• Tesak

    V rámci dovo a taky podle sloganu „všude dobře, tak co doma“ bych si rád bajknul v nějaký zajímavý mě neznámý lokalitce. Do oka mi padly právě Javorníky, zejména červenou TZ po čáře bych rád, ale protože tam chci být více dní, potřeboval bych nasměrovat na jakýkoliv zajímavý traily, sjezdy, singly, hospody a případně úbytko.

     

    Najde se nějakej kofr, kterej to tam zná a hodí mi sem nějaký info? Thnx Tes.

    0 0
    • Singlespeed  

      Za den se dá přejet komplet hřebenovka z Čadce přes Chotárny kopec, Vrchrieku, Jakubovský vrch, Kamenité, Semeteš, Melocik, Čerenku, Čemerku, Velký Javorník, Portáš, Kohútku, Makytu, Čubův kopec a Lyský průsmyk. Je to ovšem velmi těžká trasa, cca 95 km, dost přes 3000 m převýšení. Známý a hodně ježděný a taky docela snadný úsek mezi Hričovcem a Papajským sedlem tvoří jen menší, ale pěknou část celé hřebenovky.

      0 0
      • Tesak  

        Aha, díky, jde mi právě o to projet to nejhezčí, co tam je, takže úsek z Hričovce bude to pravý. Kterým je to lepší jet směrem? Předpokládám správně ze severu na jih? Tedy z Velkého Jav. na Malý J?

        0 0
        • Singlespeed  

          Subjektivně snadnější se mi zdá jet to z Velkého na Malý Javorník, ale jezdím to i opačně. Slovenský úsek hřebenovky je taky velmi pěkný, často po loukách s krásnými výhledy, mezi rozptýlenými horskými usedlostmi. Pohraniční úsek je ovšem ještě o trochu jezdecky atraktivnější.

          0 0
          • Tesak  

            perfektní díky. Je v okolí kromě hraniční cesty ještě nějakej zajímavej trail, kterej by mi neměl uniknout? Co třeba červená TZ vedoucí přes Soláň, stojí zato?

            0 0
            • Singlespeed  

              Hřebenovka Bumbálka – Soláň – Ptáčnice a kamkoliv dále nemá chybu. Vůbec, většina značených pěších turistických stezek na Valašsku je obvykle velmi vhodná i pro horské kolo.

              0 0
              • Ježek40  

                Ahoj . Také potřebuji radu: Chtěl bych na tři dny do oblasti Javorníků: Chci přespat pod stanem dvě noci v kempu Machůzky u Velkých Karlovic.

                Mám v plánu 2 trasy : trasa 1: Kemp Machůzky – Velké Karlovice – Karolínka – Nový Hrozenkov – Kohútka – po hřebeni na Kasárne – po silnici (cyklo 6184) na Machůzky

                Trasa 2:

                Kemp Machůzky – Velké Karlovice – Karolínka – Nový Hrozenkov – po modré směrem na Tanečnici- pod Tanečnicí odbočit v pravo na cestu označenou středovým křížkem na mapě a červeně – Soláň – Třeštík a z Třeštíku po zelené a cyklo 6020/1 na Machůzky

                Chtěl bych obě trasy projet co možná nejjednodušeji. Můžu trasy projet jak jsem je naplánoval , nebo opačným směrem.

                Popřípadě jiný návrh.

                Děkuji za radu

                0 0
              • bathed  

                To jsou Javorníky???

                0 0
                • Singlespeed  

                  To snad není takový strašný prohřešek zeptat se ve vlákně o Javorníkách také na blízké okolí, i když to nejsou Javorníky, tak jsem si před mnoha lety dovolil odpovědět ;-)

                  0 0
                  • bathed  

                    no jo no :-) – to je zkrátka problém tohohle fóra… Hlásím: zasažena, potopena :D

                    A kdo to teda vykopal??

                    0 0
      • Vhalasta  

        Hele, Single, všim sis cestou nějaké občerstvovny mezi Čadcou a Melocikem? Tam asi nic nebude, že.

        Chci to projet se staršíma pánama s přespáním na Kasárnách ale mám obavu, že mi dají přes držku, když jim hospodu naplánuju až za 30 km terénu.

        0 0
        • Singlespeed  

          V Semeteši je přímo v sedle hospoda. Jinak si na nic jiného nevzpomínám.

          0 0
    • tom xtr  

      Jako docela dobrý výchozí bod pro tuhle oblast je dobré třeba Hovězí – Koliba u splavu, případně když potřebuješ ušetřit tak chatky přímo naproti kolibě jsou levnější.

       
      0 0
    • bathed  

      http://www.trails.cz/cs/trasy/ … tady to máš černé na bílém :-)

      http://www.trail-busters.cz/trail.php… no a tady tím tuplem… :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.