• t29

    Dneska jsem někde mezi Rožnovem a Kroměřížem začal přemýšlet, jaké možnosti má silničář na švihu, případně turista, když se chce někam dostat. Značené cyklotrasy jsou vedené nejrůznějšíma oklikama, občas přihodí terénní vložku, asfaltové cyklostezky neexistují/ne­navazují/jsou klikaté/plné chodců/brusla­řů/atd. Poslední možnost je autoatlas, ten ale neřekne nic o tom, kolik je na trase kopců nebo dlážděných úseků.

    Když jedete delší švih nebo cestu, jaké konkrétní silnice využíváte?

    0 0
    • t29  

      zrovna přihodím svoji oblíbenou návratovou trasu – silnice 150 z Valašského Meziříčí do Bystřice pod Hostýnem s navazující silnicí 438 z Bystřice do Holešova. Cca polovina cesty nový asfalt, kopce snesitelné, provoz pro mě taky snesitelný. Jako mínus bych viděl nepřehledné zatáčky a úzké krajnice.

      0 0
    • Luke  

      Pridam svoje oblibene silnicni trasy. Posledni dobou at jedu kam jedu, tak me kolo pokazde zanese na Slovensko :-) Trasy jezdim zasadne jen v nedeli a nejlepe hodne brzo rano, kdy je minimalni nebo skoro nulovy provoz. Navic to jsou vetsinou silnice, kde je maly provoz i normalne.

      http://maps.google.com/maps?…

      http://maps.google.com/maps?…

      http://maps.google.com/maps?…

       

      Vidim, ze jsi z Uherskeho Hradiste. Nemas v zasobe nejake oblibene trasy v mem smeru? Rad bych se inspiroval… Planuju nejakou vyjizdku tim smerem uz hodne dlouho a porad nic :-)

         
      0 0
      • t29  

        Tvým směrem jsem byl nejdál ve Slavičíně, ale už je to pár let. Na 495ce z Uh.Brodu přes Nezdenice a Bojkovice bylo dost dlažby, zpátky jsme jeli po 493 přes Petrůvku (kvalitní kopec) a 492 přes Luhačovice a Polichno, tam se dá jet rychle až do Brodu, akorát bacha na auta, krajnice neexistují.

        Z Hradiště do Brodu asi nejlíp přes Sady – Vésky – kus po E50 – Hradčovice – Drslavice.

        0 0
      • TheIF  

        Ta první trasa vypadá dobře… Jak někdy vyjde počasí tak chci zkusit tam sjet z Kohutky

        0 0
      • Fak  

        vidim (posledni odkaz ktery jsi sem hodil) ze mas trasu pres obec Pruzina :) tam je paradne, byli jsme tam lozit (oblast Priedhorie) a je tam nádherně, prostě Strážovské vrchy (galerka – zde – ale lezecká :) )

        0 0
        • hribik A1  

          pruzinu poznam, tam je velmi pekne. vzdy sa zastavim na lukach na briestennom odkial je pekny vyhlad, inac siroke luky, stada oviec, viacere skalnate udolia naokolo (durdove, predhorie, radotinska tiesnava, briestenske skaly)

          0 0
        • Luke  

          jojo, strazovske vrchy muzu, jezdim tam celkem casto…

          mate luxusni galerku, fotky jak z kalendare :-) davam do oblibenych a az bude vic casu, tak to musim prostudovat trochu podrobnej :-)

          0 0
    • Martin  

      já se snažím jezdit po silnicích nižších tříd – ale tam jsou zas debilní povrchy, člověk si nevybere. ale autům se snažím vyhýbat jak czert kříži :-)

       

      pár mých oblíbených tras najdete na bikemap – http://www.bikemap.net/…/doom/routes – pomalu je budu přidělávat, jak nějakou zajímavou objevím nebo si vzpomenu moje rejdiště: olomoucko, hostýnky, jeseníky, drahanská vrchovina

      0 0
    • hribik A1  

      jazdim po vsetkych cestach okrem dialnic a ciest pre motorove vozidla. najradsej mam bud slusne upravene sirsie dvojky-trojky s dobrym povrchom, cesty „v prdeli sveta“ ak maju obstojny povrch a nejsu prilis strme, a siroke hlavne cesty s krajnicami nad 1 meter

      0 0
    • jecnak  

      Vetsinou silnice nizsich trid a nebo prvni tridy v sobotu rano. Povrch je jak kdyz, ale vetsinou se to da. Cyklotrasam se na silnicce neresim, jelikoz neni nikde jistota, ze me to nezavede nekam do poli. Proste si trasu planuju jak kdybych jel autem na vylet po kraji.

      0 0
    • náčelník  

      Nový asfalový potah má v Českém ráji donedávna ukrutně rozbitá silnice od Hrubé Skály směrem na  Krčkovice, Čertoryje, Věžák, Pleskorský mlýn. Dál nevím, před Pleskotským mlýnem jsem zahnul na El Toro a dál jel lesem po červené na Libošovice.

      0 0
    • t29  

      Tesák – Rajnochovice – Podhradní Lhota, cyklotrasa 5120 údolím Rosošného potoka – asfalt vhodný i pro silničku.

      Cyklotrasa 5034 Rajnochovice – Troják je sice taky asfaltka, ale nad Rajnochovicema dost rozbitá.

      Cyklostezka „Bečva“ – projeto od Ratiboře přes Pržno a Mikulůvku do Jarcové – na jednom místě cca 200 metrů panelovky kolem kravína, jinak pohoda asfalt.

      0 0
      • hribik A1  

        to okolo tej becvy je nove? ja som teda od vsetina po mikluvku (potom na valassku bystricu) siel raz v marci, ale nevsimol som si tam nic take a medzi prznom a mikluvkou nebol ziadny asfalt, skor akasi sotolina

        0 0
        • t29  

          Šotoliny ve smyslu zhutněného štěrku jsem si nevšiml, až na ty panely byl všude asfalt a tvářil se, že je tam odjakživa.

          0 0
          • hribik A1  

            tak to neviem, trebars som vtedy isiel po nejakej inej ceste, uz je to pol roka a tiez si nepamatam vsetky detaily. proste presiel som vtedy vsetinsky obchvat, za tym pokracovala uzka cesta dalej, cez kruhac rovno, v akejsi dedine (jablunka?) som odbocil, ani neviem kam som odbocil, proste dolava, cesta ma doviedla na przno, tam som pokracovanie nenasiel a tak som omylom vysiel celu dedinu az navrch, potom mi doslo ze tadeto cesta nevede, tak som sa vratil a do prvej pri rieke, tade isla ta sotolinovo-rozbita na mikluvku, kravin uz neviem ci tam bol, a odtial som uz potom odbocil smer priehrada

            0 0
      • Lukecz  

        Ta cesta kolem kravína byl dobrý očistec, celou dobu sem se bál, že na mě vyběhne buď dobytek nebo ožralý JZďák s vidlema :))

        Jinak když sme u té Mikulůvky, tak směrem na Lázy a Podolí (značeno jako cyklostezka 6018) je až nahoru na hřeben krásný nový asfalt

        0 0
        • hribik A1  

          to u nas vede cykloznacenie bezne nie okolo, ale priamo cez druzstva. sranda je, ked tade chces ist v sobotu navecer, a, cuduj sa svete – druzstevna brana zavreta

          0 0
    • t29  

      Český Těšín – Frýdek-Místek, silnice 648 – bývalá hlavní silnice, široká se zachovalým asfaltem, akorát na můj vkus dost kopcovitá. Pár míst s pěkným rozhledem. Provoz malý, auta jezdí po souběžně vedoucí R48.

      Kdo jede z Frýdlantu nad Ostravicí na Rožnov, chce se vyhnout Frenštátu a nechce šplhat přes hřeben Radhoště, ať to zkusí z Kunčic pod Ondřejníkem přes Trojanovice – dá se vymyslet víc způsobů a většina z nich po asfaltu cyklostezkové kvality.

      z Rožnova směrem na ValMez se dá silnici 35 vyhnout přes Zubří a Zašovou po staré silnici – mezi Zubřím a Stříteží rozbitá jinak zachovalý asfalt. Stala se z ní vycházková promenáda, potkal jsem víc kočárků než aut. Bohužel od Zašové do ValMezu už je nutné použít 35ku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.