• PMachal

    Ahoj,

    vím, že mám celkem běžný dotaz na koupi kola a věřte mi, že jsem se snažil nejdříve najít odpovědi ve fóru, nicméně je zde jedna proměnná, která to vše ztěžuje, a to je moje váha.

    Ale od začátku. Naposledy jsem na "silničce¨ jezdi ještě za komančů, a to na starým favoritu po strejdovi. Od té doby, co si vydělávám, jezdím jen MTB – momentálně je to full od Cube. Celopéro je fajn, ale rád bych si občas vyjel i na silničce, loni jsem si v rámci testovacího dne zkusil nějaký základní carbon od Rock Machine a byl jsem nadšený, jak to odsejpá pod kolama :-)

    K mému dotazu – rád bych koupil nějakou levnější silničku kolem 30k CZK, ale vůbec se v tom nevyznám. Předpokládám ale, že problémem bude má současná váha –110 kg.

    Prosím tedy o Vaše rady a tipy. Hodně se mi líbí třeba Canyon:

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    Ale jak říkám, nevím, jestli nejsem moc velký otesánek na tyhle základní silničky.

    Díky moc za Vaše rady…

    0 0
    • JFtryall  

      Dobra silnice, prodal bych zaplety a zapletl bych klasicky zaplet na 32–32 der, mosazne niple a melo by to byt v pohode. Vahove to bude skoro srovnatelne jako ty Mavicy, ale tuhost mnohem vyssi.

      0 0
    • Breakpain  

      Jak píše kolega níže … mám 95 kg plus mínus stabilně (občas fitko, občas víc jím).

      Na kole si hlídám to, aby sedlovka a řidítka nebyly ultra odlehčená (v Tvé cenové to asi nehrozí).

      Záplety mám na 32děr, mosaz niple vzadu, alu vpředu. Občas si skočím z chodníku, přes retardéry, vymetu díru … pohoda … cca kolem 3 tis to centruju (servis, né já) a rozhodně to nevypadá jako osma na 24 drátech, kterou vytvořím do 50km ;-) …

      0 0
    • bochov  

      Važím přibližně stejně jako ty koupil jsem author A55 na kolech Mavic aksium po 7t.km ještě nic neprasklo.

      0 0
    • tromboonen  

      Ja bych rek ze neco jako ten Canyon co jsi odkazoval te vpoho unese, vcetne tech kol, Mavicy byvaji dost odolne, dal bych tam sirsi plaste (25 az 27 mm, podle toho co se vleze), doporucuju

      http://www.kupkolo.cz/…luta_z96194/?…

      http://www.kupkolo.cz/…x-27_z96678/?…

      Ty se daji i pri Tve vaze jezdit na nizsi tlaky nez „obycejne“ 23 mm, cimz ochranis kola, ram i zadek od narazu, navic Ti to lip pojede (odvaluji se znatelne lip nez klasika) a muzes obcas vyrazit i na spatny asfalt/sotolinu nebo polnacku, pokud budes chtit.

      Jinak za 30 by se teoreticky dal na bazaru poridit i slusnej karbon, jestli je to neco co Te laka, obcas to ma neco do sebe i kdyz dobre udelana hlina neni taky spatna a vydrzi moc, ne ze by karbon nevydrzel, ale muzes mu dat zabrat nejakym padem..

      0 0
      • Vilém  

        Uz jen proto, ze vyrobce u tech kol uvadi maximalni vahu jezdce s prislusenstvim 100kg, bych je taky radsi vymenil.

        0 0
        • tromboonen  

          Ajo, ja to negooglil, je fakt ze jsem niky nemel vic jak 85–90 kg, ale Mavicy mi pripadaj neprustrelny… jak pise bochov, ktereho to se 110 kg unese.. myslim ze vyrobci jsou v tomhle konzervativni, a pokud se tomu pomuze temi silnejsimi plasti, tak by to mohlo drzet? A po chvili jezdeni pujdou kila dolu, ne?

          0 0
          • bochov  

            Když jsem znovu začínal se silničkami před pěti lety tak jsem se v obchodech ptal na téma hmotností jezdce a bylo mi řečeno,že kola jsou dimenzovana na 120kg,kromě zavodních specialu včetně některých zapletenych kol.

            0 0
            • bochov  

              Ještě k tomu konkretně šlo o Trek,Meridu a Author.

              0 0
            • Člověk a jeho svět  

              No a výrobci kol udávají limity jen tak ze srandy.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ze srandy ne, ale maj argument při reklamaci. To je samý jako s botama, máš na nich napsáno že to jsou rekreační boty nebo modní obuv, přitom to jsou boty za 2k Kč, které by měli už něco vydržet.

                0 0
              • tromboonen  

                Ale ne, to netvrdim, jen ze jsou konzervativni a udavaji o neco mene nez to ve skutecnosti vydrzi, kdyz Mavic da 100 kg s nejakym bezp. odpoctem na blbe zachazeni, vymleti mega diry atd., tak bych si tipnul, ze na 25–27 plastich, zvlaste tech co jsem odkazoval, ktere zehli vynikajicne, s nizsim tlakem (na 15% stlaceni) to 110 kg ridera (tedy s kolem a vecma po kapsach 120) uveze pokud to nenapere do prvniho obrubniku bez toho, ze by si zved kolo..

                Jasne ze kdyz za to bude tahat ve stoje ve sprintu asi mu to strejchne o brzdy a mozna casem povoli draty, ale to se da prezit, no a tech 110 kg by po mesici az dvou mohlo jit na 100 ne? Aksia proda za kolik, za 2000? To bych je nechal, dal 2000 do tech plastu a vyzkousel co to udela, pokud by se to kroutilo moc, odlozil bych je na dobu po zhubnuti a dal neco tankoidniho… ale myslim, ze to daji, muj nazor..

                0 0
                • PMachal  

                  Ahoj, všem.

                  Díky moc za reakce, musím říct, že jste mě docela uklidnili :-) Myslím, že to udělám tak, jak v posledním příspěvku navrhuje @tromboonen a uvidíme.

                  Ještě jednou díky.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.