• Jenda82

    Ahoj, kámoš uvažuje, že predela silnicni Tiagru 4700 hydraulické brzdy na mtb razeni. Řeší,jestli je rozdíl mezi klasickým mtb řazením a mtb silničním? A pak ještě u brzd jsou psaný typy hadice. Je mezi nimi rozdíl? Nebo se musí měnit i brzdová hadička?

    0 0
    • novas752  

      Možná to napiš znovu a lépe. Brzdy na řazení asi nepředělá. :-)

      Jestli chce místo beranů rovná řídítka tak ideálně xtr m9100 brzdové páky (ty jsou dělané na malé „silniční“ třmeny, s jinýma by to bylo hrozně blbě dávkovatelné) a musí sehnat Tiagra řadící páčky pro fitness kola, 10 rychlostní mtb řazení má jiný tah lanka a nefunguje to.

      0 0
    • skaj  

      Jak pise novas – razeni tiagra 4700 neni kompatibilni s nicim jinym nez tiagrou 4700 (Shimano jde silnice mtb zamenovat do 9sp). A pozor 4700 fakt nejde kombinovat s jinou 10sp sadou od Shimana, ta je uplne specialni. K trmenum bude idealne potreba jine paky nez MTB. Prodal bych paky rovnou i s prehazkou a zbytkem, tohle nedava smysl kombinovat. Asi se to bude i lepe prodavat.

      Retez/kazeta/pre­vodnik bude fungovat i s jinym 10sp systemem.

      0 0
    • Jenda82  

      Ty tiagra silnicni packy má v plánu, ale zarazili jsme se té brzde. Když koukal na páky, tak u nich jsou psány typy hadicek,pro které jsou určené. Myslel, že prehodi páčky, koupi brzdové páky, dostane se na 2–3tisice a bude klid. Koukám ale, že to nebude tak jednoduché a levné.

      0 0
      • Markony  

        Ohledně řazení neporadím ale třmeny mam 105 a použil jsem páky ZEE a chodilo to normálně brzdný účinek srovnatelný s pákami 105 hadice jsem použil origo a olivky BH90 a zda se mi že převlečené matky byly jiné .

        0 0
      • Jenda82  

        Původně to chtěl osadit mydlim brzd.pakama shimano Deore M6100, tam ale nevím, jestli je to kompatibilní.

        0 0
        • Markony  

          neviděl bych v tom problém, zkoušel sem páky Deore BR-MT410 ale nevyhovoval mi tvar pak ale fungovalo to normálně .

          0 0
    • Jenda82  

      Díky za rady. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.