Single track v ČR kromě Smrku a Rychlebek

63 nepřečtených
  • mmartini

    Ahoj,

    existují v ČR ještě jiné single tracky než Smrk a Rychlebky?

    Díky za tipy.

    0 0
    • beeker  

      ano, existují

      0 0
    • Corbett  

      Desítky, stovky, možná tisíce :)

      V každém jenom trochu normálním lese najdeš spoustu pěkných cestiček, tzv. singltracků :-))

      0 0
      • Bartmighty  

        +1

        0 0
      • mmartini  

        Tak, že jsou v každém lese lesní cesty, jsem si všiml také.

        Měl jsem na mysli singly, o které se někdo stará, které jsou připravené, event. stavěné pro MTB, kde je síť tras, která na sebe navazuje atd. Prostě něco jako Smrk.

        0 0
        • Frostty  

          stavěné pro MTB

          hned mi bylo jasné odkud si :D

          0 0
          • gargamel  

            já to o tobě taky předpokládal :D

            0 0
            • Frostty  

              Já to, ale nemyslel zle, tak snad se kolega neurazí :D. Něco k tématu

              0 0
              • mmartini  

                Díky za první věcný příspěvek.

                Jinak mě moc nezajímá odkud, kdo je. Ale odkud tedy podle vás jsem? Ono to co je v profilu nemusí být úplně směrodatné, lidi třeba studují, pracují jinde než odkud jsou…

                0 0
                • Frostty  

                  Však to nehroť, mně je už uplně jedno, kd, kde, s kým atd ;o).

                  0 0
    • JMT  

      :-) to samé sem řešil před půl rokem. Neobjevil jsem nic podobného ani nikde jinde v evropě (Mimo UK), natož v ČR.

      Nicméně nenazýval bych to singletrackem (těch je skutečně mrak všude a řekl bych že v ČR jsou podmínky extrémně příznivý) ale třeba „SSPTLL“ (Síť stezek pro tlustý líný lidi) aneb prostě lokace kde si to užije i člověk s naprosto katastrofickym fyzickym stavem…

      Tzn, chce to trošku řáchnout a pak tě to bude bavit všude (a asi i víc :-D)

      0 0
      • jIrI___  

        Rychlebky si podle mě člověk s naprosto katastrofickým fyzickým stavem moc neužije.

        0 0
        • beeker  

          Černý potok jo, ale zbytek moc ne.

          0 0
          • JMT  

            Když sem tam loni byl tak jsem měl 110kg na 186cm a v červnu (kdy jsem tam byl) jsem měl najeto max 500km a celkem jsem si to užil a 110kg/186cm/500km v červnu mi přijde jako nadstandartně katastrofický :-)

            0 0
    • Balvan  

      V Mostě na okolních kopcích máme hodně hustou síť singlů, jezdí se na nich Extrem Bike, možná nejtěžší maraton u nás, stará se o ně už léta parta z prodejny KL Most(v době kdy nějakej Kvasnička vůbec netušil že něco jako singletrack existuje:)

      0 0
      • JMT  

        Jesli si budu myslet že Most je nejtěžší maraton u nás i po dojezdu Sudet, tak budu děsně spokojenej člověk :-P

        0 0
        • Balvan  

          Nemůžu soudit osobně(proto jsem napsal možná nejtěžší:), Sudety jsem nejel, ale lidi co to jezdí tak většinou tvrdí že Most je těžší. Ono tak asi zaleží na podmínkách, pamatuju jak pár ročníků zpátky přišla v Mostě skoro pokaždý pěkná bouřka, která to pěkně opepřila.

          0 0
          • JMT  

            Řikám, byl bych jedině rád, ale už jen to že to má jen 67 km je proti 120ti půlka, žejo

            Každopádně trať v Mostě je naprosto SUPERTOP !!!

            0 0
      • zdeno1  

        jooo Ressl,tam je hodne zabavy,ale i driny.

        0 0
      • JohnyDoe  

        Videl jsem nejaky videa z youtube treba tady jedno

        Akorat kde je najit?

        0 0
      • Offbrain  

        Ahoj, jsem tu novej,můžeš mi hodit nějakej odkaz na ty trasy kolem Mostu, jsem tam často ne letišti a chtěl bych si zajezdit na biku . Dík Martin

        0 0
    • maajkee  

      Singly máme i tady u nás :)

      0 0
    • Kubiczech  

      Jestli tě baví terén typu Rychlebek a máš odpovídající kolo, tak bych to klidně vytáhl někam do bikeparku. Na endurování je to podle mě super v Koutech. Ideálně třeba dvoudenní zájezd Rychlebky/Kouty.

      0 0
      • John Tequila Lemon  

        kouty jsou desny … bavilo jen jezdit to na XC kole po modre nahoru a pak po cervene dolu. Dobrej okruh na XC jezdeni. Jinak cerna je o nicem, chlapci by meli vyrazit na studijni cestu nekam jinam. Kdybych mel hdnotit ten XC okruh jak jsem napsal vyse, tak to ma 7 bodu z 10, kdybych to mel hodnotit jako gravity park, tak to ma 3 z 10 a to davam 1 za parkoviste a 2 za lano. Ale tazatel se asi nepidil po parku s lanem … Nicmene XC jezdcum doporucuju okruh co jsem napsal, tak 3× ;-).

        0 0
        • beeker  

          okruh na XC je tedka rozdělaný dole kolem spodní stanice, pojede se tam čp, některé úseky jsou fakt mazec

          0 0
          • John Tequila Lemon  

            V soucasne dobe to je pouze lokalita s potencialem … skutek utek.

            0 0
            • beeker  

              tak sjezdové trate soudit nemuzu, znám sice modrou i medvedici, ale to na me neni, nemam na to kolo

              0 0
              • John Tequila Lemon  

                No prave ze tam DH kolo nepotrebujes :-). To ze tvrdi ze maji sjezdovou „cernou“ trasu neznamena ze ji maji :-). NEpochopili jakej je rozdil mezi sjezdovanim v zime a v lete. Otevrit sjezdovku pro kolo a rict ze tady je trat, teda pardon – natahat tam mliko, tak to opravdu neznamena ze tam trat bude. Chtelo by to nekolik desitek aut s kamenim a hlinou, bagr, mraky klad a zavolat nekomu, kdo vi jak ma trat vypadat.

                0 0
                • beeker  

                  to je pravda, na tu modrou ne. jel jsem medvědici, a nic na tom nevidím, prostě vybržděná stopa lesem, člověk furt visí na brzdách a schytává kopance do řídítek.. radši jsem pak přejel na tu modrou :)

                  0 0
        • Kubiczech  

          Tak nějak jsem pochopil, po čem se tazatel pídil a doporučuji mu Kouty jako další alternativu. Já bikeparky navštěvuji sporadicky, a proto srovnávám spíš s terénem v Rychlebkách, pro který je nějaké AM/EN kolo tak akorát. Kouty jsou zase jiné a mě osobně baví víc než Rychlebky, kde mám oblíbené dva tři úseky.

          Jestli ses vozil na XC kole, tak se nedivím, že tě černá nebavila. Nic záludného tam není, ale nevím o jediném důvodu, proč XCčko nenechat v autě na parkovišti. Mě ty traily bavily jak na AMku, tak na enduru a jako nesjezdař jsem se královsky bavil i na sjezďáku.

          0 0
          • John Tequila Lemon  

            Rekl bych, ze XC kolo na cerne je v Koutech jedina moznost, jak si na cerne dosatecne uzit … na Demu to totiz melo nasledujici prubeh: Nasedani na kolo u lana-slapani a najezd na cernou-drzim rodla a vyuzivam 2/3 tlumeni-marne cekani na neco kde musim neco delat-boli me uz nohy od toho jak strnule stojim v jedne poloze a cekam kdy budu neco delat-sedam si a cekam kdy budu muset na kole vstat-hura!!! skok co je 2× vetsi nez moznost meho pruzeni a tak si stoupam ze sedla-sedam si a cekam zda budu jeste neco delat-dolni stanice.

            0 0
            • goofy  

              Asi jste vsichni holt velci drsnaci, no :o)

              Ja tam sice jeste nebyl, ale co jsem zaslechl ohlasy z MS poharu, tak se trat celkem libila, a to by ji ted pred mistrakem meli jeste upravovat. A treba Starou Medvedici oznacil kamos za jeden z nejzabavnejsich trailu co zatim v parku jel, takze ja se tam urcite mrknu… Jasne, ze to zatim nedosahuje kvalit Spicaku, ale podivej se, jak dlouho se Spicak stavi, Kouty se zacly kopat loni a letos zas sly kus do predu…

              0 0
            • Kubiczech  

              Že musíš od horní stanice lanovky kousek šlapat považuješ jako cyklista za vadu? Nebo se na Demu šlapat nesluší? (: Dál už jsme asi každý jeli někde jinde, protože černá vede na začátku přes lavice a dvojáky, kde by strnule čekání mohlo být na škodu, a po cestě dolů si vybavuji hodně míst, kde něco dělat musíš. Skok co je 2× vetší než možnost mého pružení si taky nevybavuji.

              Ale jestli to máš v paži nějak víc a je to pro tebe lehké a nudné, tak ti prozatím můžu jen nepokrytě závidět. (:

              0 0
            • pitos  

              Asi budeš hodně někde jinde a tvá technika zdaleka přesahuje naši malou zemičku:)

              Na Koutech jsem letos zatím odjezdil 4dny a také jsem tam ty tratě z různýma lidma probíral(byli mezi nima i jezdci aktivně jezdící ČP) a kromě pár výtek si převážně trať sjezdovou a medvědici pochvalovali.

              Sice to DH není nějaké peklo ale to co tady popisuješ, je realitě vzdáleno.

              0 0
    • John Tequila Lemon  

      A co treba neco ze zeme zaslibene, zeme Franty? Integralka tam je trochu nazbyt, nicmene jezdi tam i hosi na DH kolech, ale to je pouze nedostatkem jinych prilezitosti pro tyto hochy. Franta tam jezdi v kokosce ;-) a pro XC jezdce idealni misto. Nejake propagacni materialy treba zde :-)

      0 0
      • JMT  

        Nemyslim že člověk nadšenej z „Pod Smrkem“ buda nadšenej z Frantatrajlů :-P

        0 0
        • John Tequila Lemon  

          Myslis? Treba procitne. Ale zcela uprimne, ja se rad projedu tam i tam … Ale pokud chce nekdo zazit ultra-singl-trail-NDRporno tak at se mrkne na mtbtrilogy.cz stahne si GPS trasu posledni etapy a vyrazi. Kdyz jsem tojel na zavode, tak jsem Venu podeziral ze si pred trasovanim udelal odvar z lysohlavek, ale s odtupem casu muszim uznat, ze kdo to nezazije neni biker. Skoda jen, ze Venovi do te trasy tak brutalne nachcalo (jako v dobe zavodu), dost nas to tam nicilo.

          0 0
          • JMT  

            Jo, i podsmrk má něco do sebe…Byl jsem tam teď o víkendu, se ženou která fakt moc nejezdí a stejnak naás někdo pořád blokoval…jede jak ******* a zastaví po 500metrech aby se vydejchal…ale je možný že se ty cool alfasamci třeba předváděli, bůh ví. Každopádně hrozně moc lidí a celkem bída. V neděli už sme měli jinej program, ale já se chtěl ještě svézt, když už tam jsem. Dal jsem si budík na 4:30, narval se sacharidama a kofeinem, v 5:00 jsem byl na Hubertce a pak pěkně non-stop všechny stezky v kuse. V 10:00 jsem dílo dokončil a potkal první skupinku borců co si vyrazili pěkně z rána do hustýho terénu starýho červenýho okruhu :-D Takle to byl naprosto super zážitek kterej doporučim každýmu, ale jinak se raděj spráskám třeba na točný. Minimálně to tam jde rychlejc a né jen v tuto nelidskou dobu

            0 0
            • John Tequila Lemon  

              Dovolena na pul dne, ve vsedni den dopoledne start tak v 8, 5× to obkrouzit a hura na obed a do prace na odpoledni pulku. Idealni trenink . A tech par obcasnejch cyklistu co tam takhle je jen zdrave simuluje pritomnost necekanych problemu pri zavode. Je to podobnej typ treninku jako na silnicce za motorkou (jako tempovej) jen to je tady na horaku a nejedes furt jen rovne. Malo kde se da na horaku podobne zatrenovat. Takze ja to tam mam rad :-). Nicmene chapu ze pro zaryte bikery, co netrenuji na zavody je to lokalita total mrtva a po jednom zakrouzeni mrtva.

              0 0
              • JMT  

                Nechapu jak to chces stihnout za dopoledne obkrouzit 5* kdyz to ma cca 70km

                0 0
                • Radek Broz  

                  Taky nechápu. Jeli jsme loni starej okruh 3× + kus nějakýho černýho, co byl v tý době akorát dostavěnej, najeli jsme 72km a plný kecky toho měl i Perry. 5× to samý dost nereálný.

                  0 0
                  • John Tequila Lemon  

                    Smankote! Asi to neobjizdim v kazdym kole vsecko, ne? To da rozum. Me to desne bavi, jak kazdej hleda v kazde vete naslapnou minu. Bezte na vzduch bikeri ;-)

                    0 0
                  • John Tequila Lemon  

                    Jo a mimochodem, neveril bys za kolik se da 5× objet ten puvodni okruh. Abych zamezil kecum, chces to jit zkusit oddohledovat? Predpokladam ze semnou nepojedes ;-)

                    0 0
              • Kubiczech  

                Na jaké závody trénuješ na singlech pod Smrkem? Vyjma těch kopců po asfaltu nenajdeš v drtivé většině závodů obdobné terény, takže nevidím důvod, proč se nevydat někam jinam, když je v Jizerkách tolik možností.

                0 0
                • John Tequila Lemon  

                  Trenuju cyklisticke know-how a fyzicku, nejsem jezdec F1 abych trenoval okruh ;-)

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Já jen nechápu, proč trénovat na závod někde, kde je terén naprosto odlišný od těch závodů. Techniku si tam nevylepšíš a fyzičku v těch sjezdech taky moc nepoškádlíš. Maximálně jako alternativa za silničku, tam to taky nedrncá. (:

                    0 0
                    • gargamel  

                      a fyzičku v těch sjezdech taky moc nepoškádlíš

                      Víš, kolik toho při jednom celým okruhu nastoupáš? Poměrně dost.

                      0 0
            • marios  

              Tak já jezdil SPS zásadně v noci, to potkáš jenom zvěř a má to zvláštní atmošku.

              0 0
      • Mamut  

        Propagacia pekna, ale kde to je?

        0 0
    • blisterexist  

      http://www.cykloparkmyslocovice.cz/

      třeba, ještě není dostavěné ale

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tady a na vlákno na BF

      Tohle se momentálně zaseklo na úřadech.

      Tohle jede furt.

      Tohle a tohle jen pro inspiraci.

      Tady můžeš taky zajet.

      Ale stejně je nejlepší jen tak vyrazit do lesa :-)

      0 0
      • roman 3D  

        teď už jen aby si ty informace po dvou a půl roce přečetl:-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mea culpa :D To mám z toho jak přijdu v noci domů a nekoukám na datumy a pak oživuji mrtvoly. Hlavně, že jsem si to pročetl když se to objevilo nahoře :-)

          0 0
    • iron.hide  

      to fakt mate v CR taketo „single“?

      http://brno.idnes.cz/foto.aspx?…

      to je urcene pre ziletkarov?

      0 0
    • Tovarik  

      U nás bohužel stavbu neodsouhlasili (mělo jít o nenáročné rodinné trasy) Písek odmítl i levnější verzi singltreku

      0 0
      • Soreno  

        Když jsem viděl jak se do toho sere Kvasnicka, tak to ani jinak dopadnout nemohlo. Jinak singltrek na Lipně je hroznej – moc šlapavej (Kvasničkovo práce). Frymburk je jiná káva – je prostě znát rukopis kluků z FRbikes.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.