečná. A ten sjezd za B.Křížem je super,to máš pravdu.Hlavně je tam dost kořenů.

        0 0
        • snowfil  

          A z Bumbálky se dá pokračovat na Třeštík – přes Vysokou na Soláň, Vsackou Tanečnici, Vsacký Cáb do Vsetína. Zvlášť úsek Vsacká Tanečnice-Vsacký Cáb stojí za to. Další varianta je Bumbálka – Makovský průsmyk-Lemešná-Vel. Javorník-Kohůtka-Huslenky. Na tomto úseku je ze sedla Bukovina sjezd po zelené značce na Příschlop – jeden z mých nejoblíbenějších.

          0 0
        • tom xtr  

          Dík za info. Z Bumbálky dál směr Vsetín už to dost znám, hlavně ten hřeben přes Soláň na Cáb. Jel jsem i ten hraniční hřeben (dupačky, nebo jako to tam nazývali) – tam to bylo dost ostrý.

          0 0
    • t100-CZ  

      Oživil bych toto téma a zeptal se, zda-li víte o nějaké dobre stezce okolo Plzně klidně v širším okruhu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.