• pakun

    Tak se nám na http://www.canyon.com/_cz objevily modely Ultimate AL a Ultimate CF pro rok 2014. Mě hodně potěšilo, že Ultimate CF 2014 už má vedeny lanku uvnitř rámu. Ostatní nedokážu moc posoudit jestli je to lepší nebo horší. Např. když srovnám Ultimate CF 8.0 2014 s 2013 – třeba páčky Campagnolo Athena 11s black (bylo Campagnolo Athena Ergopower), pláště Mavic Yksion Pro (bylo Continental GP 4000S), sedlo Selle Italia Race Special Edition (bylo Fizik Antares) atd.

    Ceny jsou víceméně shodné.

    Co vy na nové modely říkáte?

    0 0
    • pakun  

      No velký zájem diskutovat není… Nevadí.

      Zeptám se jinak. U silničních kol Canyon si NEMOHU určit při objednání délku klik. Mám výšku 177 a rozkrok 87cm (dlouhé nohy). Vybral jsem si velikost 56. Ale tam jsou kliky 172,5mm. Stejně jako ještě na velikosti 58. Já bych chtěl kliky co mám – tedy 175mm (podle různých tabulek a grafů bych mohl mít i delší). Kliky bych si vyměnil, jenže se dají koupit pouze kompletní – t.j. 5000,– Kč pro Campa Athenu. A to už se mi moc nechce.

      Myslíte, že je to na můj rozkrok 87cm moc „velký průšvih“ nechat si kliky 172,5cm? Silový jezdec nejsem. Díky .

      0 0
    • Yura  

      No ja jsem pekne nasranej, protože bych to CFko 2014 samozrejme bral hned za ten muj 2013 model. :D Ramy paradni a hlavne co se tak divam, tak ta verze na shimano 105 co mam ja stoji o 5000 méně… :)

      0 0
      • dafe  

        nebuď, to bys moh kupovat každý rok nový potom…jezdí fajn, ne? :-)

        0 0
        • Yura  

          Jo, sice me trvalo rok, nez jsem doladil posed na me(delší predstavec atd.. ) Ale ted je to parada. Ještě koupit rychlejsi kola s vyssima rafkama a minimalne na dalších 5 let mam vystarany. :)

          0 0
          • pakun  

            A co máš za velikost kola a kolik máš rozkrok a výšku? Délka klik ti vyhovuje? Já budu mít opačný problém. Při výšce 177 mám rozkrok 87cm. Uvažuji vel. 56, ale i tak bude sedlovka hodně vytáhlá a dost nad sedlem. Kalkulátory mi vždy vyberou 58, ale ten rám je pak moc dlouhý. I na té 56-ce budu muset otočit představec a možná dát kratší. Mám rád posed trochu vzpřímenější.

            0 0
            • Yura  

              Ja mam stejnou vysku jako ty a rozkrok 81 a velikost kola 56. Musim vyfotit nove fotky, ani jedna není aktualni, ale vyska sedla je cca furt stejna, jen jsem dal 12cm predstavec smerem dolu a jednu 5mm podložku nad nej. Ja bral napred hliníkovou velikost 54, ale to me proste bylo male, ja jsem zjistil, ze me vyhovuje posed spis riditka dal od sedla, ale zase mensi vyskovej rozdil mezi sedlem a riditkama. Nemohl bych to met jako plno ostatních lidi, kdy mají rozdil sedlo/riditka klidne 15cm… Ja byt tebou tak vemu tu 56tku, pripadne dokoupis vetsi predstavec jako ja. Sedlovku budes mit vytazenou tak akorát. A Kdyby ti to nahodou proste nesedelo a do mesice zkouseni, jezdeni a nastavovani posedu ti to nevyhovovalo, tak není problém zaslat zpet a nechat si poslat velikost jakou chces, tak jsem to udelal ja, poslal jsem jim mensi hlinik a protože jsem za tu dobu nasetril další peníze, tak jsem vzal CFko a jsem rad, ze jsem ho vzal. :)

              0 0
            • Yura  

              Jinak s tim vzprimenejsim posedem… Ono je to osidne, protože ja nemam zrovna moc zdrava zada a taky jsem si myslel, ze co nejvzprimenejsi posed= pohodlna jizda bez bolesti zad, ale tak to není, proto jsem furt ten posed zkracoval, zkracoval a bylo to horsi a horsi a ja naopak potreboval ten posed protáhnout a ted se me na tom jezdi opravdu pohodlne a to mam ten posed spis zavodni, když se drzim za paky… Jinak ty canyon ramy jsou spis vyssi a kratsi, hlavne ty hlinikove verze a to ne kazdymu sedi. Doprava kola me stala nejakych 1500 tusim a po tom, co jsem to musel poslat zpet, to první kolo jsem si rikal, ze za ty peníze jsem si mohl udelat vylet do Nemecka a nechat si poradit kolo primo od nich…

              0 0
              • pakun  

                Díky za info. Koukám, že v tvém profilu jsou názory, že ti je kolo velké. Já si to nemyslím. Někdy je až komické vidět na čem někdo jede – sedlovka vytažená 25 až 30 cm, „půlmetrový“ představec a o výškovém rozdílu sedlo řídítka ani nemluvím… Asi jsem už stará škola! S posedem si pak taky polaboruji, ale mně by kratší rám vyhovoval – mám dlouhý nohy ke krátkému tělu. Sedlo máš dost vpředu, ale asi ti to tak vyšlo (olovnice na střed pedálu).

                Sedlovka VCLS Post má, prosím tě, kde tu stupnici? Viz obr. Stačí mi změřit rozměr od začátku sedlovky po zač. stupnice. Odhaduji, že odshora je tak 16 cm, pak stupnice 8 cm a pak zase cca 8cm. Celkem prý má 33cm. Já jen, že bych si spočítal vysunutí sedlovky z rámu na velikost 56 a 58 a jestli mně to vyjde do natištěného rozsahu stupnice na sedlovce. Děkuji.

                0 0
                • Yura  

                  Sedlo uz tam mam treti a ted me prijde zase jiné (fizik aliante versus) který uz bude snad ok. Jinak prosim nechtej po me, abych si vytahoval sedlovku… :D Řekl bych, ze budes met tu sedlovku vytazenou tesne pod tu stupnici. Taky bych chtěl met tu sedlovku vytazenou o další aspoň 3cm a vypadalo by to lepe, ale co nadelam, když me to sedi takhle, tak seru na to ze to nevypada jako kolo na kterem jezdi nejakej profik. Když na tom sedim, tak je vzhled druhoradej… :) Btw co jsem mohl zmerit je aspoň od liziny sedla(tam kde je upnuta na sedlovku) po konec napisu canyon je to nejakych 12,5cm… Btw mam tam aktualni foto s tim delsim představcem.

                  0 0
                  • pakun  

                    Díky, to mi stačí. A ať je ještě chvíli hezky…

                    0 0
                  • dusansal  

                    A jak dlouhý jsi tam měl představec? Já mám teď 110 a rád bych zkusil 100 a ty jejich průměry se blbě shánějí. Díky

                    0 0
                    • Yura  

                      Mel jsem tam prave 10cm a od borce na jinem foru jsem sehnal tu 12ctku. Jen u toho jeho predstavce byla ta predni část chromova, ale prendal jsem tu cernou z toho mého a tak mam všechno pekne v cerne.. Na kupkolu je mají

                      http://www.kupkolo.cz/…-1–4_z93312/

                      jestli chces ten muj, tak ti ho za 500+ postovny poslu..

                      0 0
                      • blaf  

                        kdyz uz to tu nekdo vytahl, mas ten predstavec jeste? vzal bych si ho

                        0 0
                        • Yura  

                          nemam

                          0 0
                        • Barak  

                          Shaníš ještě ten představec? Jak dlouhý kdyžtak? Něco se mi doma povaluje sundané z nového kola.

                          0 0
                  • makos1  

                    Ahoj, máš nekde foktu kola? Taky resim velikost, tak bych chtel videt jak mas tu sedlovku vytazenou. Dik

                    0 0
            • makos1  

              Ahoj, chci se zeptat jakou jsi nakonec zvolil velikost kola a jak moc je sedlovka vytazena? Jsem sice vyšší 185, ale vyska rozkroku je u mne podobna. Diky

              0 0
    • zdendos-rb  

      Po dlouhém rozhodování jsem letos nakonec podlehl :-) a objednal http://www.canyon.com/…es/bike.html?…. Doručení někdy na začátku 2014, tak teď to jen vydržet :-)

      0 0
      • retros1  

        Závidim, krásný kolo. Snad si jednou taky pořídím podobný. Dokud ale budu studovat a mít jenom občasný příjem z brigád tak si musím nechat zajít chuť :D

        0 0
      • blaf  

        jestli pujdu do Canyonu tak asi taky do tohodle, je paradni, jakou barvu?

        0 0
        • zdendos-rb  

          To byl taky oříšek, protože oba ty dizajny maj něco do sebe :-) ale nakonec zvítězila ta tmavá.

          0 0
      • pakun  

        Nezbývá než pogratulovat. Já už mám taky objednán trochu levnější model Ultimate CF SL 9.0. Dodání cca půlka března. Jen škoda, že jsem nemohl změnit délku klik ze172,5 na 175mm.

        0 0
        • Pedro RB  

          Poznáš ten rozdíl 2,5mm tak, aby ti to vadilo? Já ani přítelkyně naštěstí ne.

          0 0
          • blaf  

            spousta lidi tady tvrdi, ze to je obrovskej rozdil… ja to taky nepoznam…

            0 0
          • pakun  

            Samozřejmě, že to asi nepoznám (a ani jsem to nezkoušel). Ale proč se tedy dělají různé délky klik?? Každý máme přeci různě dlouhé nohy. A vygooglit se toho dá na toto téma mraky… Tož tak.

            0 0
            • Pedro RB  

              Pak teda nerozumím tvému povzdechnutí nad nemožností výměny klik 175 za 172,5. Proto jsem se zeptal na tu citlivost na 2,5mm..

              Canyony jsou krásný spolehlivý kola s dobrým poměrem cena/výkon, tak bych tyhle malé pihy na kráse nerozpitvával:-)

              0 0
              • Beeda  

                Jedna vec je neochota vymeny klik a to je pro me zasadni, to se muze projevit i jinde v budoucnu pri reseni problemu, ale mozna jsi nevyuzil za 20e vymenu? U tak draheho komponentu to dava smysl. A druha je vliv 172/175 na fci. Me 172 stvaly, nastesti jen kratce, protoze dalsi 3 kola 175.

                0 0
                • pakun  

                  Kliky prý nejdou u Canyonu vyměnit ani za příplatek, nebo se to někomu povedlo?

                  Co se délky klik týče, tak teorii všichni známe. Zkus, prosím, popsat pocitově rozdíl délky klik na sobě. Dík.

                  0 0
        • jecnak  

          Poznas to celkem snadno. Vykon za otacku, ktery je u kratsich klik mensi nahradis kadenci. Na kratsich klikach radim obvykle o prevod lehci. Obecne zalezi v ramci urciteho doporuceneho rozmezi na preferencich jezdce a jeho kvalite slapani. Jestli nemas vic jak 180cm, tak bych rozdil 172,5 a 175 neresil. Driv se jezdily jeste kratsi kliky. Obecne je k max vykonu vhodna urcita kadence (90–110), k dlouhodobe vytrvalosti jina (60–80). Od toho se da take delka klik urcovat s prihlednutim k vysce jezdce a hlavne delce nohou.

          0 0
      • Sidney  

        Gratuluju, máš se na co těšit, rám je neuvěřitelně tuhej a kolo přitom pohodlný. Od té doby, co ho mám, tak radši jezdím na silničce ;-)

        0 0
        • Sidney  

          Mám vlčí mlhu (aeroad x ultimate), ale i tak se máš na co těšit ;-)

          0 0
      • Boschtr  

        Bylo by možné se na Tvoje kolo podívat? Vybírám barvu a typ Canyon.

        0 0
    • Dubys  

      hodne mi tam letos chybi bile ramy …

      0 0
    • herrman  

      Jaký je rozdíl v určení řady Aeroad CF a Ultimate CF? Dá se říct, že Aeroad je spíš na rovinu, kdežto Ultimate do kopců?

      0 0
      • blaf  

        aeroad – hlavni bude tuhost a aerodynamika, nizsi nez ultimate

        ultimate – hlavni bude vaha, je o neco vyssi

        0 0
        • zdendos-rb  

          Z dostupných zdrojů mi spíše vyplynulo, že aeroad na tom s tou tuhostí nebude úplně nejlépe (např. http://www.bikeradar.com/…am-11–43004/), což bude asi ústupek aerodynamice, zatímco rámy ultimate cf slx potažmo sl jsou lehké a tuhé.

          Jinak ano, aeroad bude spíš kolo na roviny a pro tempaře – nicméně to jsem pouze vyčetl, ale nevyzkoušel :-) Na to naše (tím se nechci nikoho dotknout) ježdění budou určitě dostačující oba modely :-))

          0 0
          • blaf  

            Na to naše (tím se nechci nikoho dotknout) ježdění budou určitě dostačující oba modely :-))

            +1

            0 0
    • multi  

      Koukam, ze se barevne vratili a uz nemaji ty ramy kycovite barvy.

      0 0
    • zdendos-rb  

      pár fotek Canyon Ultimate CF SL 9.0 v shark silver/blue variantě a velikost 2XL: http://www.facebook.com/media/set/…

      0 0
      • blaf  

        puvodne jsem uvazoval o cerne, ale tahle barva je taky super

        7.24kg v tehle velikosti je taky super :)

        0 0
        • jecnak  

          Pedaly, kosiky, comp etc.

          0 0
          • zdendos-rb  

            pedály look keo blade 2×95 g

            garmin edge 500 – 50 g

            košíky 2×40 g

            čili + nějakých 330 g takže ve velikosti 62 se dostat s váhou komplet na 7,5 kg s cosmikama mě osobně přijde za ty peníze velice slušné. Ostatně cyklistikou se neživím ani nebudu :-)

            Tuhle jsem v Táboře „potěžkal“ cyklokrosové kolo Adama oupalíka, které vážilo cca 7,2 a byl jsem tou vahou fakt mile překvapen.

            na to moje ježdění to bohatě stačí…, stejně to nikdy nebylo o gramech :-)

            0 0
            • jecnak  

              Jasne, jen uvadim na pravou miru. Btw 7,6 to bude spis ;-)

              0 0
              • zdendos-rb  

                tak určitě :-) Sám jsem zvědav až to na přelomu roku dorazí, mám objednanou velikost 56

                0 0
    • bennylbc  

      koupil jsem CF SLX 7.0, ještě jsem to stihnul kolem 78, super, tuhý, lehký, došlo o 3 týdny dříve…

      0 0
      • zdendos-rb  

        super, pošli nějaký fotky :-) a další recenze vítány.

        0 0
        • bennylbc  

          Musím říct, že jsem unešen. Sice forma už šla trochu dolu (měsíc jsem skoro nejezdil po rozbití držky a kola a zlomený ruce), ale jede jak dráha. Ultegra 6800 naprosto úžasná, měkoučká… Kola taky frčí jako svině… Jenom vyměním řídítka za původní (44), ty jejich mi jsou úzký, ale jinak velikost padla jak na míru. K fotkám nevím jestli se dostanu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.