Silnička - ježdění po cyklostezkách

61 nepřečtených
  • blaza84

    Čau, chtěl bych pořídit silniční kolo. Má to ale jeden háček – nechci jezdit po silnici. Bojím se, že mě dřív nebo později sejme nějaký čuně, který mě bude předjíždět a zároveň se míjet s protijedoucím autem, například. Chtěl bych se zeptat, jestli nejsou napříč jihomoravským krajem cyklostezky (jsem z Brna), které by svoji délkou a kvalitou byly vhodné pro svezení na silničce a aby se taky dala trasa občas obměnit :) Jinak mtb forever, ale proč si občas neroztočit nohy :-) Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tak na to rovnou zapomeň. Cyklostezka je to poslední, po čem chceš jezdit.

      0 0
    • BigKarel2  

      Pusť si nějaký Olkycovi videa…pak se třeba přestaneš bát jezdit po silnicích.. :D

      0 0
    • kuba.kuba1984  

      Silnička na cyklostezce je bez šance… stačí sem tam obrubníček, ani ne velkej a když ho přelítneš v pořádný rychlosti, to bude řevu :D… Jinak JM je podle mě upe v pohodě, jezdívám tam směrem na Dukovany a provoz veškerej žádnej… Takže ne, na silničce se po cyklostezce smysluplně jet nedá.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jo, zrovna včera sem jel z Brna do Mohelna a všude bylo mrtvo, nikde ani auto.

        0 0
        • ememem  

          Jo, zrovna včera sem jel z Brna do Mohelna a všude bylo mrtvo – to si stav na cestach pekne vystihol :-)

          0 0
    • blaza84  

      hmm … no ještě je jedna možnost, spinning :)

      0 0
      • krokus  

        Podle mě když si budeš vybírat opravdu málo frekventované silnice i za cenu nižší kvality povrchu, tak se aut zas tolik bát nemusíš.

        0 0
        • MlokCZ  

          A když si vybere pro tu silničku válce, tak se nemusí bát už vůbec :-)

          0 0
        • hribik A1  

          ale potom po nich pôjde pomalšie než po týchtiež cestách na biku… tuto som šiel cez istú nemenovanú dedinu a tam bola nejaká ceduľa že bikepark.. a akási šípka k tomu. tá šípka bola zle. nemala vôbec ukazovať do odbočky, lebo bikepark bol celá tá hlavná cesta :-D

          0 0
    • martin_bakov  

      na praze 9 ve vysocanech sou 3 km asfaltovy stezky za 150milionu, tak obcas zajed se silnickou projet se sem, chapes ten povrch to je proste zuzo ;)

      0 0
      • Lada,s  

        A když si to dá padestátkrát sem tam, tak má slušný 150 kilometrový švih :-D

        0 0
    • Rychlej turista  

      Silniční kolo je určeno na jízdu pi silnici. Jinde se s ním normálně jet nedá. Cyklostezky jsou jen na opatrné a pomalé krátké přejezdy. Třeba do kolbenky nebo hospody.

      0 0
    • MlokCZ  

      Na tohle si pořiď colopevňáka a dle toho jak budeš přesně volit trasy, tak dle toho hodíš pláště (od úplných i úzkých slicků, přes širší slicky po malinký vzorek typu FF nebo Marathony Supreme/Dureme).

      Na celopevňáku projedeš i náročnější terén, pokud je na kousku potřeba.

      0 0
      • Smazaný účet  

        To je takový rešení-neřešení.

        Radši bych řešil strach ze silnic a dopravy, něž typ plášťů na kličkování mezi pejskaři a bruslaři.

        0 0
        • MlokCZ  

          Nemusí jezdit mezi pejskaři a bruslaři. Ty jsou stejně jen přímo ve městě nebo pár set metrů za městem.

          Může to ale pak dobře kombinovat, tedy jak vedlejší silnice s malým provozem, tak kus po cyklostezkách, kde je hlavní nebo kde není na cyklostezce moc provozu. A i to může švihnout kdekoliv na propojení terénem, když je potřeba.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak to nechme na tazateli, které kritérium má pro něj největší váhu.

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak to napsal hned na začátku, že nechce jezdit po silnici.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Taky napsal (ještě dřív), že chce silničku :-D

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Jenomže neví, že na ni nebude moci jezdit. Proto mu MkokCZ navrhl ideální řešení.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Šmarjapano. Chce jezdit na silnici, ale má strach. Tak řeším strach a ne pláště na kole! Co je to za logiku?

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Právě, že výslovně napsal, že na silnici jezdit nechce. Chce silničku, ale nechce jezdit po silnici. To se vzájemně vylučuje. Proto souhlasím s MlokemCZ.

                      …nechci jezdit po silnici. Bojím se, že mě dřív nebo později sejme nějaký čuně, který mě bude předjíždět a zároveň se míjet s protijedoucím autem, například. Chtěl bych se zeptat, jestli nejsou napříč jihomoravským krajem cyklostezky…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Slovíčkaříte. Pokud chci jezdit na silničce, tak chci jezdit na silnici. Problém je v tom, že se na silnici bojím.

                        Já se třeba bojím EN/AM (nemám na to techniku), ale chtěl bych to časem zkusit a koupit si EN bike. Poradíte mi, že si mám koupit XC a jezdit po polňačkách?

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Kdo jezdí na silničce, tak ví, že se na ní dá jezdit jen po silnici. Jenomže on na ní zřejmě nikdy nejel a tak to neví. Proto založil toto vlákno, kde chce vyřešit neřešitelné – jezdit na silničce mimo silnici. Neřeší, jak se zbavit strachu z jízdy po silnici, protože to jednoznačně vyloučil.

                          0 0
              • nooski  

                Ale chce si pořídit silniční kolo a nějaký hybrid má k tomu hodně daleko ve všech ohledech.

                0 0
            • blaza84  

              Neřeším problém na čem jezdit po stezkách, ale kde jezdit na silničce, když na silnici mám strach :) Jinak hlavní je pro mě terén.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Na silničce jedině po silnici.

                0 0
                • jaja.k1  

                  No, když si vzpomenu, kde všude jsem kdysi jezdil na upraveném favoritu s 19mm širokýma Vittorkama ….

                  :D

                  Jasně, že se to nedá srovnávat se skutečnou silničkou ale stejně – co třeba zkusit jaké nejširší pláště by to ještě pobralo ? V podstatě takový „jakocyklokros“.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                Nejlépe tam, kde to znáš nejlíp a cítíš se tam bezpečně. A postupně přidávat a zkoumat nový silnice. No a pak vyhledávej pustiny mimo město, kde je nulová doprava.

                Buď vidět a pokud můžeš, tak nejezdi sám. Je to o zvyku.

                0 0
              • pepek  

                Na jih od Olympie až po Nové Mlýny nic nejezdí, tam se nebojím jezdit ani já.

                0 0
    • nooski  

      Co jsem jezdil JV od Brna v létě, tak silnice sice nic moc, ale provoz ve srovnání s podbeskydím nulový. Je to tam plno malých silniček, kde se ten provoz rozptýlí, navíc hodně aut pobere i dálnice. Pod našima kopcama je to málo silnic, hodně fabrik a kamionů a taky to podle toho vypadá. Jednou jsem zkusil počítat, kolik potkám aut během vyjížďky. Vykašlal jsem se na to po necelých 5km a 100 autech… Nesmíš se bát a musíš dávat bacha a předvídat nepředvídatelné. Když má někdo vedle sebe psa nebo děcko, tak vletí do cesty. Když je na křižovatce ženská a jede z vedlejší, tak vletí do cesty. Když tě předjede autobus, tak hned zatočí k zastávce. Když stojí babka u přechodu, tak vletí do cesty. Když jede taxikář, tak se může stát cokoli :-) atd. atd. atd…

      0 0
    • vladaza  

      Zrovna včera jsem mlsně /protože pěšky/ obhlížel novou cyklostezku z Val. Meziříčí do Vsetína, nevidím jediný důvod proč bych si ji neměl projet na silničním kole, jasně, že za letního dne bude plná svátečních cyklistů, inlajnistů atd., ale pokud nepojedu, jak dobytek, tak v tom nevidím problém, ostatně stačí, aby se lehce zatáhlo a cyklostezky jsou rázem prázdné. Myslím, že by bylo škoda je nevyužívat, ale zřejmě nejsou ideální pro borce, který kvalitu vyjížďky hodnotí jen podle dosažené průměrné rychlosti. Pro pohodáře je cyklostezka vhodná i na silničce, dobrou zkušenost jsem měl loni s 25mm plášti, tak chci pro letošek conti GP4 v 28mm a myslím, že to bude turistický ideál /jasně, že bude k tak silným plášťům nutno přikoupit i rám, do kterého se vejdou – uvažuji o cyklokrosovém/

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Myslím že na cykloztezce s obvyklým provozem to bude buď děsná nuda (pojede 10–20) a nebo o hubu. Osobně se na cykloztezce bojím víc (na čemkoli) než na silnici s autama..

        0 0
      • jIrI___  

        Já celkem pravidelně v sezóně jezdil Horní Bečva – Rožnov a Rožnov – ValMez a bylo to nic moc. Hlavně kolem Rožnova na ní bylo mraky lidí (inlajnisty se sluchátkama na uších bych kopal do ******!) a byl jsem rád, že jedu na horáku a můžu bez obav uhýbat až do pangejtu a ještě dál. Kritický byl hlavně úsek Dolní Bečva – Zubří. Ale pokud člověku nevadí všude se motající lidi, tak povrch na silničku je tam super. Ale za na druhou stranu si nedokážu představit, jak bych se mezi těmi lidmi proplétal na silničce. Ale dopoledne/večer, proč ne.

        0 0
        • vladaza  

          Počasí, denní doba, den v týdnu … Vlivů na provoz na stezkách je víc. Ostatně přes týden auty přecpaná cesta je v neděli ráno použitelná i pro kolaře. Prostě nechci ze svých vyjížděk stezky vyloučit – jsou tady, stály fůru peněz, vedou zajímavými místy, mají dobrý povrch a nepotkám na nich auta, mínusy najdu ,samozřejmě, taky, ale plusy u mě převažují.

          0 0
          • plevka  

            souhlasím..záleží na hodně faktorech..třeba teď v sobotu kvečeru jsem jel po cyklostezce kolem Bečvy a potkal jsem jen minimum lidí a jednoho psa :) v sezoně třeba využívám cyklostezky na cesty do práce a v ranní dobu taky minimum lidí..

            0 0
      • hribik A1  

        ako to tam s tými cyklocestami vlastne vyzerá? podľa toho čo tu čítam, by mala už existovať od vsetína na karlovice, tuto spomínaš úsek valašské meziříčí – vsetín a kdesi som počul o čomsi medzi (?horní bečvou?) a meziříčím.. sú tie cesty súvislé? aj spojené navzájom? a mám to ako skoro neznalý terénu šancu nájsť pri ceste niekde od našich hraníc? (makov)

        0 0
        • jIrI___  

          Horní Bečva – ValMez tuším souvislé (letos jsem tama ještě nejel :) ). Normálně pojedeš přes Bumbálku po hlavní cestě, kousek od přehrady na Horní Bečvě uvidíš po levé straně cesty začínající cyklostezku, vede podél cesty. Najedeš na ni a pokud se budeš držet potoka, tak už se nemáš v podstatě kde ztratit. Je to i celkem solidně značené.

          0 0
          • hribik A1  

            bol som tam naposledy pred vyše 2 rokmi a vtedy tam určite nič také nebolo, maximálne semtam kúsok čohosi .. je to potom priamo prepojené aj s týmto pokračovaním na vsetín? alebo sa treba nejak sprosto vymotávať cez mesto?

            0 0
            • jIrI___  

              Pokud se nepletu, tak to oficiálně dokončili až minulý rok. Jak to vypadá na úseku ValMez – Vsetín ti neřeknu, protože tama nejezdím. Průjezd ValMezem jsem ti naklikal sem-1216–832+1312–2560+1344–4000+1024–3744–256–2688–1984–2656–1824–2976–1664–2400@sa=s@st=­s@ssq=valasske%20me­zirici@sss=1@ssp­=121855084_125218508_148­724844_148598476@x=14129­4592@y=133875072@z=13 . Jak jsem psal, když pojedeš podél vody, tak nezabloudíš :). Místem, kudy vede současně žlutá tur. značka není zpevněný povrch, jen vyšlapaná a hojně využívaná pěšinka podél Bečvy. Zbytek jsou normálně asfaltky.

              0 0
              • hribik A1  

                a vsetín-karlovice.. tam je to už hotové?

                0 0
                • jIrI___  

                  Tam si nejsem jistý, ale myslím že jo. Nicméně tam se dalo projet po bočních cestách odjakživa, takže na naprosté většině míst tam přibyly jen značky označující cyklostezku.

                  0 0
                  • hribik A1  

                    možno že sa po tých dedinách dá niekde zadom… ale už vidím ako by som sa odtiaľ nevymotal ani do večera :-D ale aj tak díky, možno to tam niekedy pôjdem zase pozreť

                    0 0
                    • jIrI___  

                      No ona i ta oficiální cyklostezka se v tomhle úseku motá po těch dědinách, nově vyasfaltovaných je tam jen pár míst (narozdíl od H. Bečva – ValMez, kde je nově vyasfaltovaná naprostá většina).

                      0 0
                      • hribik A1  

                        ide o to, či je to aspoň nejako normálne označené aby som z toho 29krát nezišiel niekde dopreč a neskončil pri osamelej horárni pod lesom :-) lebo to sa mi bežne stáva keď hľadám všelijaké možné skratky (ktoré sú síce niekedy aj dlhšie, ale aspoň je tam horšia cesta)

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Neboj, podle toho co jezdíš za kolo, tak to bude jenom 26krát :-)

                          0 0
    • rob133  

      cyklostezku na silničce jsem zkusil jednou a už nikdy víckrát(ve městě)…ti se psama, in-line , cyklisti debilové-přejíždějí z pruhu do pruhu, kymácej se na tom…k tomu, že si chceš roztočit nohy, tak na cyklostezce si je určitě neroztočíš…a k tomu strachu-já jsem se celkem přestal bát asi po prvních 300 km na silničce-hlavně jezdit 0,5 m od krajnice, předvídat, vyhejbat se tónovanejm sklům a muzice na plný pecky…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Dokonce bych řekl, že začátečník na silnici může mít i výhodu. Když se bojí, tak bude na 100 % soustředěný. Kdo to má jako rutinu, tak má myšlenky jinde.

        0 0
        • bochov  

          Take ted resim podobny problem u compu bych si tu silnicku hned koupil,ale na ceste z beskyd do F-M mne to vzdy prejde a jedu radeji kolem reky Ostravice.

          0 0
    • zichis  

      šak si na to můžeš místo silničky koupit cyklostezičku :-P

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.